Forum Machete,Modelism,Hobby: MISIUNI DE SACRIFICIU: GRUPUL 1 VANATOARE IN APARAREA TERITORIULUI NATIONAL (APRILIE-IUNIE 1944 - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

MISIUNI DE SACRIFICIU: GRUPUL 1 VANATOARE IN APARAREA TERITORIULUI NATIONAL (APRILIE-IUNIE 1944 O noua aparitie editoriala

#1 Useril este offline   Fratello 

• Membru deplin
  • Grup: Members
  • Postari: 44
  • Inregistrat: 16-December 06

Postat 12 October 2011 - 06:14 PM

Pentru toti cei interesati de istoria aeronauticii romane in timpul celui de-al doilea razboi mondial, vreau sa va anunt ca peste circa doua saptamani va aparea pe piata cartea intitulata ,,MISIUNI DE SACRIFICIU: GRUPUL 1 VANATOARE IN APARAREA TERITORIULUI NATIONAL (APRILIE-IUNIE 1944). Cartea publicata de Editura Militara, va fi lansata oficial in cadrul Salonului de Carte Militara „Polemos” (26-29 OCTOMBRIE 2011). Lucrarea are aproximativ 300 de pagini, fiind bogat ilustrata (circa 100 de fotografii) si cu multe informatii (tabele, harti, documente originale, memorii etc.) desprea activitatea Grupului 1 Vanatoare aflat pe aerodromul de la Rosiorii de Vede. Prefata lucrarii este semnata de domnul prof. dr. Valeriu Avram. Din aceasta prefata redam urmatorul fragment :

Cartea semnată de Alexandru Armă si Sorin Turturică are toate ingredientele pentru a da contur unui asemenea eveniment: reconstituie un episod putin cunoscut – actiunile Grupului 1 Vânătoare în primăvara si vara anului 1944 –, este bazată pe o amplă cercetare a arhivelor militare si a surselor bibliografice si rememorează faptele de arme, unele eroice, ale pilotilor de vânătoare români într-o confruntare inegală cu aviatia de luptă americană, superioară tehnic si covârsitoare numeric. Suntem de aceea convinsi că lucrarea celor doi tineri cercetători va fi bine primită nu numai de comunitatea istoricilor militari si de „nucleul dur” al fanilor cărtii de aviaţie, ci si de un public mai larg, dornic să afle adevărul despre momente ale istoriei noastre învăluite în legendă, asa cum este bombardamentul din 4 aprilie 1944 asupra Bucurestiului.

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: Poza coperta Misiuni de sacrificiu.jpg

Aceasta postare a fost editata de Fratello: 12 October 2011 - 06:24 PM

#2 Useril este offline   flo 

• Membru senior
  • Postari: 2476
  • Inregistrat: 04-July 09

Postat 12 October 2011 - 06:29 PM

Si dupa lansare pe unde o gasim?
In vremurile de azi ar prinde bine si o informatie privind pretul . :pardon:

#3 Useril este offline   Fratello 

• Membru deplin

Postat 12 October 2011 - 06:39 PM

Vezi postareaflo, la 12 October 2011 - 06:29 PM, a spus:

Si dupa lansare pe unde o gasim?
In vremurile de azi ar prinde bine si o informatie privind pretul . :pardon:

Cartea va fi in librarii sau o puteti comanda direct de la Editura Militara (http://www.edituramilitara.ro/). Pretul va fi de aproximativ 20 RON (din cate stiu) si ceva mai ieftin direct de la editura.

Aceasta postare a fost editata de Fratello: 12 October 2011 - 06:40 PM

#4 Useril este offline   muggs 

• Membru senior
  • Postari: 306
  • Inregistrat: 11-March 08

Postat 12 October 2011 - 08:47 PM

Merci de info, pretul e f. bun dar asta cred ca indica si ca nu va fi printat pe hartie "glossy" , ar fi fost un plus pt. poze mai ales.

#5 Useril este offline   Fratello 

• Membru deplin

Postat 12 October 2011 - 08:54 PM

Vezi postareamuggs, la 12 October 2011 - 08:47 PM, a spus:

Merci de info, pretul e f. bun dar asta cred ca indica si ca nu va fi printat pe hartie "glossy" , ar fi fost un plus pt. poze mai ales.

Din cate am inteles pozele vor fi hartie lucioasa. Ar fi pacat pentru ca sunt multe poze inedite.

#6 Useril este offline   horia 

• Membru senior
  • Postari: 2972
  • Inregistrat: 24-April 05

Postat 12 October 2011 - 10:06 PM

O veste foarte buna. Nu uitati ca Alexandru Arma este si unul dintre ingrijitorii cartii "Amintiri despre aviatie si aviatori" http://www.cartula.r...ie-si-aviatori/

Imi permit aici in topicul de fata sa va dau o veste referitoare la cartea "Amintiri despre aviatie si aviatori" . Au mai aparut inca 60 de pagini de memorii, printre ele memoriile referitoare la detentia in penitecniarul Jilava. Mai multe detalii in topicul cartii!

#7 Useril este offline   Fratello 

• Membru deplin

Postat 12 October 2011 - 10:48 PM

Vezi postareahoria, la 12 October 2011 - 10:06 PM, a spus:

O veste foarte buna. Nu uitati ca Alexandru Arma este si unul dintre ingrijitorii cartii "Amintiri despre aviatie si aviatori" http://www.cartula.r...ie-si-aviatori/

Imi permit aici in topicul de fata sa va dau o veste referitoare la cartea "Amintiri despre aviatie si aviatori" . Au mai aparut inca 60 de pagini de memorii, printre ele memoriile referitoare la detentia in penitecniarul Jilava. Mai multe detalii in topicul cartii!

Daca tot am deschis subiectul, trebuie spus ca si cartea ,,Amintiri despre aviatie si aviatori" va fi ilustrata cu multe fotografii inedite pe care stiu ca Horia va avea grija sa le publice intr-o calitate cat mai buna.

#8 Useril este offline   Fratello 

• Membru deplin

Postat 22 October 2011 - 10:02 AM

Pentru că am rămas dator vreau să vă prezint și cuprinsul cărții ,,MISIUNI DE SACRIFICIU: GRUPUL 1 VANATOARE IN APARAREA TERITORIULUI NATIONAL (APRILIE-IUNIE 1944):

CUVÂNT ÎNAINTE

MULȚUMIRI

ROMÂNIA ȘI CE DE-AL DOILEA RĂZBOI MONDIAL

BOMBARDIERUL B-24 LIBERATOR POATE AJUNGE LA PLOIEȘTI!

AERODROMUL DE LÂNGĂ ROȘIORII DE VEDE

GRUPUL 1 VÂNĂTOARE LA ROȘIORII DE VEDE

PRIMA LUPTĂ, PRIMELE VICTORII AERIENE

PRIMA JERFĂ

BOMBELE CAD ȘI DE PAȘTE...

TERIBILA ZI

TREI ZILE DE FOC

GRUPUL 1 VÂNĂTOARE ÎMPOTRIVA 1ST FIGHTER GROUP

ULTIMA ZI A PRIMĂVERII

INAMICUL SCHIMBĂ TACTICA

CADE COMANADANTUL!

ULTIMA LUPTĂ, ULTIMELE JERFE

GRUPUL 1 VÂNĂTOARE IESE DIN LUPTĂ

CE A URMAT

ANEXE

#9 Useril este offline   Fratello 

• Membru deplin

Postat 23 October 2011 - 09:01 PM

Lansarea cărții ,,Misiuni de sacrificiu" va avea loc Joi, 27 octombrie 2011, la ora 17.00 la Galeria Artelor a Cercului Mili­tar Naţional.

Aceasta postare a fost editata de Fratello: 23 October 2011 - 09:06 PM

#10 Useril este offline   kamov 

• Membru senior
  • Postari: 136
  • Inregistrat: 11-July 11
  • Interests:blindate

Postat 25 October 2011 - 05:56 PM

am intrat azi pe site-ul editurii militare si am vazut ca lucrarea este disponibila deja. eu am comandat-o si astept cu nerabdare rasfoirea ei.

#11 Useril este offline   Fratello 

• Membru deplin

Postat 25 October 2011 - 10:18 PM

Vezi postareakamov, la 25 October 2011 - 05:56 PM, a spus:

am intrat azi pe site-ul editurii militare si am vazut ca lucrarea este disponibila deja. eu am comandat-o si astept cu nerabdare rasfoirea ei.

http://www.editurami...e-1944-228.html

Arata acest topic

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

6 useri citesc topicul
0 membri, 6 vizitatori, 0 utilizatori anonimi