Postat 18 February 2006 - 08:38 PM
Multumescu-va voua !
E intr-adevar destul de rara macheta si avionul real a fost si el destul de rar.
A fost obtinut din SBD si era gandit pentru bombardament in picaj (!!!).
Am inteles ca-si facea treaba destul de bine, dar ca tot ce-i bun a fost facut in numar mic si a disparut destul de repede.
Nu-s destul de tare la istorie si la cifre asa ca poate o sa intervina altii mai titrati sa spuna mai multe despre el.
Pe mine ma procupa mai mult aspectul estetic...Pan' la coada cam despre asta cred ca e vorba la machetele astea (asta insa nu scuza chiftele grave).
Macheta nu e supercorecta dar nefiind Messerschmitt sau Mustang putini vor observa greselile. Oricum acestea, departe de a fi drastice se gasesc mai mult pe burta si tin de dispunerea unor geamuri de observare.
Cat priveste "distemper-ul" de iarna, de data asta, spre deosebire de He 111 Z pe care o sa-l postez in viitorul apropiat la galerie, nu l-am mai dat cu pensula pt. ca m-am gandit ca - cine statea sa dea cu bidineaua 80 mp de zburatoare. La tancuri poate mai merge...
Deci albul a fost dat cu acrilic alb dupa care cand inca era destul de proaspat (rasina acrilica nu polimerizase total) am inceput sa-l iau la intrebari cand cu smirghelul cand cu bisturiul cand cu lana de otel, gandindu-ma ca astfel voi obtine mai multe tipuri de zgarieturi, cam asa cum se intampla si in realitate.
Portiunile alea patrate de pe extrados sunt de fapt ca niste jaluzele lamelare si sunt din lemn. Fiind mobile m-am gandit ca vopseaua sarea mai abitir de-acolo decat de pe o prtiune rigida a aripii.