Forum Machete,Modelism,Hobby: BAC Lightning F3 Airfix - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

BAC Lightning F3 Airfix

#1 Useril este offline   zanga 

• Membru deplin
  • Grup: Members
  • Postari: 51
  • Inregistrat: 01-February 11

Postat 26 August 2011 - 03:15 PM

am o problema ivita la determinarea greutati.
in schema de montare se precizeaza ca in bot la avion trebuie sa pun 10g de material de adaus ptr a centra avionul(sa stea pe toate dele 3 roti) am pus 20g material adaus si avionul tot pe trenul spate sta. Loc pentru a monta mai multe greutati ar fi dar cam incomod(trebuie sa introduc prin carlinga)
intrebarea mea este: ce alt material sa pun sa pot centra avionul in afara plasticului ramas de la kit?

Kitul este Airfix RAF 90th Anniversary- A50029

Aceasta postare a fost editata de zanga: 26 August 2011 - 03:23 PM

#2 Useril este offline   gabriel chelaru 

• Membru senior
  • Postari: 506
  • Inregistrat: 21-February 07
  • Interests:Aviatie, Motociclism, Istorie, Bizantinologie, Muzica

Postat 26 August 2011 - 04:05 PM

Eu folosesc de obicei plumb pe care il fixez cu patafix si n-am probleme. plumb gasesti peste tot pe la magazine de pescari si articole de pescuit. In plus, plumbul este moale si poate fi modelat relativ usor. Plasticul ramas de la kit nu reprezinta cea mai buna solutie!
Spor!

#3 Useril este offline   Fritzx88 

• Membru senior
  • Postari: 154
  • Inregistrat: 10-June 09
  • Interests:Filatelie

Postat 26 August 2011 - 10:10 PM

Sal

Incearca POXILINA.

Bafta

#4 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 12662
  • Inregistrat: 07-December 04

Postat 27 August 2011 - 08:34 AM

Pentru contragreutati se foloseste exclusiv plumb. Nu cred ca trebuie sa spun de ce. :whistle:
Am mai spus asta, de multe ori grutatea indicata ori e prea mare, ori e prea mica, ori nu incape in locul indicat. Si ...uraniu nu-i indicat sa folositi! :crazy:
Pentru a determina greutatea corecta se procedeaza asa. Se monteaza, provizoriu, toate partile mari ale avionului, adica aripi, ampnenaje etc. Daca bombele sau rachetele se situeaza dupa punctul de sprijin principal (adica jambele principlale) se monteaza si acestea. Nu se monteaza scaunele, cupola sau alte piese ce vin montate in fata jambelor. In locul jambelor se pun doua scobitori sau bucatele de plastic. Daca nu se poate, se fixeaxa, pe burta avionului, un bat de frigaruie, pe linia de montarea a jambelor. In dreptul locului ales pentru fixarea contragreutatii se lipesc, cu scoci sau patafix, bucati (bucata e mai indicat) de plumb pina avionul vine "in bot". Aceea e greutatea corecta. Daca greutatea nu intra toata in locul ales, se aleg alte locuri (capote motor, bord de atac aripi) se pun si acolo bucati de plumb pina la greutatea corecta. Cu cit greutatea e mai departe de punctul de sprijin, cu atit este mai mica. Ea se fixeaza apoi in interior, cu ajutorul patfixului, superglue sau straifuri de stiren, in asa fel incit, in timp, sa nu se deplaseze. La montajul final, cind in fata jambelor principale vin montate si celelalte piese (jamba de bot, cupola, rachete, radare etc) avionul va sta sigur in pozitia corecta.

#5 Useril este offline   Napster 

• Membru senior
  • Postari: 157
  • Inregistrat: 20-December 10
  • Interests:Modelism, auto, IT

Postat 27 August 2011 - 10:56 AM

Foloseste alice de plumb de la un magazin cu accesorii de pescuit. Se gasesc seturi cu alice pe greutati si se pot modela foarte usor cu un patent de exemplu.

#6 Useril este offline   zanga 

• Membru deplin

Postat 27 August 2011 - 11:04 PM

multumesc de sfaturi.
am reusit sa echilibrez avionu printr-o metoda foarte ieftina si eficienta
am incarcat botul avionului cu resturile de plastic si amlipit intre ele, acum sta centrat frumos
avantajul avionului era ca nu avea plansa de bord si am introdus pe acolo material de umplere

#7 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 12662
  • Inregistrat: 07-December 04

Postat 28 August 2011 - 11:27 AM

Citeaza

am reusit sa echilibrez avionu printr-o metoda foarte ieftina si eficienta
Atentie, uneori trebuie sa pui si 20 de grame (eu am pus 120g la un B-24), ori din bucatele de pastic nu reusesti asta!

#8 Useril este offline   zanga 

• Membru deplin

Postat 28 August 2011 - 12:20 PM

am sa incerc sa fac o matrita unde sa torn resturile de material si sa fac greutati din plastic deocamdata nu stiu din ce a msa fac matrita sau cum sa fac sa topesc materialul(in ce si cum sa potesc real)

#9 Useril este offline   AdiP 

• Membru senior
  • Postari: 2390
  • Inregistrat: 29-February 08
  • Interests:Anything that fly, crawl or float in WW 2

Postat 28 August 2011 - 12:40 PM

- De ce incerci sa-ti complici munca ?
Nu e mai simplu sa cumperi/folosesti plumb asa cum iti sugereaza antevorbitorii mei ?

Spor sa ai, dar sa ne arati ce-ti iese.

#10 Useril este offline   zanga 

• Membru deplin

Postat 28 August 2011 - 12:45 PM

si eu ce am sa fac cu materialul ramas?
Asa ii gasesc o intrebuintare, fac si curat dupa ansamblare :crazy:

Aceasta postare a fost editata de zanga: 28 August 2011 - 12:53 PM

#11 Useril este offline   HIND 

• Membru senior
  • Postari: 624
  • Inregistrat: 02-October 06

Postat 28 August 2011 - 02:02 PM

Vezi postareazanga, la 28 August 2011 - 12:45 PM, a spus:

si eu ce am sa fac cu materialul ramas?
Asa ii gasesc o intrebuintare, fac si curat dupa ansamblare :crazy:

Resturile de plastic care raman de la culee se pot "topi", daca sunt maruntite, in Nitrodiluant 209. Dupa un timp(de la cateva zile in sus), obtii o pasta care poti sa o modelezi cum vrei. Este bine ca amestecul sa-l faci intr-un borcan cu capac cat mai etans. Daca in timp incepe sa se intareasca, poti sa mai adaugi nitrodiluant si isi revine la consistenta dorita.
Amestecul obtinut poate fi utilizat pentru lipit machetele, corectat anumite goluri sau chiar pentru turnarea unor piese simple.
Totusi, nu recomand lestarea cu plastic lipit, deoarece, in timp, datorita cantitatii de lipici utilizate vei avea surpriza sa-ti deformeze fuselajul.

Succes in continuare.

#12 Useril este offline   zanga 

• Membru deplin

Postat 28 August 2011 - 02:21 PM

@ HIND multumesc de sfaturi , voi tine cont de asta
inainte de al folosi il voi lasa sa se intareasca si il lipesc cu adeziv de fuzelaj asa folosesc doar cantitatea necesara :good:

Arata acest topic

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi