Forum Machete,Modelism,Hobby: German Heavy Cruiser Prinz Eugen - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

German Heavy Cruiser Prinz Eugen 1:350 Trumpeter

#21 Useril este offline   DGDaniel 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 471
  • Inregistrat: 31-May 08

Postat 11 December 2011 - 03:00 PM

Vezi postareagobi71, la 11 December 2011 - 10:26 AM, a spus:

Intentionezi sa-l termini pana la national, si sa-l prezinti acolo, sau e tot pentru "sufletelul tau" ?

Sigur o sa-l vezi life la nationale, poate mai am timp si bani de inca o nava :dribble:

#22 Useril este offline   andi 

• Membru senior
  • Postari: 148
  • Inregistrat: 21-March 06

Postat 11 December 2011 - 07:39 PM

Salut, urmaresc cu mare atentie topicul asta pentru ca am si eu macheta asta si acelasi set de PE-uri doar ca la mine, constructia va mai astepta o vreme.
Felicitari pentru ce ai facut pina acum si am doua intrebari: poti sa imi spui ce RAL-uri ai folosit? Ai mers pe cele indicate de AlexPL, RAL 7001, 7016? As alege si eu varianta spray RAL din market insa nu stiu cat de buna este.
Multumesc.

Aceasta postare a fost editata de andi: 11 December 2011 - 07:40 PM

#23 Useril este offline   gobi71 

• Membru senior
  • Postari: 1267
  • Inregistrat: 05-June 09
  • Interests:navomodelismul

Postat 11 December 2011 - 07:48 PM

Imi permit sa-ti adresez un sfat: NU te grabi sa faci mai multe modele, daca ti se pare ca nu ai timp destul.Fa-l pe asta in tihna, si cat poti de bine, nu de alta dar, la plastice ai concurenta serioasa. De exemplu yamato de la timisoara... Cauta planurile navei la Anatomy of the ship. Poate o gasesti tu cumva... Bine ar fi sa o cumperi. Sa ai spor.

#24 Useril este offline   AlexPl 

• Membru senior
  • Postari: 768
  • Inregistrat: 30-November 04

Postat 11 December 2011 - 10:58 PM

Din cate stiu eu, ne exista Anatomy of The Ship pentru Prinz Eugen. Doar daca nu a aparut de curand.
Dar exista pe internet un site dedicat acestui vas, foarte bine documentat cu fotografii din mai multe surse.
Din pacate, am vazut ca vopseaua rosie pe care ai folosit-o a difuzat prin crapaturile puntii de lemn, si credca va fi imposibil de indepartat.

Aceasta postare a fost editata de AlexPl: 11 December 2011 - 11:01 PM

#25 Useril este offline   DGDaniel 

• Membru senior

Postat 12 December 2011 - 07:49 AM

Vezi postareaandi, la 11 December 2011 - 07:39 PM, a spus:

Salut, urmaresc cu mare atentie topicul asta pentru ca am si eu macheta asta si acelasi set de PE-uri doar ca la mine, constructia va mai astepta o vreme.
Felicitari pentru ce ai facut pina acum si am doua intrebari: poti sa imi spui ce RAL-uri ai folosit? Ai mers pe cele indicate de AlexPL, RAL 7001, 7016? As alege si eu varianta spray RAL din market insa nu stiu cat de buna este.
Multumesc.

Folosesc vopselele recomandate care sunt Mr. Hobby 305,308,17, aplicate cu aerograful, restul le am de la alte firme

Vezi postareagobi71, la 11 December 2011 - 07:48 PM, a spus:

Imi permit sa-ti adresez un sfat: NU te grabi sa faci mai multe modele, daca ti se pare ca nu ai timp destul.Fa-l pe asta in tihna, si cat poti de bine, nu de alta dar, la plastice ai concurenta serioasa. De exemplu yamato de la timisoara... Cauta planurile navei la Anatomy of the ship. Poate o gasesti tu cumva... Bine ar fi sa o cumperi. Sa ai spor.

Am auzit de Yamato dar nu l-am vazut, asa ca te rog daca ai ceva poze aratami le si mie, sau povesteste ceva despre macheta, firma, scara. mersi. In orice caz nu concurez cu el

Vezi postareaAlexPl, la 11 December 2011 - 10:58 PM, a spus:

Din cate stiu eu, ne exista Anatomy of The Ship pentru Prinz Eugen. Doar daca nu a aparut de curand.
Dar exista pe internet un site dedicat acestui vas, foarte bine documentat cu fotografii din mai multe surse.
Din pacate, am vazut ca vopseaua rosie pe care ai folosit-o a difuzat prin crapaturile puntii de lemn, si credca va fi imposibil de indepartat.

Mi-e ciuda de mor, am fost tentat chiar sa le cumpar iar, puntile ma refer ar o sa corectez eu cumva, nu ramane asa

Aceasta postare a fost editata de DGDaniel: 12 December 2011 - 07:50 AM

#26 Useril este offline   AlexPl 

• Membru senior

Postat 12 December 2011 - 09:07 AM

Incearca sa razui zona respectiva cu o lama de barbierit. Posibil ca vopseaua sa nu fi penetrat prea mult in material, si sa o poti indeparta. Trebuie sa lucrezi cu foarte multa grija.

#27 Useril este offline   moflea 

• Membru senior
  • Postari: 235
  • Inregistrat: 31-January 11

Postat 12 December 2011 - 10:20 AM

Cum poti evita difuzia vopselei in puntea de lemn?

#28 Useril este offline   AlexPl 

• Membru senior

Postat 12 December 2011 - 04:01 PM

S-ar putea folosi lichid de mascare, gen mascol. Presupun ca fiind lichid, intra si in crapaturile puntii inainte de a se intari.
Atentie, nu am folosit, ci este doar o presupunere teoretica. Ar trebui incercat mai intai pe o zona ramasa dupa desprinderea puntii si vazut daca functioneaza.
De asemenea, nu stiu cum ar reactiona puntea in momentul jupuirii mascolului.

Aceasta postare a fost editata de AlexPl: 12 December 2011 - 04:01 PM

#29 Useril este offline   DGDaniel 

• Membru senior

Postat 12 December 2011 - 04:58 PM

Totusi, in realitate zona rosie era vopsita sau era vro prelata sau panza? stie cineva acest lucru?

#30 Useril este offline   Degrelle 

• Membru senior
  • Postari: 616
  • Inregistrat: 09-April 07

Postat 12 December 2011 - 05:38 PM

Era vopsita. Eu am folosit banda de mascare de la Tamiya ca sa vopsesc insemnul de recunoastere aeriana. E adevarat, eu am folosit puntea care venea cu kit-ul. Ma refer la Bismarck. Oricum, frumos proiect, sa ai spor!

Aceasta postare a fost editata de Degrelle: 12 December 2011 - 05:38 PM

#31 Useril este offline   andi 

• Membru senior
  • Postari: 148
  • Inregistrat: 21-March 06

Postat 12 December 2011 - 05:41 PM

Il completez pe Degrelle cu poza asta:

http://www.collectru...PG/action01.jpg

E facuta de pe puntea lui Prinz Eugen spre Bismarck insa e prim plan cu zona vopsita.

Si asta:

http://www.collectru...PG/action47.jpg

Aceasta postare a fost editata de andi: 12 December 2011 - 05:46 PM

#32 Useril este offline   gobi71 

• Membru senior

Postat 12 December 2011 - 05:50 PM

Din pacate nu am gasit nici o poza cu Yamato, dar te asigur ca atat el, cat si Prinz Eugen merg impreuna la clasa C6.

#33 Useril este offline   gobi71 

• Membru senior

Postat 12 December 2011 - 09:53 PM

Am uitat ... eviti difuzia vopselei in lemn fie folosind o vopsea vascoasa (pasta de pix, mai pe romaneste) fie pulbere . Vezi cartusele de prin imprimanta. Stiu ca ai la birou!...:whistle:

Arata acest topic

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

3 useri citesc topicul
0 membri, 3 vizitatori, 0 utilizatori anonimi