Forum Machete,Modelism,Hobby: TITANIC 1:250 Amati - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

• 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

TITANIC 1:250 Amati

#21 Useril este offline   caporalmusat 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 1048
  • Inregistrat: 03-January 09
  • Interests:Tehnica militara sovieto/rusa in general dar mai ales aflata si in dotarea RO ARMY !

Postat 24 September 2011 - 04:22 PM

SALUT ! SE SPUNE CA CINE NU MUNCESTE NU GRESESTE DAR SI CA GRA BA STRICA TREABA INTELEG CA N-AI AVUT TANGENTA CU CU UN CERC DE NAVOMODELE CHIAR DACA ESTI DIN BUCURESTI SI MAI ALES CA POTI PARTICIPA LA INTALNIRILE COLEGILOR DE PE FORUM DIN CAPITALA SI SA FI FACUT IN ASA FEL SA GASESTI PE CINE VA CU EXPERIENTA CARE SA TE AJUTE IN REALIZAREA BORDAJULUI . SPUI CA AI FACUT UN EFORT DAND CEI 400 DE EURO SI CA N-AI DA CEI 200 PT FOTO DECUPAJE DAR FRATICA DE CE TE BAGASI INTR-UN ASEMENEA PROIECT FARA A TE INFORMA DESPRE CE-I VORBA IN REALIZAREA ACESTEI MACHETE . STIU CA TE IA VALUL ENTUZIASMULUI LA INCEPUT SI CREZI CA VEI FACE FATA DAR INFORMAREA SI DOCUMENTAREA SI " RUMEGAREA " ACESTEI ETAPE TE POT LINISTI IN A LUA UN MODEL SCUMP SI GATA IL FAC DAR EU NU AM HABAR DE MESERIE . SPUNAND LAS CA INVAT PE PARCURS CA PAFTICA E CEA MAI BUNA METODA DE INVATARE IMBINAND-O CU "FURTUL " MESERIEI DAR VEZI TU N-AI AVUT DE UNDE FURA. TI-AS FI SCRIS PRIN CE AM TRECUT EU CU INVATAREA MESERIEI MEL E DE BAZA DAR CRED AS PLICTISI LUMEA SI AR FI SI OFF TOPIC . DACA TE VEI SUPARA SI VEI BOMBANII LA ADRESA MEA SAU A ALTUIA PT CE TI SPUNEM ASTA E TOT TU RAMAI CU ELE DAR SI CU ACEA BULEALA DE BORD . MAI BINE PUNETE PE DOCUMENTAT SI USUREL PAS CU PAS APLICA CUM TREBUIA SA FACI SI CU FILATUL CAND AI VAZUT CA IESE CUM IESE SA CER AJUTORUL NU SAI DAI INAINTE SI APOI CERI AJUTORUL ACUSI MUNCESTE MAI MULT SUSTIN CE TI-A SPUS COLEGUL BOBBY ZIARUL SI ARACET PE AFARA SI TIFON PE INTERIOR MAI BINE NU TE CHINUIAI CU FILATUL BAGAI POLISTIREN INTRE COASTE SI APLICAI ACELASI PROCEDEU CU ZIAARU , ARACET SI CHIT FARA A MAI PUNE BAGHETE . TEMPEREAZA-TI ELANUL ( NU TE INFIGE CA LEANA IN CAZMA :rolleyes: ) CA SA NU ITI PARA RAU DE BANII PE CARE I-AI DAT . PT INJURATURI BLESTEME PIETRE AM PM POTI ARUNCA SI CU LEGUME CA TOT E SEZONUL COSERVELOR POATE PUN DE O ZACUSCA :-D SANATATE SI CER SENIN DE FAPT VANT DIN PUPA B-)

Aceasta postare a fost editata de caporalmusat: 24 September 2011 - 04:29 PM

#22 Useril este offline   valere 

• Membru deplin
  • Postari: 43
  • Inregistrat: 31-May 11

Postat 24 September 2011 - 05:26 PM

@caporalmusat , @bobby sincer nu am de ce sa ma supar ...atata timp cat aveti dreptate, intr-adevar m-as fi suparat daca erau rautati sau exagerari insa dreptate aveti 1000% sa zic asa ......e drept ca ma asteptam sa primesc ceva sfaturi legat de ce chit sa folosesc etc si nu o confrimare ca ce am facut e oribil ...:rolleyes: ....
sincer bordajul de la bismarck de la hachete mi-a iesit foarte bine si ma gandeam ca si aici va fi la fel........dar intr-adevar m-am grabit foarte tare si rezultatele se vad :cray:
oricum gata m-am hotarat si am dat jos marea partea de bordaj pentru a reface totul fara graba si sper sa iasa altceva mai ok...voi reveni cu poze bineineinteles dupa ce voi avansa cu nivelul lucrarii
Toate cele bune

#23 Useril este offline   Leo2003 

• Membru senior
  • Postari: 1799
  • Inregistrat: 08-February 11
  • Interests:Tot ce nu tine de aviatie ca doar in aviatie lucrez.

Postat 24 September 2011 - 05:50 PM

Nu dispera. Totul se poate aranja intr-un final.
Daca te-ai hotarat sa refaci bordajul uite AICI si AICI cum a fost abordata treaba si poate nici nu vei mai avea nevoie de chit.
Totusi, nu inteleg de ce spui ca nu va avea si a doua placare. Din ce am vazut io trebuie sa aiba. Bordajul Titanicului nu e "oglinda".
Inteleg ca puntile sunt deja lipite, asa ca, nu cred ca se poate consolida bordajul cu tifon si aracet la interior. Cu ziarul, nu stiu, n-am facut, n-am vazut, nu ma bag.
Daca totusi va fi nevoie, eu as folosi chit auto cu fibra, bicomponent.

Cateva mici sfaturi:
- fileaza alternativ babordul si tribordul;
- fixeaza in cuie filele la toate coastele fara a introduce cuiul complet;
- infige cuiul oblic catre fila pusa anterior pentru a forta fila sa se apropie de fila anterioara;
- lipeste filele si pe cant;
- ajusteaza cantul filei pentru a se potrivi cu fila pusa anterior;

Aceasta postare a fost editata de Leo2003: 24 September 2011 - 06:27 PM

#24 Useril este offline   deidei 

• Nou venit
  • Grup: New Users
  • Postari: 6
  • Inregistrat: 24-September 11

Postat 24 September 2011 - 08:27 PM

imi zci si mie unde te-ai uitat la aceasta macheta,de unde ai comandata si de unde as putea si eu comanda o macheta amati?

#25 Useril este offline   valere 

• Membru deplin

Postat 25 September 2011 - 10:19 AM

@deidei am comandat de pe www.cornwallmodelboats.co.uk au cele mai mici preturi ...iti spun ca am cautat ceva pana m-am decis sa comand
Transportul costa intre 18 - 35 lire si duraza aprox o saptamana.
Trebuie platit inainte si vezi ca nu poti cu orice card....la mine mi-a refuzat doua si abia cu unul facut pe afara am putut sa platesc...nu as putea sa iti spun motivul
Eu la inceput de septembrie mai vreau sa fac o comanda si daca vrei si tu ne putem uni comenzile si facem o singura comanda astfel tranportul l-am plati doar odata si imparti la doi
toate cele bune

#26 Useril este offline   valere 

• Membru deplin

Postat 28 September 2011 - 12:59 AM

...asa cum am zis am refacut bordajul.....de data asta a iesit mai bine zic eu
Oricum revin la intrebarea mea (intrucat tot mai sunt spatii de retusat) ce chit (ce fel / ce marca) imi recomandati si eventual pe unde as putea sa il cumpar

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: s9.JPG
  • Imagine atasata: s1.JPG
  • Imagine atasata: s2.JPG
  • Imagine atasata: s4.JPG
  • Imagine atasata: s5.JPG
  • Imagine atasata: s6.JPG
  • Imagine atasata: s8.JPG

#27 Useril este offline   Leo2003 

• Membru senior

Postat 28 September 2011 - 07:42 AM

Eu mi-am facut datoria si ti-am spus.

#28 Useril este offline   valere 

• Membru deplin

Postat 28 September 2011 - 09:34 AM

Vezi postareaLeo2003, la 28 September 2011 - 07:42 AM, a spus:

Eu mi-am facut datoria si ti-am spus.

Multumesc mult Leo chiar mi-au fost utile sfaturile tale :rolleyes: si cu ajutorul lor am obitnut rezultatele astea mai bune car decat primele.
Sincer sa fiu cu tine daca nu era raspunsul tau abandonam sa ma scriu pe aici......(mi s-a parut un pic cam aiurea ca am intrebat ceva iar in loc sa primesc raspuns la intrebare am primit mesajele unde DOAR mi se spunea ca e bordat aiurea ....acum asta stiam si eu ...de asta am si cerut ajutorul .....adica scrii zeci de cuvinte sa critici dar ca si solutie zero. Sunt foarte deschis la toate feedback-urile si le iau in mod cosntructiv insa eu daca cineva mi-ar cere ajutorul e drept mi-as spune si parerea mea despre acel lucru 100% deacord insa nu m-as opri aici ci as oferi si suportul cerut :) )
Acum m-as bucura daca imi poti spune si de al ce firma, respectiv pe unde gasesc chitul recomandat :rolleyes:
Toate cele bune

#29 Useril este offline   Leo2003 

• Membru senior

Postat 28 September 2011 - 09:50 AM

Iti zic pe seara ca acum sunt la munci.

#30 Useril este offline   bobby 

• Membru senior
  • Postari: 741
  • Inregistrat: 18-June 11
  • Interests:none

Postat 28 September 2011 - 09:52 AM

Vezi postareavalere, la 28 September 2011 - 12:59 AM, a spus:

....adica scrii zeci de cuvinte sa critici dar ca si solutie zero.

Vezi postareacaporalmusat, la 24 September 2011 - 04:22 PM, a spus:

SUSTIN CE TI-A SPUS COLEGUL BOBBY ZIARUL SI ARACET PE AFARA SI TIFON PE INTERIOR B-)

ba printre critici ai primit si sfaturi.

inca un subiect la care nu o sa mai intervin, cel mai bine nu mai intervin nicaieri ca peste tot e la fel... cand critici, pe drept cuvant, nu e bine, cand dai sfaturi nu sunt luate in seama...

Aceasta postare a fost editata de bobby: 28 September 2011 - 09:55 AM

#31 Useril este offline   Leo2003 

• Membru senior

Postat 28 September 2011 - 01:58 PM

Uite ce chit folosesc eu momentan.
L-am luat de la Cora sau Real. Nu mai stiu exact.

#32 Useril este offline   caporalmusat 

• Membru senior
  • Postari: 1048
  • Inregistrat: 03-January 09
  • Interests:Tehnica militara sovieto/rusa in general dar mai ales aflata si in dotarea RO ARMY !

Postat 28 September 2011 - 08:10 PM

SALUT ! TOUCHE CAPITANE DA NU-I BAI DESI SUNA CA DATE DE GUVERN IMI ASUM FAPTUL CA NU AM FOST ATENT LA POZELE CE ARATAU CA PUNTILE ERAU LIPITE DE CORP NU STIAM CA ASA SE FAC MACHETE ACUM LA NAVOMODELE FACEAM CORPUL SEPARAT SI PUNTEA SE LIPEA LA URMA DE TOT DAR DE FAPT ACOLO E VORBA DE MACHETE FUNCTIONALE IAR LA MACHETE STATICE CORPUL SE INCARCA CU POLISTIREN INTRE COASTE SI APOI FAZA CU ZIARE SI CHIT SI VOPSEA SI DECI NU PUTEAI SA APLICI TIFON CU ARACET PE INTERIOR DAR ZIARUL INMUIAT IN ARACET SI APLICAT IN STRATURI AR FI FOST O SOLUTIE SI ABIA DUPA ACEA VENEAI CU CHITUIRE PE O SUPRAFATA MAI INTINSA CACI IN GAURILE CE LE AVEAI TU IN BORDAJ CHITUL S-AR FI DUS IN CORP SI TREBUIA SA L INCARCI CU CHIT IN FELUL ASTA LA REBORDARE M-AM GANDIT INSA IMI ERA TEAMA CA E LIPIT BINE SI VA IESI DEZASTRU CAND VEI INCERCA SA DEZLIPESTI BAGHETELE APROPO CU CE LE LIPESTI DE TINE ASA " BINE " SAU ERAU PRINSE NUMAI IN PURICEI (TINTE) SUNT NEVOIT SA INTRERUP AICI DAR REVIN DESII SCRIU ZECI DE CUVINTE B-)

#33 Useril este offline   valere 

• Membru deplin

Postat 28 September 2011 - 08:45 PM

Vezi postareacaporalmusat, la 28 September 2011 - 08:10 PM, a spus:

SALUT ! TOUCHE CAPITANE DA NU-I BAI DESI SUNA CA DATE DE GUVERN IMI ASUM FAPTUL CA NU AM FOST ATENT LA POZELE CE ARATAU CA PUNTILE ERAU LIPITE DE CORP NU STIAM CA ASA SE FAC MACHETE ACUM LA NAVOMODELE FACEAM CORPUL SEPARAT SI PUNTEA SE LIPEA LA URMA DE TOT DAR DE FAPT ACOLO E VORBA DE MACHETE FUNCTIONALE IAR LA MACHETE STATICE CORPUL SE INCARCA CU POLISTIREN INTRE COASTE SI APOI FAZA CU ZIARE SI CHIT SI VOPSEA SI DECI NU PUTEAI SA APLICI TIFON CU ARACET PE INTERIOR DAR ZIARUL INMUIAT IN ARACET SI APLICAT IN STRATURI AR FI FOST O SOLUTIE SI ABIA DUPA ACEA VENEAI CU CHITUIRE PE O SUPRAFATA MAI INTINSA CACI IN GAURILE CE LE AVEAI TU IN BORDAJ CHITUL S-AR FI DUS IN CORP SI TREBUIA SA L INCARCI CU CHIT IN FELUL ASTA LA REBORDARE M-AM GANDIT INSA IMI ERA TEAMA CA E LIPIT BINE SI VA IESI DEZASTRU CAND VEI INCERCA SA DEZLIPESTI BAGHETELE APROPO CU CE LE LIPESTI DE TINE ASA " BINE " SAU ERAU PRINSE NUMAI IN PURICEI (TINTE) SUNT NEVOIT SA INTRERUP AICI DAR REVIN DESII SCRIU ZECI DE CUVINTE B-)

Buna ....am folosit un aracet de pe la Brico...insa sansa mea sa zic asa a fost ca le-am dezlipit imediat....cred ca la vreo 6 - 7 ore maxim si nu apucase sa se lipeasca foarte bine....apoi nu pot spune ca le-am dezlipit foarte usor...m-am chinuit cu un cutter apoi vrand sa dezlipesc doar unele baghete s-au rupt si altele si tot asa.....

Vezi postareabobby, la 28 September 2011 - 09:52 AM, a spus:

ba printre critici ai primit si sfaturi.

inca un subiect la care nu o sa mai intervin, cel mai bine nu mai intervin nicaieri ca peste tot e la fel... cand critici, pe drept cuvant, nu e bine, cand dai sfaturi nu sunt luate in seama...

Buna,

Sincer "remarca mea" nu era deloc adresata catre tine....si greseala mea ca nu am specificat...toate scuzele mele , chiar nu asta a fost intentia....
Oricum daca te uiti ai sa vezi o postare mai marisoara unde singurul sfat era sa imi confirme solutiile propuse de tine in rest mai multe critici .....daca ma uit un pic la cuvintele folosite pentru solutie vs pt critici cred ca sunt in jur de 3:10....dar pana la urma si criticele sunt bune
Toate cele bune si sincer nu mi-o lua in nume de rau

#34 Useril este offline   valere 

• Membru deplin

Postat 30 September 2011 - 04:01 PM

Vezi postareaLeo2003, la 28 September 2011 - 01:58 PM, a spus:

Uite ce chit folosesc eu momentan.
L-am luat de la Cora sau Real. Nu mai stiu exact.

Multumesc mult ....
Cu riscul de a pune o intrebare stupida de ce e mai bun acesta auto vs cel facut special pentru lemn?....am vazut ca un kit de cutit de lemn costa maxim 15 ron / cutie asa ca ma gandesc la faptul ca nu pretul ar fi cauza...

#35 Useril este offline   Leo2003 

• Membru senior

Postat 30 September 2011 - 06:00 PM

Eu nu am afirmat nicaieri ca ceea ce folosesc io acum pentru Bismarck, respectiv chit auto este mai bun decat chiturile pentru lemn.
Mi-e greu sa cred ca cineva a testat multitudinea de chituri pentru lemn pentru a spune care, si de ce, e mai bun.
Totusi iti zic numai observatiile mele din ce am folosit pana acum.

Initial am folosit si eu chit universal de cutit pe al carui ambalaj zice ca este si pentru lemn, nu dintre cele mai ieftine. De fapt cu acest tip de chit lucreaza zugravii. Cu el chituiesc si rosturile de la rigips si crapaturile de prin pereti si fisurile prin usile vechi sau tocarii. Apoi vopsesc.
Dupa uscare acest chit devine un soi de ipsos, cum "bine" au tradus cei cu Bismarck-ul in ultimul numar. Daca dai cu degetul pe suprafetele chituite ramine "albeata" pe degete. Nici suprafata ramasa dupa slefuire nu este asa de fina. Totusi, eu am fost nevoit sa-l folosesc pentru a nu-mi ataca o umplutura de polistiren extrudat, chitul fiind pe baza de apa, deci neagresiv. Deci, pentru suprafete care se replacheaza, merge.

Apoi, am incercat pentru chituirea de corectie a suprafetelor exterioare, un chit special pentru lemn - "Pâte à bois". Asta e pe baza de solvent si este calitativ mult mai bun dar si pretul este pe masura. Are avantajul ca il gasesti si in diverse nuante de lemn. Partea proasta e ca dupa cateva folosiri, cu toate ca am tinut cutia inchisa ermetic s-a depreciat. Nu mai facea aderenta la lemn, se "lua" dupa spachlu sau spatula de chituit. Pâte à bois se gaseste si la tub si poate se pastreaza mai bine. Eu am sa iau la tub ceva mai incolo, nuanta mahon, pentru eventuale mici chituiri exterioare la SIB.

Folosesc chit auto la Bismarck pentru cateva considerente:
- adera pe fier, otel, aluminiu, substraturi galvanizate si materiale armate cu fibra de sticla, lemn, chiar sticla;
- elasticitate ridicata;
- stabilitate maxima pe suprafete verticale;
- capacitate mare de umplere datorita compozitiei de particule fine;
- nu se produc crapaturi pe margini la slefuirea fina;

- il poti folosi cand ai de chituit o zona cu doua materiale diferite, lemn-rasina, lemn-metal, metal-rasina, etc.;
- poti sa-l folosesti pentru operatii de retusuri si dupa ce coca navei a fost data cu un prim strat de filler (sprit chit); Eu voi folosi tot sprit chit auto la spray. Abia dupa filler incep sa se vada toate greselile.
Obs. De aceste operatii premergatoare vopsirii nu scapam, deoarece nava trebuie sa aiba aspect de metal vopsit si luciu in consecinta. Dar despre aceste operatii vom mai avea timp sa discutam.
- si nu in ultimul rand pentru ca asa m-au sfatuit si pe mine altii, printre care si niste baietii din institutul in care lucrez si care fac machete de prezentare;

Aceasta postare a fost editata de Leo2003: 30 September 2011 - 06:14 PM

#36 Useril este offline   valere 

• Membru deplin

Postat 30 September 2011 - 09:07 PM

Multumesc mult Leo2003 pentru explicatii :rolleyes: .
Din ce am mai citit obs ca acest Pate a bois de la Liberon ar fi destul de recomandat insa nu stiu de unde as putea sa cumpar. Am trecut pe la Mr Bricolage insa la sectiunea chituri de lemn erau decat 2 sau 3 modele din alea no name.....tu de unde ai gasit sa cumperi ...poate imi recomanzi un loc de unde as putea sa achizitionez

Merci mult

#37 Useril este offline   Leo2003 

• Membru senior

Postat 01 October 2011 - 06:20 AM

Hmmm... N-ai decat sa te superi si pe mine, sa mai postezi pe aici ori ba, dar am senzatia ca faci misto.
Dupa aia ce mai intrebi. Cum se ajunge la magazin, in ce zile e deschis, telefonul de contact, cum il cheama pe director si cati ani are....
"Cauta si vei gasi."
Case closed.

#38 Useril este offline   valere 

• Membru deplin

Postat 03 October 2011 - 09:41 AM

Vezi postareaLeo2003, la 01 October 2011 - 06:20 AM, a spus:

Hmmm... N-ai decat sa te superi si pe mine, sa mai postezi pe aici ori ba, dar am senzatia ca faci misto.
Dupa aia ce mai intrebi. Cum se ajunge la magazin, in ce zile e deschis, telefonul de contact, cum il cheama pe director si cati ani are....
"Cauta si vei gasi."
Case closed.

Buna,

Chiar nu faceam misto....insa cand am fost la Mr Bricolaje dupa ce nu am gasit am intrebat pe nenea de la rafturile de vopseluri si mirat mi-a spus ca el nu stie sa fi fost vreodata asa ceva in magazin....de asta m-a dus gandul ca poate il gasesc pe la alte categorii....dar ma rog....
O zi placuta

#39 Useril este offline   valere 

• Membru deplin

Postat 29 November 2011 - 10:20 PM

Dupa o perioada in care am luat o mica pauza si la lucru si la postat atasez stadiul actual.
In acest moment ma indrept cu pasi repezi spre etapa vopsiri.
Cum am precizat de la inceput ca sunt novice in aceasta arie cer sfatul celor experimentati in privinta pregatirii pentru vopsire (ce fel de grund imi recomandati si care este procesul, cum e cu aplicarea primer-ului....)
Multumesc anticipat

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: t7.JPG
  • Imagine atasata: t1.JPG
  • Imagine atasata: t2.JPG
  • Imagine atasata: t3.JPG
  • Imagine atasata: t4.JPG
  • Imagine atasata: t6.JPG

#40 Useril este offline   vraduc 

• Nou venit
  • Grup: New Users
  • Postari: 9
  • Inregistrat: 06-January 12

Postat 31 October 2012 - 10:39 PM

Ai reusit sa termini proiectul ? Sunt tare curios cum a iesit.

Arata acest topic

• 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

4 useri citesc topicul
0 membri, 4 vizitatori, 0 utilizatori anonimi