Forum Machete,Modelism,Hobby: bell UH-1 Iroquois - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

bell UH-1 Iroquois

#1 Useril este offline   lacatus10 

• Membru deplin
  • Grup: Members
  • Postari: 93
  • Inregistrat: 07-May 09

Postat 17 October 2011 - 08:31 PM

Kit-ul este de la italieri 1 / 72
Inca ma gandesc daca sa-l fac simplu sau integrat intr-o diorama cu si despre razboiul din vietnam.
Modelul este 1c dotat cu o mitraliera centrala si lansatoare de racheta. Inmatricularea data de italieri in varianta us army nu prea seamana in totalitate cu ce am gasit eu pe net dar modificarile nu sunt foarte mari .
Cam atat pentru inceput.

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: bell 1.jpg
  • Imagine atasata: bell 2.jpg
  • Imagine atasata: bell 3.jpg
  • Imagine atasata: 757px-Bell_UH-1_with_rockets_and_minigun_turret.jpg
  • Imagine atasata: bell 4.jpg

#2 Useril este offline   HIND 

• Membru senior
  • Postari: 624
  • Inregistrat: 02-October 06

Postat 18 October 2011 - 08:38 AM

Dupa parerea mea, elicopterul tau este un UH 1 B nu C. Diferenta este data in primul rand de capotajul motorului.
In fata are un lansator de grenade de 40 mm(nu mitraliera) iar pe laterale doua lansatoare XM28. Atentie, magazia de munitii pentru lansatorul din bot era de forma cilindrica si era montata vertical in locul banchetei cu alimentarea cu munitie pe sub podea. Pe aceasta o poti gasi intr-un kit Hobby Boss. Daca vrei sa construiesti un UH 1 B corect va trebui sa inlocuiesti si rotorul cu unul model 504 de la Cobra Company. In plus culorile pe care le-ai folosit la interior nu sunt cele corecte.
De asemeni, inmatricularea pe care o prezinti in poza este una de antrenament. Acestea aveau anumite panouri vopsite in rosu-portocaliu .
Pentru o eventuala documentare viziteaza http://www.scale-rotors.com/
Succes in continuare!

#3 Useril este offline   lacatus10 

• Membru deplin

Postat 20 October 2011 - 10:52 AM

multumesc de informatii Hind. ma documentez mai in amanunt si corectez . cred ca in stadiul in care se afla proiectul pot revopsi si interiorul fara probleme.

#4 Useril este offline   lacatus10 

• Membru deplin

Postat 29 October 2011 - 02:36 PM

Si m-am mai documentat. Hind are dreptate in privinta rotorului este mai mic, insa nu il voi schimba .
Am revopsit interiorul , am montat plafonul si parbrizul , geamurile laterale cat si cele 2 luminatoare din plafon.Ce a iesit se vede in poze. am avut ceva batai de cap cu montarea plafonului si a parbrizului , nu se aliniau deloc. Am aplicat 2 fisii foarte mici dintr-o carte de joc plasticata si am reusit sa-l mai centrez cat de cat, dar spre dezamagirea mea nu perfect. o alta problema ar fi ca am reusit sa-l patez cu super glue, este incercuita pata in una din poze. capotajul motorului cu toate ca l-am bibilit cat m-am priceput eu de bine , mi se pare stramb .
cam atat deocamdata. la ora cand scriu acest post am terminat de slefuit chitul si incerc sa-i aplic o chituire cu super glue unde mai e cazul. cat despre infatisarea finala ma bate gandul sa-l fac stand la soare ,parasit si uitat intr-un desert ca in poza .
revin cu amanute.

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: DSC00177.JPG
  • Imagine atasata: DSC00172.JPG
  • Imagine atasata: DSC00171.JPG
  • Imagine atasata: DSC00170.JPG
  • Imagine atasata: 81933_1184605686.jpg

#5 Useril este offline   lacatus10 

• Membru deplin

Postat 06 November 2011 - 06:57 PM

am mai inaintat cu lucrul. pana la urma m-am hotarat sa-l fac dupa instructiunile date de producatorul kitului. mi-a fost frica sa incerc sa-l fac degradat ,frica sa nu-l degradez de tot :crazy:

nu sunt foarte multumit de cum mi-a iesit portiunea galbena din coada nu sunt foarte obsnuit inca cu aerograful ,iar din cauza asta expunerea vopselei nu e uniforma.
dupa ce se va usca voi vedea daca pot aplica inca un strat sau dau portiunea galbena jos si revopsesc.

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: DSC00190.JPG
  • Imagine atasata: DSC00193 (2).JPG
  • Imagine atasata: DSC00187.JPG
  • Imagine atasata: DSC00194.JPG

#6 Useril este offline   tibi22 

• Membru senior
  • Postari: 2771
  • Inregistrat: 27-July 08

Postat 06 November 2011 - 08:00 PM

Vezi postarealacatus10, la 06 November 2011 - 06:57 PM, a spus:

nu sunt foarte multumit de cum mi-a iesit portiunea galbena din coada nu sunt foarte obsnuit inca cu aerograful ,iar din cauza asta expunerea vopselei nu e uniforma.
dupa ce se va usca voi vedea daca pot aplica inca un strat sau dau portiunea galbena jos si revopsesc.

Salut!

Asteapta sa se usuce vopseaua, maschiaza din nou si mai incearca sa aplici un strat sau doua de vopsea galbena. Acum vopselele galbene au in general o acoperire slaba deci vezi cum aplici noul strat.

#7 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 12661
  • Inregistrat: 07-December 04

Postat 06 November 2011 - 08:32 PM

Citeaza

....nu sunt foarte multumit de cum mi-a iesit portiunea galbena din coada...
Cum zicea si Tibi, pigmentul galben, mai ales la vopselele astea "ecologice", nu prea are putere de acoperire. Apoi, ai mai gresit ceva, ai dat cu galben peste stratul verde! Vopselele cu putere mica de acoperire, in cazul nostru galbenul, trebuie dat peste un strat de alb. Cu alte cuvinte, indepartezi vopseaua din zona, dai un strat de alb, apoi cel galben, maschezi si vopsesti cu verde.

Citeaza

nu sunt foarte obsnuit inca cu aerograful...
Nu exista decit o singura metoda de a te obisnui cu el: foloseste-l cit mai des!
Nu arunca restul de vopsea, ce-ti ramine dupa vopsire, din aerogaf, joaca-te si exerseaza pe o bucata de carton!

#8 Useril este offline   DoctorBeetle 

• Membru deplin
  • Postari: 58
  • Inregistrat: 11-June 11

Postat 08 November 2011 - 01:12 AM

Geamurile de deasupra nu ti-au iesit transparente. E pacat sa fie vopsite asa. Incearca sa le dai cu Future in care pui un pic de verde inchis (foarte putin) ies super. Acum lucrez si eu la un Huey si mi-au iesit super geamurile acelea. Bine...eu nu am Future dar am folosit altceva. Lac pe baza de apa de la Savana.....cred ca e un fel de Future totusi.Cand ajung acasa iti pun niste poze cu geamurile.

Aceasta postare a fost editata de DoctorBeetle: 08 November 2011 - 01:12 AM

#9 Useril este offline   lacatus10 

• Membru deplin

Postat 09 November 2011 - 04:15 PM

multumesc pentru sfaturi .

luminatoarele din plafon le-am vopsit cu lac lucios in care am picurat o picatura de verde. ori am pus prea mult verde ori am dat prea mult , sincer nu stiu ce am facut gresit dar transparente nu mi-au iesit.

#10 Useril este offline   tibi22 

• Membru senior
  • Postari: 2771
  • Inregistrat: 27-July 08

Postat 10 November 2011 - 12:23 PM

Vezi postarealacatus10, la 09 November 2011 - 04:15 PM, a spus:

luminatoarele din plafon le-am vopsit cu lac lucios in care am picurat o picatura de verde. ori am pus prea mult verde ori am dat prea mult , sincer nu stiu ce am facut gresit dar transparente nu mi-au iesit.

Iti dau un pont pentru machete de genul asta in viitor. Cind mai ai de vopsit in culori transparente foloseste mult amintitul "Future" si colorant alimentar. Colorantul alimentar se gaseste in cele patru culori de baza : rosu, galben, verde, albastru. Aplicare o faci cu o pensula potrivita pentru dimesiunea suparafetei pe care o vopsesti sau cu aerograful.
Succes!

#11 Useril este offline   lacatus10 

• Membru deplin

Postat 10 November 2011 - 07:43 PM

tibi, multumesc .
la future cu tus m-am gandit dar la combinatia cu colorant alimentar nu. :hi:

#12 Useril este offline   lacatus10 

• Membru deplin

Postat 21 November 2011 - 06:47 PM

In mare masura e gata. Ar mai trebui montat armamentul pe el dar sincer sunt in dubii daca sa-l montez sau nu.
m-am jucat cu 2 pixuri cu gel (gri si maro-roscat) incercand sa il murdaresc pe la usi, iar la capotajul motorului am aplicat cu pensula creta pastel. prima impresie e ca am c-am exagerat cu creta :crazy:, voua cum vi se pare?
am aplicat cu aerograful un lac mat de la vallejo si cam atat ,momentan ma gandesc ce sa mai murdaresc la el.

cupolele ,oricat de mult m-am straduit sa le feresc tot murdare sunt, iar cele de jos au fost defectuos prinse de culee . degeaba am frecat cu hartie abraziva de 2000 ca nu am rezolvat cele 2 puncte ramase pe ele.

din pacate de zburat nu zboara :sorry:a incercat pisica sa-l testeze si nu a reuzit decat sa-i rupa o antena (lipita usor la loc) asa ca mai mult ca sigur va ramane consemnat la sol, in vitrina.

cam atat.

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: DSC00209.JPG
  • Imagine atasata: DSC00210.JPG
  • Imagine atasata: DSC00212.JPG
  • Imagine atasata: DSC00215.JPG
  • Imagine atasata: DSC00216.JPG

Arata acest topic

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul