Forum Machete,Modelism,Hobby: Peacemaker 1:72 - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

• 4 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Peacemaker 1:72 cer ajutorul vostru

#21 Useril este offline   dany 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 4818
  • Inregistrat: 24-November 06

Postat 20 November 2011 - 07:06 PM

Citeaza

am baut cerneala

Da ... nu era rea ..., da ' tot mai bun era parca tusul ( Pelikan ) ,

Citeaza

Nu stiu la ce se refera acel vinzator
.
Z cred ca se referea la noile vopsele Revell in general, cel putin de cele email din noile loturi (acrilicele nu am incercat), pot sa zic ca sint chiar proaste ,in special in ceea ce priveste puterea de acoperire ; nu stiu ce i-a apucat de-au schimbat o formula excelenta . Un singur exemplu : De pilda , vechiul aluminiu Revell , dupa ce-l diluai aproape ca apa , acoperea excelent fara sa mai apara nici o urma din culoarea plasticului , se aseza uniform fara nici un efect ,chiar si unde se strangea mai multa vopsea , iar dupa cateva zile de lasat la uscat puteai "trece peste el si cu tancu' " ( uleiuri , jegoseli, tot tacamul ) , fara nici un strat protector .Insa nu reusea sa intreaca aluminiul DDR-ist ca aspect si compozitie (de miros , ce sa mai vorbesc :-D ) . Acum e exact invers .
La inceput credeam ca gresesc eu ceva , sau sint prea vechi , sau nu mai stiu eu sa diluez , sau sint special facute pt . aerograf ... , dar nu , sint de-a dreptul proaste de la " mama lor". Parca vor sa te faca sa te chinui si nu sa te ajute .
Scuze , Cali de offtopic si fiindca nu-ti pot oferi indicatii pt . " brontozaur " ; eu dupa WW 2 cam pun " dop" ; Hustlerul arata foarte bine , Bravo :clapping: !

Aceasta postare a fost editata de dany: 20 November 2011 - 07:17 PM

#22 Useril este offline   cartula 

• Administrator forum
  • Grup: Administrare
  • Postari: 4017
  • Inregistrat: 15-April 04

Postat 20 November 2011 - 08:58 PM

Vezi postareacali, la 20 November 2011 - 06:48 PM, a spus:

mersi de info ,pe net am vazut ce este e ok si totusi e foarte interesant sa aud pareri in legatura cu constuctia avionului de exemplu culoarea de baza eu ma-am gandit sai dau o culoare nuanta mai inchisa grialbastrui mat bineinteles ramane deschisa si obtiunea metalic .

Pai deja am zis "parerea" pe tema culorii (care e mai mult decat o parere, e o realitate). B-36 nu a fost vopsit vreodata, pe toata perioada serviciului activ a fost aluminiu (cel mult a avut o serie de elemente de identificare vopsite sau partea ventrala vopsita in anti-flash white). Acum, e macheta ta, poti sa-l faci si roz daca vrei... :pardon:

#23 Useril este offline   cali 

• Membru deplin
  • Postari: 45
  • Inregistrat: 19-November 11

Postat 21 November 2011 - 09:54 PM

echipaj care asteapta isi asteapta avionul

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: echipaj.JPG

#24 Useril este offline   stageexp 

• Membru senior
  • Postari: 1116
  • Inregistrat: 18-January 08
  • Interests:Fotografie, modelism, frumosul cotidian

Postat 21 November 2011 - 11:21 PM

Salutare,
bravos pentru macheta in lucru, ca amator de chestii cat mai mari, evident imi place :pardon: .
Referitor la vopsele, cele de la revell sunt de doua feluri, cele de tip enamel la cutiuta de tabla si cele acrilice la cutiuta din plastic. Prost facuta dupa parerea mea, pentru ca are un capac inclinat care doar incurca. Nu cred ca se va renunta la vopselele enamel, oricum in TM, in ARAD, in CLUJ se mai gasesc din belsug la magazinele dedicate.

Intrebarea mea este de ce vopsesti cu revell la cutiuta?
Adica consumul este oricum mare, suprafetele fiind generoase acolo, si se impune de asemenea si uniformitate.
AI incercat sa dai spray pe astfel de machete mari?
Evident este o chestie de gust si de mod de lucru individual, ma intrebam care este ideea care sta la baza solutiei de tip enamel.

O intrebare suplimentara ar fi si cea referitoare la solutiile de lipire adoptate. Pentru astfel de machete mari, am vazut in tutoriale ca se folosesc adezivi cu intarziere, care se bazeaza pe aplicarea unei solutii de lipit, cu o pensula, se pune in pozitie elementul care se lipeste, dupa care se activeaza adezivul cu un spray.

#25 Useril este offline   KAF2002 

• Membru senior
  • Postari: 348
  • Inregistrat: 22-September 10

Postat 22 November 2011 - 12:35 AM

Se pare ca la tine marimea conteaza. Hercules la 1/48 are si asta cam 60 cm. lungime, Peacemakerul si asta vreo 70 cm. iar Hustler-ul ti-a iesi grozav . Bine ai venit si la mai multe poze cu lucrarile tale

#26 Useril este offline   cali 

• Membru deplin

Postat 22 November 2011 - 09:55 PM

si bombele sant pregatite :-)

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: _B226562.JPG

#27 Useril este offline   cali 

• Membru deplin

Postat 23 November 2011 - 09:14 PM

Peacemaker foarte frumos de construit.
Si pentru cei ce vor sa mai vada ceva din facaturile mele cu ce am inceput de fapt cu am invatat pot vedea la sectiunea prezentare membri ,acolo am pus cateva poze .

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: _B236572.JPG

#28 Useril este offline   cali 

• Membru deplin

Postat 23 November 2011 - 09:50 PM

Nimeni nu mai zice nimica!

#29 Useril este offline   AdiP 

• Membru senior
  • Postari: 2390
  • Inregistrat: 29-February 08
  • Interests:Anything that fly, crawl or float in WW 2

Postat 23 November 2011 - 09:56 PM

Calin, am observat machetele tale postate in sectiunea prezentare membri. Asta daca pentru mine a fost scrisa ultima propozitie din postarea ta anterioara.

Un sfat, pentru ca vad ca ai inchis rapid fuselajul : Dozeaza corect greutatea care urmeaza a fi pusa in nasul pasarii ce face obiectul acestui topic, pentru a evita un centru de greutate impins prea in spate.
Spor si la mai multe, sau mai mari; cum ti-e voia.

#30 Useril este offline   cali 

• Membru deplin

Postat 23 November 2011 - 10:01 PM

Greutatea e montata inauntrul exact la gramaj 60g cantarita nu am uitat-o oricum mersi.

#31 Useril este offline   stageexp 

• Membru senior
  • Postari: 1116
  • Inregistrat: 18-January 08
  • Interests:Fotografie, modelism, frumosul cotidian

Postat 24 November 2011 - 09:38 AM

Vad clipsurile din imagine, care mentin pe pozitie piesele lipite.
Revin cu intrebarea referitoare la tipul de adeziv: folosesti adezivi standard pentru machete sau din cei cu priza intarziata?

Am intrebat pentru ca eu unul am dificultati mai ales atunci cand lipesc semicarene la nave de dimensiuni mai mari. Evident adezivii obisnuiti lasa un pic de timp pana la solidificare, dar tot este dificila punerea pe pozitie a pieselor in timp util. Am vazut in tutoriale video folosite ambele metode. Respectiv utilizarea de "cement" de tip Tamiya si presarea usoara a semiaripilor de exemplu pana la deformarea locala si microsudarea plasticului, dar si fixarea pe pozitie dupa pensularea cu adeziv cu priza cu intarziere, dupa ce sunt montate clemele folosindu-se sprayul de activare.

Spor la lucru in continuare.

#32 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 12661
  • Inregistrat: 07-December 04

Postat 24 November 2011 - 09:50 AM

In cazul si a fuselajelor si a carenelor lungi este o metoda simpla, dar eficienta. Se pun doar citeva puncte de lipici obisnuit (cu uscare lenta, cum zici tu, gen Revell Contacta, de exemplu) in lungul carenei/fuselajului, apoi jumataile se alatura si se fixeaza corect in pozitie. Dupa aceasta operatie, totul se rigidizeaza cu citva plasturi din scoci si se lasa citeva zeci de minute pentru "uscarea" adezivului. Apoi, cu o pensula fina, se trece Nitrosolv sau lipici MM3999 in lungul liniei de unire a celor doua jumatati. Capilaritatea trage lichidul in acel spatiu, efectuind lipirea. Toata treaba este sa pui o cantitate moderata de lipici lichid pe acea pensula pentru ca excesul sa nu curga pe macheta. Lipirea este rigida, nu vor fi probleme.

#33 Useril este offline   cali 

• Membru deplin

Postat 24 November 2011 - 07:09 PM

Eu folosesc lipici revell contacta profesional mai exact cel standard cu tevica pentru modele si aplic lipici peste toata suprafata de contact deci nu pun doar cateva picaturi ci aplic peste tot lipici!!! foarte important ! apoi inpeunez piesele si le presez usor foarte atent sa nu deformez vreo piesa prin presare .Mai bine usor presat in mai multe locuri decat tare presat in mai putine locuri.
Aceasta e metoda pe care o folosesc eu .

#34 Useril este offline   cali 

• Membru deplin

Postat 24 November 2011 - 10:38 PM

Si aripile cresc :dribble:

iar aici o incercare cum arata masivul :dribble:

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: _B246573.JPG
  • Imagine atasata: _B246574.JPG
  • Imagine atasata: _B246575.JPG

#35 Useril este offline   cali 

• Membru deplin

Postat 24 November 2011 - 11:26 PM

Da, rotile..

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: _B246592.JPG

#36 Useril este offline   tibi22 

• Membru senior
  • Postari: 2771
  • Inregistrat: 27-July 08

Postat 25 November 2011 - 08:57 AM

Arata foarte bine si ingrijit cum lucrezi! Succes in continuare!
Te-as sfatuii sa folosesti o vopsea mai buna decit cele de la Revell, cel putin vopselele metalice nu sunt cele mai grozave.

#37 Useril este offline   cali 

• Membru deplin

Postat 25 November 2011 - 06:53 PM

mersi de informatie o sa iau in calcul dar mai intai trebuie folosita si vopseaua pe care o am :rolleyes:

#38 Useril este offline   cali 

• Membru deplin

Postat 25 November 2011 - 10:15 PM

Astept noi pareri ,noi idei

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: _B256602.JPG

#39 Useril este offline   cali 

• Membru deplin

Postat 26 November 2011 - 01:07 AM

Ce sa mai construit...

Vezi postareacali, la 26 November 2011 - 01:04 AM, a spus:

Ce sa mai construit...

mai e destul pana e gata ca exponat dar si in acest stadiu arata nemaipomenit ...superb!!!!

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: _B256606.JPG

#40 Useril este offline   AlexPl 

• Membru senior
  • Postari: 768
  • Inregistrat: 30-November 04

Postat 26 November 2011 - 09:21 AM

Mi se pare mie sau pe burta se observa o urma lasata de inbinarea celor doua jumatati ale fuzelajului?
Daca ai lipit deja aripile va fi destul de greu de eliminat.

Arata acest topic

• 4 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

5 useri citesc topicul
0 membri, 5 vizitatori, 0 utilizatori anonimi