Forum Machete,Modelism,Hobby: Incepator - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Incepator Am nevoie de sfaturile veteranilor

#1 Useril este offline   TanchistulT34 

• Membru deplin
  • Grup: Members
  • Postari: 25
  • Inregistrat: 29-December 11

Postat 29 December 2011 - 12:38 PM

Bunaziua si Sarbatori fericite si tot ce va doriti!!! Sunt nou venit pe forumul acesta, si pot sa zic ca sunt nou si in ale' modelismului.Singurele mele machete facute pana acuma sunt: un T80 BV de la Revell si un F-14 tomcat tot de la Revell.Prezentarea mea find spusa, as dori daca sunteti de treaba sa-mi dati niste sfaturi, in legatura cu: ce instrumente imi trebuiesc in afara de lipici si vopsele? De exemplu pentru un kit de vehicule militare 1:72 sau 1:35 de dificultate medie de la Zvezda, Trumpeter sau Tamya. Ce lipici imi recomandati? Ce vopsele imi recomandati? Pot sa folosesc lipici si vopsele de la Revell pentru a construi un kit de la alta firma, precum cele enumerate mai devreme? Daca mai aveti ceva de spus unui incepator, nu ezitati, va rog, deoarece nu pot sa ma apuc de un kit nou, fara sfaturile celor care au facut zeci de machete pana acuma.
Ultima mea nelamurire ar fi , de ce la mai toate produsele de pe magazinele online Parcmodels.ro si machete.ro , sunt indisponibile, la cat timp reinnoiesc stocul , pentru ca la ora actuala nu gasesc mai nimic din ce m-ar interesa! Sper sa puteti sa ma ajutati, si inca odata va urez Sarbatori fericite voua si familiilor voastre! PaxImagine postata

#2 Useril este offline   caporalmusat 

• Membru senior
  • Postari: 1048
  • Inregistrat: 03-January 09
  • Interests:Tehnica militara sovieto/rusa in general dar mai ales aflata si in dotarea RO ARMY !

Postat 29 December 2011 - 02:15 PM

Salutare si bine ai venit printre noi .
Sa incepem cu expresia "daca sunteti de treaba " e cam gresita si eu pun intrebari dar daca nu mi s-a raspuns asta nu inseamna ca , tovarasii de forum nu sunt de treaba .
in orice ai face pe lumea asta intai te documentezi si apoi pt nelamuriri intrebi sau cum se face in razboi intai recunoasterea si apoi atacul deci daca ai intrat in acest forum intra prin cat mai multe unghere ale sale si cum se spune " meseria se fura nu se invata" in privinta sculelor vezi sectiunea materiale si cea de tehnici . . Pt. inceput zic ca-ti trebuie un cleste de taiat , cutere, cutite de machetare, pile fine , smirghel de granulatii fine, lipici eu folosesc de la revell din acela cu ac profesional ii spune si merge la diferite marci de machete zvezda ,skif ,tumpeter , eastern express; dar si aici sunt diferite tipuri pt diferite operatiuni de ex pt piesele de plxic transparent are revelu unul special sau poti folosi prenandez dar aici trebuie experienta . Sa continuam ar mai trebuii spirale si pin vice o scula pt prinderea sspiralelor si gaurire exista scule electice de mici dimensiuni la care poti adapta multe pt a-ti face treaba .. Pt unele gauri poti folosi si ace de seringa .
Despre vopsele vezi pe la articole ca este unul scris de dl Z-mare care spune multe de vopsele si de asemenea citeste si alte articole .
Cat despre ultima ta nelamurire nu aici cred ca trebuie sa intrebi ci direct firmele respective fa-ti un cont la ele si vezi ce spun desi acum fiind sfarsit de an vei astepta raspunsul si probabil machetele. dar vezi ca mai e si treaba cu unele machete care au disparut de pe piata .
Sper ca cele spuse de mine nu te descurajeaza ci te ajuta si sa intelegi ca oricum sfaturi ti se vor da . . Ceva scule banui ca ai odata ce ai facut cele 2 machete.!
Sanatate si cer senin.

#3 Useril este offline   TanchistulT34 

• Membru deplin
  • Postari: 25
  • Inregistrat: 29-December 11

Postat 29 December 2011 - 04:39 PM

Iti multumesc din tot sufletul pentru sfaturi, pentru inceput no sa ma astept la mari reusite , dar voi incerca, "incercarea moarte n-are", Cele 2 machete le-am terminat in urma cu un an, si nu am folosit decat un cutit pentru taierea pieselor de pe suport si un lipici, nu le-am facut asa cu dedicatie, dar mi-au iesit cat de cat, personal am fost multumit, in orice caz nu mai am sculele de atunci asa ca trebuie sa ma innoiesc . D.p.d.v al lipiciului, exact la acel lipici cu ac(contacta profesional ) de la revell ma gandeam sa-l folosesc dar nu eram sigur daca merge si pe kit-uri de la alte firme , asa ca am intrebat.O sa mai cercetez forumul o sa mai culeg cate-o informatie si sper sa ma apuc curand de treaba, multumesc incaodata. Iar in legatura cu prima expresie de la comentariul precedent, am folosit-o ca formula generala de adresare,nu ca sa pun la indoiala bunatatea colegilor de pe forum, ca am vazut ca forumul acesta e o comunitate "calduroasa" pe langa multe alte comunitati online foarte ostile, asa ca va respect. Un an nou fericit!

Aceasta postare a fost editata de Z-mare: 29 December 2011 - 09:20 PM
Motiv editare: citat inutil

Arata acest topic

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

2 useri citesc topicul
0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi