Forum Machete,Modelism,Hobby: Fairey Gannet T.MK. 2 - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Fairey Gannet T.MK. 2 Trumpeter 1/72

#1 Useril este offline   aviatoristu 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 177
  • Inregistrat: 14-September 08
  • Interests:aviatie

Postat 13 November 2011 - 09:41 PM

Din categoria antrenament, antrenamentul meu bineinteles :whistle:

Dupa multe incordari am reusit sa mai termin si eu ... ceva. Desi am zis ca o sa dureze putin, m-am intins cu el... mai mult decat ar fi trebuit. Sper sa va placa, macar putin putin :lol:

Imagine atasata: IMG_1125_.jpgImagine atasata: IMG_1126_.jpgImagine atasata: IMG_1127_.jpg
Imagine atasata: IMG_1128_.jpgImagine atasata: IMG_1132_.jpgImagine atasata: IMG_1133_.jpg

Imagine atasata: IMG_1138_.jpgImagine atasata: IMG_1139_.jpg

Aceasta postare a fost editata de aviatoristu: 13 November 2011 - 09:42 PM

#2 Useril este offline   axor 

• Needs A Life Outside What-If
  • Postari: 1663
  • Inregistrat: 05-June 09
  • Interests:What If - Sci Fi - Aero

Postat 13 November 2011 - 10:05 PM

Salut.
Turboprop,hmmm arata bine desi avionul in sine nu-mi trezeste cine stie ce pasiuni.
Daca acordai ceva mai multa atentie la partile vitrate ar fi fost si mai bine,oricum,de la ulimele doua lucrari pe care le-ai prezentat aici,se vede un progres. :good:
Asadar...imi place mai mult decat ''macar putin putin'' :-D
Spor la urmatoarele !

Alex

Aceasta postare a fost editata de axor: 13 November 2011 - 10:06 PM

#3 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 12662
  • Inregistrat: 07-December 04

Postat 14 November 2011 - 08:25 AM

Frumos realizat.
Poate unele panouri ar fi fost bine sa aiba alta "culoare" de aluminiu (capace de acces, eleroane etc) Apoi, gravarea destul e accentuata permite o evidentiere usoara a detaliilor, ar fi bine sa o faci.

#4 Useril este offline   paul 

• Membru senior
  • Postari: 634
  • Inregistrat: 06-April 05

Postat 14 November 2011 - 10:49 AM

Gannet-ul este in topul meu personal printre cele mai urate avioane care au existat vreodata :) Cu toate acestea imi place cum ti-a iesit. Felicitari!

#5 Useril este offline   aviatoristu 

• Membru senior

Postat 14 November 2011 - 05:20 PM

Vezi postareaaxor, la 13 November 2011 - 10:05 PM, a spus:

Salut.
Turboprop,hmmm arata bine desi avionul in sine nu-mi trezeste cine stie ce pasiuni.
Daca acordai ceva mai multa atentie la partile vitrate ar fi fost si mai bine,oricum,de la ulimele doua lucrari pe care le-ai prezentat aici,se vede un progres. :good:

Pe acelea doua le-am facut mai mult ca sa scap de ele din forma ambalata si asta s-a vazut... ca rezultat :pardon:

Vezi postareaZ-mare, la 14 November 2011 - 08:25 AM, a spus:

Frumos realizat.
Poate unele panouri ar fi fost bine sa aiba alta "culoare" de aluminiu (capace de acces, eleroane etc) Apoi, gravarea destul e accentuata permite o evidentiere usoara a detaliilor, ar fi bine sa o faci.

Mi-e frica sa intru la evidentiat panouri pt ca de cate ori am facut-o a iesit un adevarat fiasco. Intotdeauna zic ca am atins foarte putin, si cand colo e deja prea mult. Marturie sta acel Junkers Ju88 C-6 cu o adevarata igrasie pe el.
O sa incerc totusi cat de putin.

Vezi postareapaul, la 14 November 2011 - 10:49 AM, a spus:

Gannet-ul este in topul meu personal printre cele mai urate avioane care au existat vreodata :) Cu toate acestea imi place cum ti-a iesit. Felicitari!

Urat nu mi se pare, dar intr-adevar arata ciudat. Asta m-a si atras la el. Cred ca o sa-l fac si la 1/48 dar cu mai multa daruire.

#6 Useril este offline   gabriel chelaru 

• Membru senior
  • Postari: 506
  • Inregistrat: 21-February 07
  • Interests:Aviatie, Motociclism, Istorie, Bizantinologie, Muzica

Postat 14 November 2011 - 05:30 PM

Foarte fain! poti sa incerci pe viitor sa ii dai si un wash; daca e pe suprarfata lucioasa n-ai de ce sa te temi ca se duce. Claie peste gramada, e un avion ciudat, dar fain. Bravo! What's next?
:drinks:

#7 Useril este offline   aviatoristu 

• Membru senior

Postat 15 November 2011 - 10:28 AM

Vezi postareagabriel chelaru, la 14 November 2011 - 05:30 PM, a spus:

Foarte fain! poti sa incerci pe viitor sa ii dai si un wash; daca e pe suprarfata lucioasa n-ai de ce sa te temi ca se duce. Claie peste gramada, e un avion ciudat, dar fain. Bravo! What's next?
:drinks:

Mersi Gabi. Urmatorul e un F4U Corsair, 1/48 Tamiya cu un upgrade de "table"(photo-etched) de la Eduard. Mi-era dor de un tamiya. As vrea sa scot din el ceva mai reusit decat ce am realizat pana acum. Dar la cat sunt de aiurit... sansele scad tot timpul.
Deja am vazut ca am lasat lipiciul desfacut pt cateva saptamani si cand sa-l folosesc am vazut ca dintr-un recipient intreg de tamiya cement a ramas doar o pasta groasa pe fundul borcanului :crazy: . AM sa deschid un topic cu el, incepand cu inceputul, in caz ca stric ceva, sa vada altii si sa-mi atraga atentia, ca daca ma bazez doar pe mine... o sa iasa tot :bang:

:lol:

#8 Useril este offline   tomcat 

• Membru senior
  • Postari: 1324
  • Inregistrat: 21-November 07
  • Interests:Aviatie, blindate, PC, lectura

Postat 15 November 2011 - 10:43 AM

...1:48 unde ai gasit?Este pe la noi, sau cu comanda de afara?

#9 Useril este offline   aviatoristu 

• Membru senior

Postat 15 November 2011 - 11:17 AM

Vezi postareatomcat, la 15 November 2011 - 10:43 AM, a spus:

...1:48 unde ai gasit?Este pe la noi, sau cu comanda de afara?

Te referi la Gannet?

#10 Useril este offline   tibi22 

• Membru senior
  • Postari: 2771
  • Inregistrat: 27-July 08

Postat 21 November 2011 - 09:47 AM

Interesant avion cu forme usor ciudate. Argintiul folosit vad ca nu are o acoperire prea buna ceea ce este tipic pentru astfel de vopsele. Chiar si vopselele Alclad fac figura asta! Sunt locuri care nu sunt 100% acoperite de vopsea. Ce vopsea ai folosit?

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: IMG_1138_.jpg

#11 Useril este offline   aviatoristu 

• Membru senior

Postat 21 November 2011 - 09:03 PM

Vezi postareatibi22, la 21 November 2011 - 09:47 AM, a spus:

Interesant avion cu forme usor ciudate. Argintiul folosit vad ca nu are o acoperire prea buna ceea ce este tipic pentru astfel de vopsele. Chiar si vopselele Alclad fac figura asta! Sunt locuri care nu sunt 100% acoperite de vopsea. Ce vopsea ai folosit?

Acolo e un cocktail suprapus, ca sa zic asa. Initial am inceput sa vopsesc cu Gunze silver No 8. Si pt ca am dormit pe mine cand am diluat, de fiecare data asta insemnand de 2 ori, am diluat cu Mr Aqueous hobby color, desi trebuia cu Mr color leveling thinner. Ce-i mai dureros este ca am amandoi diluantii. Si pt ca nu a fost diluantul care trebuia, vopseaua se decantat in aerograf si se infunda. Mii de draci si multe injuraturi, de parca era altcineva de vina decat subsemnatul :bang: . Si dupa ce am infundat, spalat aerograful de 2ori, deja pusesem un strat pe avion, dar nu era acoperit bine, mai mergea un strat cel final, si ar fi iesit bine. Atunci am zis, hai sa-i dau cu Alclad, ca deja e diluat (eu fiind convins in continuare ca nu am diluantul bun pt Gunze :bang: ) Si am dat cu Alclad, Duraluminiu, ca asta aveam. Dar nu prea s-a asezat bine peste Gunze. Cred ca ar fi mers un strat de lac intre ele. Am trecut de mai multe ori peste zona aratata de tine, dar nu a vrut sa acopere deloc. Nu l-am mai stresat, mai mult ca sa nu ma stresez eu si l-am lasat asa. Am zis si eu ca e s-a tocit de la ... s-o gasi ceva care sa frece vopseaua si sa arate asa :lol:

#12 Useril este offline   tibi22 

• Membru senior
  • Postari: 2771
  • Inregistrat: 27-July 08

Postat 22 November 2011 - 08:50 AM

Ai folosit un cocktail periculos! Alcad peste Gunze... sper sa nu iti crape vopseaua in timp!
Legat de vopselele Gunze, nu inteleg ce ti sa intimplat. Parerea mea este ca sunt linga cele de la Tamiya, cele mai bune vopsele. Sunt usor de folosit si se pot dilua cu multe tipuri de diluanti. Eu folosesc numai diluantul Mr. Color Thinner indiferent ca este vopsea acrilica, enamel sau laquer si nu am probleme sa mi se infunde aerograful. Am vopsit multe machete in ultimi trei ani si nu am avut niciodata astfel de probleme. Desigur, sunt foarte atent cu aerograful si dupa citvea utilizari este curatat complet.

#13 Useril este offline   aviatoristu 

• Membru senior

Postat 22 November 2011 - 11:58 AM

Pai cred ca problema s-a intamplat din cauza ca am amestecat o vopsea metalizata cu un diluant pt vopsele acrilice :pardon: , si toate particulele acelea se decantau si infundau aerograful. Miscam eu aerograful din cand in cand ca sa nu se lase pe fund, dar fara rezultat. Oricum vreau sa mai fac o macheta vopsita tot "metalic" si vreau sa vad ce scot atunci din ea.

Arata acest topic

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi