Forum Machete,Modelism,Hobby: French Napoleonic HQ Staff - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

French Napoleonic HQ Staff Zvezda scara 1/72

#1 Useril este offline   dani 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 1653
  • Inregistrat: 09-May 05

Postat 14 December 2011 - 05:25 PM

Un set excelent pt amatorii perioadei napoleoniene,cu posturi inedite si detalii extraordinare pt scara asta.Din cauza acestor detalii am ajuns la concluzia ca sunt prea batran pt scara asta :devil: ...oricum,cel mai dificil set pe care l-am vopsit vreodata.In incercarea de a poza cat mai indeaproape ,wash-urile sar efectiv in ochi :crazy: [desi am lucrat ca la carte :blink: ],dar in realitate sunt mai mult decat ok.

Imagine postata
Imagine postata
Imagine postata
Imagine postata
Imagine postata
Imagine postata
Imagine postata
Imagine postata
Imagine postata
Imagine postata
Imagine postata
Imagine postata
Imagine postata
Imagine postata
Imagine postata
Imagine postata

Pareri,va rog!

#2 Useril este offline   wurger 

• Membru senior
  • Postari: 4049
  • Inregistrat: 21-February 05

Postat 14 December 2011 - 09:42 PM

Caii sunt cam neinspirati.
Au miscari prea zbuciumate. Cel putin primele 3 exemple de sus.
Normal ca la husarii cu hainele in vant dau bine, dar la ala care intinde mana si cu cealalta sta in sold (chiar daca chipurile acolo tine fraul) topaie de ar trebui sa-i sara bicornul lui nea ala, cum ii zice.
Pe cai nu prea merge solutia cu washul. Sunt prea mari suprafetele si prea soft detaliile de musculatura.

#3 Useril este offline   silviug2009 

• Membru senior
  • Postari: 469
  • Inregistrat: 23-May 11

Postat 14 December 2011 - 11:24 PM

Cu riscul de a ma repeta, scara asta la care ai lucrat mie unu mi se pare f. dificila. N-am nici cea mai vaga idee de wash-uri, culori, acrilice sa uleiuri, dar pot spun ca-ti admir munca si minutiozitatea cu care ai lucrat. Ca observatie (venita din partea unui neavizat) as spune ca nu prea ti-a iesit calul alb....dar cum stiu ca in realitate piesele arata mai bine decat in poza, nu sunt foarte sigur daca obsevatia este corecta.
Spor si astept sa te vad lucrand si la scara mai mare :good:

#4 Useril este offline   LAV-Z 

• Membru senior
  • Postari: 891
  • Inregistrat: 22-December 08

Postat 15 December 2011 - 12:20 AM

Un subiect foarte pretentios.
Apreciez mult dedicatia cu care ai lucrat si incercarile tale de a face o treaba cat mai buna.
In acest caz washul nu da rezultate. Nici drybrush. Caii ar trebui pictati la fel ca la o scara mai mare. Ornamentele trebuie texturate. Este foarte dificil la scara asta dar nu imposibil. Poate te gandesti sa adaugi si sa incerci noi tehnici.
In orice caz, sunt convins ca de la o anumita distanta figurinele arata bine.
Felicitari pt. dedicatie si curaj in a aborda un subiect atat de pretentios la o asa scara.

#5 Useril este offline   dani 

• Membru senior

Postat 15 December 2011 - 10:17 PM

Thanks!
Caline , pt scara 1/72,mie mi s-au parut cele mai reusite si detaliate figurine napoleonice care le-am vazut eu..altfel nu m-as fi incumetat sa m-apuc de pictat asa ceva..Ar mai fi fost asta:http://www.plasticsoldierreview.com/Review.aspx?id=200...dar nu l-am gasit pe niciunde.Cu ocazia asta, daca are cineva setul asta Italeri[sau il gaseste pe undeva] ma ofer sa-l cumpar.

Silviule,intr-adevar a fost cel mai dificil set ce l-am pictat vreodata,probabil si din cauza ca perioada napoleoniana nu prea a intrat in raza mea de interes.Pana acum... ;-) .Despre figurine mai mari nu stiu ce sa zic...am vopsit cca 100 de figurine 1/35[nu pt mine],dar majoritatea WWII.

Zeno,de data asta am lucrat ca la carte:primer maroniu inchis,culoare de baza urmat de dry-brush cu cul.baza+alb[pt modularea culorii],vopsire detalii mici,wash cu negru,apoi revenire cu dry-brush peste detalii.Dupa ce-am vazut rezultatul final am fost aproximativ multumit,dar,dupa ce-am vazut pozele...m-am "taiat " de tot :-( .

Acum,probabil ca pe alb[dupa cum ati observat toti],cel putin in poze facute de prea aproape,wash-ul nu prea da bine.Solutia ar fi [dupa unii amici de dincolo,alti "facatori" de figurine mici],sa dau un primer gri,apoi sa vin cu alb in mod dry-brush.La urmatoarele figurine am sa incerc si asta.
Oricum setul asta pare c-a avut nevoie cam de toate tehnicile de vopsire...singurul lucru ce nu l-am facut e texturarea. :pardon: .Dar ,mai presus de toate tehnicile, lipsa experientei ,vizavi de perioada napoleonica,si-a spus cuvantul.Sper ca la urmatorul...

#6 Useril este offline   b00gie 

• Membru senior
  • Postari: 383
  • Inregistrat: 14-August 09

Postat 16 December 2011 - 10:07 AM

Vezi postareadani, la 15 December 2011 - 10:17 PM, a spus:

Thanks!
....Ar mai fi fost asta:http://www.plasticsoldierreview.com/Review.aspx?id=200...dar nu l-am gasit pe niciunde...

Incearca pe ebay.co.uk. La un prim search mie mi-a dat 2 rezultate. Cel mai ieftin ar fi la £8.99 cu free shipping. ;)

#7 Useril este offline   Panzer_Grenadire 

• Membru senior
  • Postari: 893
  • Inregistrat: 11-October 05

Postat 16 December 2011 - 10:44 AM

Arata destul de bine si imi plac detaliile mici care le-ai pus pe unifereme, echipament etc....cred ca ti-au luat o gramada de vreme, insa merita efortul... <_<

Nu ma prea omor dupa cum ti-au iesit expresiile fetelor, dar poate sa fie si de la aparat care nu le reda prea clar....
Caii arata destul de bine avand in vedere scara, dar cred ca ar iesi si mai bine prin alte metode....de asemenea, ar merge niste sosetele albe la unii maro si negri precum si stele sau dungi albe pe cap etc....

In plus, in unele zone care ar trebui sa fie mate (uniforme, vatrap-uri pe cai etc) luceste vopseaua si sigur nu este de la lumina..... ar merge sa mai intri cu lac mat pe acolo... :rolleyes:

Aceasta postare a fost editata de Panzer_Grenadire: 16 December 2011 - 10:45 AM

#8 Useril este offline   dani 

• Membru senior

Postat 17 December 2011 - 02:32 PM

Salutare!
B00gie,dupa ceva cautari pe site-urile de profil din Romanica,i-am gasit la 23 de roni...cel mai ieftin. :yahoo:

Mersi Cristi!
Mi-au luat o groaza de timp ,e adevarat,3 zile[cca 3 ore pe zi],desi sunt destul de putine figurine.Faceam 2 vehicole[tancuri] 1/72 in timpul asta. :good:
De expresiile fetelor am fost foarte multumit ,iar caii nu sunt vopsiti 2 la fel,unii au sosete ,altii, ba,dar i-am lasat asa pt diversitate.
Cu luciul nu prea stiu ce sa zic...e prima data cand dau lac mat peste figurine,cel de la Modelmaster,si in realitate sunt perfect mati.Nu e numai parerea mea,ci si a altora care au vazut figurinele pe "viu".Chiar azi le-a vazut si Hind[care a fost si el vopsitor de chestii d-astea mici], si spunea ca pozele n-au nici o legatura cu realitatea.
Sunt convins ca exista o smecherie cu pozarea figurinelor mici :sorry: ...o s-o descopar eu in timp care e.

Arata acest topic

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi