Forum Machete,Modelism,Hobby: Am un leu (cal) si vreau sa-l beu... - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Am un leu (cal) si vreau sa-l beu... Am modificat animalul

#1 Useril este offline   silviug2009 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 469
  • Inregistrat: 23-May 11

Postat 20 August 2011 - 08:19 PM

Astea-s modificarile pe care le-am facut calului cu pricina.....inca nu l-am bagat la copt, asa ca astept sa-mi spuneti daca s-a mai imbunatatit cat de cat.
Ca intotdeauna, astept critici , observatii, sugestii.
Multumesc.

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: 1.jpg
  • Imagine atasata: 2.jpg
  • Imagine atasata: 3.jpg
  • Imagine atasata: 4.jpg

#2 Useril este offline   Calauza 

• Membru deplin
  • Postari: 17
  • Inregistrat: 08-December 10

Postat 21 August 2011 - 06:10 AM

Prima observatie: gatul calului e scurt si slab (de gloaba), parca nu poate sustine capul. A II-a: pe piept are niste pliuri (cute) de parca a iesit de la cura de slabire si pielea atarna... Eu cred ca formele trebuie sa fie un pic mai pline. Atentie, caii nu sunt culturisti(!) musculatura lor e mai putin proeminenta. Cauta fotografii si inspira-te dupa ele. Eu iti trimit doua, una cu pozitia picioarelor si a doua in care se vede "musculatura". Sper sa te ajute observatiile mele si sa iasa un cal fain.

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: cal lipitan.jpg
  • Imagine atasata: horse.jpg

#3 Useril este offline   silviug2009 

• Membru senior

Postat 21 August 2011 - 09:35 AM

Salut Calauza! Sunt de acord doar pe jumatate cu ceea ce spui tu :-) . Hai sa-ti explic putin cam cum sta treaba cu sculptura, sau modelajul mai bine zis.
In primul rand te folosesti de ceea ce se numeste measurement chart....adica o schita facuta la scara a animalului sau a omului. Daca nu te folosesti de asta si te ghidezi doar dupa poza sunt sanse foarte mari sa-ti iasa ceva disproportionat. Dupa cum vezi din poze m-am ghidat dupa o asemenea schita (daca o sa te uiti la gradatiile de pe rigla o sa vezi ca sunt cam aceleasi si intr-o parte si in alta. In alta ordine de idei, conteaza poza dupa care te orientezi, pentru ca dupa cum bine stii, sunt mai multe rase de cai, fiecare cu carateristicile lui anatomice....pozele pe care mi le-ai dat tu sunt si nu sunt edificatoare, pentru ca e ca si cum mi-ai sugera ca, caii sunt identici , exista o singura rasa, un singur tipar. Poza dupa care m-am orientat eu ar fi cea pe care o postez mai jos. Dupa cum bine vezi este o diferenta mare de musculatura intre ceea ce mi-ai aratat tu, si poza dupa care m-am orientat eu.
Cu ce sunt de acord, este ca musculatura ar trebui putin blend-uita, adica mai atenuata, iar cea de pe gat ar trebuie putin ingrosata.
Toate cele bune

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: 1.jpg
  • Imagine atasata: 2.jpg
  • Imagine atasata: Secretariat%20Gotham%20Prep%20txt.jpg

#4 Useril este offline   dan2du 

• Membru senior
  • Postari: 182
  • Inregistrat: 25-August 09

Postat 21 August 2011 - 10:38 AM

Salut Silviu, acum arata mult mai bine decat inainte, poate ar trebui sa mai umbli un pic la piept. Oricum ca proportii mi se pare Ok. Mult spor la bibilit :drinks: .

#5 Useril este offline   silviug2009 

• Membru senior

Postat 21 August 2011 - 10:51 AM

Stiu dane, din pacate am facut o mare mare greseala!!...si anume picioarele din fata le-am pus prea apropiate unul de altul asa ca pieptul nu este atat de lat pe cat ar trebui. Si ca sa pot repara asta ar trebui sa repozitionez picioarele, sa modific pieptul....din pacate ar insemna o munca pe care nu prea sunt dispus sa o mai fac. Prefer sa incep altul nou, decat sa-l remodelez pe asta. O sa incerc sa mai atenuez putin musculatura sa nu mai aiba tenta asta agresiva, si sa mai ingros putin gatul....mai mult de atat nu cred ca mai pot modifica.
Numai bine :drinks:

#6 Useril este offline   dan2du 

• Membru senior
  • Postari: 182
  • Inregistrat: 25-August 09

Postat 21 August 2011 - 02:32 PM

Din fotografiile pe care le-ai pus mi se pare ca picioarele sunt ok. Fa mai multe fotografii, sau macar una din fata si una de sus ca sa se vada proportiile mai bine, dar raman la parerea mea ca pieptul doar mai trebuie " umput " un pic ( in special pe mijloc ):drinks:

Arata acest topic

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi