Forum Machete,Modelism,Hobby: salupa canoniera RAHOVA 1882 - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

• 31 Pagini +
  • « Prima
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

salupa canoniera RAHOVA 1882 Lucrare de licenta

#321 Useril este offline   staric 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 811
  • Inregistrat: 02-March 11

Postat 17 January 2012 - 09:58 PM

Poze ...

Imagine atasata: SANY0084_f.jpg

Am mai lucrat la bucatarie ... Acu va spun sigur - loc pentru hublouri (rotunde,patrate) nu ai pe peretele dat ...

Imagine atasata: SANY0089_f.jpg

#322 Useril este offline   staric 

• Membru senior

Postat 18 January 2012 - 12:37 AM

...

Imagine atasata: SANY0095_f.jpg

#323 Useril este offline   ACHRISTIAN 

• Membru senior
  • Postari: 385
  • Inregistrat: 09-November 11

Postat 18 January 2012 - 07:02 AM

Vezi postareastaric, la 18 January 2012 - 12:37 AM, a spus:

Contrar afirmatiilor tale din topicul fantezii, miniaturi,te descurci de minune :dribble: ,"concurent direct",.........era o gluma binenteles,frumos lucrat si foarte sugestiv.Stima ,Christian!:clapping:

#324 Useril este offline   dan 

• Membru senior
  • Postari: 456
  • Inregistrat: 17-January 05
  • Interests:navomodelism,airsoft.

Postat 18 January 2012 - 07:59 AM

loc de un hublou ai avea;in stanga usii chiar deasupra masinii de gatit.

#325 Useril este offline   staric 

• Membru senior

Postat 18 January 2012 - 08:07 AM

Deasupra masinii de gatit nu prea, ca e teava de fum si atunci nui vad rostul ... iar in stanga si dreapta , dar foarte mici, ceva de 10 - 12 cm in real ... asa mici? ... de frumos ar fi frumos pe ambele parti ( interior -exterior ) ...

au ... era vorba de stanga usii ... da e loc ... nu m-am gandit , dar la fel ar da frumos mai ales pe exterior ... dar in poze nu le vad ... apropos, are cineva pozele din Modelist intr-o rezolutie mai mare si neretusate ?

@achristian ... posibil,dar imi protejez ochii :rolleyes:

Aceasta postare a fost editata de staric: 18 January 2012 - 08:42 AM

#326 Useril este offline   177 

• Membru senior
  • Postari: 1432
  • Inregistrat: 24-December 10

Postat 18 January 2012 - 12:27 PM

@Victorian: am examinat cu atentie fotografiile si nu am putut observa o trapa pe acoperisul bucatariei, asa cum are FULGERUL; consider ca ai desenat corect bucataria in plan. De asemenea nu am observat alte hublouri/ferestre rectangulare in peretii bucatariei. Lipsa lor este explicabila prin dimensiunile reduse ale acesteia (sub 2mp).

@Staric: foarte frumos lucrat! felicitari!
Daca un element nu apare in fotografie, nu este cazul sa apara la macheta doar pentru ca "are loc".

Spor!

PS: revista este MODELISM

#327 Useril este offline   claudiu_ne2000 

• Membru senior
  • Postari: 599
  • Inregistrat: 09-July 07

Postat 18 January 2012 - 01:57 PM

...hai ca iasa treaba faina...acum am si eu 2 completari:

1) - In lungul bordului acel "brau" din lemn de teck, era vopsit in negru ca si restul operei moarte (corpul navei), doar balustrada era de culoarea lemnului de teck (culoare maro-rosiatica);

2) - la fel ca si la restul navelor din acea epoca si care au facut parte din Divizia de Dunare, soba se afla in partea din spate a bucatariei in imediata apropiere a cosului de fum a navei intrucat dupa cum se poate observa in poza (vezi link).....exista un cos paralel, de culoare neagra chiar in fata cosului navei in spatele bucatariei......

ca si poza (poza atasata) eu am dat un exemplu cateva pagini mai inainte din acest topic unde era vorba de o vedere din portul Sulina ce prezenta salupa Rahova din spate, asezata in fata canonierei Grivita...rezolutia pozei gasite de mine nu era prea buna dar Victorian spunea ca poate una din cunostintele lui, colectionar de carti postale...ar avea acea vedere intr-o calitate mai buna.

http://img821.images...1/18/rahova.jpg

Imagine postata

...Cat provesc geamurile, ferestrele sau hublourile la bucatarie...eu cred ca nu existau...din pozele de pe acest topic, se poate observa usa de intrare, iar in fata bucatariei...e o fereastra (din acelasi material ca si restul bucatariei) basculanta...iar in timpul functiunii bucatariei aceasta se bascula.

Aceasta postare a fost editata de claudiu_ne2000: 18 January 2012 - 02:12 PM

#328 Useril este offline   staric 

• Membru senior

Postat 18 January 2012 - 02:44 PM

Acel "brau" din lemn de teck eu asa am inteles ca trebuie sa fie ... dar daca sigur e negru, nu vad nici o problema sa fie vopsit

Restul e cum ai zis mai sus

Imagine atasata: SANY0105_f.jpgImagine atasata: SANY0103_f.jpg

Rog frumos detalii (de dorit in real ) la urmatoarele piese :cray:

Imagine atasata: 2_rahova.jpg

P.S.

Multumesc Claudiu
Te roooog schimba locatia la poza ... nu o pot deschide

Aceasta postare a fost editata de staric: 18 January 2012 - 02:50 PM

#329 Useril este offline   claudiu_ne2000 

• Membru senior

Postat 18 January 2012 - 08:55 PM

...link-ul de poza prezinta poza atasata de mine (e salupa rahova, dar poza e de mari dimensiuni, apare la pagina 8)...acolo se poate observa ca tot corpul navei era intr-o singura culoare.

Imagine postata

Cat priveste probleama din desen...eu cred si Victorian cred ca stie mai bine....dar ceea ce ai marcat tu reprezinta elementele de prindere a cabinei bucatariei de corpul navei, acelea faceau posibila demontarea cabinei intr-un timp foarte scurt...denumirea exacta nu o cunosc...dar cred ca ma intelegeti ce vreau sa zic.

PS...Staric, era sa uit dar daca privesti mai bine prova navei (din imaginea de mai sus) vei observa ca la modelul tau lipseste ceva...e vorba de partea de sus din etrava navei...e de o culoare deschisa fata de restul navei...in planul lui Victorian apare...tu nu mai vei sa o pui in modelul tau? ...apare marcata cu sageata albastra si cu un cerc in poza de mai jos

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: 2_rahova.jpg

Aceasta postare a fost editata de claudiu_ne2000: 18 January 2012 - 09:02 PM

#330 Useril este offline   staric 

• Membru senior

Postat 18 January 2012 - 10:00 PM

Vezi postareaclaudiu_ne2000, la 18 January 2012 - 08:55 PM, a spus:

...
PS...Staric, era sa uit dar daca privesti mai bine prova navei (din imaginea de mai sus) vei observa ca la modelul tau lipseste ceva...e vorba de partea de sus din etrava navei...e de o culoare deschisa fata de restul navei...in planul lui Victorian apare...tu nu mai vei sa o pui in modelul tau? ...apare marcata cu sageata albastra si cu un cerc in poza de mai jos

Nu ... nu am uitat de ele (sunt doua piese , una la prova si alta la pupa) , dar sunt si facute si isi asteapta randul la lipire. Culoarea deschisa? Aci tot nu o sa ma convingi ... e neagra pe exterior si alba in interior si cred ca nu gresesc cu nimica ... vezi si pozele alea doua care ne-au mai ramas ... deci scor final 2:1 :rolleyes:

Ramane doar braul de la nivelul puntii ... culoarea?

Aceasta postare a fost editata de staric: 18 January 2012 - 10:05 PM

#331 Useril este offline   claudiu_ne2000 

• Membru senior

Postat 19 January 2012 - 05:13 AM

Vezi postareastaric, la 18 January 2012 - 10:00 PM, a spus:

Culoarea deschisa? Aci tot nu o sa ma convingi ... e neagra pe exterior si alba in interior si cred ca nu gresesc cu nimica ... vezi si pozele alea doua care ne-au mai ramas ... deci scor final 2:1 :rolleyes:

Pe tot parcursul acestui topic (18 pagini) apar mai multe poze ce prezinta salupa cateodata Rahova, cateodata Smardan...acum toate aceste poze sunt facute in perioade diferite, ani diferiti...nu contest faptul ca in poza lui Vicotian ce prezinta salupa Smardan (poza 1) acea "ridicatura" din pupa era neagra...dar dupa cum vezi tot acolo la prova nu mai avem nimic.

http://www.cartula.r...attach_id=74265

In schimb la poza nr. 2 ce prezinta una dintre cele 2 salupe la sulina....Intradevar prova e de o culoare inchisa...asemenatoare corpului navei, dar aici avem dea face cu o fotografie care a fost modificata de cel putin 2 ori...odata fotograful ce s-a apucat sa o picteze, si nu retusuri...efectiv a dat cu bidineaua...iar a doua oara altcineva, a editat si modificat fotografia in asa fel incat multe detalii de pe punte care aveau o culoare foarte deschisa au devenit brusc albe...si se confunda cu "albul" cerului. Dar inca se pot observa detaliile bucatariei (usa dubla deschisa) ia rdaca am avea si scan-ul original ...fara editarea computerizata ...s-ar vedea si fereastra basculanta de care am vorbit eu de la bucatarie.

http://www.cartula.r...attach_id=73881

Mai exista poza 3...postata anterior unde se vede clar de la o posta ca elementul din prova este deschis la culoare, sa nu-i zic alb. Pupa nu se vede decat pe interior, unde am cazut toti de acord ca e alba...

Dar daca tot ai tinut scorul, uite mai atasez o poza unde iar se vede ca salupa noastra are prova alba (vezi poza de mai jos)...

Imagine postata

Oricum nu bag mana in foc ca salupele noastre sa fie vopsite diferit ..

Cat priveste aceasta poza http://www.cartula.r...attach_id=74648 ea nu reprezinta una din salupele clasa Rahova, e vorba de Torpilorul de baraj Alexandru cel Bun, asta daca "crop"-ul facut face referire la acea poza facuta pentru albumul marelui capitan din 1902 si prezinta toate navele Diviziei de Dunare

Aceasta postare a fost editata de claudiu_ne2000: 19 January 2012 - 05:20 AM

#332 Useril este offline   staric 

• Membru senior

Postat 19 January 2012 - 08:47 AM

Inventarierea pozelor ... eu deja sunt ametit care e si care nu e ...

POZA 1

Imagine atasata: RAH_0f.JPG

POZA 2

Imagine atasata: RAH_2f.jpg

POZA 3

Imagine atasata: RAH_3f.jpgImagine atasata: RAH_3f_a.jpg

POZA 4

Imagine atasata: RAH_1f.jpgImagine atasata: RAH_1f_a.jpg

POZE ?

Imagine atasata: 18.jpgImagine atasata: poza_r5r.jpg

#333 Useril este offline   claudiu_ne2000 

• Membru senior

Postat 19 January 2012 - 01:57 PM

IN POZA 4 ..........este prezentata nava ALEXANDRU CEL BUN...torpilorul de baraj sau sa fie prezentate cele 2 salupe din clasa Rahova.

UNA DIN SALUPELE RAHOVA SUNT PUTIN MAI IN FATA INTRE CANONIERA GRIVITA SI NAVA ROMANIA.

CA SA FIU MAI EXACT DACA AI TOATA POZA....EU NU O AM LA REZOLUTIA ACEEA NAVELE SE PREZINTA ASTFEL: de la stanga la dreapta - Alexandru cel Bun, Canoniera Grivita, Salupa Rahova, Nava de Razboi cu zbaturi Romania, si Canoniera Fulgerul....

Imagine postata

In pozele 1,2, 3...DA e vorba de o salupa din clasa Rahova;

In ultimele poze...este prezentata si o salupa din clasa Rahova...in prima poza e cu vedere de la pupa in planul apropiat este canoniera Grivita iar in urmatorul plan e salupa Rahova, iar in planul indepartat este un cargou.

In cealata poza sunt prezentate mai multe nave...de la stanga la dreapta: 2 pontoane, o salupa din clasa Rahova, 2 slepuri si una din salupele graniceresti (Poterasul sau Granicerul)

Aceasta postare a fost editata de claudiu_ne2000: 19 January 2012 - 02:08 PM

#334 Useril este offline   claudiu_ne2000 

• Membru senior

Postat 19 January 2012 - 02:07 PM

....intreb si pe restul daca am dreptate...

Prima nava din Stanga e Alexandru cel Bun sau una din salupele din clasa Rahova

Aceasta postare a fost editata de claudiu_ne2000: 19 January 2012 - 02:10 PM

#335 Useril este offline   177 

• Membru senior

Postat 19 January 2012 - 03:29 PM

Vezi postareaclaudiu_ne2000, la 19 January 2012 - 02:07 PM, a spus:

....intreb si pe restul daca am dreptate...

Prima nava din Stanga e Alexandru cel Bun sau una din salupele din clasa Rahova

Prima nava din stanga este o salupa canoniera.
ALEVANDRU CEL BUN avea doua barci de salvare la pupa, dispuse simetric; se poate observa o gruie alba pe centru, la vasul in cauza.

#336 Useril este offline   Victorian 

• Membru senior
  • Postari: 140
  • Inregistrat: 15-October 07

Postat 19 January 2012 - 06:14 PM

@ Staric:

Mi se pare normal sa fii derutat de o multime de poze facute la momente diferite. E foarte posibil ca la un anumit moment, marinarii care au vopsit corpul navei sa fi considerat ca este mai usor pentru ei sa dea cu vopsea peste tot si sa fi vopsit inclusiv braul din lemn asa cum zice Claudiu. Insa exista si poze unde se vede braul de culoare deschisa, ca si cum ar fi fost din lemn; eu cred ca modelul tau ar trebui sa arate nava asa cum a fost initial, cu cat mai putine modificari, asa ca sugestia mea este sa lasi braul nevopsit.

In privinta elementelor care fixeaza suprastructurile pe fiecare din deschiderile in punte respective, aceste elemente erau realizate din alama si intr-o discutie purtata anterior pe unul din forumurile de modelism, la topicul referitor la Fulgerul le-am denumit "tiranti".

Nu stiu insa care este termenul corect in limba engleza si nici in romana.

E vorba despre niste elemente care ar arata cumva ca niste incuietori de geamantan, dar mult mai solide. Alaturat ti-am pus o imagine a unui asemenea element care tinea unul dintre luminatoarele bricului Mircea. Vezi ca este vorba despre o parte fixa pe luminator, care articuleaza cu o balama orizontala o limba din alama ce intra intr-un element vertical fixat pe rama inferioare a golului puntii. Elementul vertical fix intra cu precizie intr-o taietura verticala din limba si are la randul ei un gol in care poate fi introdusa o pana orizontala care va bloca limba in pozitie.

La Muzeul Marinei din Constanta exista o poza originala de format mare (cam A3) cu Regina Elisabeta care pozeaza cu echipajul bricului Mircea unde se vede bine de tot elementul asta, insa din pacate nu am cum sa scanez acea poza sa-ti arat mai clar.

Daca insisti, cu un pic de rabdare ti-as putea face si o schita. Oricum, la scara la care lucrezi tu nu cred ca se vad chiar toate detaliile astea.

Spor la treaba!

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: untitled.JPG

#337 Useril este offline   staric 

• Membru senior

Postat 19 January 2012 - 06:30 PM

Merci ...acu am inteles ...si la scara mea prea multe detalii nu o sa pot face,dar oricum sa para ca e o incuietoare ... acest sistem de prindere l-am prins in viata ( cand eram copil ) la butoiul de aluminiu pentru lapte la ferma ...

Itrebare ... prea sunt pustii paretii ... nu ar merge niste masti (capace) de geam ... si culorile? totul alb si acoperisul negru?

Imagine atasata: SANY0112_f.jpg

#338 Useril este offline   gobi71 

• Membru senior
  • Postari: 1267
  • Inregistrat: 05-June 09
  • Interests:navomodelismul

Postat 19 January 2012 - 08:06 PM

Am eu o grafica de Picasso, daca vrei. O pot inrama, si o asezi unde vrei tu...:crazy:

#339 Useril este offline   177 

• Membru senior

Postat 19 January 2012 - 08:09 PM

Itrebare ... prea sunt pustii paretii ... nu ar merge niste masti (capace) de geam ... si culorile? totul alb si acoperisul negru?

Imagine atasata: SANY0112_f.jpg
[/quote]

Atentie mare: galbenul, in fotografiile alb-negru ale vremii, apare gri inchis sau chiar negru. In MODELISM nr5-6/2011, Claudiu a aplicat o culoare maro-deschis pentru acoperisul bucatariei de pe GRIVITA (varianta 1913).
Mai este si etern nelamurita problema a cosurilor: albe sau galben-ocru?

@Victorian: avand in vedere stadiul avansat de executie in care se afla modelul cred ca este necesar sa postezi o schema detaliata a piturarii.

#340 Useril este offline   staric 

• Membru senior

Postat 19 January 2012 - 08:17 PM

Vezi postareagobi71, la 19 January 2012 - 08:06 PM, a spus:

Am eu o grafica de Picasso, daca vrei. O pot inrama, si o asezi unde vrei tu...:crazy:

NU...in nici un caz grafica lu'Picasso ... am inca copii sub 18 ani :rolleyes: ... dar o scarita metalica eu cred ca ar merge

@177 ... nustiu ce sa zic ... galben - ocru, maro-deschis, teck, negru, alb, rosu ... prea multe culori ...in loc de Rahova scriu "O satra urca in cer" ...

Aceasta postare a fost editata de staric: 19 January 2012 - 08:18 PM

Arata acest topic

• 31 Pagini +
  • « Prima
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic