Forum Machete,Modelism,Hobby: Bo 105 - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Bo 105 un elicopter German

#1 Useril este offline   cali 

• Membru deplin
  • Grup: Members
  • Postari: 45
  • Inregistrat: 19-November 11

Postat 01 December 2011 - 10:34 PM

Buna ,dupa terminarea avionului peacemaker 1:72 am inceput un nou model elicopter German Bo-105 .Daca e cineva ce a construit acest model il rog sa-mi de-a informati in legatura cu constructia lui .astept raspunsuri...

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: Bo105.JPG

#2 Useril este offline   cali 

• Membru deplin

Postat 07 December 2011 - 10:18 PM

Dupa ceva munca am si un rezultat

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: _C076669.JPG
  • Imagine atasata: _C076673.JPG

#3 Useril este offline   tibi22 

• Membru senior
  • Postari: 2771
  • Inregistrat: 27-July 08

Postat 08 December 2011 - 11:26 AM

Asa din poze macheta arata bine. Ai vopsit frumos camuflajul chiar daca mi se pare mie, nu ai folosit masti.
Ai un stil rapid de lucru dar sari peste multe etape prin care macheta ta pierde din realism. Nu se vede urma de preshading, probabil nu ai facut nici un wash la linile intre panouri. Putina uzura, chiar discret nu ar fi stricat. De asemenea la ce ti-am atras atentia la Peacemaker si nu ai inteles ai repetat si la aceasta macheta. Filmul transprent de la decaluri (wasserschiebebilder pe intelesul tau) este vizibil prin acea reflexie argintie. Nu degeaba i se spune in termen de modelism - Silvering. Cu alte cuvinte, decalul nu sa lipit bine pe model formind mici bile de aer. Cauzele pot fii multiple :
- aplicat pe vopsea mata
- calitate slaba a adezivului decalului
- ai pus-o repede dar nu te-ai mai ocupat sa o maltratezi putin folosind un solvent pentru decaluri (Micro Sol sau Mr. Mark Softer)
Criticile mele sper ca le intelegi constructiv.
Succes la noile machete ,Tibi.

#4 Useril este offline   cali 

• Membru deplin

Postat 08 December 2011 - 08:09 PM

Salutare Tibi ,se pare ca le sti pe astea si ma bucur pentru explicatile date ,eu nu stiam ca exista ceva soluti pentru decaluri si printre altele nici nu stiam cum se numesc decalurile apoi de silvering nici vorba sa fi auzit .
Eu am cumparat modelele si ce am avut nevoie sa le pot construi si apoi am inceput treaba foarte simplu .
De folosit masti la vopsire camuflaj nici vorba totul din mana ,din pacate nu am nici un machetist pe aici cu care sa ma pot intalni si sa pot vedea cum procedeaza la constructii ,dar egal pana la urma sant totusi foarte multumit de modelele mele .
Multumesc foarte mult Tibi pentru info ,Si sarbatori fericite pentru tine si pentru toti membri forumului.

#5 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 12661
  • Inregistrat: 07-December 04

Postat 12 December 2011 - 10:05 AM

Pentru transfer decaluri citeste si asta: http://www.cartula.r...pe-macheta.html

Arata acest topic

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi