Forum Machete,Modelism,Hobby: PZL-24 1/72 constructia machetei - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

PZL-24 1/72 constructia machetei posibil GB

#1 Useril este offline   horia 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 2972
  • Inregistrat: 24-April 05

Postat 28 September 2011 - 04:49 PM

Ca sa-mi revin dupa semi-depresia suferita cu Me-108 Taifun, m-am hotarat sa trec pentru tratament la o macheta 1/72, desi la o asemenea scara nu am mai lucrat avioane de vreo 10 ani. Trebuie sa spun ca macheta asta de PZL-24 mi-a placut imediat ce am scos-o din cutie, detaliile fine ale plasticului si piesele din rasina sunt o frumusete. M-a convins si faptul ca am gasit de curand un catalog al pieselor de schimb pentru acest avion si am putut sa vad detalii mult mai bine decat in alte documentatii. Macheta e facuta OOB, si inca nu este gata asa cum veti vedea si in poze. La vopsire nu am folosit ca inspiratie nuantele sugerate de producator, ci am amestecat la ochi mai multe vopsele:

Verdele: Revell MAT69
Maro: Revell 80 + Humbrol MAT 84- la ochi
Albastru: Revell RLM 65 + Agama O5M Modra
Galben: Revell SM 310

Apoi peste am dat lac lucios auto, am pus decalurile peste care a venit lac mat auto. Ceva vopsea a difuzat in carlinga, insa nu e greu de remediat.

Stiind ca exista mai multi cumparatori ai acestei machete ma gandesc ca poate in acest topic mai apar si alte lucrari. Chiar mi-ar placea sa vad cum ies ale altora.
Deocamdata ceva poze si apoi revin cu material scanat din manualul pieselor de schimb.

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: 1.jpg
  • Imagine atasata: 2.JPG
  • Imagine atasata: 3.jpg
  • Imagine atasata: 4.jpg
  • Imagine atasata: 5.jpg
  • Imagine atasata: 7.jpg
  • Imagine atasata: 8.jpg
  • Imagine atasata: 9.jpg
  • Imagine atasata: 10.jpg

#2 Useril este offline   horia 

• Membru senior

Postat 28 September 2011 - 10:45 PM

Comparatie cu un alt PZL aparut pe un site din Cehia. Ce parere aveti, care sunt nuantele corecte?

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: PZL_01.jpg

#3 Useril este offline   paul 

• Membru senior
  • Postari: 634
  • Inregistrat: 06-April 05

Postat 29 September 2011 - 08:27 AM

Cei de la Revell dau ca si combinatie de culori Dark Green RAF, Dark Earth RAF codurile 68 cu 82. Eu pe acestea le-am folosit pt un Hurricane-ul romanesc. Verdele Revell 69 este putin albastrui.

#4 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 12661
  • Inregistrat: 07-December 04

Postat 29 September 2011 - 08:52 AM

Comparind doua poze cu setari de culoare diferite, este greu de exprimat o parere. Idea este ca PZL-24, reinmatriculat, ar fi trebuit sa aiba culorile asemanatoare cu IAR-ul. In acest caz, culorile tale sunt mai aproape de adevar.

#5 Useril este offline   horia 

• Membru senior

Postat 04 October 2011 - 04:54 PM

Verdele de pe avion era sigur identic cu cel de pe IAR 80, avand in vedere ca cel construit de mine este dintre cele facute la IAR sub licenta. Dupa aplicarea Crucii lui Mihai se poate sa fii fost aplicat acel maro neidentificabil prin unitatile de aviatie.
Intre timp am pus si motorul, caruia i-am facut un mic up-date cu sarma de otel subtire, si am adaugat si hobane la trenul de aterizare. In curand poze cu el gata.

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: z7.jpg
  • Imagine atasata: z6.jpg
  • Imagine atasata: z5.jpg
  • Imagine atasata: z4.jpg
  • Imagine atasata: z3.jpg
  • Imagine atasata: z2.jpg
  • Imagine atasata: z8.jpg
  • Imagine atasata: z9.jpg

#6 Useril este offline   AlexPl 

• Membru senior
  • Postari: 768
  • Inregistrat: 30-November 04

Postat 04 October 2011 - 06:20 PM

Intrebare:
Cum ai potrivit tevile de esapament pe motor? Ca la mine nu se potrivesc asa cum ar trebui.
Pe linga spatiul ramas la inbinarea aripii cu fuzelajul, ai mai avut si alte probleme?
Multumesc

#7 Useril este offline   horia 

• Membru senior

Postat 04 October 2011 - 09:13 PM

Salut. Tevile alea nici la mine nu se potriveau asa ca am taiat pur si simplu tevaraia si am lasat doar coloana centrala pe care am lipit-o direct de cilindri. Nici aripa nu s-a potrivit din prima, dar cu putin chit s-a rezolvat. Acum ca te-ai dat de gol ca lucrezi la macheta, baga si niste poze.

#8 Useril este offline   Radu-Dan 

• Membru senior
  • Postari: 244
  • Inregistrat: 10-December 08

Postat 05 October 2011 - 10:41 AM

Horia, vopsirea din pacate este gresita, avionul a fost vopsit in trei culori pe extrados respectiv: pamant ars; verde deschis; verde incus (oliv green), pe intredos albastru-gri deschis.
Atasez doua fotografii, din pacate cea cu nr.24 nu este de calitate dar se pot observa pe aripi cele trei culor, fotografia cu avionul nr.29 pe fuzelaj in spatele cabinei se disting foarte bine cele trei nuante.

Regret dar din pacate noua forma a site-ului nu-mi permite sa inserez fotografiile, pacat!
A fost modernizat prin ingreunarea accesului la diferite facilitati, dar si ingradirea acesului unui tanar modelist care lucreaza fantastic. Situatia accesului acestui tanar modelist am sesizat-o, dar nu am primit un raspuns.

Aceasta postare a fost editata de Radu-Dan: 05 October 2011 - 10:42 AM

#9 Useril este offline   dany 

• Membru senior
  • Postari: 4819
  • Inregistrat: 24-November 06

Postat 05 October 2011 - 10:53 AM

Salut , Horia . Imi place :dribble: .

Citeaza

...verde deschis...

Domnule Radu-Dan stiti cumva ce fel de verde deschis ar putea fi ?

Aceasta postare a fost editata de dany: 05 October 2011 - 11:14 AM

#10 Useril este offline   tibi22 

• Membru senior
  • Postari: 2771
  • Inregistrat: 27-July 08

Postat 05 October 2011 - 11:03 AM

Vezi postareaRadu-Dan, la 05 October 2011 - 10:41 AM, a spus:

Atasez doua fotografii, din pacate cea cu nr.24 nu este de calitate dar se pot observa pe aripi cele trei culor, fotografia cu avionul nr.29 pe fuzelaj in spatele cabinei se disting foarte bine cele trei nuante.

Regret dar din pacate noua forma a site-ului nu-mi permite sa inserez fotografiile, pacat!
A fost modernizat prin ingreunarea accesului la diferite facilitati, dar si ingradirea acesului unui tanar modelist care lucreaza fantastic. Situatia accesului acestui tanar modelist am sesizat-o, dar nu am primit un raspuns.

Stimate domnule Antoniu, atasarea fotografiilor a ramas aceeasi ca si in trecut! Exista doua posibilitati:
-prima sa incarcati fotografia direct pe situl cartula.ro, este important sa nu depaseasca vreo 350 de kb. daca fisierul este mai mare, acesta nu se incarca pe site. In cazul acesta pozele trebuie redimensionate cu un simplu program de prelucrare foto.
- a doua varianta este atasarea link-ului fotografiei respective (daca fotografia se afla deja postata pe un website!

Mai incercati va rog sa postati fotografiile, ar ajuta si ne-ar scoate pe multi din ceata!
Va multumesc anticipat!
Tibi(22)

Aceasta postare a fost editata de tibi22: 05 October 2011 - 11:05 AM

#11 Useril este offline   horia 

• Membru senior

Postat 05 October 2011 - 11:14 AM

Astept fotografiile mentionate de domnul Antoniu pe mail si lepostez eu.

Pozele

Daca numai in acele zone este verde deschis cred ca as putea sa fac niste modificari! Desi, mi se pare ca la avionul 24 nuanta este mai deschisa in zona unde aripa se indoaie si lumina bate altfel.

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: 01.JPG
  • Imagine atasata: 02.jpg

Aceasta postare a fost editata de Z-mare: 05 October 2011 - 11:44 AM

#12 Useril este offline   AlexPl 

• Membru senior
  • Postari: 768
  • Inregistrat: 30-November 04

Postat 05 October 2011 - 11:26 AM

In a doua poza mi se pare ca exista o mica decupare in capota motorului in zona unde iese teava de esapament. Voi ce ziceti?

#13 Useril este offline   horia 

• Membru senior

Postat 05 October 2011 - 11:28 AM

Vezi postareaAlexPl, la 05 October 2011 - 11:26 AM, a spus:

In a doua poza mi se pare ca exista o mica decupare in capota motorului in zona unde iese teava de esapament. Voi ce ziceti?

Da, si este si mai bombata in fata decat cele care apar in alte poze.

Si apropo de capota, am uitat sa mentinez ca la macheta am largit-o cu o bucata de stiren, vezi poza atasata

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: DSC06899.JPG

Aceasta postare a fost editata de horia: 05 October 2011 - 11:31 AM

#14 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 12661
  • Inregistrat: 07-December 04

Postat 05 October 2011 - 11:50 AM

Mie imi pare ca si la nr 29 se vad douna nuante, una mai deschisa, alta mai inchisa.
Imagine atasata: pzl-24.jpg

#15 Useril este offline   horia 

• Membru senior

Postat 05 October 2011 - 11:52 AM

Posibil ca la 29 sa fie trei culori. Nr 21 este vopsit intr-o singura culoare, deci se poate sa avem avioane cu o nuanta, cu doua si cu trei nuante!

Aceasta postare a fost editata de horia: 05 October 2011 - 12:09 PM

#16 Useril este offline   Radu-Dan 

• Membru senior

Postat 07 October 2011 - 08:39 AM

Vreau sa specific faptul ca:
1-Au existat regulamente clare legate de vopsire, nu se puteau vopsi diferit in fabrica.
2-Avioanele fabricate incepand cu 1936 pana in 1939 inclusif, avioane de front, erau vopsite pe extrados in trei culori - PZL-11; PZL-24; IAR-38; IAR-39; SM-79.
3-Confuzia si presupunerile gresite, se nasc dintr-o interpretare gresita datorita tipului de negativ folosit la fotografiere, de modul cum cade lumina pe subiect, datorita acestor factori unele noante apropiate se intrepatrund.
Exista si foto care sustin afirmatiile mele.

Inserarea fotografiilor.
Deschid casuta "Insert Image", in fereastra ce se deschide exista: "Image URL si http://" in care nu stiu ce sa scriu, mai jos este butonul de comanda "Insert Image" si atat.

Radu-Dan, vezi PM.
Z

Aceasta postare a fost editata de Z-mare: 07 October 2011 - 12:22 PM

#17 Useril este offline   claudiu_ne2000 

• Membru senior
  • Postari: 599
  • Inregistrat: 09-July 07

Postat 07 October 2011 - 02:57 PM

Vezi postareaRadu-Dan, la 07 October 2011 - 08:39 AM, a spus:

.....Inserarea fotografiilor.
Deschid casuta "Insert Image", in fereastra ce se deschide exista: "Image URL si http://" in care nu stiu ce sa scriu, mai jos este butonul de comanda "Insert Image" si atat.

Radu-Dan, vezi PM.
Z

Buna,

modalitatea de a atasa poze pe care spuneti ca ati incercat-o se refera la atasarea unui link direct a unei poze. Sa fiu mai exact dumneavoastra incarcati poza respectiva pe un site de "hosting" gen imageshack, flickr, etc...copiati link-ul aferent locatiei pozei si apoi il inserati (Ctrl+V) in locul unde apare "Image URL si http://"

O alta metoda ar fi sa incarcati poza direct pe forum...adica; in josul fereastrei mari unde scrieti comentariile se afla o rubrica "Attachments" in drepata se afla un buton "Browse" ...de acolo selectati poza pe care doriti sa o incarcati iar din butonul albastru "Attach this file" o incarcati efectiv...mare grija ca pozele cu o marime mai mare de 2 megapixeli nu sunt acceptate.

sper ca am fost destul de explicit

#18 Useril este offline   Radu-Dan 

• Membru senior

Postat 11 October 2011 - 01:04 PM

OK! am vazut, Multumesc mult!

Aceasta postare a fost editata de Radu-Dan: 11 October 2011 - 01:05 PM

#19 Useril este offline   horia 

• Membru senior

Postat 18 November 2011 - 02:36 PM

E gata. Am terminat si cupola. Am folosit banda de aluminiu adeziva (mai mult de curiozitate, sa vad cum se comporta, caci ma bate gandul sa acopar o macheta intreaga doar cu astfel de banda), banda pe care initial am dat cu grund si apoi am dat cu vopsea. Am pus si colimatorul. Inca astept sa vad altora cum le-a iesit aceatsa macheta. Spor!

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: s.JPG
  • Imagine atasata: s1.JPG
  • Imagine atasata: s2.JPG

#20 Useril este offline   hartman 

• Membru senior
  • Postari: 385
  • Inregistrat: 17-October 06
  • Interests:Aviatie,marina,tehnologie.

Postat 19 November 2011 - 02:08 PM

Salut Horia,imi place foarte mult cum ti-a iesit.Culorile eu cred ca sunt ok,ale noastre se asemanau foarte mult ca nuante cu ale RAF din 39'-40'.Il aduci la Alba ?

Arata acest topic

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

15 useri citesc topicul
0 membri, 15 vizitatori, 0 utilizatori anonimi