IPMS Romania International Plastic Modeller Society
Postat 06 February 2006 - 06:13 PM
Adevarul este ca nu suntem inca pregatiti pentru asa ceva. Nici pentru IPMS si nici pentru club.
De la parima intalnire pana acum s-au facut niste pasi.
Intalnirile au inceput sa fie lunare. Daca la inceput doar discutam si ne aratam unii altora machetele realizate in ultima perioada, am inceput diverse demonstratii, lucrul in cadrul intalnirii.
Au fost trei expozitii din care doua organizate de membii acestui forum (Alexie si Olaf). Cu ajutorul domnului Craciunoiu si al membrilor si nemembrilor forumului va fi si a patra. Centenarul Traian Vuia. Vreau sa va spun ca pana la sfarsitul anului va mai fi cel putin una daca nu chiar doua.
Avem acest site/forum.
Lucrurile au venit de la sine unul dupa altul.
Daca este sa se intample sa ne transformam intr-un club sau IPMS si asta se va intampla ca o consecinta normala si firesca a activitatii membrilor acestui forum si poate nu numai a lor.
Pana atunci eu zic sa nu va faceti griji. Mai devreme sau mai tarziu se va intampla si asta si cu siguranta ca nici Pletila nu va dori sa ramana pe dinafara .
Bafta!
Postat 06 February 2006 - 07:05 PM
Un IPMS sau un club e o buna idea.
Sunt membru din ACP37 despre 17 ani, si e parta din viata mea (cu forumele de machete frantes acum que sunt afara din franta ).
Cluburi sunt spaciule de schimb de tehnice, de documentatie...
En Franta fara club nitc-un expositie de machete. Avem probabil o sute de cluburi.
Cu cluburi e mai usor se face expositie mai mare.
Nu pot se imaginez 700 metri linear de masa de instalare singur
Are nevoie de mai mult da c-un singur club en Bucuresti, si are nevoi de interactie entre cluburi.
Deja, 3-4 machetiste en un oras e un amors de club.
Sorry my romanian is still
Sril
Postat 06 February 2006 - 07:06 PM
De ce va e frica? Va e teama ca nu o sa fie membri? Clubul nu trebuie sa fie ceva imens de la inceput. Va creste cu timpul. Garantat. Tor ce trebuie e un sambure. Va e teama ca o sa va coste mult cotizatia? Cotizatia nu trebuie sa fie mare. Cotizatia pe care o platesc eu e echivalentul a 10 beri pe an. Am castigat banii astia inapoi inzecit cand mi s-au oferit reduceri de pret de catre vanzatori. Va e teama ca o sa trebuiasca sa mergeti pe la functionari pentru aprobari? Asta trebuie facut DOAR O DATA! Pletila, ti-e teama ca nu o sa primesti o cupa? Atunci da-ti silinta si inbunatateste-ti machetele pana iei o cupa. Va e frica sa va intalniti cu altii cu aceeasi pasiune? Va e teama sa fiti mebri ai unui club mondial cu recunoastere garantata? Pana si tarile din lumea a 3-a au IPMS. Care va e teama? CARE VA E TEAMA? CARE VA E TEAMA?
Daca as fi fost in Romania, m-as fi implicat fara nici o ezitare. Chiar si asa de la distanta, as fi devenit mebru cotizant chiar daca nu m-as fi prezentat la intalniri - as fi venit la competitii sau showuri o data pe an.
Dar asa, nu pot decat sa ma uit cum se spulbera si sansa asta.
Daca cei de aici nu o vor face, nu o va face nimeni!
Daca acum nu e momentul oportun, nu va fi niciodata!
Radu
Aceasta postare a fost editata de radub: 06 February 2006 - 07:10 PM
Postat 06 February 2006 - 07:42 PM
PS: O rugaminte insa, nu cred ca-i corect sa arati cu degetul... Vorbind despre un hobby, e normal sa fie mai jos in lista de prioritati a multora... Nu pot sa vorbesc in nume public, dar eu personal in momentul de fata nu as putea face mai mult decat sa sprijin financiar un asemenea demers... Despre timp, este exclus momentan.
Situatia asta se intalneste si la alti membri de pe forum cu care tin legatura... Ce-i cu adevarat prost e ca majoritatea celor care sustin ideea sunt in situatia asta... Vezi si ce s-a scris mai sus...
Postat 06 February 2006 - 07:56 PM
"Daca noi nu facem aici sa ne facem cunoscuti...vreti sa vina englezii sa ne scrie istoria aeronauticii?Aveti pretentii sa fie o revista competitiva pe cand colo doar asteptati produsu finit si nu veniti cu un mic articol interesant...." poate va intrebati pe cine parafrazez pe Dl Craciunoiu asupra caruia la fiecare nr al revistei majoritatea tot are ceva de reprosat! Sincer cand mi-a spus aceste cuvinte m-am simtit profund jignit dar apoi i-am dat dreptate...o stiti toti care este aceea dreptate care este a lui si a celor ce scriu in respectiva revista....
Nu vrem premii,cupe,clasamente etc atunci cum avem pretentia "vii cu machetele cele mai reprezentative",de ce si incepatorii sa nu se simta stingeriti printre veterani,de ce machetele sa fie puse dupa autori si nu dupa alte criterii... :hammer: la ultima expozitie mi-am plasat kiturile exact langa a lui Z-mare nu ca ale mele aveau vecini cu 100 de ore/kit munca mai mult ca toate ale mele ci a se putea face diferenta intre felu muncii
Ne vrem toate machetele la un loc atunci ne e rusine???Ca ceilalti ne vor compara munca cu a altora si vor spune ca nu am lucrat destul?
Frica si iar frica asta ne caracterizeaza pe noi de acest neam....
.....si veti spune dupa ce veti citi ce am scris ca Maverick iarasi vorbeste in dodii de neinteles si fara nici o legatura cu subiectu
Postat 06 February 2006 - 07:57 PM
Postat 06 February 2006 - 09:28 PM
Chiar si cel mai lung marsh incepe cu un simplu pas.
Nu critic pe nimeni, in special pe cei care sprijina idea. Am fost intristat de cei care au gasit ceva negativ de spus. Ce poate fi negativ in crearea unui club cu recunoastere internationala? De ce zic ca e o teama? Pentru ca reactia este tipica pentru teama. Uita-te in urma si citeste raspunsurile: mereu s-a gasit o scuza pentru a spune NU: autorizatia, functionarii, spaga, sediul, adresa, cont bancar, cine, cand, cotizatie, cupe, medalii, conducere, avem deja ceva, ce nevoie avem noi de o competitie, ce e aia un model? etc. Mereu e o scuza. Nimeni nu spune, "no problem, ne luptam cu balaurii astia ca merita cauza." Mereu, fiecare din aceste scuze s-a transformat intr-o bariera imposibil de depasit in loc sa fie tratata ca un "sughitz" marunt.
Cat despre timpul necesar cuiva pentru a se ocupa de asta, nu este chiar asa de complicat. Asa cum am spus, deoarece conducerea este formata din mai multi oameni, se poate imparti munca intre mai multi. La ce mare cheltuiala de timp te referi? Autorizarile sunt cele mai complicate, iar astea se fac doar o data - daca se impart sarcinile cate una de fiecare persoana, se face imediat. Adunarile sunt o data pe luna. Nu trebuie nimic altceva decat organizat locul de adunare - munca asta poate fi delegata unui membru al comitetului. Si chiar si asa, sa zicem ca adunarea lunara se tine la Casa de Cultura din sat, faci un contract pe un an (12 seri) care trebuie negociat doar o data pe an.
Numai primul show anual este mai complicat pentru ca dupa aia, pe masura ce se aduna experienta, devine din ce in ce mai usor. Cat de complicat a fost showul de la Olaf? Indiferent cat de complicat a fost sau n-a fost, s-a putut. A fost mic anul asta, dar la anul va creste si asa mai departe.
Pot sa iti spun fara nici o urma de indoiala ca un secretar de organizatie dedica aproape 8 - 10 ore pe luna clubului - inclusiv cele 4 - 5 ore petrecute in cadrul adunarii lunare propriu zise.
Toate aste sunt scuze. De ce e nevoie de scuze? Eu cred ca de teama (departe de mine sa spun ca e lipsa de interes sau chiar rautate).
Maverick, nu stiu ce vrei sa spui, e tare greu de citit.
Radu
Postat 06 February 2006 - 09:42 PM
Exista si dezinteres fatis, exista si faptul ca cineva chiar nu crede intr-o idee, sau poate ideea nu-i satisface vreo nevoie pe care el o percepe. Pot fi multe, si nu are rost sa le insir. E drept ca in psihologie multe pot fi reduse la 'teama' dar termenul e destul de larg si vag... Si eu unul vad apelul tau la termenul asta ceva cam de genul "n-aveti curaj? vai de voi...". Scuze pentru exagerare
Nu orice modelist e membru al unui club, as indrazni sa spun ca sunt probabil mult mai multi cei care NU sunt membri fata de cei care sunt. Oriunde in lume... Dar nici asta nu e important... Decat ca statistica, si ca o mica explicatie pentru atitudinile de genul "si ce avantaje as avea?". Pentru ca in fond, NIMENI nu face nimic pe lumea asta daca nu are un avantaj. Nu ma refer la partea financiara aici, ci in sensul larg al cuvantului...
Eu de exemplu daca as avea timp as demara lucrurile... Dar din pacate mintile luminate ale planetei n-au gasit o solutie pentru ziua de 48 de ore, so...
As mai scrie, dar...
Postat 06 February 2006 - 09:52 PM
Cu siguranta la un concurs de machete se va comenta calitatea jurizarii si alte lucruri de acest gen.Intodeuna vor fi comentariisi discutii inutile pe tema asta.
Cit despre cupe ce sa zic..Chiar nu mi-e frica de esec si de faptul ca nu o sa iau vre-o cupa.Machete fac pentru umplerea timpului liber (cind am asa ceva).
Si fie vorba intre noi la cit spatiu e in casa numa de cupe nu mai aveam loc.
Postat 07 February 2006 - 12:03 AM
Daca acum nu e momentul oportun, nu va fi niciodata!"
Daca as fi plecat si mie mi-ar parea rau! Hai sa fim sinceri...care-i baiul? Daca nu-i acum momentul oportun eu unul sunt sigur ca va veni mai tarziu! Domnule radub (v-ati cam incins!)...pe-aici printre noi cei ce ne cunoastem de pe forum sunt cativa care-si doresc foarte mult sa fie membrii IPMS -rezolvarea e foarte simpla-sa devina!!!Mai sunt alti cativa care chiar vor un IPMS in Romania dar din lipsa de timp, motivatie ori bani nu reusesc sa concretizeze asa ceva; Mai e si o alta categorie a celor ce nu tin mortis sa se 'integreze legal' intr-asa ceva (printre ei ma numar si eu). Pe mine unul ma multumeste situatia actuala, felul de dialog, pasii care se fac ori modalitatea de exprimare prin intalniri, expozitii ori contact on-line pe acest forum... Eu personal nu vad care ar fi diferenta daca dintr-o data am avea o apartenenta la un asa zis organism international...
Si un pic mai acid fiind, daca detineti atatea rezolvari ale situatiei de fata de ce nu faceti dvs pasii de care tot vorbiti...ar fi vreun motiv?...chestiile de genu' si-n lumea a treia ori 'teama' sau 'departe de mine sa spun ca e lipsa de interes sau chiar rautate...' m-i se par deplasate iar cand spuneti : 'Daca cei de aici nu o vor face, nu o va face nimeni! ' la care aici va referiti? Si ca tot ati vazut numai scuze 'pe aici' dvs ce scuza invocati? hai sa o trecem si pe ea la cele deja banale precum "autorizatia, functionarii, spaga, sediul, adresa, cont bancar, cine, cand, cotizatie, cupe, medalii, conducere, avem deja ceva, ce nevoie avem noi de o competitie, ce e aia un model? etc"
Na ca m-am incins si eu...ma duc sa cu cartula....
Postat 07 February 2006 - 01:10 AM
toni, la Feb 6 2006, 10:03 PM, a spus:
Daca acum nu e momentul oportun, nu va fi niciodata!"
Daca as fi plecat si mie mi-ar parea rau! Hai sa fim sinceri...care-i baiul? Daca nu-i acum momentul oportun eu unul sunt sigur ca va veni mai tarziu! Domnule radub (v-ati cam incins!)...pe-aici printre noi cei ce ne cunoastem de pe forum sunt cativa care-si doresc foarte mult sa fie membrii IPMS -rezolvarea e foarte simpla-sa devina!!!Mai sunt alti cativa care chiar vor un IPMS in Romania dar din lipsa de timp, motivatie ori bani nu reusesc sa concretizeze asa ceva; Mai e si o alta categorie a celor ce nu tin mortis sa se 'integreze legal' intr-asa ceva (printre ei ma numar si eu). Pe mine unul ma multumeste situatia actuala, felul de dialog, pasii care se fac ori modalitatea de exprimare prin intalniri, expozitii ori contact on-line pe acest forum... Eu personal nu vad care ar fi diferenta daca dintr-o data am avea o apartenenta la un asa zis organism international...
Si un pic mai acid fiind, daca detineti atatea rezolvari ale situatiei de fata de ce nu faceti dvs pasii de care tot vorbiti...ar fi vreun motiv?...chestiile de genu' si-n lumea a treia ori 'teama' sau 'departe de mine sa spun ca e lipsa de interes sau chiar rautate...' m-i se par deplasate iar cand spuneti : 'Daca cei de aici nu o vor face, nu o va face nimeni! ' la care aici va referiti? Si ca tot ati vazut numai scuze 'pe aici' dvs ce scuza invocati? hai sa o trecem si pe ea la cele deja banale precum "autorizatia, functionarii, spaga, sediul, adresa, cont bancar, cine, cand, cotizatie, cupe, medalii, conducere, avem deja ceva, ce nevoie avem noi de o competitie, ce e aia un model? etc"
Na ca m-am incins si eu...ma duc sa cu cartula....
Domnu Toni, Nu ma luati peste picior si nu ma luati la mishto.
Sa stii ca si eu iti pot scrie asa intr-un ton zeflemist, "pretins politicos" dar cumva mishtokar.
Crezi ca vreau ceva pentru MINE? Ce ziceam eu ar fi fost in beneficiul multora. Eu nu as fi avut nici un fel de folos sau avantaj din formarea unui IPMS in Romania. Voiam sa va bucurati si voi de aceleasi inlesniri de care bucura si altii. Daca as fi fost in Romania as fi facut tot cu putinta pentru formarea unui IPMS. Si as fi cerut ajutorul celor dispusi sa ma ajute. Tie nu ti-as fi cerut ajutorul.
Asta e punctul la care am decis ca nu mai are rost sa vorbesc pe subiectul asta. Ne invartim in cerc spunand aceleasi lucruri. Eu spun "e bine", opozitia spune "nu-i bine". Opozitia e mai guraliva si mai puternica. Gata am inteles.
Radu
Postat 07 February 2006 - 08:07 AM
Mie mi-a cazut foarte bine entuziasmul lui, care e absolut dezinteresat !
Pt. cineva care a trait in Romania fara IPMS si traieste acum in afara Romaniei, cu IPMS, el stie BINE care sunt avantajele. Ramane problema ca un eventual IPMS roman, sa se ridice la "calitatea" celora deja existente afara. Si probabil in timp (mai scurt sau mai lung) s-ar ridica.
Acumularile cantitative, duc la salturi calitative spune o maxima materialist-dialectica. Se vede nu, ca am facut la facultate marxism & Co.
Probabil ca mai avem de asteptat si acumulat, noi cei de aici din Romania !
Asta e tot !
Postat 07 February 2006 - 08:51 AM
Sa fiu sincer si mie mi-a cazut bine entuziasmul lui Radu. Si chiar doresc sa apartin de o astfel de organizatie. Fac parte dintre cei care zic ca e bine sa existe dar nu au timp sa se implice. Din pacate ....
Spor,
Bill
Aceasta postare a fost editata de Bill: 07 February 2006 - 08:51 AM
Postat 07 February 2006 - 09:48 AM
Nu va ambalati unul inpotriva celuilalt. Stiu cu siguranta ca nu aveti nimic de impartit.
Cred ca doar percepeti diferit ce a scris celalalt si nu doar in subiectul asta.
Acum trec mai departe si am sa-l citez pe SteelMaster cu o interventie de pe clip-trade
Citeaza
Nu multa lume a inteles atunci despre ce este vorba. Nici n-avea cum pentru ca aceasta parte de mesaj se adresa unui singur membru.
Trebuie sa recunosc ca pe undeva Radub avea dreptate.
Da domnilor! Mie personal imi este frica. Imi este frica de ceea ce a scris SteelMaster in citatul pe care l-am dat. Am trait si inpreuna si separat experienta acelui club, experienta care pe mine personal m-a cam marcat.
Se spune ca un om curajos nu este acela caruia ni-i este firica ci acela care poate sa-si infranga frica.
Poate ca sunt sau nu sunt un om curajos, dar stiu cu siguranta ca un astfel de pas spre un IPMS va trebui facut pur si simpu pentru ca asta este mersul firesc al lucrurilor.
De cele mai multe ori trebuie sa judecam lucrurile la rece. Ma repet - nu suntem pregatiti pentru acest pas, sau mai exact - majoritatea dintre noi nu este pregatita pentru acest pas, dar rotitele se invart de mult timp si au inceput asa pe nesimtite sa angreneze umele cu altele. Va veni si ziua cand lantul de roti va fi complet.
Trebuie sa ne dorim cu tarie aparitia acestui IPMS, cu taria cu care ne-am dorit si ne dorim intalnirile lunare, cu dorinta de a expune ceea ce an lucrat si lucram .....
Cand ne vom dori cu adevatat acest IPMS abia atunci lucrurile vor incepe sa se puna cap la cap si un alt angrenaj se va pune in miscare.
Pana atunci .......
Bafta!
Postat 07 February 2006 - 10:16 AM
El crede ca, desi IDEALUL IPMS, este frumos si roz, pozitia mesterului Crios, este cea mai rationala si echilibrata, in acest moment.
Chestiile astea, cred ca vor veni de la sine, cand le va veni TIMPUL...
Postat 31 October 2013 - 04:30 AM
Totusi se pare ca avem o filiala in Romania in .. Alba. Exista filiala si in Bucuresti ??
Aceasta postare a fost editata de chrisrotlmacin: 31 October 2013 - 04:30 AM