Forum Machete,Modelism,Hobby: Cromwell MK IV - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Cromwell MK IV Revell 1/72

#1 Useril este offline   dani 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 1653
  • Inregistrat: 09-May 05

Postat 20 October 2011 - 05:03 PM

Un kit excelent din toate pctele de vedere,corect,fara bavuri si imbinari perfecte.O adevarata placere,il recomand tuturor amatorilor de braille scale...
Vopsit cu acrilice Agama si ModelMaster,jegosit cu pigmenti Agama si crete pastel,figurina Milicast[rasina].
Pt amatorii de corectitudine istorica,tin sa mentionez ca vehicolul ,cu inmatricularea pe care am facut-o eu,nu avea nici plugul fata si nici aparatoarea de deasupra motorului.Dar,fiindca mie mi-a placut mai mult cum arata cu ele,am dat-o naibii de acuratete istorica :whistle: ,si-am optat pt varianta artistica :pardon: .
Deci,nimic deosebit,just much fun,Cromwell MK IV,5th Royal Horse Artillery,in Villers-Bocage,iunie 1944:
Imagine postata
Imagine postata
Imagine postata
Imagine postata
Imagine postata
Imagine postata
Imagine postata

#2 Useril este offline   dany 

• Membru senior
  • Postari: 4819
  • Inregistrat: 24-November 06

Postat 28 October 2011 - 05:22 PM

Niice ! :clapping: Eu zic sa-l reinmatriculezi corect , cand vei avea ocazia , ca merita , zau !

#3 Useril este offline   dani 

• Membru senior

Postat 28 October 2011 - 06:46 PM

Mersi Dany!
Pai kitul e inmatriculat corect[a zecea imagine] din linkul:
http://www.strijdbew.../bocage3eng.htm
...doar ca nu avea nici plugul si nici aparatoarea motorului pe spate.
Dupa cateva discutii avute cu niste amici de pe Armorama,se pare ca la debarcare in Normandia a avut aparatoarea pe spate,dar e putin probabil sa fi avut plugul[nu imposibil-zic altii].
Dar ,pt ca-mi plac efectele obtinute pe plug,asa va ramane[desi e foarte usor sa-l dau jos-e lipit doar cu nitrodiluant]...eventual ii fac o mica vigneta cu el in mars.
Spor!

#4 Useril este offline   DoctorBeetle 

• Membru deplin
  • Postari: 58
  • Inregistrat: 11-June 11

Postat 29 October 2011 - 06:35 AM

salut,
foarte frumos efectul de pe plug. e murdarit cu creta si apoi facut un drybrushing cu gun-metal sau silver?
te mai intreb ceva.....creta sau pigmentul pentru rugina/noroi cum o aplici? pur si simplu uscat cu pensula sau o diluezi in ceva. acel ceva ma intereseaza ce e.
am observat ca daca dau uscat, ramane ceva pigment dar apoi se cam duce daca mai manipulezi macheta sau daca mai faci un wash sau ceva. asta daca nu sufli un lac pe deasupra.
Tu cum procedezi in situatia asta? am mai citit (nu mai stiu pe unde) ca unii aplica rugina sau noroiul scaldat in future, probabil pentru aderenta. eu nu am asa ceva....am incercat cu un fel de ceara de la pronto pentru parchet dar nu cred ca are aceleasi proprietati ca future.
merci, spor la treaba.

#5 Useril este offline   dani 

• Membru senior

Postat 29 October 2011 - 01:31 PM

Mersi Doctore!
Plugul e facut cu creta pastel,apoi pigment[ambele aplicate cu izopropilic],muchiile date cu burnt iron,totul urmat de un dry-brush cu gun metal Tamiya[foarte lucios].
Eu nu folosesc nici un fel de lac pt fixare si n-am avut probleme...in general fixez cretele pastel si pigmentii cu alcool izopropilic.
Oricum am cateva machete pregatite pt niste campanii [GB]de pe Armorama,si o sa postez si aici etapele de lucru pas cu pas...in curand sper.
Spor sa ai si tu!

Arata acest topic

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi