Forum Machete,Modelism,Hobby: TITANIC 1:250 Amati - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

• 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

TITANIC 1:250 Amati

#1 Useril este offline   valere 

• Membru deplin
  • Grup: Members
  • Postari: 43
  • Inregistrat: 31-May 11

Postat 17 August 2011 - 11:36 AM

Buna,

Ieri tocmai mi-a ajus din UK kitul de la Amati, TITANIC 1:250.
Ca o prima impresie sunt foarte incantat de calitatea pieselor si sper sa iasa in final o lucrare draguta.
Din pacate nu sunt deloc experimentat si cu siguranta voi avea nevoie de ajutorul vostru insa sunt convins ca asta nu va fi nici o problema.
Si acum pozele

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: a11.JPG
  • Imagine atasata: a1.JPG
  • Imagine atasata: a2.JPG
  • Imagine atasata: a3.JPG
  • Imagine atasata: a4.JPG
  • Imagine atasata: a6.JPG
  • Imagine atasata: a7.JPG
  • Imagine atasata: a8.JPG
  • Imagine atasata: a9.JPG
  • Imagine atasata: a10.JPG

#2 Useril este offline   Pedro 

• Membru deplin
  • Postari: 39
  • Inregistrat: 28-June 11

Postat 17 August 2011 - 04:03 PM

:good:...marfă, as vrea să-l construiesc şi eu cāt a costat ?

#3 Useril este offline   valere 

• Membru deplin

Postat 17 August 2011 - 11:56 PM

Am dat in total 2.300 RON pe chit si ceva unelte si bineinteles tranportul din UK.
Oricum doar kitul costa in jur de 1.800 - 1900 ron daca vrei pot sa iti spun exact de pe factura.
la prima vedere pare mult insa daca de ex te-ai apucat de galeonul de la Deagostini care dupa parerea mea este "praf" la ce calitate au piesele si ce "bine" se potrivesc incat pe langa kit ai nevoie neaparat si de un briceag Imagine postata tot cam atat costa

#4 Useril este offline   Longinus 

• Membru senior
  • Postari: 7548
  • Inregistrat: 06-March 08

Postat 18 August 2011 - 08:56 AM

Cam 420 de euro plus transport in tara.

#5 Useril este offline   Pedro 

• Membru deplin
  • Postari: 39
  • Inregistrat: 28-June 11

Postat 21 August 2011 - 01:49 PM

noutăţi in construcţie?...eu unul astept cu interes următorii paşi

#6 Useril este offline   valere 

• Membru deplin

Postat 22 August 2011 - 10:51 AM

Cu pasi foarte mici inaintez in constructie.
Atasez cam ce am lucrat si fotografiat pana acum
Asta seara voi mai completa :rolleyes:

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: 2.JPG
  • Imagine atasata: 4.JPG
  • Imagine atasata: 1.JPG
  • Imagine atasata: 5.JPG
  • Imagine atasata: 3.JPG

#7 Useril este offline   valere 

• Membru deplin

Postat 23 August 2011 - 11:27 PM

Am terminat de montat coastele pe a doua jumatate a corpului (pupa) si am inceput procesul de "placat" puntile, atasez poze

In acest moment am nevoie de un pic de ajutor cu o parere de la voi si anume :unsure: :
Dupa ce am placat puntile sa le las la culoare cum au venit baghetele din kit sau sa le vopsesc?
Mai jos am vopsit o punte cu bait de stejar si una am lasat-o fara nici o modificare....cum vi se pare ....care ar fi parerea voastra ? pe ce varianta sa merg?
Mentionez ca in cartea cu instructiuni nu zice nimic de vopsirea puntilor acestea fiind lasate la culoarea baghetelor insa in poza principala de pe cutie ele apar vopsite.

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: q3.JPG
  • Imagine atasata: q1.JPG
  • Imagine atasata: q2.JPG
  • Imagine atasata: v3.JPG
  • Imagine atasata: v1.JPG
  • Imagine atasata: v0.JPG

#8 Useril este offline   gobi71 

• Membru senior
  • Postari: 1267
  • Inregistrat: 05-June 09
  • Interests:navomodelismul

Postat 24 August 2011 - 10:27 AM

Lasa-le asa cum au venit...

#9 Useril este offline   gobi71 

• Membru senior

Postat 24 August 2011 - 11:14 AM

Ar fi interesant si sa le slefuiesti pe cant cu un smirghel mai finut (280...400, sau mai fin) si sa colorezi cu tempera neagra aracetul cu care le lipesti. Succesuri...

#10 Useril este offline   Leo2003 

• Membru senior
  • Postari: 1799
  • Inregistrat: 08-February 11
  • Interests:Tot ce nu tine de aviatie ca doar in aviatie lucrez.

Postat 24 August 2011 - 11:38 AM

Eu zic sa nu te grabesti. Incearca sa vezi cum era originalul.
Uite numai un exemplu. Mai sunt multe altele de unde te poti inspira pentru a fi cat mai aproape de original.
Bafta multa!!!

#11 Useril este offline   gobi71 

• Membru senior

Postat 24 August 2011 - 12:06 PM

[left]Titanic’s decks were pine, and not 100% teak as is used today. Teak was only used around the edges of the deckhouses, concrete ventilator bases and other hardware, because of its much higher cost. Titanic used two types of pine, as described in the 1912 text Practical Shipbuilding:.. Leo are dreptate, stie el ce stie. Tine cont si de dimensiunile din realitate. La scara la care lucrezi tu vor avea cam 25/0,5 mm... Succesuri[/left]

#12 Useril este offline   valere 

• Membru deplin

Postat 24 August 2011 - 12:50 PM

@gobi71 => Mutumesc pentru sfat, sincer cum au iesit vospite in "stejar" nici mie nu imi placea deloc....
@Leo2003 => multumesc mult pt site ...chiar imi va fi util pentru vopsirea lui, ca un incepator mi se pare cam complicat sa ajung la acele nuante insa cat de cat o referinta tot am

#13 Useril este offline   valere 

• Membru deplin

Postat 05 September 2011 - 09:48 AM

Am continuat cu lucru zilele astea si ma apropii de bordaj .....ce "imi place":crazy: mie cel mai mult
Dar lasam deoparte vorbaria....si atasez pozele....

orice feedback este binevenit la ce am lucrat pana acum si ce as putea face mai bine in viitor

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: Titanic 8.JPG
  • Imagine atasata: Titanic 7.JPG
  • Imagine atasata: Titanic 6.JPG
  • Imagine atasata: Titanic 5.JPG
  • Imagine atasata: Titanic 4.JPG
  • Imagine atasata: Titanic 3.JPG
  • Imagine atasata: Titanic 2.JPG
  • Imagine atasata: Titanic 1.JPG
  • Imagine atasata: Titanic 9.JPG

#14 Useril este offline   cpaTix 

• Membru deplin
  • Postari: 10
  • Inregistrat: 19-August 11

Postat 05 September 2011 - 04:01 PM

salut. in primul rand o informatie care ti-ar putea fi utila daca mai poti face modificari http://www.buildthet...encorrectie.pdf
in al doilea rand, (si o spun pentru ca sunt in aceeasi situatie cu tine) adaugarea usilor peste fotobrass arata oribil. eu ma chinui de 2 sapt sa gasesc o solutie. am stricat vre-o 2 piese dar daca imi iese postez rezultatul
in al treilea rand. ai putea lua in considerare sa il iluminezi cu leduri din interior. am gasit ceva info si idei pe tema.

daca nu te grabesti prea mult, mai bine il pui un pic on hold (sunt cu proiectul cam in acelasi stadiu) pana gasesc o solutie la fotobrass si am putea merge in paralel cu ele.

#15 Useril este offline   valere 

• Membru deplin

Postat 05 September 2011 - 11:59 PM

Salut,

E super ca si tu faci aceasi barca pt ca putem sa ne impartasim parerile exact la subiect :rolleyes: .
Sincer nici eu nu sunt foarte incantat de varianta propusa de cei de la AMati cu PE peste fotobrass-uri ....insa e drept recunosc ca nu am cautat nici o variantata (am considerat fiind un compromis acceptabil)

Ideea sa il fac iluminat in interior ma super incanta asa ca daca ai ceva documentatie, vreo schema ceva as aprecia daca ai putea sa imi trimitit si mie....apropo tu vrei sa il iluminezi in interior?

Cat despre graba de a continua nu sunt foarte grabit asa ca o mica pauza de studiu nu ar fi o problema. Insa daca e sa urmam pasii recomandati de cei de la Amati cel putin in cazul meu (si vezi mai jos stadiul real la care sunt astazi) va incepe partea de bordaj care eu zic ca ma tine vreo 2 - 3 sapt ....(Din pacate nu am foarte mult timp la dispzitie sa lucrez ) in acest interval am avea timp sa cautam solutii pt a elimina solutia cu PE peste fotobrass-uri)

Te rog daca ai putea sa postezi sau sa imi trimiiti pe mail niste poze cu ce ai lucrat tu pana acum ar fi super.

Toate cele bune si pe curand

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: Titanic 18.JPG
  • Imagine atasata: Titanic 12.JPG
  • Imagine atasata: Titanic 13.JPG
  • Imagine atasata: titanic 14.JPG
  • Imagine atasata: titanic 15.JPG
  • Imagine atasata: Titanic 16.JPG
  • Imagine atasata: Titanic 17.JPG
  • Imagine atasata: Titanic 11.JPG

#16 Useril este offline   cpaTix 

• Membru deplin

Postat 06 September 2011 - 03:10 PM

sal. buba cu macheta este ca nivelul de detalii este prea rudimentar pentru un efort atat de mare. de fapt asta e si motivul pentru care am vrut sa o vand. solutii pentru cabinele puntilor A B C exista. le gasesti la minibrass.com si costa 200E, plus ceva maruntis ca sa mai iei si domurile. ori asta urca pretul kitului nepermis de mult... dar te scapa de problema scobitului cu grija in placaj
a doua mare buba, e ca am gasit building logul unui japonez, care a facut din macheta asta arta. ori nu mai gasesc motivatia de a lucra la ea daca nu as obtine ceva similar (link-ul cand ajung acasa)
acum. o alta mare buba e calitatea lemnului peretilor care pur si simplu se distruge cand scoti banda/scotch-ul de protectie (trebuie vopsiti si aplicate ferestrele).
de asemenea vezi ca, schema de culori amati nu e tocmai exacta pentru anumite piese.
din punct de vedere al constructiei eu sunt la momentul in care demontez coastele pentru a le corecta...vezi ca exista un site al Titanic Research & Modeling Association (http://titanic-model.com) unde gasesti in detaliu absolut toate informatiile necesare. merita sa te uiti pe acolo

#17 Useril este offline   cpaTix 

• Membru deplin

Postat 06 September 2011 - 05:44 PM

uite si building logul japonezului. se poate vedea destul de clar cum a facut instalatia electrica. enjoy http://www.geocities...nic/titanic.htm

#18 Useril este offline   valere 

• Membru deplin

Postat 06 September 2011 - 11:05 PM

Buna,

Arata foarte bine solutia de pe minibrass insa pretul 200 eur ....NO WAY......sincer am dat 400 pe tot kit-ul si mai dau alte 200 doar pe acele detalii, poate or face banii astia insa chiar nu imi pot permite.....si asa chitul a insemant un efort financiar ft mare pentru mine dar am zis daca tot sunt atras de acest model :rolleyes: .
Acum dupa ce m-am uitat in detaliu pe site-ul de constructie a modelulul buildthetitanic.co.uk obs ca sunt unele diferente de ex vad ca la puntea C de exemplu la tine se voseste cu o dunga rosie placajul la kitul meu se aplica direct aceea hartie colorata (cu toata rusinea nu stiu cum se numes...decal-uri.....:huh: )
Acum cat despre Phote-Etch mai jos sunt pozele la ce am primit eu....sunt identice cu ce ai primit si tu?

Ma rog nu stiu in ce masura vom gasi ceva sa inlocuiasca acele "decaduri" cu Photo -etch-urile lipite deasupra care arata cum arata la un pret rezonabil..adica sa zic sa mai dau un 50 - 70 eur sa zic ca as mai gasi dar 200 eur .....chiar e mult prea mult sincer

nu stiu ce naiba are pc-ul meu ca nu se deschid mai deloc pozele iar eventualele explicatii in japoneza......:rolleyes: ...poate data viitoare...
oricum mi-ar place mult sa il pot ilumna in interior insa cred ca voi abandona ideea ....mi se pare prea mare efortul

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: PE8.JPG
  • Imagine atasata: PE1.JPG
  • Imagine atasata: PE2.JPG
  • Imagine atasata: PE3.JPG
  • Imagine atasata: PE4.JPG
  • Imagine atasata: PE5.JPG
  • Imagine atasata: PE6.JPG
  • Imagine atasata: PE7.JPG

#19 Useril este offline   valere 

• Membru deplin

Postat 24 September 2011 - 10:21 AM

...si uite asa am ajuns la momentul bordajului.
Cum au ramas destul de multe lufturi si mai ales ca va fi un singur strat de bordaj dupa slefuire trebuie sa o chituiesc.
Aici vreau sa va rog sa ma ajutati (nu am mai chituit nicodata o nava) cu ceva informatii...
ce fel de chit sa foloesc (..am tot citit pe forumuri si nu imi este clar de care sa folsesc auto, de lemn, ....etc) si de pe la ce firma
cam care ar fi procesul ....
Multumesc mult pentru sprijin

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: z6.JPG
  • Imagine atasata: z1.JPG
  • Imagine atasata: z2.JPG
  • Imagine atasata: z3.JPG
  • Imagine atasata: z4.JPG
  • Imagine atasata: z5.JPG

#20 Useril este offline   bobby 

• Membru senior
  • Postari: 741
  • Inregistrat: 18-June 11
  • Interests:none

Postat 24 September 2011 - 01:34 PM

imi pare rau, stiu ca ma vei injura dar trebuie sa iti spun ca ai filat-o groaznic. indiferent ce chit vei folosi tot va crapa in timp la ce gauroaie ai lasat. iti recomand pe exterior sa pui 2-3 starturi de ziar, vazi metoda folosita de raducindrea la bismarcku' lui. iar la interior sa il intaresti cu tifon tot ca la bismarck .

Arata acest topic

• 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

2 useri citesc topicul
0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi