salupa canoniera RAHOVA 1882 Lucrare de licenta
Postat 22 March 2012 - 06:29 PM
...Mai revin cu o nelamurire a mea.
Acum 4 ani prin 2008, in portul Mangalia a ajuns un mic velier, construit prin 1914, tot in Anglia pe numele sau grethe witting
O nava ghinionista din cate am citit pe net, pentru ca s-a scufundat de mai multe ori...ultimele 2 dati chiar in portul Mangalia...unde sunt mari sanse sa se mai afle...si aici as vrea sa-l intreb pe Victorian, care nu cred ca nu a vazut nava, daca exista asemanari intre acest velier si Rahova noastra?...
Acum 4 ani prin 2008, in portul Mangalia a ajuns un mic velier, construit prin 1914, tot in Anglia pe numele sau grethe witting
O nava ghinionista din cate am citit pe net, pentru ca s-a scufundat de mai multe ori...ultimele 2 dati chiar in portul Mangalia...unde sunt mari sanse sa se mai afle...si aici as vrea sa-l intreb pe Victorian, care nu cred ca nu a vazut nava, daca exista asemanari intre acest velier si Rahova noastra?...
Postat 23 March 2012 - 01:03 PM
Dimensiunile nu s-au modificat ... doar culoarea a devenit mai inchisa si mat lucioasa
..sunt si mai mari si mai mici ...si la bucata ... le-am cumparat de la Carrefour ...
si un TEST de ancora ... am incercat sa o fac prin presare in forma ... nu a mers
..sunt si mai mari si mai mici ...si la bucata ... le-am cumparat de la Carrefour ...
si un TEST de ancora ... am incercat sa o fac prin presare in forma ... nu a mers
Aceasta postare a fost editata de staric: 23 March 2012 - 01:12 PM
Postat 02 April 2012 - 01:01 PM
staric, la 02 April 2012 - 12:06 AM, a spus:
Nu, acela a fost drapelul/stindardul de lupta model 1897 pentru unitatile terestre si nu era patrat ci dreptunghiular. Pavilonul marinei militare avea doar stema in mijloc si era la randul sau dreptunghiular. Iata si dimensiunile precise, potrivit regulamentului de bord din 1899.
Postat 02 April 2012 - 08:52 PM
Fara monograma regelui. Au aparut destule greseli prin monografii despre marina si nu numai, e timpul sa le corectam.
PS: Uite un pavilion expus la Muzeul marinei din Constanta. La acest exemplar stema e destul de mica in raport cu fasia galbena, dar in unele poze de epoca se poate vedea clar ca existau exemplare si cu stema mai mare.
PS2: Se vede o fasie ingusta alba (intaritura numita teaca), cu 2 ocheti de care se prindeau pesti (carligele) fixati de saula.
PS: Uite un pavilion expus la Muzeul marinei din Constanta. La acest exemplar stema e destul de mica in raport cu fasia galbena, dar in unele poze de epoca se poate vedea clar ca existau exemplare si cu stema mai mare.
PS2: Se vede o fasie ingusta alba (intaritura numita teaca), cu 2 ocheti de care se prindeau pesti (carligele) fixati de saula.
Aceasta postare a fost editata de bansaraba: 02 April 2012 - 08:57 PM
Postat 03 April 2012 - 04:33 PM
Cum te-ai gandit sa faci steagul?... Eu intentionez sa aplic tehnologia de reproducere a imaginilor pe torturi. Adica fac din gel de ala alimentar imaginea pe care o vreau, si o lipesc pe hartie de orez. Pe ambele parti, perfect simetric. Daca dau gres, le mananc, si aplic planul 'b' . Adica le pictez ad labam , tot pe hartie d'aia, cu vopsele pentru piele... Simplu!
Postat 03 April 2012 - 06:49 PM
staric, la 29 March 2012 - 08:12 AM, a spus:
...ma tot uitam pe planuri si pe poze dar nu am vazut niciunde ca, catargele sa aibe si bucata asta...sau poate vrei sa individualizezi tu modelul.
Cat priveste "capacele" de pe punte acelea erau construite din fonta...si sunt "colorate" la fel ca si capacele de la canalele din ziua de azi