Zic eu primul. Daca nu zic bine, nu ma lua in seama.
Protectiile esapatiilor nu au cum sa rugineasca in felul reprezentat de tine pentru ca exista o distanta considerabila intre ele si tevile propriuzise; mai mult, in cazul masinii tale acele protectii nefiind indoite, nici nu aveau cum sa prina un atare grad de rugina datorat unor eventuale socuri mecanice ce ar fi descoperit tabla la intemperii. Se poate corecta.
Si in cazul Tiger-ului asta dar si in alte lucrari de-ale tale, constat ca iti place sa inchizi mult culorile si aproape toate detaliile masinii prin spalari cu nuante inchise (vad mult negru curat) , iar asta face ca noi privitorii sa distingem putin mai greu ceea ce puteai tu obtine foarte usor, prin spalari mai moderate si folosind si nuantele adecvate fiecarei zone de interes. Se poate corecta.
Gablurile si unele detalii ar fi putut fi cu usurinta bricolate de tine, pentru a obtine un efect de scara mult mai apropiat de ceea ce apare actualmente pe masina. Se poate corecta si la acest moment.
Imbinarea senilelor in partea lor inferioara si mai ales in spatele rotii motrice stanga, are cate un luft si un unghi ce atrage privirea. Dificil de corectat.
Tot la senile, dar legat de vopsire. E acceptabila (in opinia mea mediocra) nuanta folosita la exteriorul lor, insa la interiorul zalelor ai folosit cel putin 3 nuante de brun roscat, care la scara machetei da un efect total opus fata de ceea ce voiai tu sa reprezinti acolo. Se poate corecta relativ usor.
Daca mi-e permis un sfat : foloseste o singura nuanta cu care acoperi (usor) toata acea zona de interior a senilei. Fata de cat este de intunecata intreaga macheta, as merge pe o nuanta de noroi umed, nu praf uscat.
Nu cunosc (pot presupune insa) ce ai aplicat pe intreaga masina peste vopsire, insa efectul de scara e destul de artificial.
Imi place nuanta si textura noroiului acumulat pe partea inferioara a sorturilor, cu trecerea destul de subtila dintre ud si uscat. Acele doua nuante cred ca erau cel mai potrivit a le folosi si pe calea de rulare, mai ales pe interiorul senilelor si pe galeti. Usor de aplicat si acum.
In fine, ar mai fi una alta de zis, insa deja seamana a postulat si nu agreez deloc ideea.
Spor sa ai si daca tie iti place, e ok si pentru noi, privitorii.
Aceasta postare a fost editata de AdiP: 14 December 2011 - 12:33 PM