Aceasta postare a fost editata de scorpio: 25 August 2011 - 02:51 PM
Pagina 1 din 1
Un italiano vero Macchi 202 Veltro 1/32
Postat 25 August 2011 - 02:44 PM
Pe vremea cand imi cautam materiale pentru Stuka B (cel de desert), am gasit ceva poze cu Macchi, in nenumarate vopsiri de desert. Mi-a sarit in ochi linia zvelta a acestui avion(linie caracteristica masinilor italiene) si am zis ca trebuie sa-l am in colectia mea. Este un model multimedia, destul de grosier, in negativ totusi, cu piese din plastic, rasina si photodecupaje. Am ales avionul pilotat de Maresciallo Ennio Tarantola, un as italian cu 10 victorii, cu numele de "Dai Banana", nume care vine de la ocupatia antebelica a pilotului, vanzator de fructe, avion vopsit cu asa zisele inele de fum. Ca si upgrade-uri am folosit un set de la M.DiTerlizzi, pentru partea de roti, tren de aterizare si cala rotilor(care mie mi sa parut mai logica sa fie inchisa, si nu deschisa cu o gramada de cabluri, fire si alte mate, pentru un avion care a operat cu predilectie in mediu desertic). Vopsirea eram hotarat sa o fac din mana, dupa cum mi-a iesit Stuka, dar din pacate, mai greu de facut decat de zis, asa ca pana la urma, am apelat la un set de decaluri de la MikeGrant Decals. Vopseaua folosita a fost de la Gunze.In rest, nu sunt foarte multumit de ce a iesit, dar asta este. Poate urmatorul model o sa iasa mai bine. Oricum sper sa va placa. Accept criticile voastre.
Postat 25 August 2011 - 03:48 PM
Salut
Frumoasa masina ( si munca ta ) si permisiva scara. La mai multe sau mai mare, cum doresti.
Desi nu-mi doresc a posta in carcotas la lucrarile tale, am si aici o intrebare : Fasciile de pe intrados, nu trebuiau pozitionate cu lancea spre capatul de plan ?
Frumoasa masina ( si munca ta ) si permisiva scara. La mai multe sau mai mare, cum doresti.
Desi nu-mi doresc a posta in carcotas la lucrarile tale, am si aici o intrebare : Fasciile de pe intrados, nu trebuiau pozitionate cu lancea spre capatul de plan ?
Aceasta postare a fost editata de AdiP: 25 August 2011 - 03:49 PM
Postat 25 August 2011 - 05:55 PM
Z-mare, la 25 August 2011 - 05:41 PM, a spus:
Frumoasa macheta. Felicitari. Din pacate, parere personala, nu-mi plac decalurile pe post de camuflaj. La scara la care ai lucrat se putea face din aerograf si ar fi aratat mult mai bine.
Crede-ma ca am incercat si eu, dar din pacate nu mi-a iesit. Sau poate ca nu am avut rabdarea necesara. Lucram in paralel la doua machete(la Me-109G-6)cu toate ca am zis ca nu mai fac asta, dar, na, asta e.
Postat 25 August 2011 - 06:03 PM
Postat 02 September 2011 - 08:30 PM
tibi22, la 01 September 2011 - 02:08 PM, a spus:
Nu am avut posibilitate "ieftina" ca sa iti scriu asa ca aprecierile mele sunt ceva mai tirzii!
Frumos model, frumoasa realizare! Pacat ca nu le putem vedea pe viu...
Frumos model, frumoasa realizare! Pacat ca nu le putem vedea pe viu...
Multumesc Tibi de aprecieri, de vazut pe viu, le puteti vedea oricand...trece-ti prin Arad.
Postat 02 September 2011 - 09:10 PM
Superba realizare. Te invidiez pentru modul in care iti resusesc interioarele. Ca si la celelalte de pana acum ti-au iesit grozav. Bravo si la mai multe.Apropo. de alte realizari, topicul tau cu F-14 a fost biblia mea pentru F-14 meu. Bine, al meu este la 1:48 si nu am asa multe in plus fata de ce ofera kitul.Sper sa iasa cat mai aproape de al tau.Inca o data , BRAVO!
Arata acest topic
Pagina 1 din 1