Forum Machete,Modelism,Hobby: Planuri ambarcatiuni - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Planuri ambarcatiuni

#1 Useril este offline   zanga 

• Membru deplin
  • Grup: Members
  • Postari: 51
  • Inregistrat: 01-February 11

Postat 28 August 2011 - 12:44 PM

am planuri pentru urmatoarele ambarcatiuni:
"Vaporas de inspectie fluviala" 1902 SN T.Severin
"Canoniere"
"Distrugator tip ""R" RF- regele Ferdinand si RM- regina Maria 1929
"Submarinul Delfinul" 1936
"Crucisatorul Elisabeta"
"Canoniera Fulgerul" 1873
"Vapor de pasageri 1898-1941"
"Pescador romanesc clasa "Portita" Galati 1950
"Prima mava de razboi a PRINCIPATELOR UNITE" Romania 1864 - Ex Printul VOGORIDE 1857
"Salupa cu vapori pentru serviciul Sanitar al portului Constanta" (SANITAS)
"Puitor de mine <Amiral Murgescu>"
"salupa Torpiloare "Randunica" Macin 1877 +Giurgiu 1916
"Vedetele de siguranta"
"Remorcher cu aburi de 500CP "Tomis" SPM Constanta
"Remorcher de cataracte "Decebal"
"Distrugator Tip "M" Marasti
"Remorchier cu 2 elice "CUZA VODA SI ELENA DOAMNA" scn T-Severin 1914
"Vaporul de pasageri N.R. TUDOR VLADIMIRESCU" ex grigore Manu, ex Sarmisegetuza (purtator al medaliei "100 ani de navigatie" 1874-1974)
o parte din planurile Bric Mircea

Planurile nu sunt de vanzare... dar doresc sa le scanez(necesar scaner mare) iar cel ce ma ajuta primeste planurile in format electronic

nu intentionez sa le vand nici pe viitor si nici nu le dau la schimb

cine e doritor sa ma ajute cu transformarea in material electronic sa dea un semn pe PM

#2 Useril este offline   gobi71 

• Membru senior
  • Postari: 1267
  • Inregistrat: 05-June 09
  • Interests:navomodelismul

Postat 28 August 2011 - 12:54 PM

Daca nu ma inseala memoria, toate aceste planuri au fost publicate in cartea" Navomodele, vechi nave romanesti." a lui Cristian Craciunoiu. Imi place sa cred ca el insusi ti le poate da in format electronic ,trebuie doar sa luati legatura. Intre timp, lumineaza-ma: la ce bun sa le ai in format electronic, daca deja le ai pe hartie? Succesuri...

#3 Useril este offline   zanga 

• Membru deplin

Postat 28 August 2011 - 12:58 PM

haria deja este ingalbenita. si din cauza proastei inmagazionari(a avut grija de ele un farte de al meu) incepe sa se rupa
asa ca doresc sa le am si in format electronic

#4 Useril este offline   axxel_d 

• Membru senior
  • Postari: 179
  • Inregistrat: 31-May 11
  • Interests:galioane vechi

Postat 28 August 2011 - 02:38 PM

nu inteleg de ce te-ar ajuta cineva daca tu nu vrei sa le imparti cu nimene, eu personal daca imi cere cineva un plan si il am il dau cu cea mai mare placere moca, in fine asta este parerea mea sper sa gasesti pe cineva care sa te ajute cu un scaner, daca esti din bucuresti incearca in magazin la obor sus la etaj este un centru de incarcat cartuse si au si un scaner de 1m pe 1m, spor si bafta

#5 Useril este offline   traian 

• Membru senior
  • Postari: 1218
  • Inregistrat: 01-May 08
  • Interests:Nave-navigatie clasica

Postat 28 August 2011 - 11:17 PM

In urma, daca o sa lucrezi dupa ele tot pe hartie o sa iti trebuiasca asa ca mai indicat ar fi sa le copiezi. Daca nu gasesti copiator asa mare le poti copia si pe bucati, valabil si in cazul scanerului.

#6 Useril este offline   cRistinel_ 

• Membru deplin
  • Postari: 77
  • Inregistrat: 26-November 09
  • Interests:modelism feroviar si modelism din cutii cu plastice

Postat 29 August 2011 - 01:08 AM

Vesnica varianta a modelismului romanesc : am, da` nu dau !
Sa ne fie de bine si sa nu mai intrebam de ce nu avem destui modelisti .

#7 Useril este offline   zanga 

• Membru deplin

Postat 29 August 2011 - 05:54 AM

nu am spus ca nu impart cu nimeni... am spus ca nu dau planurile de pe HARTIE, ce o sa fie in format electronic o sa fie la libera alegere cine vrea .. atasament la mail free sau cum doreste cel ce ma ajuta cu scanatul

Aceasta postare a fost editata de zanga: 29 August 2011 - 05:56 AM

#8 Useril este offline   MiG 

• Membru senior
  • Postari: 827
  • Inregistrat: 19-January 05

Postat 29 August 2011 - 07:37 AM

Daca ai scrie din ce oras esti si ce format au planurile de care vorbesti ar fi mult mai usor colegilor forumisti sa-ti indice o solutie. Cel mai direct ar fi sa te duci la un centru de multiplicare mai marisor, din cele aflate pe langa facultatile de profil tehnic sau arhitectura (daca ai nevoie de formate mai mari de A3) si sa ti le scaneze acolo. Nu este foarte scump. E in jur de 3-4 lei/coala alb-negru. Cei ai acolo te ajunge la vreo 100 lei. Vata de varianta cu scanatul pe bucatele A4 poate economisesti niste bani dar protejezi planurile pe hartie, ai parte de calitate mult mai buna decat sa lipesti formatele a4 scanate si economisesti si ore/zile bune de munca.

Aceasta postare a fost editata de MiG: 29 August 2011 - 07:39 AM

#9 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 12660
  • Inregistrat: 07-December 04

Postat 29 August 2011 - 09:57 AM

Citeaza

toate aceste planuri au fost publicate in cartea" Navomodele, vechi nave romanesti." a lui Cristian Craciunoiu.
In acest caz cum stam cu drepturile de autor??? Parca in carti scrie ceva de genul "copierea, indiferent de format, fara aprobarea autorului este ilegala". Poate cineva mai in tema ne lamureste.

Citeaza

Daca ai scrie din ce oras esti...
Ehe, acuma si tu..."prietenii" stiu de ce! :whistle:

#10 Useril este offline   masse 

• Nou venit
  • Grup: New Users
  • Postari: 7
  • Inregistrat: 29-August 11

Postat 29 August 2011 - 10:42 AM

In Bucuresti la Universitatea, firma EUROCOM face scanari si copieri formate mari

#11 Useril este offline   pe_dos 

• Membru senior
  • Postari: 581
  • Inregistrat: 15-April 11

Postat 29 August 2011 - 06:31 PM

Vezi postareaZ-mare, la 29 August 2011 - 09:57 AM, a spus:

In acest caz cum stam cu drepturile de autor??? Parca in carti scrie ceva de genul "copierea, indiferent de format, fara aprobarea autorului este ilegala". Poate cineva mai in tema ne lamureste.

Nu mai caut legea, dar vă spun cum are dreptul să facă biblioteca. Dacă cineva pierde sau deteriorează o carte a bibliotecii și nu o poate înlocui cu una identică, se plătește amenda, iar biblioteca are dreptul să-și facă o copie xerox de la altă bibliotecă, copie care să înlocuiască exemplarul pierdut/distrus. Deoarece a plătit o dată are dreptul să aibă un exemplar. De asemenea, în cazul că utilizarea intensivă distruge singurul său exemplar, are dreptul să facă o copie de pe propriul său exemplar (cazul documentațiilor unice, de exemplu standarde). Copierea în vederea conservării este admisă.

De asemenea, efectuarea de copii de lucru este permisă. Legea nr 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe (pe site este versiunea actualizată, puteți avea încredere) prevede în art. 34 (1) „Nu constituie o încălcare a dreptului de autor, în sensul prezentei legi, reproducerea unei opere, cu excepția partiturilor muzicale, fără consimțământul autorului, pentru uz personal (s.n.) sau pentru cercul normal al unei familii, cu condiția ca opera sa fi fost adusa anterior la cunoștința publică (n.n. în cazul de față, să fi apărut în revistă), iar reproducerea să nu contravină utilizării normale a operei (n.n. să nu altereze/distrugă) și să nu îl prejudicieze pe autor ori pe titularul drepturilor de utilizare (n.n. să nu se substituie distribuției comerciale normale)". Dacă eu am cumpărat revista lui Crăciunoiu cu planul și vreau să fac copii (să zicem că lipesc copia pe placaj și o tai odată cu placajul), pot să-mi fac copiile necesare, se consideră utilizare normală a bunului cumpărat (revista).

Acum, referitor la mențiunea din cărți „copierea, indiferent de format, fără aprobarea autorului este ilegala", ea se referă la conținut (plagiat), nu la reproducere tehnică (xerox, foto, transformare în audio).

Drepturile de autor intră în scenă când cineva pune la dispoziția publicului copii. Asta o poate face după ce a plătit drepturi de autor.
Soluția pentru evitarea neplăcerilor: „împrumutați” în privat.

#12 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 12660
  • Inregistrat: 07-December 04

Postat 30 August 2011 - 08:25 AM

Multumiri pentru precizari! :hi:

Arata acest topic

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul