Old angry men bust
Postat 29 November 2011 - 09:34 PM
Aceasta postare a fost editata de silviug2009: 29 November 2011 - 09:37 PM
Postat 29 November 2011 - 10:04 PM
Imi foarte place lucrarea ta ,ma duce cu gandul la animatii...
''Colturile gurii lasate, exprima mai degraba tristete, dezamagire, amaraciune decat furie, suparare...'' dimpotriva cu ochii aia injectati si colturile gurii lasate,personajul exprima dezgust si furie.
Dar cel mai bine,sa ne spuna tgr ce stare de spirit are calugarul in cauza.
Inca o data felicitari,bine lucrat!
Alex
Aceasta postare a fost editata de axor: 29 November 2011 - 10:06 PM
Postat 29 November 2011 - 10:16 PM
Postat 29 November 2011 - 11:03 PM
Postat 30 November 2011 - 12:38 AM
Sunt convins ca vei mai acorda atentie tranzitiei intre tonurile fetei. Mi se pare ca arata foarte bine din punct de vedere al dinamicii tonurilor. Si in final, ochii. Luciul ochilor. Un fel de "trebuie" la scara asta.
La sculptura nu ma pronunt ca nu ma pricep. Tu sti foarte bine ce ai vrut sa reprezinti. Mie imi aduce a Quasimodo fara cocoasa.
Felicitari inca o data pt. ce ai lucrat pana aici si abia astept sa-l vad terminat.
Mult succes si multumesc ca mi-ai dat ocazia sa admir lucrarea ta.
Aceasta postare a fost editata de LAV-Z: 30 November 2011 - 12:47 AM
Postat 30 November 2011 - 08:54 PM
Ma bucur ca a starnit discutii.
Si acum sa raspund pe cat pot de bine:
@Wurger : Nu are matrita. E fortat da(AdiP are dreptate mai jos). Am vrut sa fac ceva mai diferit de mostru/fantasy. Desi vorba unuia... "Killing others in the name of GOD...sounds like a monster to me."
@AdiP: Da, am vrut un aspect cu tente de caricatura. Gura,nasul,zona sprancenelor mai mari...ochii mici...si am ajuns la un aspectul dorit de mine, adica un prelat morocanos, manios, pus pe acordarea de pedepse drastice cu cea mai mica lejeritate.
@Papy
@Buha: Bun film! Si eu mi-am adus aminte de film de cateva ori cand mai lucram la el.
@Silviug2009: Un om poate exprima dezamagire(in cazul asta fata de altcineva) si furie in acelasi timp. Am vazut batrani cu obraji netezi si durdulii. Depinde cat de batran si cat de slab/gras este. Nasul nu cred ca respecta tocmai un tipar in cazul omului. Am vazut nasuri de toate formele/marimile curbate ridicate si in toate felurile.
@Axor: Cred ca manios ar fi cel mai potrivit. Nu am stat prea mult sa gasesc denumirea exacta a ceea ce simte. Trairea totusi o surprinde bine Wurger mai sus.
@LAV-Z: He He He Aia 10% cam pe acolo ar fi(haina si ochi). Materialul este o textila foarte groasa. Ramne de vazut si cu textura pielii. Poate mai adaug ceva ceva.
@Dan2du Nu stiu sa zic exact. Fata are 6-7cm.
Postat 30 November 2011 - 09:14 PM
Este adevarat ca omul poate trai in acelasi timp sentimente de dezamagire si furie, dar mi-e greu sa cred ca poti afisa in acelasi timp cele doua sentimente. Si asta pentru ca in functie de semntimentele care le avem, expresia fetei este formata din actionarea unor anumiti muschi. Daca ai dubii in ceea ce spun iti pot trimite cartea in format electronic. In privinta obrajilor este adevarat ca sunt unii batrani care au obrajii netezi , doar ca in cazul asta ii au rotunzi, bucalati, s.a.m.d. In cazul de fata, sunt cam netezi. In privinta nasului, mi-e greu sa cred ca ai vazut la cineva nas care pleaca de la nivelul fruntii. Dar, din moment ce spui ca ai vrut sa dai o tenta de caricatura , atunci ceea ce am spus eu nu isi mai are sensul
Aceasta postare a fost editata de silviug2009: 30 November 2011 - 09:22 PM
Postat 30 November 2011 - 10:46 PM
In alta ordine de idei - pentru ca vad ca se discuta despre asocierea unor expresii si netezimea obrajilor; chiar daca la prima postare m-am ferit a scrie si asta, o fac acum :
- Sunt oare singurul care vad in fizionomia reprodusa cu maiestrie de prietenul Tgr , si care ar putea fi sexul "puntii de legatura" cu Doamne-Doamne ?
Intreb asta deoarece dupa forma barbii, rotunjimea ochilor, ridurile fine verticale de sub buza inferioara (la extremitati) si asa mai departe, nu-mi aduce a fi un EL ci mai degraba o EA.
O "ea" de varsta medie si care a beneficiat mai putin de avantajele care ar fi trebuit sa le aiba de la mama natura.
Iar asta ar explica pe undeva (zic eu) si contrastele dintre nas/netezimea pometilor/rotunjimea barbii si binenteles si sentimentele contradictorii care il/o incearca.
N-ar strica si daca ai explica frate TGR, eventual mai precis, ce ai avut in vizor/viziune cand ai produs-o asa maiastra (figurina)
Imi cer scuze Paul pentru aberatiile scrise mai sus.
Caelitus mihi vires
Aceasta postare a fost editata de AdiP: 30 November 2011 - 11:27 PM
Postat 01 December 2011 - 09:52 AM
Intai a fost figurina...denumirea de "old angry men" a fost dupa ca sa umple spatiul. Cartea respectiva Silviu nu mi-se pare in totalitate bine realizata. Fata respectivului nu-mi transmite nici o expresie veridica(am impresia ca explica unui copil ce inseamna sa fii suparat...isi lasa colturile gurii in jos).
Citeaza
Citeaza
Pă bune, nu e trist deloc.
Din cei de jos, toti imi par nervosi si toti au colturile gurii in jos.
http://media.tumblr....iqnf1qjhons.jpg
http://jgcphotos.fil...angry-child.jpg
http://us.123rf.com/...3-angry-man.jpg
Postat 01 December 2011 - 10:47 AM
Repet, nu am nimic cu figurina, cosider ca ai facut o treaba foarte buna (pictura mi se pare deosebita), dar daca ti-ai propus o tema, si prezinti o tema, atunci ma astept ca produsul final sa se incadreze intru totul in tema respectiva. Daca tema ar fi fost doar "Monk" sau "Calugar din evul mediu" si ai fi mentionat ca ai vrut sa-i imprimi o tenta caricaturistica, as fi fost primul care ar fi laudat-o. Eu incerc in ceea ce fac, sa ma apropii cat de mult posibil de realitate, si privesc si ceea ce face altul tot prin aceeasi prisma.
Sper sa nu consideri interventiile mele o infatuare. Eu unul asa cum am spus astept de la toti membrii site-ului cartula (ca de altfel si de la membrii celorlalte site-uri pe care postez) sfaturi, idei, orice ar fi menit sa ma ajute sa-mi perfectionez munca, si asta astept pana n-o sa mai pot lucra. Din punctul meu de vedere nu exista un punct in care cineva sa poata spune "ok, de aici incolo nu mai am ce sa invat", daca ai ajuns in punctul ala inseamna ca te-ai blocat singur. Si asa mi s-a parut normal sa procedez si eu, nu am facut mentionarile respective in dorinta de a arata ca eu ma pricep iar tu nu (de altfel cred ca lucrarile pe care le-ai postat pana acum au primit aprecieri pozitive de la mine), ci pentru ati semnala unele erori (pentru ca sunt) de care ar fi bine sa tii cont pe viitor pentru a creea sculpturi din ce in ce mai reusite).
Daca tu consideri ca sunt o persoana de la care nu poti primi sfaturi, iti garantez ca asta este ultima oara cand mai imi exprim opinia. De altfel, cred ca am lungit pelteaua prea mult pe tema asta.
Spor la treaba in continuare.
Postat 01 December 2011 - 10:51 AM
Aceasta postare a fost editata de silviug2009: 01 December 2011 - 10:54 AM