Desigur ca in privinta materialelor de constructie folosesti ceea ce simti ca iti este mai familiar. Eu ma gandeam doar ca elementul respectiv, facut din lemn, este foarte fragil si risti sa-ti crape cand ti-e lumea mai draga.
De aceea iti ziceam ca de exemplu la o sarma din aia de instalatie electrica. Cupru sau chiar aluminiu, desi daca ar fi sa am de ales, as prefera o sarma de alama, care e mai solida. Deci, la un fir de instalatie electrica daca ii dai jos izolatia de PVC iti ramane un fir de 2.5-3 mm care este exact ce ti-ar trebui ca sa incepi sa ciocanesti la el. Gruile nu sunt rotunde in sectiune, ci aproximativ eliptice, deci nu ti-ar folosi la nimic un strung, tot trebuie sa le rotunjesti la mana.
Forma gruii din dreapta desenului tau este exact ce trebuie. In privinta documentatiei in rusa, nu ai de ce sa te scuzi, ai perfecta dreptate cu baza de date impresionanta. Rusii (sovietici) au introdus sistemul CFR ("Copiaza Fara Rusine") ceea ce a insemnat ca i-a durut undeva de copyrightul capitalistilor, - chiar si acum, pe forumurile lor se gasesc fel de fel de planuri copiate- dar asta a insemnat totodata ca au tradus tot ce li se parea interesant din alte limbi. Pana la urma, chestia asta s-a vazut in nivelul calitativ al modelismului lor. Si azi, daca te uiti pe toate forumurile de modelism de pe net sau de aiurea, o sa vezi modelisti rusi care fac niste lucrari grozave.
Aceasta postare a fost editata de Victorian: 17 February 2012 - 09:18 AM