Forum Machete,Modelism,Hobby: Hurricane +Arado 234 - 1/48 - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Hurricane +Arado 234 - 1/48

#1 Useril este offline   paul 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 634
  • Inregistrat: 06-April 05

Postat 22 August 2011 - 10:44 PM

Am primit 2 kituri - Hurricane Mk 1 Hasegawa si Arado 234 B2N Revell (de fapt tot Hasegawa) de la nasul meu acum ceva timp. S-a nimerit si el sa aiba aceeasi pasiune pt machete, are cateva chiar fain facute.
Ma chinui la ele de cateva luni, lipsa de timp si-a spus cuvantul. Sunt 2 machete care nu pun probleme deosebite. M-a enervat f tare la Hurricane intradosul fuselajului care nu prea s-a pupat la imbinarea cu aripa. Avand in vedere ca fuselajul este ondulat (structura de otel acoperita cu panza) a fost interesant sa refac aceste onduleuri. Mai lucrez inca la subiect.
Arado-ul chiar a mers ca uns pana acum, singura problema am avut-o azi dimineata cand am aruncat la gunoi o piesa (pe care se prind antenele radarului din bot). Am refacut-o dintr-o bucatica de plastic.
Revin cu poze pe masura ce mai fac ceva la ele. Daca aveti sugestii pentru imbunatatiri sau alte comentarii le astept cu interes.
Bafta!

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: 4.jpg
  • Imagine atasata: 5.jpg
  • Imagine atasata: 1.jpg
  • Imagine atasata: 2.jpg
  • Imagine atasata: 3.jpg

Aceasta postare a fost editata de paul: 22 August 2011 - 10:45 PM

#2 Useril este offline   vishzu 

• Membru senior
  • Postari: 292
  • Inregistrat: 15-November 10

Postat 23 August 2011 - 10:36 AM

Ii o bijuterie pana acum! In plus se vede ca ai lucrat ffff curat. Felicitari

#3 Useril este offline   paul 

• Membru senior

Postat 23 August 2011 - 06:33 PM

Multumesc mult! :hi:

#4 Useril este offline   Chessar 

• Membru deplin
  • Postari: 24
  • Inregistrat: 21-June 11

Postat 24 August 2011 - 09:30 AM

Salutare,:hi:

foarte bun inceputul ... abia astept sa vad continuarea.

Bafta

#5 Useril este offline   paul 

• Membru senior

Postat 18 September 2011 - 07:08 PM

Mic update la Hurricane. Destul de naspa decalurile de la Hasegawa mai ales in privinta culorilor, dar zgarcenia m-a impiedicat sa iau niste decaluri decente :) Urmatorii pasi ar fi sa modific coafa elicei, sa cumpar niste pale De Havilland si sa fac niste numere 3 decente (cele din coala de decaluri nu seamana cu ceea ce ar trebui sa fie). Avionul va fi cel pilotat de Horia Agarici, nr 3.
Vopselele pe care le-am folosit sunt de la Revell, cele recomandate de ei pt Hurricanurile la 1/72. Nu prea imi place Dark Earth-ul lor, dar il las asa, s-a mai inchis de la lac.

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: IMG_6428.JPG
  • Imagine atasata: IMG_6431.JPG

#6 Useril este offline   tibi22 

• Membru senior
  • Postari: 2771
  • Inregistrat: 27-July 08

Postat 19 September 2011 - 07:46 PM

Arata frumos! Poate putin prea gazat camuflajul dar mie personal imi place!
Astepta fotografiile finale. Incearca sa faci niste fotografii cu lumina buna!

Aceasta postare a fost editata de tibi22: 19 September 2011 - 07:46 PM

#7 Useril este offline   gabriel chelaru 

• Membru senior
  • Postari: 506
  • Inregistrat: 21-February 07
  • Interests:Aviatie, Motociclism, Istorie, Bizantinologie, Muzica

Postat 19 September 2011 - 09:06 PM

Foarte fain Paul, insa o mica remarca daca imi permiti: nu era mai bine daca aplicai un (doua) strat(uri) de lac lucios/future inainte sa pui decalurile? zic asta pentru ca se vede o urma usoara de silvering pe marginile cocardelor. poate reusesti sa il scoti cu niscai "decal set" sau alte alternative. In rest e lucrat curat si ingrijit. Spor in continuare!

#8 Useril este offline   paul 

• Membru senior

Postat 20 September 2011 - 07:16 AM

Salut si multumesc pentru observatii si aprecieri. Tibi sincer sa fiu imi place cum ies camuflajele free hand. Desi am dorit sa le fac cu masti la ultimele 2 machete pana la urma tot free hand au iesit camuflajele. De aceea am si ales nr 3, pilotat de Agarici ca mi s-a parut ca are camuflajul ceva mai gazat. Totusi cred ca ar fi iesit mai realist la scara asta cu un Patafix. Gabi, am dat vreo 2-3 straturi de Future si am si aplicat Adhesol de la Agama. Din pacate s-a mai diluat cu apa in incercarile de a misca pozitia decalului si astfel a facut putin silvering. O sa mai aplic ceva din solutiile de la Agama si o sa ii mai dau cateva straturi de lac., poate nu se mai observa. Oricum recomand celor care doresc sa faca machta sa cumpere decalurile de la Radub, te scapa de multe probleme. Imi cam pare rau ca nu le-am luat. O sa revin cu fotografii facute la lumina zilei atunci cand termin macheta.

Aceasta postare a fost editata de paul: 20 September 2011 - 07:16 AM

#9 Useril este offline   paul 

• Membru senior

Postat 01 December 2011 - 02:59 PM

Cu ocazia zilei nationale a Romaniei postez si eu imagini cu macheta finalizata. I-am pus o elice si coafa din rasina de la Quickboost. Am facut un wash cu negru acrilic si urmele de fum cu praf pastel si cu aerograful.

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: 3.JPG
  • Imagine atasata: 1.JPG
  • Imagine atasata: 4.JPG

Aceasta postare a fost editata de paul: 01 December 2011 - 03:17 PM

#10 Useril este offline   tibi22 

• Membru senior
  • Postari: 2771
  • Inregistrat: 27-July 08

Postat 01 December 2011 - 04:24 PM

Imi place cum arata! Felicitari!
As dorii sa vad o poza si cu intradosul, se poate? ;-)

#11 Useril este offline   paul 

• Membru senior

Postat 01 December 2011 - 09:35 PM

Multumesc Tibi, ma bucur ca iti place. Cam asa arata intradosul ( o poza cu blitzul) ar fi fost loc de mai bine. Nu sunt 100% multumit de cum au iesit numerele (vopsite dupa sabloane decupate din autocolant) si nici partile vopsite cu aluminiu. In plus nu prea stiu cum ar trebui sa arate un wash pe culoarea neagra. Probabil ca un gri ar fi aratat interesant.

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: 2.JPG

Aceasta postare a fost editata de paul: 01 December 2011 - 09:35 PM

#12 Useril este offline   paul 

• Membru senior

Postat 24 February 2012 - 08:38 AM

Avand in vedere ca m-a pus naiba sa maschez partile transparente cu scotch la Arado-ul 234si am reusit sa desprind decalurile ce imita niturile, aveti cumva disponibile aceste decaluri? Poate cineva care a vopsit ramele cupolei? Sunt dispus sa cumpar decalul sau sa dau la schimb altceva. Decalul este in kit-ul Revell de Arado 234 la 1/48.

Aceasta postare a fost editata de paul: 24 February 2012 - 08:39 AM

#13 Useril este offline   Catta 

• Membru senior
  • Postari: 300
  • Inregistrat: 24-January 12
  • Interests:Tehnică militară īn special Aviatie, īn particular cu īnsemne romānești și pentru simțul estetic cu elice daca se poate.
    Fotografie.

Postat 07 March 2012 - 11:51 AM

Buna Paul, am si eu o Hasegawa 1/72 dar am luat varianata finlandeza dar tot ARR vreau sa o fac. Zi-mi un pic ce culori ai folosit la interiorul cockpitului si la lacașul rotilor. Gasesc la radub set de decaluri? In special Mickey Mouse calare ca cu restu ma mai descurc.
la ale noastre nu exista acel dreptunghi rosu pe bordul de atac in jurul mitralierelor?

#14 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 12662
  • Inregistrat: 07-December 04

Postat 07 March 2012 - 12:20 PM

Cele romanesti nu aveau acea banda peste mitraliere. Acea banda rosie avea rolul de a arata ca mitralierele au fost incarcate.
Gasesti decaluri la radub:
- http://www.radubstor...products_id=367
- http://www.radubstor...products_id=368

#15 Useril este offline   Catta 

• Membru senior
  • Interests:Tehnică militară īn special Aviatie, īn particular cu īnsemne romānești și pentru simțul estetic cu elice daca se poate.
    Fotografie.

Postat 07 March 2012 - 03:07 PM

Inca o intrebare, ale noastre aveau elice De Havilland parca, nu Rotol? Imi puteti confirma va rog.

#16 Useril este offline   Catta 

• Membru senior
    Fotografie.

Postat 07 March 2012 - 03:20 PM

Vezi postareaZ-mare, la 07 March 2012 - 12:20 PM, a spus:

Cele romanesti nu aveau acea banda peste mitraliere. Acea banda rosie avea rolul de a arata ca mitralierele au fost incarcate.
Gasesti decaluri la radub:
- http://www.radubstor...products_id=367
- http://www.radubstor...products_id=368

Multumesc, acum m-am dumirit de ce am vazut o macheta de Hurricane cu un dreptunghi rosu peste mitraliere care astupa gurile de tragere. Interiorul lacasului rotilor era argintiu/aluminiu?

#17 Useril este offline   paul 

• Membru senior

Postat 07 March 2012 - 03:24 PM

Salut Catta. Da, ale noastre aveau elice si coafa corespunzatoare De Havilland. De accea am folosit o elice din rasina. Kit-ul Hasegawa da o elice Rotol. A aparut intre timp la 1/48 Hurricane-ul de la Italeri care are si elicea de Havilland. Culoarea pe care am folosit-o la interior este un Gunze Lacquer (British interior green) dar nu stiu acum exact codul. Pot sa iti spun diseara cand ajung acasa si vad exact cutia. Interiorul baii trenului era argintie din cate stiu. Poti folosi ca referinta si macheta lui Radub de pe site-ul lui
Bafta!

Aceasta postare a fost editata de paul: 07 March 2012 - 03:25 PM

#18 Useril este offline   mack 

• Membru senior
  • Postari: 697
  • Inregistrat: 15-April 05

Postat 28 March 2012 - 02:14 PM

Vezi postareaZ-mare, la 07 March 2012 - 12:20 PM, a spus:

...
...

Salut,

Parca prea categorica afirmatia ta legata de lipsa marcajul din zona mitralierelor la avioanele din ARR. Studiind fotografiile publicate in cartea "Romanian Fighters Colors 1941-1945", autori Teodor Liviu Morosanu si Dan Melite se poate spune ca cel putin un avion a avut vopsita acea zona in culoare uniforma, mai mult ca sigur rosu.

Pentru precizare - peticele care acopereau orificiile din bordul de atac aveau rolul de a indica rapid si indubitabil personalului tehnic de la sol (armurierilor) daca a fost folosit armamentul de bord (implicit daca este/ sau nu necesara interventia pentru mentenanta, completarea unitatii de foc, etc.). Din cele citite de mine acele petice erau realizate din "material pentru impanzit" si erau vopsite la fel (rosu) cu zona adiacenta a bordului de atac.

Ganduri bune,
mack

#19 Useril este offline   Sheniloiu 

• Membru senior
  • Postari: 326
  • Inregistrat: 03-December 08

Postat 28 March 2012 - 03:12 PM

Materialul ala cu care se acopereau gurile mitralierelor era panza de aviatie standard impregnata, care se folosea si pentru reparatii la fuselaj. Culoarea rosie era a vopselei cu care era impregnata. Si da, avea scop dublu - semnaliza daca o arma nu a tras si proteja impotriva prafului la decolare (mitralierele erau sensibile la praf).
O chestie mai naspa este ca, din cercetarile mele (fotografii ale avioanelor ARR si productia de Hurricane), aparatele noastre au avut aripi acoperite cu panza, nu cu tabla de aluminiu. In plus, nu au avut reflexvizoarele standard englezesti, ci o varianta mai simpla, mecanica, nu m-am dumirit care. Si elicea era, intr-adevar, de Havilland. De asemenea, lipsea capacul de acces la compartimentul de bagaje din spatele carlingii, pe dreapta, asta a fost introdus in productie ulterior producerii avioanelor romanesti.

#20 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 12662
  • Inregistrat: 07-December 04

Postat 28 March 2012 - 04:50 PM

Studiind fotografiile publicate in cartea "Romanian Fighters Colors 1941-1945", autori Teodor Liviu Morosanu si Dan Melite,se poate spune , ca sa te citez pe tine, ca nici un profil nu are acea banda rosie. Da, se vede o banda, dar este argintie. Cu alte cuvinte, au gresit autorii carti, am gresit si eu.

Arata acest topic

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

2 useri citesc topicul
0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi