Forum Machete,Modelism,Hobby: BR01 & BR02 - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

BR01 & BR02

#1 Useril este offline   stageexp 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 1116
  • Inregistrat: 18-January 08
  • Interests:Fotografie, modelism, frumosul cotidian

Postat 21 November 2011 - 10:48 AM

Salutare,
asa cum am descris in topicul cu baza de expunere, am cumparat mai multe kituri cu tematica feroviara. Printre altele, un kit Italeri de la un magazin online de la Cluj, iar de pe ebay un kit dublu, care contine aburoasele BR01 si BR02. Am desfacut nerabdator cutia incapatoare, unde cele doua kituri sunt ambalate separat, impreuna cu manualul de asamblare. L-am luat pe primul care mi-a cazut in mana, intamplator BR02 si am demarat constructia. Initial m-am gandit sa le fac in paralel, adica pe seturi de piese, dupa care am zis ca le voi construi cap coada individual, pentru a evita la al doilea eventualele greseli care pot aparea la asamblarea primului kit. De altfel, BR02 a necesitat ceva chit la imbinarea celor doua jumatati ale cazanului, in timp ce BR01 s-a imbinat perfect, necesitand doar ceva slefuire la linia de imbinare, mai ales dupa o usoara refulare datorata adezivului pentru plastic.<BR><BR>Kitul este produs de Revell, calitatea este ok, spre deosebire de Italeri, aici piesele sunt mai numeroase, din plastic separat. Adica majoritatea pieselor de culoare rosie sunt turnate din plastic rosu, cu mici exceptii datorate optimizarii de material, adica sunt si piese pe ramele negre care trebuie vopsite cu rosu. Dificultatea este estimata de producator la nivelul 4. Am folosit vopsea acrilica revell pentru vopsirea cu negru si rosu, respectiv tamyia si markere pentru culorile metalizate.

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Dupa vopsire am incercat un weathering usor, mai mult o prafuire, apoi aplicare de lac mat. Decalurile mi-au dat batai de cap, in kit se specifica necesitatea de a folosi un decal soft, insa neavand din acesta, si negasind de cumparat in timp relativ scurt, am renuntat la el. Rezultatul consta in aparitia de silvering, suprafetele fiind destul de dubioase in zonele in care mai apare cate un nit sau o denivelare.

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Acum in lucru se gaseste a treia macheta care va ocupa baza.

#2 Useril este offline   Prognosis 

• Membru senior
  • Postari: 680
  • Inregistrat: 09-May 10
  • Interests:Trenulitul

Postat 21 November 2011 - 05:20 PM

Foarte frumos!

#3 Useril este offline   stageexp 

• Membru senior

Postat 21 November 2011 - 11:03 PM

Multumesc, Prognosis.
Trebuie sa marturisesc ca acum cativa ani, cand am inceput sa cochetez cu modelismul, la inceput doar cu cel feroviar, urmaream fascinat ca modele demne de urmat realizarile deosebite ale unor oameni ca LDH sau Prognosis. Modul altruist in care priveau problemele m-au determinat sa incerc si eu diferite constructii modelistice.

#4 Useril este offline   Blue-Max 

• Membru senior
  • Postari: 2473
  • Inregistrat: 06-December 04

Postat 22 November 2011 - 09:48 AM

La ce scara sunt cele 2 kituri ?!
1/72 sau H0 ?

#5 Useril este offline   stageexp 

• Membru senior

Postat 22 November 2011 - 10:03 AM

Salut,
kiturile sunt scara H0, deci 1:87. Am remarcat ca Italeri si Revell pe partea de feroviar construiesc doar la aceasta scara. Mai sunt producatori (dintre cei consacrati) care fac kituri scara 1:35, iar unii mai exotici la scara O (undeva pe la 1:76).

#6 Useril este offline   Blue-Max 

• Membru senior
  • Postari: 2473
  • Inregistrat: 06-December 04

Postat 22 November 2011 - 06:58 PM

Vezi postareastageexp, la 22 November 2011 - 10:03 AM, a spus:

Salut,
kiturile sunt scara H0, deci 1:87. Am remarcat ca Italeri si Revell pe partea de feroviar construiesc doar la aceasta scara. Mai sunt producatori (dintre cei consacrati) care fac kituri scara 1:35, iar unii mai exotici la scara O (undeva pe la 1:76).

E bine ca sunt la scara H0.

Din pacate, dar nu neaparat, sunt si producatori care folosesc scara 1/72. Si aici ma gandesc la Hobby Boss cu replica la 1/72 a vestitei Kriegslokomotive BR52 de Trumpeter la 1/35. Ambele niste kituri f. detaliate.

Arata acest topic

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi