Forum Machete,Modelism,Hobby: san felipe 1690 - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

• 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

san felipe 1690 legenda sau istorie

#21 Useril este offline   mihai8888 

• Membru deplin
  • Grup: Members
  • Postari: 63
  • Inregistrat: 03-April 11

Postat 15 November 2011 - 09:08 AM

Vezi postareavio, la 16 September 2011 - 09:49 PM, a spus:

Cabestane ,cele cu axa de lucru verticala,sau vinciuri ,cele cu axa de lucru orizontala. la San felipe cred ca e vorba de cabestan.

Salut.!

Era vorba despre gruia de capon , la asta ma refeream despre cabestane stiam insa nu m-am facut inteles . multumesc pt raspuns .

cu toate ca ma lupt cu timpul , am reusit totusi sa mai avansez . am lucrat la pupa la partea de ornamentatie. Stiu ca e destul de departe de perfectiune , insa la dimensiunile pe care le au piesele si la experienta mea.... balustradele alea au fost criminale .... trebuie s recunosc ca l-eam refacut de cateva ori
Acum astept si parerile voastre , poate le mai fac odata (ca mai castig ceva experienta)

cu stima...

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: Picture 015.jpg
  • Imagine atasata: Picture 025.jpg
  • Imagine atasata: Picture 021.jpg

#22 Useril este offline   axxel_d 

• Membru senior
  • Postari: 179
  • Inregistrat: 31-May 11
  • Interests:galioane vechi

Postat 15 November 2011 - 10:07 AM

la dimensiunile pe care le au sunt prea bine cum au iesit. Sunt din lemn si apoi vopsite sau sunt din bronz?

#23 Useril este offline   mihai8888 

• Membru deplin

Postat 15 November 2011 - 10:10 AM

Vezi postareaaxxel_d, la 15 November 2011 - 10:07 AM, a spus:

la dimensiunile pe care le au sunt prea bine cum au iesit. Sunt din lemn si apoi vopsite sau sunt din bronz?

nici prea bine ....
sunt din lemn , si apoi vopsite..

#24 Useril este offline   mihai8888 

• Membru deplin

Postat 15 November 2011 - 10:39 PM

.... si primele tunuri , mi-au mai ramas cateva, cam 104 ...

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: Picture 001.jpg

#25 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 12672
  • Inregistrat: 07-December 04

Postat 17 November 2011 - 10:16 AM

Zau, imi place! Felicitari! :hi:

#26 Useril este offline   mihai8888 

• Membru deplin

Postat 18 November 2011 - 08:04 PM

multumesc pt aprecieri ...
am mai facut cateva tunuri , nu sunt chiar multumit de cum arata , nu ca forma ci ca si culoare . As dori sa le dau o tenta aurie , un fel de bronz patinat , insa sunt din lemn si nu vad cum as putea sa fac lucrul acesta . Daca cunoasteti astfel de tehnici v-as fi recunoscator daca mi le-ati impartasi

cu stima....

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: Picture 002.jpg
  • Imagine atasata: Picture 006.jpg
  • Imagine atasata: Picture 007.jpg
  • Imagine atasata: Picture 013.jpg
  • Imagine atasata: Picture 016.jpg

Aceasta postare a fost editata de mihai8888: 18 November 2011 - 08:13 PM

#27 Useril este offline   jeli 

• Membru senior
  • Postari: 361
  • Inregistrat: 06-March 09

Postat 19 November 2011 - 01:16 AM

eu as incerca sa vopsesc tevile de tun negre,dar cu vopsea subtiata tare,apoi as da cu acea vopsea numita bronz tot subtiata tare,fara sa insist prea mult.asemena tehnici poti "fura"de la cei care "invechesc "blindatele si avioanele.

un alt sfat ar fi sa lucrezi mai curat.in primul rind incearca sa finisezi piesele si componenetele navei.pt asta poti folosi un smirghel fin cu granulatie de cel putin 300.vopseaua care o folosesti este mult prea groasa.iti ramin urme peste tot unde vopsesti.toti stilpisorii care i-ai facut la balustrade au tot felul de "impuritati"pe ei.toate piesele din lemn ce le-ai facut trebuiesc debavurate deca ma pot exprima asa.
nu ai nici o linie care separa nuantele de vopsea care sa nu fie strimba sau franjurita.
nu stiu la ce scara lucrezi ,dar sabordurile par imense in comparatie cu restul navei.nu te grabi sa termini o nava pe care o vei ascunde cind ai musafiri.

Aceasta postare a fost editata de jeli: 19 November 2011 - 01:22 AM

#28 Useril este offline   mihai8888 

• Membru deplin

Postat 19 November 2011 - 08:26 AM

Jeli, observatiile pe care mi le-ai adus sunt cu totul si cu totul indreptatite , mai ales fiindca stiu ca o perioada ai lucrat si tu la aceasta nava . problemele mele au inceput in momentul in care am primit planurile ; dorind sa fac un model la scara 1: 75 insa planurile erau printate pe plansa A1 si nu pe A0 si cum nu existata pe nici o plansa o scara grafica , a rezultat o nava mult mai mica undeva la 1;100
de aici si problemele cu sabordurile care au 8 pe 9mm dupa cum le-m masurat pe plan , poate par mai mai mari din cauza ca ma vopsit totul in interior cu negru . De asemenea cele de puntea de sus ar trebui sa primeasca o rama aurita (o alta problema pe care inca nu stiu cum o voi rezolva )
la balustrade la fel au vreo 6 mm inaltime si am utilizat bronz pt vopsirea lor (de aici si impuritatile vopseaua avand un fel de particule metalice in ea )
Pentru tunuri ... o sa incerc asa cum m-ai sfatuit , desi la cum vad eu bronzul asta pe care il am eu , cam uleios nu stiu daca o sa mearga

cu stima ....

Aceasta postare a fost editata de mihai8888: 19 November 2011 - 08:26 AM

#29 Useril este offline   jeli 

• Membru senior
  • Postari: 361
  • Inregistrat: 06-March 09

Postat 19 November 2011 - 10:20 AM

eu lucrez si acum la nava asta,dar am facut o mare greseala la ea,si anume am pus toate tunurile de aceiasi marime.am renuntat la prima nava San Felipe care este postata undeva pe acest forum si am inceput alta: http://artmodelism.r...c.php?f=6&t=524

daca folosesti acel bronz si are acele impuritati prin el,atunci iti recomand sa il amesteci bine si apoi sa il strecori printr-un tifon,iar de diluat se poate dilua cu diluant uleios.pe cutia de bronz scrie cu fel de diluaant este compatibil.

unde ai scos plansele in format A1,puteai sa scoti plansele si A0.

#30 Useril este offline   mihai8888 

• Membru deplin

Postat 19 November 2011 - 10:33 AM

da....

e din cu totul alt film nava ta .....

problema cu plansele e ca eu le-am primit gata printate si le-am luat de bune ,
mai tarziu dupa ce am inceput constructia mi-am dat seama de eroare , si acum incerc sa o scot cat de cat

cu stima...

#31 Useril este offline   mihai8888 

• Membru deplin

Postat 19 November 2011 - 11:33 AM

am inceput reconstructia , atat cat se poate ...

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: Picture 019.jpg

#32 Useril este offline   florinx 

• Membru senior
  • Postari: 251
  • Inregistrat: 07-April 11
  • Interests:marina

Postat 19 November 2011 - 11:50 AM

Vezi postareamihai8888, la 18 November 2011 - 08:04 PM, a spus:

multumesc pt aprecieri ...
am mai facut cateva tunuri , nu sunt chiar multumit de cum arata , nu ca forma ci ca si culoare . As dori sa le dau o tenta aurie , un fel de bronz patinat , insa sunt din lemn si nu vad cum as putea sa fac lucrul acesta . Daca cunoasteti astfel de tehnici v-as fi recunoscator daca mi le-ati impartasi

cu stima....

pentru tunuri poti incerca sa le freci cu o carpa pe care pui grafit de la un creion,creaza o noanta interesanta.

#33 Useril este offline   mihai8888 

• Membru deplin

Postat 19 November 2011 - 12:16 PM

adica sa frec cu grafit direct pe lemnul curat sau intai vopsesc si dupa aia grafitul?

cu stima....

#34 Useril este offline   florinx 

• Membru senior
  • Postari: 251
  • Inregistrat: 07-April 11
  • Interests:marina

Postat 19 November 2011 - 12:23 PM

Vezi postareamihai8888, la 19 November 2011 - 12:16 PM, a spus:

adica sa frec cu grafit direct pe lemnul curat sau intai vopsesc si dupa aia grafitul?

cu stima....

incerca pe unul vopsit deja,cu ocazia asta scapi si de urmele de pensula.
teoretic trebuie sa dai cu grafit cand inca vopseaua nu este uscata definitiv.

#35 Useril este offline   mihai8888 

• Membru deplin

Postat 19 November 2011 - 12:25 PM

mersi!
chiar acu tunurile care au fost deja facute au fost revopsite asa ca sfatul a venit la momentul oportun

#36 Useril este offline   mihai8888 

• Membru deplin

Postat 19 November 2011 - 07:10 PM

Am urmat sfatul lui Jeli si am utilizat vopsea diluata si bronz si iata cam ce a iesit.... ce parere aveti?
mie personal imi plac sunt alceva decat tunurile alea negre, mate

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: Picture 027.jpg

#37 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior

Postat 23 November 2011 - 09:58 AM

Mai am un sfat: "lumineaza" muchiile. Ochiul percepe lumini si umbre. La scari mici, acest lucru este perceput greu sau deloc, astfel ca imaginea apare plata, fara relief. Pentru "a pacali ochiul in mod frumos", ca sa citez un clasic in viata, trebuie sa scoatem in evidenta aceste detalii. (nu ar strica a cititi despre aceste tehnici, le gasiti rasfoind rubricile Aviatie si Tehnici). Pe acele tunuri nu trebuia "mizgalit" cu pesnula din loc in loc, ci facuta o tufuire (in engleza drybrushing), adica vopsit cu vopseaua semiuscata. In acest fel ramine foarte putina vopsea pe obiect, aparind ca un strat "sters" sau "cojit", "oxidat", "invechit". Apoi, cu o vopsea mai deschisa la culoare (ar merge un gri verzui deschis au vopseaua de baza mai deschisa la culoare) se tufuiesc muchiile obiectelor mici (in acst caz tunuri). Putina vopsea ramasa pe muchii da impresia de zona luminata, acea zona iesind in evidenta.
Mai este o metoda, asa zisa spalare (washing, in engleza), adica cu o vopsea inchisa la culoare si foarte diluata (merge foarte bine acuarela sau tus diluat) se "spala" detaliile. Capilaritatea strinde vopseaua in adinciturile detaliilor, dind impresia de umbra. Incearca, aspectul se va schimba imediat.

#38 Useril este offline   mihai8888 

• Membru deplin

Postat 23 November 2011 - 08:56 PM

multumesc Z-mare pentru indrumari ,
am mai incercat si asa , mi se pare ceva mai bine , insa un ochi ceva mai experimentat ar putea spune daca si ce gresesc ...

cu stima..

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: Picture20.11.2011 035.jpg

#39 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior

Postat 25 November 2011 - 07:18 PM

Nu prea mi-e clar ce ai facut tu acolo: vopsire, tufuire sau spalare??
Insa, dupa mine, ce vad eu este doar o prima etapa, adica vopsirea in cularea de baza, adica bronz. (dupa parerea mea prea deschis insa) Acum, peste asta se poate veni cu un verde foarte inchis (Humbrol 75, de exemplu), tufuire (drybrushing), pentru a reda aspectul de bronz "coclit". Mult mai bine era daca faceai invers, adica data culoarea mai inchisa si peste asta dat cu ce ai vopsit tu acum.

#40 Useril este offline   mihai8888 

• Membru deplin

Postat 25 November 2011 - 07:54 PM

am inceput prin a vopsi cu negru si dupa uscare am dat cu bronz pe care immediat l-am sters cu un burete . In alta ordine de idei se pare ca bronzul (metalul) nu era folosit la turnarea tunurilor navale in acea perioada , ci un aliaj special ''gunmetal'' care capata o patina maro inchis de tot cu usoare tente verzui , asa ca bronzul (vopseaua) nu isi are locul pe aceste tunuri .
Am aflat ca se gasesc pe net , tunuri din alama gata facute , insa am petrecut toata dupamiaza cautand astfel de site-uri si nu am gasit .daca e in regula si cunoasteti astfel de siteuri preferabil romanesti poate ma ajutati si pe mine fiindca as cumpara tunurile
de asemenea ,stie cineva ce marime aveau aceste tunuri de pe san felipe ,as fi vrut sa comand de la paper model afeturile decupate laser dar nu stiu de care(acolo erau de 12 , 24 si 32 ft)

cu stima...

P.S.
Se considera reclama daca cineva posteaza link-uri ale unor siteuri de acest gen?

Arata acest topic

• 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

14 useri citesc topicul
0 membri, 14 vizitatori, 0 utilizatori anonimi