Le Coureur- Anoo 1776
#1
Postat 25 November 2011 - 01:59 AM
Deci, dupa cum precizam, lucrarea in cauza pe care din acest moment doresc sa o impartasesc si cu voi, indiferent de pasiunea pe care o aveti, pasiune pe care o avem fiecare ( aviatie, marina, blindate..... modelismul in general ) dintre noi , este o lucrare ceva .hai sa-i spunem aparte, este vorba despre o macheta din carton.
Sunt convins ca foarte multi dintre dumneavoastra nu cocheteaza chiar de loc cu acest tip de modelism, multora dintre voi, acesta ramura modelistica pare o joaca de copii. Ei bine dragii mei colegi, joaca de copil sau nu, vreau sa va adul in atentie ca , chiar si daca la baza acestui model sta hartia, sau mai corect spus cartonul; ei bine , si din acest tip de materiale pot fi realizate lucruri frumoase , placute ochiului.
Despre model, prea multe cuvinte nu pot spune aceste fiind un tip de nava destul de dubioasa . Ca un scurt istoric legat de acesta nava a-si putea spune ca : LE COUREUR este un vas tipic francez din a doua jumatate a secocului XVIII-lea construit in anul 1776, vas dotat cu 8 tunuri facand parte din clasa ,, lugerelor" ( mici nave de lupta cu o lungime de pana la 30 m , foarte rapide preferate alaturi de corvete si cuttere de catre pirati bine-nteles din cauza vitezei si a manevrabilitatii) cunoscut in istorie datorita conflictului armat din Canalul LE MANCHE din data de 17 iunie 1778 unde s-a confruntat direct cu , cutter-ul englezesc HMS ALERT.
Ok. Kitul este produs de firma Shipyard in trei variante. Prima varianta la scara 1:96 , combinat cu , cutterul englez Alert, a doua varianta , aceasi scara , dar de aceasta data single si ultima varianta care este si cea mai corecta (varianta pentru care am optat si eu ) fiind la scara 1:72 cu mentiunea ca este vorba despre un kit din carton laser-cut .
Lucrul a decurs destul de bine fara prea multe batai de cap, dar contrar asteptarilor destul de greu neuitand aspectul ca se lucraza cu carton , acesta fiind un material destul de sensibil si pretentios.
Dupa montarea pieselor care formeaza intregul corp al navei, am fixat cu mare grija primul strat de carton, practic acest prim strat fiind alcatuit din bucati de hartie , servind ca baza de plecare pentru stratul numarul doi.
Dupa uscare am recurs la operatiunea de slefuire a suprafetelor cu o fartie abraziva cu granulatie mica (400-600) in vedera aplicarii unui asa zis chit format numai din aracet. Dupa uscarea acestuia a urmat o noua operatie de slefuire si stratul doi de file , in termen cartonis acesta operatie se numeste "placare pe placare" . Dupa uscarea acestui de-al doilea strat a urmat o noua slefuire si o ultima placare , de aceasta data cu file indivituale .
#2
Postat 25 November 2011 - 02:04 AM
Dupa uscarea pieselor atasate corpului navei, am trecut la vopsirea acesteia cu , culori acrilice ( am folosit acrilice din gama Maimeri )
#5
Postat 25 November 2011 - 02:22 AM
Pana mi-am mai revenit dupa sesiunea de migala cu carton..... am realizat catargele, bompresul, ghiul si vergile , urmate de macarale si scripeti.
#6
Postat 25 November 2011 - 02:26 AM
#8
Postat 25 November 2011 - 02:33 AM
#9
Postat 25 November 2011 - 02:38 AM
#10
Postat 25 November 2011 - 02:44 AM
Dupa binemeritata "varuire" a falconetelor am inceput lucrul la amaraciunea de baza a francezului , o baza putin dezvoltata si cu ceva adaugari fata de cea prezentata de cei de la Shipyard. Ei bine....... generalizand faptul, jumatate din viitoarea diorama v-a fi ca cea de la Ship iar restul..... fantezisme din mintea mea cea bolnava
Ca dimensiuni ? nu ma asteptam sa iasa atat de mare, dar.... ce mai conteaza acum , deci : 74 cm x 36 cm , si , daca tot am plecat pe carton...... lucrarea v-a ramane integral din carton, chiar daca ma vad nevoit sa marturisesc ca am fost tentat sa pacalesc si cu ceva furnir, dar..... cum intreaga constructie de pana acum nu-mi permite alta varianta (da de unde !!!) ........ tot cartonul va ramane la baza .
Ok. Viitoarea diorama am impartit-o in 4 segmente , segmente construite individual, actualmente fiind finalizate 3 din cele 4 .
In prima poza, este segmentul central (cel mai mare) , in poza doi , segmentul care incorporeaza macheta navei , al treilea segment fiind una din laturile viitoarei diorame , iar ultimul, cel de-al patrulea ........ probabil maine i-l v-oi finaliza.
......si, ca o simpla idee, cam asa arata asezata nava in locasul ei.
Deci astept PARERI, SUGESTII, OBSERVATII , COMENTARII pro si contra cu privire la intregul proiect. Asa ca, nu va sfiiti sa expuneti punctele de vedere cu privire la ce v-am prezentat pana acum. Ori si ce comentariu este binevenit si v-a fi luat in considerare .
#15
Postat 26 November 2011 - 05:48 PM
@ mihai888 - afeturile tunurilor sunt realizate din carton iar tevile tunurilor au venit ca bonus in kit .
@ Traian - Maistre...... chiar daca scriam cate o poveste pentru fiecare din cele peste 200 poze de pana acum , tot nu erai tentat . " Pierdut" esti fata de proiectul acesta inca de cand am inceput lucrul la el, dar poate am sa te regasesc cu Alertul ???
@ axxel_d - Multumesc pentru apreciere. Tocmai asta incerc sa demonstrez ca se pot realiza machete impresionante si din carton , chiar daca inaintea mea a facut aceasta demonstratie PAPY.
@ lacatus10 - generale.... m-ai bagat in ceata !! Cu siguranta ca lucrarea v-a continua , idei sa-mi vina ca de restu ma ocup eu.
OK ! In incercatrea de a mai misca cat de cat lucrurile , am reusit sa finalizez si ultimul segment care v-a intregii diorama. In alta ordine de idei am demarat lucrul la ce le cateva cladiri, magazii....si restul.
Poze cu stadiul actual urmeaza, asa ca, liber la critici , pareri , sugestii......... asta numai in cazul in care lucrarea prezinta interes.
Aceasta postare a fost editata de tavi: 26 November 2011 - 05:51 PM
#18
Postat 26 November 2011 - 07:17 PM
#19
Postat 29 November 2011 - 01:02 AM
Cu oarecare timiditate, am inceput realizarea primilor pasi in obtinerea apei. Ca prim pas am inceput cu aplicarea vopselei de baza, in cazul de fata o combinatie de vopsea acrilica albastru marin cu ceva verde smarald. Dupa uscarea totala am sa ma mai joc putin cu nuante de albastru mai inchis si verde smarald mai accentuat. Totusi.... pana la finalizarea completa a bazei(pentru a reusii imitarea apei) mai este cale lunga.
Dupa primul strat de vopsea, mai mut aplicata pe post de suport de baza am continuat lucrul la turnul-macara , usor-usor pregatindu-mi astfel terenul pentru apicarea culorilor.
...... mici progrese
#20
Postat 29 November 2011 - 01:11 AM
Ramas tot in sfera mazgalelior , am aplicat un strat de vopsea Vallejo - Tan Earht in interiorul magaziilor, pentru a putea fixa definitiv acoperisul fiecarei magazii. In timpul uscarii vopselei, am realizat fiecare acoperis in parte cu scandurile aferente pe care le-am obtinut prin "zgarierea" pe carton cu un ac de trasat.
Cum roof-ul fiecarei magazii era la locul lui.....cum un pic de cos pentru fum nu strica, am finalizat si aceasta operatiune. Eeeeee, se pare ca apropierea mea cu pasi marunti dar suguri pentru realizarea de tarasenii pentru tentativa de diorama ma cam face sa-mi iau munca in serios, asa ca pana atunci...... la buna vedere