Forum Machete,Modelism,Hobby: Spitfire Mk XIVc 1/48 - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Spitfire Mk XIVc 1/48 Academy

#21 Useril este offline   tomi 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 771
  • Inregistrat: 11-January 05
  • Interests:Aviatie - WW II & Jets

Postat 13 September 2011 - 09:26 PM

Vezi postareazanga, la 13 September 2011 - 07:23 PM, a spus:

lumea in loc sa spuna ce greseli grave am facut (singura fiind cea cu capota), incearca sa imi impuna anumite reguli dorite de ei.

Sigur te-ai uitat bine? :shiftyninja:

#22 Useril este offline   gabriel chelaru 

• Membru senior
  • Postari: 506
  • Inregistrat: 21-February 07
  • Interests:Aviatie, Motociclism, Istorie, Bizantinologie, Muzica

Postat 13 September 2011 - 10:31 PM

Vezi postareazanga, la 13 September 2011 - 07:23 PM, a spus:

cred ca nu am sa mai postez ce execut..
lumea in loc sa spuna ce greseli grave am facut (singura fiind cea cu capota), incearca sa imi impuna anumite reguli dorite de ei.

PS schema de vopsire este la libera alegere, producatorul doar sugereaza

Salut Zanga!
Nu trebuie sa o iei asa! Oamenii de pe forum vor sa te ajute sa faci o treaba buna, nu sa isi bata joc! Criticile si sfaturile trebuie sa le primesti ca atare pentru ca au rol constructiv. Pentru ca macheta pe care tu o faci sa aiba valoare trebuie sa respecte niste standarde in primul rand estetice. Plus de asta trebuie sa respecti schema de vopsire (daca folosesti decalurile din cutie) adica nu poti vopsi un avion german cu rosu integral de exemplu sau cu orice alta culoare sau combinatie de culori care nu ii sunt specifice pentru ca asa vrei tu. Bine, poti face chestia asta, dar munca ta nu va fi apreciata decat de necunoscatori. Decizia iti apartine in totalitate. Indicat este ca inainte sa te apuci de o macheta, sa te documentezi cu privire la avionul (in cazul de fata) real.
Mult spor sa ai si sa mai postezi imagini cu stadiul lucrarii :-) !

#23 Useril este offline   zanga 

• Membru deplin
  • Postari: 51
  • Inregistrat: 01-February 11

Postat 14 September 2011 - 06:56 AM

singura greseala, reparata ieri, a fost cupola.

in legatura cu schema de vopsire asta e la alegerea mea, daca era sa cer sfaturi in legatura cu asta atunci consider ca era impetuos necesar sa fiu tras de urechi. fata de UH-1B eu cred ca (poate lumea sa spuna parerea) este executat bine, eu fiind mai mult decat multumit de el

si ma repet nu ma intereseaza schema de vopsire originala

daca se considera ca ar trebui facut un topic separat cu "experimente" de acest gen, atunci as vrea sa ma transfer acolo

oricum nu am sa mai postez treburi de astea(poze sau jucarii facute de mine) sa nu mai dau motiv de dispute intre cei ce vor sa fie (ca mine) independenti si cei ce vor sa faca replica fidela

#24 Useril este offline   tibi22 

• Membru senior
  • Postari: 2771
  • Inregistrat: 27-July 08

Postat 14 September 2011 - 07:42 AM

Zanga, asa cum ti-a scris si Gaby, atentionarile sau criticile sunt aici cu caracter constructiv. Desigur tu poti vopsi macheta cum vrei si poti sa-l intitulezi Spitfire "what if" sau what ever. Dupa cum vezi, toti ( in afara de mine) cei care ti-au scris in acest topic sunt oameni care cunosc multe despre aviatie si istoria aviatiei. Mai mult, sunt printre cei mai buni dintre noi, deci nu ar trebuii sa te superi copilareste pentru niste atentionari! Ar trebuii sa apreciezi buna intentia a celor care ti-au scris si te-au indrumat! Asa ca sfatul meu (daca-l asculti) este sa faci o macheta frumoasa care sa fie apreciata de cei carora vrei sa le-o areti si sa le-o impartatsesti!

Succes! Tibi

#25 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 12670
  • Inregistrat: 07-December 04

Postat 14 September 2011 - 08:17 AM

Citeaza

singura greseala, reparata ieri, a fost cupola.
Esti sugur?
- tunurile sunt puse strimb
- imbinarile nu sunt chituite
- scaunul este din bachelita, deci culoarea este gresita
- levierul este pozat gresit pe usita
- bavuri pe piese
Asta doar asa, la o prima vedere. Nu vreau sa fiu rau dar, cum se spunea si mai sus, toti vrem sa-ti dam niste sfaturi pe care ar fi bine sa le urmezi daca vrei sa evoluezi in pasiunea ta. Ma uit la macetele tale si nu vad doua facute la fel. Prima arata foarte bine, a doua parca e facuta de altcineva, a treia, din contra, arata iar foarte bine. De aici spuneam eu de inconsistenta in executie. Parca nu toate machetele sunt facute de aceeasi mina. Urmind sfaturile si tinind cont de criticile colegilor de forum, nu faci altceva decit sa evoluezi. Cum spuneam adesea: toti am fost incepatori, dar multi au evoluat. Cred ca asta dorim fiecare din noi, sa ne perfectionam in pasiunea pe care o avem.
Poate eu sunt mai catolic decit papa, dar consider ca a vopsi o macheta, facuta dupa un obiect real, cum vrei tu, nu prea are rost. Ce ai zice daca pun doua aripi da gaina la un cocean de porumb, il vopsesc in roz cu picatele verzi si zic cai Bf-ul lui Galland, ca sa imi place mie?

#26 Useril este offline   tomi 

• Membru senior
  • Postari: 771
  • Inregistrat: 11-January 05
  • Interests:Aviatie - WW II & Jets

Postat 14 September 2011 - 09:40 AM

Vezi postareaZ-mare, la 14 September 2011 - 08:17 AM, a spus:

Esti sugur?
- tunurile sunt puse strimb
- imbinarile nu sunt chituite
- scaunul este din bachelita, deci culoarea este gresita
- levierul este pozat gresit pe usita
- bavuri pe piese

O mica exemplificare a celor spuse mai sus! :shiftyninja:

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: Graphic1.jpg

#27 Useril este offline   zanga 

• Membru deplin
  • Postari: 51
  • Inregistrat: 01-February 11

Postat 14 September 2011 - 03:34 PM

nu era mai bine sa se spuna direct ce greseli se vad?.... decat sa dispretuiasca executantul?

pana nu am spus ca nu mai postez, toti se legau de vopsea pe urma a inceput lumea sa vada greselile de executie

oricum hotararea mea e luata

#28 Useril este offline   busila 

• Membru senior
  • Postari: 1935
  • Inregistrat: 20-August 08
  • Interests:AVIATIE

Postat 14 September 2011 - 04:06 PM

Nimeni nu a dispretuit executantul.Toata lumea ti-a aratat inclusiv culoarea gresit aleasa.Nu ai inteles ca modelistii vor sa construiasca o macheta cat mai fidela a obiectului in cauza.Asta include si vopsirea lui.A, cand nu ai niste stencils-uri atunci da , nu le pui . Sau le pui cand faci rost de ele . Dar nu merge sa faci un Reggiane cu insemne si culori japoneze , un Corsair cu insemne romanesti , sau Yamato cu drapel sovietic .......ca nu suntem copii.
Daca chiar vrei sa faci mixaje d'astea exista rubrica Sci-Fi.Sau poate infiintam un What If..
Nu uita ca modelistii sunt in primul rand arheologi ai istoriei - cu tot ce insemna asta , adica cercetare , studiu ,colaborare , confruntare .
Iar in al doilea rand , in semn de respect fata de "acei oameni minunati si masinile lor ....."
Sunt multi ,poate, cei carora nu le plac unele scheme de camiflaj , unele culori ,dar daca vrem sa detinem o farama din istoria universala , asta e. Asa o facem....
Pentru majoritatea covarsitoare dintre noi , modelismul nu e o joaca , un mijloc de a irosi cumva un timp ( timp pretios de altfel).
Este posibilitatea de a ne implini o pasiune , un vis .
Si asta nu se poate implini decat cu seriozitate .
Mai reflecteaza , totusi .....

Arata acest topic

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

6 useri citesc topicul
0 membri, 6 vizitatori, 0 utilizatori anonimi