Forum Machete,Modelism,Hobby: Le Coureur- Anoo 1776 - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Le Coureur- Anoo 1776

#1 Useril este offline   tavi 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 335
  • Inregistrat: 11-January 10

Postat 25 November 2011 - 01:59 AM

Salutare intregii colectivitati forumistice. Iata, ca dupa o luuuuuuunga absenta de pe forum si din viata modelistica in general, incerc........ timid, cu pasi marunti sa revin pe asa zisa linie de plutire. In incercarea mea de a revenii la normal, incerc, sa prezint o lucrare inceputa prin mai-iunie , o lucrare destul de ..... practic nici nu stiu cum sa-i zic , usoara, grea, medie !?
Deci, dupa cum precizam, lucrarea in cauza pe care din acest moment doresc sa o impartasesc si cu voi, indiferent de pasiunea pe care o aveti, pasiune pe care o avem fiecare ( aviatie, marina, blindate..... modelismul in general ) dintre noi , este o lucrare ceva .hai sa-i spunem aparte, este vorba despre o macheta din carton.
Sunt convins ca foarte multi dintre dumneavoastra nu cocheteaza chiar de loc cu acest tip de modelism, multora dintre voi, acesta ramura modelistica pare o joaca de copii. Ei bine dragii mei colegi, joaca de copil sau nu, vreau sa va adul in atentie ca , chiar si daca la baza acestui model sta hartia, sau mai corect spus cartonul; ei bine , si din acest tip de materiale pot fi realizate lucruri frumoase , placute ochiului.
Despre model, prea multe cuvinte nu pot spune aceste fiind un tip de nava destul de dubioasa . Ca un scurt istoric legat de acesta nava a-si putea spune ca : LE COUREUR este un vas tipic francez din a doua jumatate a secocului XVIII-lea construit in anul 1776, vas dotat cu 8 tunuri facand parte din clasa ,, lugerelor" ( mici nave de lupta cu o lungime de pana la 30 m , foarte rapide preferate alaturi de corvete si cuttere de catre pirati bine-nteles din cauza vitezei si a manevrabilitatii) cunoscut in istorie datorita conflictului armat din Canalul LE MANCHE din data de 17 iunie 1778 unde s-a confruntat direct cu , cutter-ul englezesc HMS ALERT.
Ok. Kitul este produs de firma Shipyard in trei variante. Prima varianta la scara 1:96 , combinat cu , cutterul englez Alert, a doua varianta , aceasi scara , dar de aceasta data single si ultima varianta care este si cea mai corecta (varianta pentru care am optat si eu ) fiind la scara 1:72 cu mentiunea ca este vorba despre un kit din carton laser-cut .
Lucrul a decurs destul de bine fara prea multe batai de cap, dar contrar asteptarilor destul de greu neuitand aspectul ca se lucraza cu carton , acesta fiind un material destul de sensibil si pretentios.
Dupa montarea pieselor care formeaza intregul corp al navei, am fixat cu mare grija primul strat de carton, practic acest prim strat fiind alcatuit din bucati de hartie , servind ca baza de plecare pentru stratul numarul doi.
Dupa uscare am recurs la operatiunea de slefuire a suprafetelor cu o fartie abraziva cu granulatie mica (400-600) in vedera aplicarii unui asa zis chit format numai din aracet. Dupa uscarea acestuia a urmat o noua operatie de slefuire si stratul doi de file , in termen cartonis acesta operatie se numeste "placare pe placare" . Dupa uscarea acestui de-al doilea strat a urmat o noua slefuire si o ultima placare , de aceasta data cu file indivituale .

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: 10.JPG
  • Imagine atasata: 12.JPG
  • Imagine atasata: 13.JPG
  • Imagine atasata: 17.JPG
  • Imagine atasata: 21.JPG
  • Imagine atasata: 22.JPG
  • Imagine atasata: 23.JPG
  • Imagine atasata: 26.JPG
  • Imagine atasata: 28.JPG
  • Imagine atasata: 29.JPG
  • Imagine atasata: 31.JPG

#2 Useril este offline   tavi 

• Membru senior

Postat 25 November 2011 - 02:04 AM

Ulterior ultimei operatiuni de placare , am trecut la realizarea chilei, etravei ,carmei si calcaiul carmei din mai multe bucati de carton care au fost laminate

Dupa uscarea pieselor atasate corpului navei, am trecut la vopsirea acesteia cu , culori acrilice ( am folosit acrilice din gama Maimeri )

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: 33.JPG
  • Imagine atasata: 35.JPG
  • Imagine atasata: 36.JPG
  • Imagine atasata: 37.JPG
  • Imagine atasata: 38.JPG
  • Imagine atasata: 39.JPG
  • Imagine atasata: 40.JPG
  • Imagine atasata: 41.JPG
  • Imagine atasata: 42.JPG
  • Imagine atasata: 43.JPG
  • Imagine atasata: 44.JPG
  • Imagine atasata: 45.JPG
  • Imagine atasata: 46.JPG

#3 Useril este offline   tavi 

• Membru senior

Postat 25 November 2011 - 02:10 AM

Urmatorii pasi au fost cei in realizarea pieselor de pe puntea lugerului ( cabestan, cavile, caviliere, pompele de apa chepengurile bocaportilor, scari..... etc

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: 47.JPG
  • Imagine atasata: 49.JPG
  • Imagine atasata: 51.JPG
  • Imagine atasata: 52.JPG
  • Imagine atasata: 53.JPG
  • Imagine atasata: 55.JPG
  • Imagine atasata: 57.JPG
  • Imagine atasata: 59.JPG
  • Imagine atasata: 60.JPG
  • Imagine atasata: 61.JPG
  • Imagine atasata: 62.JPG

#4 Useril este offline   tavi 

• Membru senior

Postat 25 November 2011 - 02:16 AM

Au urmat afeturile tunurilor , ancorele, rastelele ghiulelelor, postamentele falconetelor si.... multe alte maruntisuri

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: 78.jpg
  • Imagine atasata: 79.jpg
  • Imagine atasata: 81.jpg
  • Imagine atasata: 82.jpg
  • Imagine atasata: 84.jpg
  • Imagine atasata: 85.jpg
  • Imagine atasata: 86.jpg
  • Imagine atasata: 87.jpg
  • Imagine atasata: 89.jpg
  • Imagine atasata: 90.jpg
  • Imagine atasata: 91.jpg
  • Imagine atasata: 92.jpg
  • Imagine atasata: 93.jpg
  • Imagine atasata: 94.jpg
  • Imagine atasata: 95.jpg
  • Imagine atasata: 96.jpg

#5 Useril este offline   tavi 

• Membru senior

Postat 25 November 2011 - 02:22 AM

Dupa o repriza de vopsire si montare a unor "maruntisuri pe punte , am trecut la finalizarea oglinzi pupa si la realizarea emblemei lugerului.

Pana mi-am mai revenit dupa sesiunea de migala cu carton..... am realizat catargele, bompresul, ghiul si vergile , urmate de macarale si scripeti.

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: 72.jpg
  • Imagine atasata: 73.jpg
  • Imagine atasata: 74.jpg
  • Imagine atasata: 76.jpg
  • Imagine atasata: 77.jpg
  • Imagine atasata: 75.jpg
  • Imagine atasata: 101.jpg
  • Imagine atasata: 98.jpg
  • Imagine atasata: 99.jpg
  • Imagine atasata: 107.jpg
  • Imagine atasata: 108.jpg

#6 Useril este offline   tavi 

• Membru senior

Postat 25 November 2011 - 02:26 AM

Tot ceea ce a urmat, e lesne de inteles. Am inceput cu partea cea mai placuta si cea mai usoara a unei nave de epoca : Manevre, parame ....... chestii unde ai nevoie de prelungitoare la degete , locuri unde se lucreaza cu cate 3 pensete concomitent, si multe altele.

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: 110.JPG
  • Imagine atasata: 111.JPG
  • Imagine atasata: 112.JPG
  • Imagine atasata: 113.JPG
  • Imagine atasata: 114.JPG
  • Imagine atasata: 115.JPG
  • Imagine atasata: 121.JPG

#7 Useril este offline   tavi 

• Membru senior

Postat 25 November 2011 - 02:29 AM

.....si cateva poze cu lugerul careia incep sa i se distinga "aripile" , parca parca incepe sa prinda aripi ( pana la aripi mai am de mancat inca v-o cateva mamaligi bune )

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: 116.JPG
  • Imagine atasata: 117.JPG
  • Imagine atasata: 118.JPG
  • Imagine atasata: 119.JPG
  • Imagine atasata: 120.JPG
  • Imagine atasata: 122.JPG

#8 Useril este offline   tavi 

• Membru senior

Postat 25 November 2011 - 02:33 AM

Dupa finalizarea intinderii paramelor, am inceput cu artileria principala. Tunurile l-am vopsit , le-am ferches'uit , le-am fixat pe cate un afet si am inceput operatiunea de fixare a paramelor de recul si fixarea definitiva la locurile bine-stabilite

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: 146.JPG
  • Imagine atasata: 147.JPG
  • Imagine atasata: 148.JPG
  • Imagine atasata: 149.JPG
  • Imagine atasata: 150.JPG
  • Imagine atasata: 151.JPG
  • Imagine atasata: 153.JPG
  • Imagine atasata: 152.JPG
  • Imagine atasata: 154.JPG
  • Imagine atasata: 155.JPG
  • Imagine atasata: 156.JPG

#9 Useril este offline   tavi 

• Membru senior

Postat 25 November 2011 - 02:38 AM

Ca ultima operatiune, traba cu spanzuratul vergilor , intinderea panzelor si definitivarea operatiunilor de finalizare a fixarii tuturor manevrelor a ramas pentru mai tarziu, intre timp am decis ca inainte de toate acestea sa finalizez problema fixarii ancorelor si a falconetelor ( la bordul lugerului , provizoriu) , carora le-am atasat cate un "maner" pentru manevrare urmand operatiunea de vopsire. Acestea chiar v-or fi ultimele accesorii care v-or fi asezata pe luger , dupa velatura si manevre.

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: 157.JPG
  • Imagine atasata: 158.JPG
  • Imagine atasata: 159.JPG
  • Imagine atasata: 160.JPG
  • Imagine atasata: 161.JPG
  • Imagine atasata: 162.JPG
  • Imagine atasata: 163.JPG
  • Imagine atasata: 164.JPG
  • Imagine atasata: 165.JPG
  • Imagine atasata: 166.JPG

#10 Useril este offline   tavi 

• Membru senior

Postat 25 November 2011 - 02:44 AM

Eeeee si am ajuns cu aceasta postare la zi, mai exact la actualul stadiu al lucrarilor. Daca am plecat la inceputul drumului numai pe varianta realizarii lugerului, se pare ca pasii mi-au fost atrasi catre diversificarea acestui proiect, practic am sa realizez o diorama din carton.
Dupa binemeritata "varuire" a falconetelor am inceput lucrul la amaraciunea de baza a francezului , o baza putin dezvoltata si cu ceva adaugari fata de cea prezentata de cei de la Shipyard. Ei bine....... generalizand faptul, jumatate din viitoarea diorama v-a fi ca cea de la Ship iar restul..... fantezisme din mintea mea cea bolnava
Ca dimensiuni ? nu ma asteptam sa iasa atat de mare, dar.... ce mai conteaza acum , deci : 74 cm x 36 cm , si , daca tot am plecat pe carton...... lucrarea v-a ramane integral din carton, chiar daca ma vad nevoit sa marturisesc ca am fost tentat sa pacalesc si cu ceva furnir, dar..... cum intreaga constructie de pana acum nu-mi permite alta varianta (da de unde !!!) ........ tot cartonul va ramane la baza .
Ok. Viitoarea diorama am impartit-o in 4 segmente , segmente construite individual, actualmente fiind finalizate 3 din cele 4 .
In prima poza, este segmentul central (cel mai mare) , in poza doi , segmentul care incorporeaza macheta navei , al treilea segment fiind una din laturile viitoarei diorame , iar ultimul, cel de-al patrulea ........ probabil maine i-l v-oi finaliza.

......si, ca o simpla idee, cam asa arata asezata nava in locasul ei.
Deci astept PARERI, SUGESTII, OBSERVATII , COMENTARII pro si contra cu privire la intregul proiect. Asa ca, nu va sfiiti sa expuneti punctele de vedere cu privire la ce v-am prezentat pana acum. Ori si ce comentariu este binevenit si v-a fi luat in considerare .

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: SDC13517.JPG
  • Imagine atasata: SDC13518.JPG
  • Imagine atasata: SDC13519.JPG
  • Imagine atasata: SDC13520.JPG
  • Imagine atasata: SDC13521.JPG
  • Imagine atasata: SDC13522.JPG
  • Imagine atasata: SDC13523.JPG
  • Imagine atasata: SDC13524.JPG

#11 Useril este offline   traian 

• Membru senior
  • Postari: 1218
  • Inregistrat: 01-May 08
  • Interests:Nave-navigatie clasica

Postat 25 November 2011 - 09:23 AM

Daca faceai descriere a fiecarei imagini m-ai fi tentat si pe mine, asa m-ai pierdut. Despre mester stii parerea, despre nava asisderea. Spor in continuare si cati mai multi maimutoi atarnati !

#12 Useril este offline   mihai8888 

• Membru deplin
  • Postari: 63
  • Inregistrat: 03-April 11

Postat 25 November 2011 - 02:40 PM

foarte frumoasa lucrarea . felicitari.!
as avea si cateva intrebari legate de tunuri: din ce material sunt afeturile? carton sau lemn ?; tunurile au venit odata cu kitul sau sunt self made?

cu stima...

#13 Useril este offline   axxel_d 

• Membru senior
  • Postari: 179
  • Inregistrat: 31-May 11
  • Interests:galioane vechi

Postat 25 November 2011 - 05:17 PM

Macheta este foarte reusita, mai ales ca este din carton. Sincer nu ma asteptam ca , o macheta din carton sa fie asa bine realizata , bravo si bafta in continuare.

#14 Useril este offline   lacatus10 

• Membru deplin
  • Postari: 93
  • Inregistrat: 07-May 09

Postat 26 November 2011 - 09:04 AM

:dribble:
de cand am vazut-o ai avansat mult maestre.

felicitari pentru realizare. astept cu nerabdare continuare dioramei

#15 Useril este offline   tavi 

• Membru senior

Postat 26 November 2011 - 05:48 PM

Salutare si multumesc tuturor pentru aprecieri.
@ mihai888 - afeturile tunurilor sunt realizate din carton iar tevile tunurilor au venit ca bonus in kit .:hi:
@ Traian - Maistre...... chiar daca scriam cate o poveste pentru fiecare din cele peste 200 poze de pana acum , tot nu erai tentat . " Pierdut" esti fata de proiectul acesta inca de cand am inceput lucrul la el, dar poate am sa te regasesc cu Alertul ???^_^ :-P
@ axxel_d - Multumesc pentru apreciere. Tocmai asta incerc sa demonstrez ca se pot realiza machete impresionante si din carton , chiar daca inaintea mea a facut aceasta demonstratie PAPY.
@ lacatus10 - generale.... m-ai bagat in ceata !! Cu siguranta ca lucrarea v-a continua , idei sa-mi vina ca de restu ma ocup eu.:-P :-P
OK ! In incercatrea de a mai misca cat de cat lucrurile , am reusit sa finalizez si ultimul segment care v-a intregii diorama. In alta ordine de idei am demarat lucrul la ce le cateva cladiri, magazii....si restul.
Poze cu stadiul actual urmeaza, asa ca, liber la critici , pareri , sugestii......... asta numai in cazul in care lucrarea prezinta interes. ;-) ;-)

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: SDC13525.JPG
  • Imagine atasata: SDC13526.JPG
  • Imagine atasata: SDC13527.JPG
  • Imagine atasata: SDC13528.JPG
  • Imagine atasata: SDC13529.JPG
  • Imagine atasata: SDC13530.JPG

Aceasta postare a fost editata de tavi: 26 November 2011 - 05:51 PM

#16 Useril este offline   staric 

• Membru senior
  • Postari: 811
  • Inregistrat: 02-March 11

Postat 26 November 2011 - 06:28 PM

Ma abonez si eu la topic sa vaza si ochiul meu ceva frumos :hi: ... dar o sa fiu si ala care vesnic e nemultumit :rolleyes:

Palmierii? ... sau sunt bonus?

#17 Useril este offline   anakinu 

• Membru senior
  • Postari: 1077
  • Inregistrat: 14-March 08
  • Interests:Rock ,modelism,bere

Postat 26 November 2011 - 07:11 PM

Imi place foarte mult ceea ce ai realizat Imagine postata
Nici nu zici ca-i din carton...
Felicitari !

#18 Useril este offline   tavi 

• Membru senior

Postat 26 November 2011 - 07:17 PM

Vezi postareastaric, la 26 November 2011 - 06:28 PM, a spus:

... dar o sa fiu si ala care vesnic e nemultumit :rolleyes:

Palmierii? ... sau sunt bonus?

Ce bine cand mai apare si cate cineva care sa-ti mai dea cate o palma , asta ca sa-ti revii din starea de visare.
Palmierii ? Nu sunt bonus. Acolo i-si vor duce veacu .
^_^ :hi: :hi:

#19 Useril este offline   tavi 

• Membru senior

Postat 29 November 2011 - 01:02 AM

Salutam intreaga clasa muncitoare. In timp ce astept sosirea CV-urilor pentru angajarile pe post de bucatarese si stewardese la bordul francezului Imagine postata Imagine postata (o pasarica mi-a soptit ca ....cica la bordul francezului erau angajate 2 bucatarese cu varsta intre 21-24 ani cu picioare lungi, sa poata urca scarile rapid :dribble: :dribble: :dribble: ) am mai avansat cu lucrarile. Contrar asteptarilor..... nu am avansat enorm de mult , dar...... cat de cat , sa mai pot atasa topikului cateva poze.
Cu oarecare timiditate, am inceput realizarea primilor pasi in obtinerea apei. Ca prim pas am inceput cu aplicarea vopselei de baza, in cazul de fata o combinatie de vopsea acrilica albastru marin cu ceva verde smarald. Dupa uscarea totala am sa ma mai joc putin cu nuante de albastru mai inchis si verde smarald mai accentuat. Totusi.... pana la finalizarea completa a bazei(pentru a reusii imitarea apei) mai este cale lunga.
Dupa primul strat de vopsea, mai mut aplicata pe post de suport de baza am continuat lucrul la turnul-macara , usor-usor pregatindu-mi astfel terenul pentru apicarea culorilor.

...... mici progrese :nea: :nea:

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: 183.JPG
  • Imagine atasata: 181.JPG
  • Imagine atasata: 182.JPG
  • Imagine atasata: 184.JPG
  • Imagine atasata: 185.JPG
  • Imagine atasata: 186.JPG

#20 Useril este offline   tavi 

• Membru senior

Postat 29 November 2011 - 01:11 AM

Ajuns in stadiul mazgalirii cu acrilice marca Renesans si Maimeri dupa un mix de 6 nuante, am optinut ce se vede in poze :pardon: :pardon: urmand mici retusuri unde este cazul.

Ramas tot in sfera mazgalelior , am aplicat un strat de vopsea Vallejo - Tan Earht in interiorul magaziilor, pentru a putea fixa definitiv acoperisul fiecarei magazii. In timpul uscarii vopselei, am realizat fiecare acoperis in parte cu scandurile aferente pe care le-am obtinut prin "zgarierea" pe carton cu un ac de trasat. :pardon:

Cum roof-ul fiecarei magazii era la locul lui.....cum un pic de cos pentru fum nu strica, am finalizat si aceasta operatiune. Eeeeee, se pare ca apropierea mea cu pasi marunti dar suguri pentru realizarea de tarasenii pentru tentativa de diorama ma cam face sa-mi iau munca in serios, asa ca pana atunci...... la buna vedere Imagine postata Imagine postata

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: 187.JPG
  • Imagine atasata: 188.JPG
  • Imagine atasata: 189.JPG
  • Imagine atasata: 190.JPG
  • Imagine atasata: 195.JPG
  • Imagine atasata: 192.JPG
  • Imagine atasata: 193.JPG
  • Imagine atasata: 194.JPG
  • Imagine atasata: 196.JPG
  • Imagine atasata: 197.JPG
  • Imagine atasata: 198.JPG