Black Pearl Piratii din Caraibe
Postat 20 September 2011 - 01:31 PM
acum trag sfori, nimic interesant de semnalat.
si mi-am lasat de facut cateva alte maruntisuri in cazul in care ma plictisesc de sfori, mai am de facut timoneria, busola, niste statuete...
Aceasta postare a fost editata de bobby: 20 September 2011 - 01:44 PM
Postat 22 September 2011 - 08:48 AM
am inmuiat o fasiuta de furnir in apa si am infasurat-o sub forma de arc pe o bagheta de 8mm,.
dupa ce s-a uscat am taiat 2 spire , cele 2 cercuri obtinute le-am bagat unu in altul si le-am lipit ( imbonarea am pus-o la capete opuse) - am obtinuut un cerc cu diametrul de aproximativ 8mm
in mijloc am bagat o bagheta de 6 mm prin care am infipt picioare de rezistente (sarmulite)
si cam atat.
puteam sa o torn din plastic mult mai "perfecta" si mai detaliata... dar unde e hazul - eu fac din plastic ce nu pot sub nicio forma sa fac altfel.
Aceasta postare a fost editata de bobby: 22 September 2011 - 08:50 AM
Postat 27 September 2011 - 06:26 PM
Acu' serios... Geamul e cam de 4mm, nu? Iar lipiturile cu silicon transparent pentru sticla, este?
Ca dimensiuni mi se pare OK. Dimensiunea este data, normal, de marimea navei, dar si de inaltimea unde va sta vitrina cu modelul.
Optim ar fi ca centrul vitrinei sa fie cam intre inaltimea ochilor unui om asezat pe scaun si stand in picioare. Ar trebui evitat ca nava sa se vada prin doua geamuri ale vitrinei.
Oricum, consideratiile de mai sus sunt de pe vremea cand ma ocupam de alt hobby, dar nu vad de ce nu ar fi aplicabile si aici.
Nu mai zic nimic de rama "acvariului" ca in mod sigur nu-l lasi asa. Totusi, ca o sugestie, eu as vedea-o din lemn, in ton cu baza pe care va sta modelul.
Aceasta postare a fost editata de Leo2003: 27 September 2011 - 06:33 PM
Postat 27 September 2011 - 06:32 PM
n-am stiut ca este o regula in constructia vitrinei dar m-am gandit cam pe unde o amplasez si care va fi unghiul de vizionare si am facut in asa fel incat sa nu se vada prin doua geamuri cum zici tu - adica sa vezi corabia intreaga fara sa-ti treaca coltarul prin fata ochilor si fara sa te cocosezi.
inseamna ca ma duce capu' nu ?
Aceasta postare a fost editata de bobby: 27 September 2011 - 06:33 PM
Postat 27 September 2011 - 06:54 PM
Cu siliconul nu stiu ce sa zic. Silicoanele mai naspa au prostul obicei sa mucegaiasca chiar intr-o camera obisnuita. Unele insa, au agenti antifungici in compozitie. Vezi si tu daca scrie ceva pe tub.
Oricum ai gandit bine.
Am zis io pe undeva ca nu te duce...???
Postat 28 September 2011 - 11:11 AM
http://bobby.brigada.ro/bp/
Postat 28 September 2011 - 12:56 PM
In acest tutorial am vazut imaginea asta:
Acum ma gandesc, cum i-ar sta perlei pusa pe burta pe un ocean de nisip? E doar o idee, eu cred ca ar arata bine
Postat 28 September 2011 - 01:31 PM
Mult mai bine ar arata facand un maldar de nisip si infigand nava direct acolo dar cand misti cutia cu macheta s-a dus naiba tot
Nu e chiar asa de simpla ideea dar cred ca ar avea un rezultat unic... cel putin din ce am vazut eu pana acum.
Postat 28 September 2011 - 01:38 PM
deocamdata ma joc cu imaginea in 360 de grade am facut-o in rezolutie mai mare acum.
Aceasta postare a fost editata de bobby: 28 September 2011 - 01:39 PM