Forum Machete,Modelism,Hobby: Expomil 2011 - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Expomil 2011

#1 Useril este offline   ionicaf 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 609
  • Inregistrat: 29-October 07

Postat 24 September 2011 - 05:33 PM

* poze de la expomil 2011 (150 mb !)

http://www.mediafire...vaflj87v7419nid

#2 Useril este offline   ionicaf 

• Membru senior
  • Postari: 609
  • Inregistrat: 29-October 07

Postat 24 September 2011 - 05:46 PM

* poze ...

http://rumaniamilitary.wordpress.com/

http://www.ziuaveche...foto-52076.html

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: 2011expmil 070.jpg
  • Imagine atasata: 2011expmil 013.jpg
  • Imagine atasata: 2011expmil 020.jpg

#3 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 12661
  • Inregistrat: 07-December 04

Postat 25 September 2011 - 11:12 AM

Hai ma nene, ca e de tot risul:! Lanterna de doi lei de la chinez, cu leduri si laser! Halal tehnologie!
Imagine atasata: fotografii-0062.jpg
D'astea, cu colimator laser cu tot, am si eu doua!

#4 Useril este offline   caporalmusat 

• Membru senior
  • Postari: 1048
  • Inregistrat: 03-January 09
  • Interests:Tehnica militara sovieto/rusa in general dar mai ales aflata si in dotarea RO ARMY !

Postat 26 September 2011 - 11:30 AM

SALUT ! PAREREA MEA E CA N-A FOST CINE STIE CE IN PRIMUL RAND CE CATA SI MILITIA ACOLO CA ASTIA ERAU MILITARIZATI OR POLITIA SE SPUNE CA NU MAI E MILITARIZATA IAR MACHINETELE DIN DOTARE NU CRED CA INTRA LA TEHNICA SI TEHNOLOGIE MILITARA CI DOAR LA CE MASINI DE LUX AU CEI DE POLITIA DE FRONTIERA . SAU CEI DE LA SRI CARE NU MAI AU ARME ROMANESTI NU FRATICA ALEA-S CAH LUAM NUMAI HEKLER& KOCH CA TRAIASCA COMISIONUL CA AM OPTAT PT ACESTE ARME SAU ASA ARATAM NOI CA AM SCHIMBAT MILITIA SI SECURITATEA .

#5 Useril este offline   Longinus 

• Membru senior
  • Postari: 7548
  • Inregistrat: 06-March 08

Postat 26 September 2011 - 12:45 PM

Caporale,arma din poza prezentata de Z Mare ,nu este un H & K !! (stiu,te-ai gandit poate la H & K 416 scurt-md.2007) ,dar nu este !!

H & K 416 arata asa:
Imagine atasata: hk416 b.jpg

Daca n-am inteles eu ceva,imi cer scuze.

Aceasta postare a fost editata de Longinus: 26 September 2011 - 12:46 PM

#6 Useril este offline   Longinus 

• Membru senior

Postat 26 September 2011 - 07:32 PM

Si tot pentru Caporal:
H & K 416 este visul oricarui militar/inginer militar.
Motive?
a) este made in Germany si am spus destul;
b) arata (si functioneaza) cam asa (am inclus si "varianta lunga"):
Imagine atasata: HK416_16_5_KeyVis_2.jpg
Imagine atasata: HK416_16_5_KeyVis_1.jpg
Imagine atasata: HK416_GLM416_417_links.jpg
Imagine atasata: HK416_MinimumUpgradePackage.jpg
Nu insist cu date tehnice si caracteristici,insa crede-ma : este best money can buy (in prezent si poate viitori 10-15 ani). Poti schimba tragaciul cu unul "in doua trepte" sau parghia de siguranta poate fi plasata "doar pe dreapta" ," doar pe stanga" ori "ambidextru". Diavolii aia nemti, efectiv,s-au gandit la tot.
In prezent singurele rivale ,sa le spun ,mai cu staif ,ar fi (dupa parerea mea) Steyr AUG 3 (bunuta,n-am ce zice) si italienii cu al lor Beretta ARX 160 SF (Soldato Futuro). Eu as paria tot pe neamt.
Asa ca...

Din pacate ce vedem in poza /Expomil ,este un biet 5,45 AKM FAC.

Aceasta postare a fost editata de Longinus: 26 September 2011 - 08:08 PM

#7 Useril este offline   caporalmusat 

• Membru senior
  • Interests:Tehnica militara sovieto/rusa in general dar mai ales aflata si in dotarea RO ARMY !

Postat 27 September 2011 - 09:12 AM

SALUTARE ! :-D SA TRECETI PE LA CASIERIE DON LONGINUS :lol: EU NU MA LUASEM DUPA POZA LUI DL Z-MARE CI DUPA FAPTUL CA AM VIZITAT EXPOMIL SI AM VAZUT TOATE PUSCOACELE DE LA STANDUL SRI PE AIA 416 N-AM VAZUT-O AVEAU DIN CELE MICI MP5 SI 4 TIPURI DIN CELE PT LUNETISTI . PRIN 90 ZICEAM SI EU MAMA CE ARME AU ASTIA DE PE AFARA DIN FORTELE SPECIALE ALE ARMATEI SAU DE LA POLITIE IN PREZENT PT MINE KALASNIKOVUL SI VARIANTELE SALE SUNT THE BEST AM VAZUT STANDUL CELOR DE LA CUGIR SI AVEAU NISTE EXEMPLARE SUPER FAINE SI SUNT SIGUR CA AU SI CALITATI TEHNICE FOARTE BUNE . AMRICANII SI ACUM SE CHINUIE CU ACEST COSMAR AK-47 CEL DE 7,62 BA IN VIETNAM ACUSI PRIN IRAKSI AFGHANISTAN AM VAZUT UN DOCUMENTAR DESPRE ULTIMELE TIPURI DE ARME SCOASE SI CELE FACUTE DE AMERICANI SUNT IN TENDITA CRESTERII CALIBRULUI SPRE 7, PT CA SPUN EI CELE DE 5.56 PE CARE LE AU EI NU AU FORTA DE O OPRI UN INAMIC PRECUM 7,62 .. ACUM VORBA AIA CATE BORDEIE ATATEA OBICEIURI DESPRE ASTA RUSESC DE 5, 45 SE SPUNE CA E MAI BUN CA 7,62 CA ATUNCI CAND INTRA IN CORP ARE CARACTERISTICA DE A SE RASUCI PE AXA SA LONGITUDINALA. SI ASTFEL RANA PROVOCATA SCOTE SOLGERU DIN UZ DEFINITIV SAU PE O PEROADA MARE .
REVE NIND LA EXPOMIL NU M-IA PLACUT FAPTUL CA LA ORA 12 BAIETII CARE ERAU CU CELE 2 SAUR SI-AU LUAT JUCARIILE SI AU PLECAT LUCRU CARE SE INTAMPLA SI PE LA UNELE STANDURI DIN INTERIOR . PAI FRATICA DACA SPUI CA E PANA LA ORA 16 PT PUBLIC STAI PANA ATUNCI CA VINE OMU DA 5LEI SI CE VEDE ? CAT DESPRE SAUR M-IA PLACUT CUM ARATA IN EXTERIOR DESI E IAR O COMBINATIE RUSO ROMANA PARTEA DE JOS CU ROTI E DE BTR 80 AI NOSTRI REALIZAND PARTE DE SUS SI O ALTFEL DE COMPARTIMENTARE MUTAND MOTORUL DI SPATE IMEDIAT DUPA CONDUCTOR SI AVAND ASTFEL IMBARCARE DEBARCARE PRIN SPATE IN INTERIOR N-AM PUTUT INTRA CA SE PREGATEAU DE PLECARE SI AI SI FACUT-O. AM RAS CAND I-AM VAZUT PE CEI DE LA EUROFIGHTER ASTIA NU STIU CAT S-AU PERPELIT CEI DE LA GRIPEN SA LUAM AVIOANE DE LA EI SAU SE INCEARCA CEVA DE GENUL CUMPARARII FREGATELOR . SAU ERAU ACOLO DE DRAGUL DE FI PREZENTI SI EI . LA STANDUL CELOR DE FORTELE AERIENE UNDE ERAU CELE DOUA TIPE VAZUTE SI AICI INTRO POZA AM INTREBAT DACA AU RAMAS DOAR CU MACHETA DE VOLHOV LA CARE M-IA SPUS CA MAI SUNT CITEVA BATALIOANE SI M-IA DAT O REVISTA CER SENIN IN CARE SUNT MENTIONATE CELE 7 BATALIOANE DE VOLHOV DESI SUNTEM IN NATO EI TOT ASA LE SPUN SI CA UN SINGUR BATALION DE HAWK DAR NICI ACUM NU ESTE OPERATIONAL. AM INTREBAT SI DE SISTEMUL OSA . GEKO SI M-IA SPUS CA SI DIN ACELEA MAI SUNT DAR APARTIN DE FORTELE TERESTRE . A SI LA POLITIE ERA SI UN MOTOCICLIST CU BMW -U SI AVEA UN COSTUM SI INCALTAMINTE SPECIALA SCRIA POLITIA PE COSTUM SI AM INTREBAT DACA AU ASEMENEA COSTUME DECE CEL DE LA BRAILA CARE S-A ACCIDENTAT RAU DE TOT PE LA CONSTANTA NU AR FI TREBUI SA POARTE ASA CEVA NU SA FIE IN CAMASA PANTALONI SI PANTOFI A SPUS CA DEPINDE DE CEI DE LA JUDET
LA STANDUL CELOR CARE FAC MITRALIERE GRELE AVEAU LANGA CEA DKSHM UNA TOT DE 12,7 CE SEMANA CU CEA RUSEASCA UTIOS/ KORD DOAR CA ERA ACTIONATA CASI DKSHM - EU SI MIA ZIS O DOAMNA DE ACOLO CA E DUPA MODEL NATO SI NU RUSESC . M-IA PLACUT PUMA SOCATSI RACHETELE AT CE L E AVEA PILOTII SPUNEAU CA AU O BATAIE DE 8 KM ?! SI CHIAR DACA PILOTUL TAIE FIRUL EA SE DUCE PE TINTA DATORITA CAMEREI CE O ARE SI "MEMORIEI " SALE .SI CHIAR DACA NO FUGII SI NO AVEA TEHNICA UNUI LEOPARD S T85 M1 MIA PLACUT . CAM ATAT DESPRE EXPOMIL DUPA OCHIUL MEU SANATATE SI CER SENIN . B-)

#8 Useril este offline   Longinus 

• Membru senior

Postat 27 September 2011 - 09:59 AM

:rolleyes: Sa traiesti Caporale.
O sa incep (chiar daca unii vor fi scandalizati) prin a spune ,sus si tare,ca americanii n-au stiut sa faca arme ,niciodata. Cel putin nu la nivelul europenilor(si-aci ma refer musai ,n-am ce face ,tot la nemti).
Sunt mici exceptii (Colt cu modelul 1911) si poate inca vreo doua.Per ansamblu,insa,americanii nu se ridica la nivelul europenilor ,nici astazi. Dovada ? isi doteaza trupele (de pilda SWAT ,dar nu numai ) tot cu Beretta,Glock sau H&K (sau cel putin le prefera pe astea,chiar daca sunt licenta USA).
Trecind peste povestea cu eficienta calibrelor(nu este locul si nici cazul sa dezbatem problema,aici si acum) o sa spun doar ca nu poti compara o arma usoara(sa-i zicem close combat ) evident necesara trupelor de interventie ,cu o arma de asalt( de front,sau cum vrei sa-i spui). Vorbim despre calitati si specificatii total diferite.
Lunetistii sunt o categorie aparte de luptatori,iar armele lor sunt ,de cele mai multe ori,special concepute ,indiferent despre ce calibru discutam . Daca ar fi sa ma exprim,da si eu prefer PSL-ul 7,62 "tub lung" (adica Dragunov 7,62),nu neaparat datorita calitatii balistice (care nu-i de ici de colo) ci faptului ca este foarte rezistenta (poti sa faci cu ea,pe ea,in ea ,ce vrei ,si tot functioneaza).
Daca parerea mea ar conta catusi de putin ,eu as dota trupele speciale romane (ca-i SRI ,ca-s trupele Marinei ,ca-i Aqvila etc.) cu cei mai bun : H&K 416.
Apropo : varianta cu teava lunga (D 20 RS) are viteza la gura tevii de peste 900 m/s la un ciclu de foc (teoretic) de 900 focuri/minut. Asemenea cifre,majoritatea producatorilor,pot doar sa le viseze. :good:

Aceasta postare a fost editata de Longinus: 27 September 2011 - 10:04 AM

#9 Useril este offline   Mircea87 

• Membru deplin
  • Postari: 67
  • Inregistrat: 30-July 10
  • Interests:Tehnica militara din dotarea Armatei Romane si vehiculele blindate.

Postat 27 September 2011 - 11:50 AM

Nu prea ma pricep la arme de foc (n-am tras, n-am tinut niciodata una in mana), dar din cate stiu PSL si Dragunov sunt arme diferite, nu au legatura una cu alta.

#10 Useril este offline   Longinus 

• Membru senior

Postat 27 September 2011 - 12:10 PM

Vezi postareaMircea87, la 27 September 2011 - 11:50 AM, a spus:

... PSL si Dragunov sunt arme diferite, nu au legatura una cu alta.

Nu.Gresit.(Pusca Semiautomata cu Luneta) este un Dragunov in licenta.Arma este atat de raspandita ,incat o produce toata lumea ,in licenta(din Polonia ,pana in China).Exista chiar si versiunea pentru vanatoare (Tiger).

a) PSL-ul romanesc (foarte buna,isi face treaba excelent (pana pe la 900 m ,daca ai mana si inima tare plus un observator priceput).Este un AK restilizat si recalibrat pentru 7,62x54.
Imagine atasata: 310.jpg

b) versiunea chinezeasca NDM 86 (n-o cunosc,dar nu poate avea caracteristici foarte diferite)
Imagine atasata: em351__NDM86  b.jpg

c) Dragunov-ul original (SVT)
Imagine atasata: svd_1.jpg

Arma asta ,"a nascut" o familie foarte numeroasa ,la fel ca si AK 47.

Aceasta postare a fost editata de Longinus: 27 September 2011 - 12:15 PM

#11 Useril este offline   Mircea87 

• Membru deplin
  • Postari: 67
  • Inregistrat: 30-July 10
  • Interests:Tehnica militara din dotarea Armatei Romane si vehiculele blindate.

Postat 27 September 2011 - 12:21 PM

PSL are acelasi principiu de functionare ca armele din familia Kalasnikov. Dragunov are alt mecanism. Armele doar seamana la exterior, dar piesele din interior nu se pot schimba intre ele. E un mit faptul ca PSL e Dragunov sub licenta, a fost perpetuat de autori straini.

#12 Useril este offline   Longinus 

• Membru senior

Postat 27 September 2011 - 12:29 PM

Da,aici ai dreptate,piesele nu sunt interschimbabile. PSL-ul romanesc,nu este o clona !
Este un AK "prelungit" (ca sa folosesc o licenta) si recalibrat pentru tub lung (munitie model 1908 ).

Aceasta postare a fost editata de Longinus: 27 September 2011 - 12:31 PM

#13 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 12661
  • Inregistrat: 07-December 04

Postat 27 September 2011 - 04:49 PM

Citeaza

H & K 416 este visul oricarui militar/inginer militar.
Motive?
a) este made in Germany si am spus destul;
Nu este facuta pe o platforma de M$/M16, americana?
Eu as aduga in galerie si MP5.
Este interesanta evolutia MP-urilor in timp.
MP3
Imagine atasata: getphoto.jpg
MP4
Imagine atasata: 1.8-inch-screen-4gb-mp4-player.jpg
si MP5
Imagine atasata: hk_mp5n.jpg

#14 Useril este offline   Longinus 

• Membru senior

Postat 27 September 2011 - 07:18 PM

Draguta gluma cu MP-urile ,Alexandru.

Ca l-ai pomenit : MP 5 (legendar,ce-i drept) este tot conceptia/produsul nemtilor de la H & K. ,care se mai produce si astazi.Il folosesc din plin, US Marine ,englezii, si cam toata lumea.Inclusiv ai nostrii.
In proiectarea lui H&K 416 ,s-a plecat de la M4 americana (ei au participat la proiect),dar nemtii au schimbat cam toata partea de mecanisme ,preluind idei de la mai vechiul lor H&K G36.

#15 Useril este offline   caporalmusat 

• Membru senior

Postat 27 September 2011 - 11:39 PM

SALUTARE . H&K G 36 ZICETI ADICA ASTA Imagine atasata: Heckler_and_Koch_G36_by_AZK872.jpg PLUS VARIANTELE SALE http://world.guns.ru...e/hk-g36-e.html AVEM SI DIN ASTEA CA NOI AVEM DI TATII .
CINEVA V-O FI AFLAT PAREREA DESPRE DOTARE SI LE A LUAT ASTFEL DE JUCARII H &K DAR DIN CELE MENTIONATE MAI SUS VULTURILOR DE LA TG MURES SI CUM LE O SPUNE CELOR DIN BUZAU ( FOSTUL 404) .
FAINA EVOLUTIE LA MP 5 D-LE Z-MARE TOATE REDAU MUZICA NUMAI CA ULTIMUL NUMAI MARSURI FUNEBRE . " DASTEA CU COLIMATOR LASER CU TOT AM DOUA " EU AS VREA NUMAI UNA ADEVARATA SI UN SAC DE MERINDE PLIN CU SECTOARE SI CATEVA ANANASURI SA MA JOC CU EA PRIN ANUMITE LOCURI DIN BUCURESTI . B-)

Aceasta postare a fost editata de caporalmusat: 27 September 2011 - 11:42 PM

#16 Useril este offline   Longinus 

• Membru senior

Postat 28 September 2011 - 09:00 AM

:lol: Da Caporale.La asta m-am referit. Tu ai postat versiunea "scurta" (K vine de la kurz /adica scurt).
Eu nu spun ca este rau (ma refer la dotarea alor nostrii cu asa ceva).Ar trebui insa o standardizare a dotarii,ca altfel...
Indefinitiv chiar armata rusa a comunicat ca renunta la dotarea cu AK.

Aceasta postare a fost editata de Longinus: 28 September 2011 - 09:02 AM

#17 Useril este offline   caporalmusat 

• Membru senior

Postat 28 September 2011 - 06:52 PM

SALUT! POZE CU VULTURII SI H&K-URILE LOR
Imagine atasata: 26164_109636789054244_100000237710189_189052_5316882_n2.jpg
FOS-in-timpul-unei-aplicatii-NATO1
Imagine atasata: 320620_203697386359987_142139889182404_604584_2251123_n1.jpg
Imagine atasata: FOS-in-timpul-unei-aplicatii-NATO1.jpg
Imagine atasata: 84.jpg
:-) DE CE S-AU MOLIPSIT SI EI DE CAGULE ? PROBABIL CU ASTFEL DE ARME E MAI COOL ;-) ASA DECAT ASA FAIN
RUSII SA RENUNTE LA AK ? :-o DA SI MARMOTA IMPACHETA CIOCOLATA IN STANIOL SAU CUM SUNT DUNAREAN PROBABIL CA VA MAI CURGE LA APA PE DUNARE MULTI ANI PANA SE VA INTAMPLA ASTA . ASA AM CITIT SI EU CA MEDVEDEV AR VREA PROFESIONALIZAREA ARMATEI; EFECTIVUL FIIND ACUM LA 1 200 000 DE OAMENI DAR CA PRIM PAS PANA IN 2016 VOR REDUCE EFECTIVUL LA UN MILION . IAR 60 % DIN POPU LATIE AR DORI DESFIINTAREA STAGIULUI MILITAR OBLIGATORIU . SI CHIAR ASA CU CE VOR SCHIMBA AK ? DAR STAI CA ABIA ACUSI AM REALIZAT CA RUSII AU MAI FACUT UN GEST DE ASTA SOC -CUMPARAREA DE NAVE PT DESANT DE TIP MISTRAL . N-AM INTELES NICI ACUM DE CE S-A OPTAT PT ASA CEVA DESI AU SI EI PROIECTE DE NAVE PT DESANT MARITIM . I-O FI LOVIT RAU SI PE ASTIA COMISIOANELE . SANATATE SI CER SENIN B-)

#18 Useril este offline   caporalmusat 

• Membru senior

Postat 28 September 2011 - 07:01 PM

:sorry: AM PUS PRIMELE DOUA POZE CU ALT SUBIECT :fool: :bang:

#19 Useril este offline   Longinus 

• Membru senior

Postat 28 September 2011 - 07:54 PM

Caporale ,esti rau.Ce-ai cu ei ?(cu Vulturii)
"MORS IPSA REFUGIT SAEPE VIRUM" (chiar daca mottoul lor este mai scurt).

Am tot respectul pentru ei.

Eu nu respect altceva(de pilda pe unii generali,mai ales cand intra in politica si ajung ministrii) pentru ca "vitejia soldatilor depinde de capacitatea comandantului" ;
-da asta-i alta poveste.

Aceasta postare a fost editata de Longinus: 28 September 2011 - 08:00 PM

#20 Useril este offline   caporalmusat 

• Membru senior

Postat 29 September 2011 - 08:35 PM

SALUTARE! IMI PARE FOARTE RAU DACA ASTA S-A INTELES DINPOSTAREA MEA CU VULTURII CA AS AVEA CEVA IMPOTRIVA LOR CA OAMENI , MAI ALES CA DIN RANDURILE LOR A CAZUT LA DATORIE CAPITANUL PETRE TIBERIUS AVANSAT MAIOR POST-MORTEM . POATE AM FOST IRONIC IN PRIVINTA ARMELOR SAU CA POARTA CAGULE SI ASTFEL S-A INTELES CA NU AM RESPECT PT EI . DAR EU N-AM PUS LA INDOIALA CARACTERUL LOR SI DACA -SI FAC TREABA. DE FAPT NU MAI CONTEAZA PT CA IN ARMATA NU TE SCUZI DACA GRESESTI SUPORTI CONSECINTELE ..
DE ASEARA DE CAND AM VAZUT EXPRESIA " CAPORALE , ESTI RAU . CE -AI CU EI (CU VULTURII) " AFOST CA O GALEATA DE APA RECE IN PLINA FIGURA SI CARE M-A DURUT MORAL SI AM ZIS CE AM FACUT . ? MULTAM DON LONGINUS PT TRAGEREA DE MANECA. SANATATE SI CER SENIN .

MULTUMESC PT REZOLVAREA POSTARII POZELOR CU VULTURII :hi:

Arata acest topic

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

2 useri citesc topicul
0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi