Forum Machete,Modelism,Hobby: Jurnal de constructie:Foche Wulf TL-Jager "FLITZER" - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Jurnal de constructie:Foche Wulf TL-Jager "FLITZER" 04191 Revell

#21 Useril este offline   Puma 

• Membru deplin
  • Grup: Members
  • Postari: 50
  • Inregistrat: 19-September 11
  • Interests:Aviatie,blindate,nave,drumetii in aer liber,criptozoologie

Postat 30 September 2011 - 10:21 PM

Longinus multumesc pentru sfat nu o sa folosesc superglue. Eu am Contacta Liguid Special de la Revell lichid dar mi se pare ca lipeste foarte incet.

#22 Useril este offline   gabriel chelaru 

• Membru senior
  • Postari: 506
  • Inregistrat: 21-February 07
  • Interests:Aviatie, Motociclism, Istorie, Bizantinologie, Muzica

Postat 30 September 2011 - 10:52 PM

Ca lipeste foarte incet nu e o problema, ca pana la urma nu te grabeste nimeni. Problema e ca Revell Contacta Liguid Special e foarte vascos si trebuie folosit cu mare grija, mai ales la parti transparente de dimensiuni mici. Eu unul m-am "lepadat" de el, dar asta nu inseamna ca nu poate fi folosit.
Spor in continuare.

#23 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 12670
  • Inregistrat: 07-December 04

Postat 01 October 2011 - 09:25 AM

Citeaza

In privinta culorilor eu caut pe google imagini avioane cu culoare respectiva si incerc sa copiez sau ma uit pe alte forumuri straine si incerc sa fac cum imi arata acolo
De ce asa departe? Aici, pe forum, gasesti destule exemple de inmatriculari avioane germane, cu exemplul culorilor folosite. Trebuie doar sa cauti. Si, ti-am mai spus, nu lua de buna culoarea vazuta pe monitor sau tiparituri, te poti insela.
In privinata adezivului foloseste Revell Contacta Profesional.

#24 Useril este offline   Puma 

• Membru deplin

Postat 01 October 2011 - 10:37 AM

Gabriel asta am observat si eu dar nu gasesc Contacta Profesional si daca l-as comanda de pe internet nu ma lasa parinti :aggressive:.

Z-Mare o sa mai scotocesc eu prin forum si cred ca o sa gasesc.Dar cu toata discutia aceasta despre lipici am c-am ramas in urma cu costructia avionului.Cred ca o sa mai pun imagini duminica sau luni...

#25 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior

Postat 01 October 2011 - 12:54 PM

Citeaza

daca l-as comanda de pe internet nu ma lasa parinti
Nu ca te-as invata la rau, parintii ar trebui sa-ti incurajeze pasiunea, dar poti trece pe la Muzeul Militar si acolo este um nagazin unde o sa gasesti lipici.

#26 Useril este offline   Puma 

• Membru deplin

Postat 01 October 2011 - 01:29 PM

Sunt sigur si eu ca dumneavoastra chiar stiti aproape tot in privinta machetelor nici macar nu ma indoiesc si eu as dori sa comand multe lucruri dar sunt destul de scumpe.Ma incurajeaza si imi cumpara materialele dar nu au incredere in internet.Am fost la Muzeul Militar mai demult si am vazut magazinul,acum ar trebuii doar sa planific o data cand poate tata sa ma duca se "refac stocul" sper cat mai curand dar va trebui sa mai negociez putin...

Si mai am inca doua intrebari:1.Un prieten (si el machetist) mi-a spus ca pot iau un betisor de ureche cu spirt si sa dau pe machete ca sa nu se decojeasca vopsea.Este adevarat?
2.Am pierdut niste decaluri de la un alt avion si vreau sa intreb daca se pot pun decalurile ramase de la Foche Wulf?

Aceasta postare a fost editata de Puma: 01 October 2011 - 01:31 PM

#27 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior

Postat 01 October 2011 - 05:23 PM

1. Macheta, inainte de vopsire se spala cu apa si sapun. Obligatoriu. Apoi, este bine, ca cel putin pina este vopsita, sa fie manevrata cu minusi (bumbac, din acelea albe, pe care le purtau ofiterii la parada), pentru a nu mai lasa urme de grasime. Spalarea cu alcool se recomanda numai pentru piesele de rasina.
2. Daca decalurile se potrivesc inmatricularii, da, se pot folosi. Adica sa iti ramina de la FW acelasi tip de balkenkreuz care era pe acel avion.

#28 Useril este offline   Puma 

• Membru deplin

Postat 01 October 2011 - 07:16 PM

:rolleyes: Opa....Eu inainte sa il incep pe Flitzer am mai facut un avion(pe care o sa il pun pe forum cand o sa ii pun niste decaluri de la flitzer pentru ca eu le pierdusem pe cele date de la kit...) si nu am spalat piesele si l-am vopsit ,asamblat....Acum sper ca nu o sa fie consecinte (prea grave).:whistle:

#29 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior

Postat 02 October 2011 - 10:35 AM

Stai linistit, daca pina acuma nu a cazut vopseaua, nu mai sunt probleme.

#30 Useril este offline   Puma 

• Membru deplin

Postat 02 October 2011 - 01:58 PM

Ce am mai reusit sa fac in acest sfarsit de saptamana:
Imagine atasata: DSCN2402 (Small).JPG
Imagine atasata: DSCN2409 (Small).JPG
Imagine atasata: DSCN2413 (Small).JPG
Imagine atasata: DSCN2412 (Small).JPG

:hi:

#31 Useril este offline   Puma 

• Membru deplin

Postat 10 October 2011 - 05:12 PM

Buna ziua!Saptamana trecuta am luat o pauza de la Flitzer pentru a mai lucra la Sf. Ioan Botezatorul(da lucrez si la galionul de la deagostini :shifty: ).Weekend-ul acesta i-am pus coada cu lipiciul cumparat de la Muzeul Miltitar.Nu am gasit chit sau putty de la Tamiya.In schimb am luat Contacta profesional de la Revell care lipeste excelent :yahoo: .In rest c-am atat.

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: DSCN2421 (Small).JPG
  • Imagine atasata: DSCN2422 (Small).JPG
  • Imagine atasata: DSCN2423 (Small).JPG

#32 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior

Postat 10 October 2011 - 06:10 PM

Cauta sa faci rost de chit. Poate gasesti de la Revell. O sa ai nevoie, sunt o gramada de treburi de chituit!

#33 Useril este offline   Puma 

• Membru deplin

Postat 10 October 2011 - 06:41 PM

De ce este atat de important chitul?Lipicul luat de mine nu e bun :unsure:.

#34 Useril este offline   AdiP 

• Membru senior
  • Postari: 2390
  • Inregistrat: 29-February 08
  • Interests:Anything that fly, crawl or float in WW 2

Postat 10 October 2011 - 07:36 PM

Lipiciul (chiar si cel pe care l-ai prezentat tu) este pentru lipit piesele din stiren ale machetei - nu are legatura cu chituirea ei, inaintea vosirii.

Chitul despre care-ti vorbeste baciul Z-Mare e pentru a umple/completa/corecta diverse goluri/lipsuri/erori ale plasticului machetei.
Cateva locuri (la macheta ta) unde ai avea nevoie de chit : imbinarea jumatatilor fuselajului, imbinarea " cozilor"cu aripile, imbinarea aripilor la incastrarea cu fuselajul, etc. Peste tot ar trebui sa ai suprafete de imbinare fine, fara goluri, diferente de nivel si asa mai departe.

Binenteles ca se poate trece si peste etapa cu chituirea, insa asta tine doar de faza de initiere in acest hobby.
Peste ceva vreme (daca vei mai avea inclinatie/dorinta si motivatie) vei cauta sa te apropii cat mai mult de realitatea pe care vrei vrea sa o reproduci prin montarea unui kit.
Iar unul din pasii multi spre apropiere, e si folosirea chitului la machete.

Aceasta postare a fost editata de AdiP: 10 October 2011 - 07:39 PM

#35 Useril este offline   Puma 

• Membru deplin

Postat 10 October 2011 - 10:05 PM

AdiP iti multumesc.Eu credeam ca chitul este un fel de lipici mai puternic.Am fost tot timpul intr-o negura totala :bang: .Dar cand am intrebat vanzatoare de la muzeu mi-a spus ca chitul este lipici :blink: .Am zis sa imi de-a un lipici bun de la Revell,si m-am intors cu Contacta Professional.O sa mai merg probabil si saptamana viitoare(daca castig negocierea cu parinti :shifty: ).La celalalt avion(un messerschmitt bf-109 e3) am inventat un fel de metoda mai rudimentara :am pus lipici(cel vechi) peste goluri cu o scobitoare pana nu se mai vedeau,si am vopsit cu pensula.Am observat ca a disparut "crapatura".Am inventat "formula"aceasta atunci cand eu stiam despre modelism cum stia pisica mea sa numere.In prezent messerschmitt-ul este aproape terminat(mai trebuie retusat putin si pus niste decaluri de la Flitzer pentru ca le-am pierdut pe cele date de la kit Imagine postata ) dupa aceea il voi pune pe forum. Si am o intrebare imi poate spune cineva un magazin de machete pe langa Titan sau Dristor?

Aceasta postare a fost editata de Puma: 10 October 2011 - 10:08 PM

#36 Useril este offline   wurger 

• Membru senior
  • Postari: 4049
  • Inregistrat: 21-February 05

Postat 10 October 2011 - 10:43 PM

Magayin chiar langa Titan sau Dristor nu prea stiu, dar este mult mai aproape magazinul de pe Pantelimon - Machete.ro.
Este in incinta unui Ultraprocomputers si este de fapt taticul magazinului de la Muzeu, fiind mai bine aprovizionat. Acolo gasesti si chit si vopsele si multe altele. Ia-o incet. Nu-i face pe a-i tai sa perceapa hobby-ul tau ca pe ceva costisitor. Cand vei fi pe banii tai, treaba ta ce faci, dar pana atunci limiteaza-te la strictul necesar. Am si eu un baiat si daca ar fi sa-i iau tot ce considera el "necesar" as da faliment.

E foarte bine ca ai "stricat" Me 109. Asa se invata. Eu am stricat zeci si mai stric si azi. Tot timpul mi se pare mai proasta penultima macheta decat ultima.
Imi place cum ai inceput la Flitzer. Cauta sa citesti cate ceva despre el. Vei fi impresionat si-i vei putea impresiona si pe altii.
Succes !

#37 Useril este offline   Puma 

• Membru deplin

Postat 11 October 2011 - 10:03 AM

Multumesc pentru sfaturi.M-am interesat deja de avion :book: ,dar a fost greu sa gasesc un site despre el :pc: .Deocamdata cu materialele pe care le am o sa ma descurc.Mai inventez eu ceva metode daca nu merge ceva :shiftyninja: .

Arata acest topic

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

5 useri citesc topicul
0 membri, 5 vizitatori, 0 utilizatori anonimi