Forum Machete,Modelism,Hobby: German Heavy Cruiser Prinz Eugen - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

German Heavy Cruiser Prinz Eugen 1:350 Trumpeter

#1 Useril este offline   DGDaniel 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 471
  • Inregistrat: 31-May 08

Postat 27 November 2011 - 01:38 PM

Pentru mine a inceput sezonul machetelor si ma incumet sa ma apuc de o nava asa ca va rog sa ma indrumati pe parcursul constructiei avand in vedere ca e prima nava de plastic pe care o fac si as vrea sa fac inmatricularea din perioada mai 1941 cand a insotit Bismarck ul in Operation Rheinübung si nu stiu daca nava arata la fel in 1945 (din aceasta perioada e kitul Trumpeter) asa ca daca are cineva idee despre acest lucru si eventual ceva poze si culori folosite la inmatricularea din 1941 poate ma ajute si pe mine.
Ca prezentare, kitul vine cu PE pentru railings si mai am si punti de lemn care au si ele ceva PE uri, o sa pun poze saptamana viitoare

#2 Useril este offline   kingtiger3002 

• Membru senior
  • Postari: 475
  • Inregistrat: 07-May 05
  • Interests:Blindate ww2

Postat 27 November 2011 - 04:34 PM

poate te ajuta

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: phpd24PXyAM.jpg

#3 Useril este offline   DGDaniel 

• Membru senior

Postat 27 November 2011 - 05:33 PM

Da dar deja sunt diferente, niste baterii de AA care in 1941 nu erau montate si puntile din lemn au gaurile prevazute pentru ele asa ca sare din schema Operation Rheinübung dar posibil operation cerberus, mai caut pe net.

#4 Useril este offline   Longinus 

• Membru senior
  • Postari: 7548
  • Inregistrat: 06-March 08

Postat 27 November 2011 - 06:12 PM

o schema a "evolutiei" lui Prinz Eugen 1941>1942(cred ca Operatiunea Cerberus)>1945 ( bombardarea coastelor Samland)

Imagine atasata: prinz.gif

#5 Useril este offline   kingtiger3002 

• Membru senior
  • Postari: 475
  • Inregistrat: 07-May 05
  • Interests:Blindate ww2

Postat 27 November 2011 - 06:55 PM

poate astea

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: phpaAwxrbAM.jpg
  • Imagine atasata: phpR7S6hEAM.jpg

#6 Useril este offline   AlexPl 

• Membru senior
  • Postari: 768
  • Inregistrat: 30-November 04

Postat 27 November 2011 - 07:13 PM

Daca tii neaparat sa il faci cu vrei tu, acele gauri le poti acoperi cu capace facute din resturile ramase de la puntea de lemn. Trebuie doar sa reusesti sa le faci rotunde, sa nu se vada prea mult. Si eu lucrez chiar la macheta asta, dar o fac in echiparea din 1945.

#7 Useril este offline   DGDaniel 

• Membru senior

Postat 27 November 2011 - 07:21 PM

Nu se poate, lemnul e taiat laser si e putin inegrit si s-ar cunoaste in mod sigur. Ceva poze cu constructia?, ce vopsele folosesti, care crezi tu ca sunt mai apropiate de adevar?
Vad in poze banderola rosie in dreptul zvasicilor e bine ca Trumpeter nu o da?

Aceasta postare a fost editata de DGDaniel: 27 November 2011 - 08:08 PM

#8 Useril este offline   AlexPl 

• Membru senior

Postat 27 November 2011 - 08:19 PM

Salut,
Pentru gri folosesc RAL 7001 la spray, cumparat de la OBI. Pentru rosu, la fel. Pentru linia de plutire si culoarea inchisa a puntilor de metal folosesc gri antracit (REV 09) sau RAL 7016 la spray. La mine cam stagneaze constructia. Am luat si setul de detaliere PE de la Lion Roar. Acum lipesc usi si hublouri. Asta in pauza de la cele 20 de tunuri AA, care sunt formate din cate 9 piese PE din care unele foarte mici. La mine mai dureaza pina se va vedea ceva. Stiu cum este lemnul. am si eu setul de punte de lemn. Se poate face. Iti faci o preducea cu diametrul un pic mai mare decat gaura din punte. Mai intai gauresti puntea, si se va forma o gaura un pic mai mare si fara margini inegrite. Dupa care, cu aceeasi preducea, obtii un capac din resturile ramase din foliile de punte. Dar este o munca migaloasa si sunt sanse mari sa gresesti, asa ca tu hotarasti.
Despre ce banderola vorbesti?

#9 Useril este offline   DGDaniel 

• Membru senior

Postat 28 November 2011 - 07:33 AM

Nu am paint sau alt soft pe calculator ca sa o modific dar se vede in poze
Imagine atasata: color.jpgImagine atasata: phpaAwxrbAM.jpg

#10 Useril este offline   AlexPl 

• Membru senior

Postat 28 November 2011 - 05:53 PM

Sincer nu m-am gandit la treaba asta. Daca vrei sa o figurezi, voti sa o faci cu vopsea rosie peste puntea de lemn, preferabil inainte sa atasezi puntea de lemn pe macheta, ca sa fie mai usor de mascat. Dar este deasemenea posibil ca spre sfarsitul razboiului, acea banda sa fi fost stearsa pentru a nu atrage atentia avioanelor inamice. Cred ca indiferent daca o pui sau nu, tot respecti adevarul istoric.

#11 Useril este offline   orogos 

• Membru senior
  • Postari: 198
  • Inregistrat: 20-May 08

Postat 28 November 2011 - 06:19 PM

Pentru ca am fost interseat de subiect o sa scriu si eu putin dar pe scurt pentru ca poate te ajuta. Initial kitul cind a aprut a fost primit cu entuziasm deoarece multi modelisti au vrut sa-l reprezinte impreuna cu Bismark. Deoarece am stat mai mult sa ma documentez pe net se pare ca problema pe scurt este urmatoarea: nava vine in configuratia 1945 deoarece se pare ca sursa celor de la Trumpeter adica planuri ,poze etc este americana practic din momentele in care nava se afla la ei in custodie. Modificarile sunt multe fata de anul 1941, 1942 dar din fericire gasesti pe net o gramada de detalii de la oameni care chiar au facut acest lucru.

Ai ales un subiect foarte frumos, spor la lucru !!!

#12 Useril este offline   DGDaniel 

• Membru senior

Postat 28 November 2011 - 07:12 PM

Cu mahnire in suflet am hotarat sa fac macheta in configuratia 1945, prea multe modificari de facut, inclusiv radarele pe care le am si PE uri si ar fi pacat sa nu le pun si pentru ca ma tem ca voi omite ceva si nu va respecta istoria si tin mult la acest lucru.
Acum incerc sa gasesc cat mai multe poze despre cum sa fac invechirea, wash uri si alte deastea si daca aveti asa ceva va rog inpartasiti cu mine aceste lucruri. Multumesc pana acum

#13 Useril este offline   DGDaniel 

• Membru senior

Postat 03 December 2011 - 11:57 AM

Am inceput constructia si avand in vedere ca e prima macheta de nava m-au cam coplesit pasii si am concluzionat eu in sinea mea ca nu am cum sa-i respect ca in instructiuni din cauza puntilor de lemn asa ca am inceput cu sfarsitul si am lipit coca avand in vedere ca nu o fac waterline. Am ramas un pic dezamagit de calitatea imbinarii asa ca m-am dat la chituit cu Tamiya Basic Putty de doua ori, apoi am aplicat un strat de Primer, tot Tamiya, am mai corectat micile defecte ramase cu Primer in strat mai gros aplicat cu o pensula mica si am slefuit totul la apa cu smilgher de 1000, rezultatul,, :unsure: parca ar fi o dacie 1300 inainte de vopsire, cred ca as fi un tinichigiu bun :dribble: .
Trebuie sa montez carma si suportii elicilor pentru a le vopsii odata cu chila dar sunt sigur ca o sa se rupa pe parcursul constructiei.

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: DSC07518.jpg
  • Imagine atasata: DSC07519.jpg
  • Imagine atasata: DSC07523.jpg
  • Imagine atasata: DSC07524.jpg
  • Imagine atasata: DSC07528.jpg
  • Imagine atasata: DSC07530.jpg
  • Imagine atasata: DSC07536.jpg
  • Imagine atasata: DSC07539.jpg

#14 Useril este offline   AlexPl 

• Membru senior

Postat 03 December 2011 - 12:49 PM

Salut. Poti sa pui linistit tuburile etambou si carma. Daca vrei sa vopsesti la spray sau la aerograf, trebuie sa vopsesti mai intai tot plasticul cu gri, si abia apoi pui puntea de lemn. Eu am luat- o de sus in jos. Trebuie deasemenea sa fii atent cand pui balustradele din PE. De exemplu, la corpul navei le voi atasa imediat dupa ce pun puntea de lemn, inainte sa pui suprastructura si tunurile. Poti atasa inainte piesele PE si lanturile de ancora, si alte piese mai mici.

#15 Useril este offline   DGDaniel 

• Membru senior

Postat 03 December 2011 - 01:23 PM

Vezi postareaAlexPl, la 03 December 2011 - 12:49 PM, a spus:

Salut. Poti sa pui linistit tuburile etambou si carma. Daca vrei sa vopsesti la spray sau la aerograf, trebuie sa vopsesti mai intai tot plasticul cu gri, si abia apoi pui puntea de lemn. Eu am luat- o de sus in jos. Trebuie deasemenea sa fii atent cand pui balustradele din PE. De exemplu, la corpul navei le voi atasa imediat dupa ce pun puntea de lemn, inainte sa pui suprastructura si tunurile. Poti atasa inainte piesele PE si lanturile de ancora, si alte piese mai mici.

De acord cu o diferenta, ma gandeam sa pun balustradele de PE, sa le vopsesc la aurograf si apoi sa pun puntile de lemn

#16 Useril este offline   AlexPl 

• Membru senior

Postat 03 December 2011 - 06:29 PM

Vezi postareaDGDaniel, la 03 December 2011 - 01:23 PM, a spus:

De acord cu o diferenta, ma gandeam sa pun balustradele de PE, sa le vopsesc la aurograf si apoi sa pun puntile de lemn

Nu stiu de la ce firma ai tu puntile de lemn, insa la mine nu s-au potrivit perfect. Au mai trebuit "ghidate" un pic. In plus, va trebui sa apesi destul de bine puntile ca sa se lipeasca de plastic. Toate acestea te vor incurca daca pui balustradele primele. Acelasi lucru este valabil si pentru lipirea diferitelor piese mici pe puntea principala. Deasemenea, dupa ce vei pune puntea de lemn, va trebui pus lantul si ancorele, deci sunt sanse foarte mari sa agati balustradele in timpul tuturor acestor operatiuni.

#17 Useril este offline   DGDaniel 

• Membru senior

Postat 03 December 2011 - 07:16 PM

Vezi postareaAlexPl, la 03 December 2011 - 06:29 PM, a spus:

Nu stiu de la ce firma ai tu puntile de lemn, insa la mine nu s-au potrivit perfect. Au mai trebuit "ghidate" un pic. In plus, va trebui sa apesi destul de bine puntile ca sa se lipeasca de plastic. Toate acestea te vor incurca daca pui balustradele primele. Acelasi lucru este valabil si pentru lipirea diferitelor piese mici pe puntea principala. Deasemenea, dupa ce vei pune puntea de lemn, va trebui pus lantul si ancorele, deci sunt sanse foarte mari sa agati balustradele in timpul tuturor acestor operatiuni.

Dar altfel cum sa vopsesc balustradele? decat odata cu coca
Setul meu

Am uitat, cum sa-l fac , ca nou sau sa-l ruginesc si invechesc, daca ma puteti ajuta cu ceva poze.

Aceasta postare a fost editata de DGDaniel: 03 December 2011 - 07:21 PM

#18 Useril este offline   AlexPl 

• Membru senior

Postat 03 December 2011 - 10:56 PM

Balustradele, ca si majoritatea celorlalte piese PE le vopsesti cu aerograful inainte sa le desprinzi de pe suportul lor. Majoritatea lor au culoarea gri deschis, ca si nava.

#19 Useril este offline   DGDaniel 

• Membru senior

Postat 10 December 2011 - 08:14 PM

Rezultatul unei saptamani de munca, la macheta nu la job,:whistle:

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: DSC07543.jpg
  • Imagine atasata: DSC07546.jpg
  • Imagine atasata: DSC07548.jpg
  • Imagine atasata: DSC07551.jpg
  • Imagine atasata: DSC07552.jpg

Aceasta postare a fost editata de DGDaniel: 10 December 2011 - 08:15 PM

#20 Useril este offline   gobi71 

• Membru senior
  • Postari: 1267
  • Inregistrat: 05-June 09
  • Interests:navomodelismul

Postat 11 December 2011 - 10:26 AM

Intentionezi sa-l termini pana la national, si sa-l prezinti acolo, sau e tot pentru "sufletelul tau" ?

Arata acest topic

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

14 useri citesc topicul
0 membri, 14 vizitatori, 0 utilizatori anonimi