Forum Machete,Modelism,Hobby: BERLIN 1945 - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

BERLIN 1945 no comment !

#1 Useril este offline   timonierul 

• Membru deplin
  • Grup: Members
  • Postari: 40
  • Inregistrat: 16-October 11

Postat 20 October 2011 - 01:55 PM

1;35
TUNURI SI ECHIPAJE TAMIYA, LA TANCURI AM UITAT MARCA,VOPSELURI MILITARE VDMA

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: berlin 1945 i.JPG
  • Imagine atasata: berlin 1945 l.JPG
  • Imagine atasata: berlin 1945 a.JPG
  • Imagine atasata: berlin 1945 c.JPG
  • Imagine atasata: berlin 1945 e.JPG
  • Imagine atasata: berlin 1945 k.JPG
  • Imagine atasata: berlin 1945 f.JPG

#2 Useril este offline   Longinus 

• Membru senior
  • Postari: 7548
  • Inregistrat: 06-March 08

Postat 21 October 2011 - 09:06 AM

Interesanta si aceasta lucrare. Tot la fel de interesant este T34 cu marcaje(stele rosii) in relief-carevasazica e clar ca nu sunt decaluri.
Ca se vand cu 5000 de euro ... nu comentez.Evident (zic eu) ca nimeni nu va plati peste 200 de milioane lei vechi,pentru diorama asta.
Bun.
In rest... nu-i treaba mea.

#3 Useril este offline   pe_dos 

• Membru senior
  • Postari: 581
  • Inregistrat: 15-April 11

Postat 21 October 2011 - 02:24 PM

Īntrebare de complet necunoscător a tehnicii dioramelor: este naturală distanța dintre tunuri și tancuri? Adică este realistică faza? Īmi stă mintea īn loc cānd mă gāndesc la servanții tunurilor care acționează expuși la mai puțin de 10 m īn fața tancurilor. Și a tanchiștilor cu nervi de oțel care au așteptat să ajungă la mai puțin de 10 m de tunuri. Și cum nemții au consumat o groază de muniție (vezi tuburile) și, ori n-au nimerit nimic, ori au tras īn alte tancuri, iar rușii din tancurile care īnaintează n-au deschis focul, că nu se vede niciun mort sau rănit pe acolo. Iar tancurile nu par a fi scoase din luptă.

#4 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 12661
  • Inregistrat: 07-December 04

Postat 22 October 2011 - 05:54 PM

Citeaza

este naturală distanța dintre tunuri și tancuri?
Nu, de loc! Dar, se mai face si cite o liceenta...modelistica! Inchipuie-ti o diorama lunga de vreo doi metri, ca o astfel de scena sa fie redata "la scara" :whistle:

#5 Useril este offline   pe_dos 

• Membru senior

Postat 23 October 2011 - 07:26 PM

Vezi postareatimonierul, la 23 October 2011 - 12:07 PM, a spus:

Altul ca tine intreba daca este normala distanta mica (corect remarcat dealtfel)intre tunuri si tancuri(la berlin 1945).Raspund pe aceasta cale..Normal nu,dar iti trebuia o diorama enorma sa lasi suficient spatiu...si da,deoarece intr-o lupta urbana la mica distanta,in cazul acela tunurile erau deja sub unghiul de tragere al tancurilor care de multe ori preferau sa treaca peste artilerie,zdrobindu;le sub senile ..si pt ca trasul din mers la tancuri era destul de dificil si cu rata slaba de eficacitate.(exceptie Michael Wittman si putini ca el)

Sigur că tancul T-34 nu vāna din mișcare tunul antitanc și servanții săi cu propriul său tun, ar fi fost o luptă absolut inegală. Dar este absurd ca un tanc să se apropie așa de mult de un tun antitanc īn speranța că va zdrobi sub șenile servanții. Pentru lupta antipersonal tancul T-34 era echipat cu două mitraliere DT 7,62 mm, cu care putea mătura servanții tunurilor de la o distanță convenabilă dacă n-au apucat să-l lovească īncă.

Mai realistică mi s-ar fi părut scena cu servanții tunului morți și doar cu cel cu grenada așteptānd momentul, pitit.

#6 Useril este offline   timonierul 

• Membru deplin
  • Postari: 40
  • Inregistrat: 16-October 11

Postat 23 October 2011 - 08:43 PM

Vezi postareape_dos, la 23 October 2011 - 07:26 PM, a spus:

Sigur că tancul T-34 nu vāna din mișcare tunul antitanc și servanții săi cu propriul său tun, ar fi fost o luptă absolut inegală. Dar este absurd ca un tanc să se apropie așa de mult de un tun antitanc īn speranța că va zdrobi sub șenile servanții. Pentru lupta antipersonal tancul T-34 era echipat cu două mitraliere DT 7,62 mm, cu care putea mătura servanții tunurilor de la o distanță convenabilă dacă n-au apucat să-l lovească īncă.

Mai realistică mi s-ar fi părut scena cu servanții tunului morți și doar cu cel cu grenada așteptānd momentul, pitit.

Aveau si scuturile de la tunuri un rol.Asa este,mergeau niste morti,o baricada eventual...se pot adauga multe.

#7 Useril este offline   pe_dos 

• Membru senior

Postat 23 October 2011 - 09:26 PM

Vezi postareatimonierul, la 23 October 2011 - 08:43 PM, a spus:

Aveau si scuturile de la tunuri un rol.

Un rol de protecție īmpotriva armelor de calibru redus pānă intervenea sprijinul și īnlătura amenințarea. Cāt timp se piteau după ele n-aveau cum manevra muniția și tancurile chiar că se puteau apropia. Deci alegeți, ori așteaptă pitiți să treacă tancurile peste ei, ori sunt deja morți. Dar nu īncărcānd tunul, ca īn dioramă. Poate pitiți e chiar bine: tremură așteptānd minunea ca cel cu grenada să scoată tancurile din luptă - o notă de dramatism.

Arata acest topic

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

3 useri citesc topicul
0 membri, 3 vizitatori, 0 utilizatori anonimi