Planuri ambarcatiuni
Postat 28 August 2011 - 12:44 PM
"Vaporas de inspectie fluviala" 1902 SN T.Severin
"Canoniere"
"Distrugator tip ""R" RF- regele Ferdinand si RM- regina Maria 1929
"Submarinul Delfinul" 1936
"Crucisatorul Elisabeta"
"Canoniera Fulgerul" 1873
"Vapor de pasageri 1898-1941"
"Pescador romanesc clasa "Portita" Galati 1950
"Prima mava de razboi a PRINCIPATELOR UNITE" Romania 1864 - Ex Printul VOGORIDE 1857
"Salupa cu vapori pentru serviciul Sanitar al portului Constanta" (SANITAS)
"Puitor de mine <Amiral Murgescu>"
"salupa Torpiloare "Randunica" Macin 1877 +Giurgiu 1916
"Vedetele de siguranta"
"Remorcher cu aburi de 500CP "Tomis" SPM Constanta
"Remorcher de cataracte "Decebal"
"Distrugator Tip "M" Marasti
"Remorchier cu 2 elice "CUZA VODA SI ELENA DOAMNA" scn T-Severin 1914
"Vaporul de pasageri N.R. TUDOR VLADIMIRESCU" ex grigore Manu, ex Sarmisegetuza (purtator al medaliei "100 ani de navigatie" 1874-1974)
o parte din planurile Bric Mircea
Planurile nu sunt de vanzare... dar doresc sa le scanez(necesar scaner mare) iar cel ce ma ajuta primeste planurile in format electronic
nu intentionez sa le vand nici pe viitor si nici nu le dau la schimb
cine e doritor sa ma ajute cu transformarea in material electronic sa dea un semn pe PM
Postat 28 August 2011 - 12:54 PM
Postat 28 August 2011 - 02:38 PM
Postat 29 August 2011 - 05:54 AM
Aceasta postare a fost editata de zanga: 29 August 2011 - 05:56 AM
Postat 29 August 2011 - 07:37 AM
Aceasta postare a fost editata de MiG: 29 August 2011 - 07:39 AM
Postat 29 August 2011 - 09:57 AM
Citeaza
Citeaza
Postat 29 August 2011 - 06:31 PM
Z-mare, la 29 August 2011 - 09:57 AM, a spus:
Nu mai caut legea, dar vă spun cum are dreptul să facă biblioteca. Dacă cineva pierde sau deteriorează o carte a bibliotecii și nu o poate înlocui cu una identică, se plătește amenda, iar biblioteca are dreptul să-și facă o copie xerox de la altă bibliotecă, copie care să înlocuiască exemplarul pierdut/distrus. Deoarece a plătit o dată are dreptul să aibă un exemplar. De asemenea, în cazul că utilizarea intensivă distruge singurul său exemplar, are dreptul să facă o copie de pe propriul său exemplar (cazul documentațiilor unice, de exemplu standarde). Copierea în vederea conservării este admisă.
De asemenea, efectuarea de copii de lucru este permisă. Legea nr 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe (pe site este versiunea actualizată, puteți avea încredere) prevede în art. 34 (1) „Nu constituie o încălcare a dreptului de autor, în sensul prezentei legi, reproducerea unei opere, cu excepția partiturilor muzicale, fără consimțământul autorului, pentru uz personal (s.n.) sau pentru cercul normal al unei familii, cu condiția ca opera sa fi fost adusa anterior la cunoștința publică (n.n. în cazul de față, să fi apărut în revistă), iar reproducerea să nu contravină utilizării normale a operei (n.n. să nu altereze/distrugă) și să nu îl prejudicieze pe autor ori pe titularul drepturilor de utilizare (n.n. să nu se substituie distribuției comerciale normale)". Dacă eu am cumpărat revista lui Crăciunoiu cu planul și vreau să fac copii (să zicem că lipesc copia pe placaj și o tai odată cu placajul), pot să-mi fac copiile necesare, se consideră utilizare normală a bunului cumpărat (revista).
Acum, referitor la mențiunea din cărți „copierea, indiferent de format, fără aprobarea autorului este ilegala", ea se referă la conținut (plagiat), nu la reproducere tehnică (xerox, foto, transformare în audio).
Drepturile de autor intră în scenă când cineva pune la dispoziția publicului copii. Asta o poate face după ce a plătit drepturi de autor.
Soluția pentru evitarea neplăcerilor: „împrumutați” în privat.