Jurnal de constructie:Foche Wulf TL-Jager "FLITZER" 04191 Revell
Postat 30 September 2011 - 10:52 PM
Spor in continuare.
Postat 01 October 2011 - 09:25 AM
Citeaza
In privinata adezivului foloseste Revell Contacta Profesional.
Postat 01 October 2011 - 10:37 AM
Z-Mare o sa mai scotocesc eu prin forum si cred ca o sa gasesc.Dar cu toata discutia aceasta despre lipici am c-am ramas in urma cu costructia avionului.Cred ca o sa mai pun imagini duminica sau luni...
Postat 01 October 2011 - 01:29 PM
Si mai am inca doua intrebari:1.Un prieten (si el machetist) mi-a spus ca pot iau un betisor de ureche cu spirt si sa dau pe machete ca sa nu se decojeasca vopsea.Este adevarat?
2.Am pierdut niste decaluri de la un alt avion si vreau sa intreb daca se pot pun decalurile ramase de la Foche Wulf?
Aceasta postare a fost editata de Puma: 01 October 2011 - 01:31 PM
Postat 01 October 2011 - 05:23 PM
2. Daca decalurile se potrivesc inmatricularii, da, se pot folosi. Adica sa iti ramina de la FW acelasi tip de balkenkreuz care era pe acel avion.
Postat 01 October 2011 - 07:16 PM
Postat 10 October 2011 - 05:12 PM
Postat 10 October 2011 - 07:36 PM
Chitul despre care-ti vorbeste baciul Z-Mare e pentru a umple/completa/corecta diverse goluri/lipsuri/erori ale plasticului machetei.
Cateva locuri (la macheta ta) unde ai avea nevoie de chit : imbinarea jumatatilor fuselajului, imbinarea " cozilor"cu aripile, imbinarea aripilor la incastrarea cu fuselajul, etc. Peste tot ar trebui sa ai suprafete de imbinare fine, fara goluri, diferente de nivel si asa mai departe.
Binenteles ca se poate trece si peste etapa cu chituirea, insa asta tine doar de faza de initiere in acest hobby.
Peste ceva vreme (daca vei mai avea inclinatie/dorinta si motivatie) vei cauta sa te apropii cat mai mult de realitatea pe care vrei vrea sa o reproduci prin montarea unui kit.
Iar unul din pasii multi spre apropiere, e si folosirea chitului la machete.
Aceasta postare a fost editata de AdiP: 10 October 2011 - 07:39 PM
Postat 10 October 2011 - 10:05 PM
Aceasta postare a fost editata de Puma: 10 October 2011 - 10:08 PM
Postat 10 October 2011 - 10:43 PM
Este in incinta unui Ultraprocomputers si este de fapt taticul magazinului de la Muzeu, fiind mai bine aprovizionat. Acolo gasesti si chit si vopsele si multe altele. Ia-o incet. Nu-i face pe a-i tai sa perceapa hobby-ul tau ca pe ceva costisitor. Cand vei fi pe banii tai, treaba ta ce faci, dar pana atunci limiteaza-te la strictul necesar. Am si eu un baiat si daca ar fi sa-i iau tot ce considera el "necesar" as da faliment.
E foarte bine ca ai "stricat" Me 109. Asa se invata. Eu am stricat zeci si mai stric si azi. Tot timpul mi se pare mai proasta penultima macheta decat ultima.
Imi place cum ai inceput la Flitzer. Cauta sa citesti cate ceva despre el. Vei fi impresionat si-i vei putea impresiona si pe altii.
Succes !