Aceasta postare a fost editata de anakinu: 23 September 2011 - 08:25 PM
Salonul National de Modelism Militar editia a III-a
Postat 23 September 2011 - 09:05 PM
AlexPl, la 23 September 2011 - 07:10 PM, a spus:
In prima faza a avut un accident, s-a remediat si a ajuns in zona sigura.
anakinu, la 23 September 2011 - 07:47 PM, a spus:
Sigur ne vedem maine.
Eu ajung undeva in jurul orei 10.
Postat 25 September 2011 - 07:45 AM
Din pacate nu am asociat numele cu fata si probabil am trecut unul pe langa altul fara sa vorbim mai mult.
Si Mutulica voia sa te descoasa cu privire la motocicleta.
Caporalmusat - Azi fiind vernisajul, normal ca se poate vizita, ca d-aia se verniseaza. Pana in 12 si probabil dupa 13 ne vom putea foii printre vitrine. La vernisaj ne bagam caramele in gura si punem scoci dublu adeziv pe talpi ca sa avem rabdare.
Luni muzeele sunt inchise iar de marti, puteti chiuli oricand de la servici pentru a vizita expozitia.
Postat 25 September 2011 - 07:29 PM
Multumesc in mod special lui Calin care nu doar ca a fost mot(z), dar chiar m-a ajutat la greu si cu amenajat si cu etichete si cu pus si curatat geamuri si cu cate si mai cate ca nu-mi vin chiar toate in minte acum.
Multumesc Ikonet (Pub RC) pentru intreg sprijinul si pentru protocol (cabernetul a fost mai mult decat excelent, iar cafeaua ... miam, miam... a fost bataie pe ea si a fost din belsug).
A fost vernisajul:
A vorbit domnul colonel Lupu (directorul muzeului), generalul Guzu din partea A.N.C.O.V.A. si cu mine.
La intrarea in sala de expozitie, doua panouri si o vitrina fac o scurta prezentarea a ceea ce urmeaza sa vada vizitatorii:
O altfel de macheta a fost adus de Leo de la INCAS:
Vor mai fi poze din expozitie asa ca nu insist asupra lor (multumesc Tibi pentru imaginile postate), am sa postez insa doua poze mai ... mai
Prima: Calin cu aparatul si lista in mana verificand daca mai face modificari in vitrina pe care tocmai o terminase de amenajat
si cea de-a doua, foarte expresiva, Otti in plina demonstratie de forta:
"Mancati voi machete pe paine, dar eu mananc gol".
Aceasta postare a fost editata de moon1: 25 September 2011 - 07:40 PM
Postat 25 September 2011 - 08:08 PM
Eu unul, ca mucea in modelism, am ramas impresionat. Eu ca eu, dar nevasta-mea nu se mai putea dezlipi de o vitrina din dreapta cu figurine.
BRAVO baieti!!! BRAVO tuturor expozantilor si organizatorilor!!!
Postat 25 September 2011 - 08:33 PM
wurger, la 25 September 2011 - 07:45 AM, a spus:
Din pacate nu am asociat numele cu fata si probabil am trecut unul pe langa altul fara sa vorbim mai mult.
Si Mutulica voia sa te descoasa cu privire la motocicleta.
Salut, ba am vorbit dar nu prea mult deoarece nu am vrut sa te deranjez. Aveai o gramada de machete si figurine de pus in vitrine! Ai machete foarte frumos realizate dar samuraii tai sunt exceptionali! Pe tine te cunosc, pe mutulica nu. Dar putem discuta "live" cind vin la Bucuresti sa imi iau machetele.
Aceasta postare a fost editata de tibi22: 25 September 2011 - 08:36 PM
Postat 25 September 2011 - 10:00 PM
Intr-adevar, nu e vorba goala ca a crescut nivelul. Cei care mai inainte se considerau (si cred ca se mai considera cu modestie) incepatori sau "mucea", au expus acum atat de multe lucrari in jumatatea superioara a calitatii, ca era greu sa-mi fixez obiectivul si privirea pe vreo vitrina anume.
M-a ghidat insa Luca care a avut niste optiuni clare:
La figurine, cele din ultima vitrina - un pluton de zuavi unionisti, inca unul de secesionisti parca si "monstrii calare tatiiii care au armuri pe capurile de la cai" (poza 1). Se pare ca s-a saturat de figurinele pe care le produce tapsu.
La nave, drakarul lui Crios - m-a intrebat "care-i ala Crios" si l-a deranjat din mijlocul discutiei cu Dan Antoniu sa-i spuna ca-i place. Un compliment sincer de la un privitor sincer, dar cu gustul educat. (iaca macheta e veche dar inca mai poate)
Ne-a mai placut foarte foarte mult Bismarcul de la intrare da' el n-ajungea ca sa se exprime cum trebuie si pe mine ma cam durea spatele sa-l tin sa numere el figurinele de pe punte. Mai ales ca la 7 se incurca si o ia de la inceput cu tenacitate de pitbull.
La avioane - predatorul lui Alexelu Marinelu - Ca-i fin d-aia..... Zic, cine-i ma fin ?! - Pai avionul, tati. Ah, m-am mai linistit.
La diorame nu am stiut unde sa ma impart, dar consider ca sunt doua puncte de interes. Ce facuta de familia Anakinu si cea a lui Victor de Galati. Asta ultima a ciupit o coarda sensibila in sufletul meu. Oricum, nici una dintre diorame nu are nimic ostentativ. Spun imens cu foarte putine mijloace (aparent). Numai ei stiu ce au bagat acolo. Mai ales suflet, care nu se vede.
Ce sa va mai zic de diorama cu Strumpfi a familiei mini-Olaf. Acu trebuie sa iau toate draciile alea de figurine de pitici.
Nu lipseste nimic din expozitie.......Cred ca nimic.....Poate rachete nu am vazut.
Merita sa faceti o vizita !
Merita sa cititi prezentarile de la intrare.
Merita tot.
Nu mai suntem "pionieri", cum s-a discutat pe 24 seara la Olaf in gradina, nu ne mai permitem sa fim incepatori.
Urmeaza sa evoluam si mai mult pe alte planuri si semnele sunt de netagaduit. NU s-a mai intepat nimeni cu niciunul. Am vazut discutand modelisti "antagonisti" sau tineri cu batrani sau orice alta combinatie. Am vazut mult bun simt. Suntem gata sa aratam lumii ca romanii au talent.
Nu, n-am servit nimic....Estea chiar asa cum cititi. E imposibil ca din atatia participanti talentati sa nu reusim sa smulgem premii macar in tarile vecine. Trebuie doar sa gasim timpul si mijloacele sa ajungem acolo.
La sfarsit ne-am mai dat in stamba putin s-am plecat....C-asa-i romanul....De mic.
Vernisaj
Postat 26 September 2011 - 11:03 AM
DECI JOS IN FATA PARTICIPANILOR IMPLICATI SI SANATATE SI CER SENIN
Aceasta postare a fost editata de caporalmusat: 26 September 2011 - 11:06 AM
Postat 26 September 2011 - 08:36 PM
wurger, la 25 September 2011 - 10:00 PM, a spus:
... La diorame nu am stiut unde sa ma impart, dar consider ca sunt doua puncte de interes. Ce facuta de familia Anakinu si cea a lui Victor de Galati. Asta ultima a ciupit o coarda sensibila in sufletul meu. Oricum, nici una dintre diorame nu are nimic ostentativ. Spun imens cu foarte putine mijloace (aparent). Numai ei stiu ce au bagat acolo. Mai ales suflet, care nu se vede...
Merci, Luca, merci, Calin. Sper sa citeasca si 109 si sa ia la cunostinta ca exista totusi o fiinta umana (chiar si minor) careia ii place "Predatoru' cel fin".
Diorama cu remorcherul mi-a atras privirea de mult, de la Constanta. Este deosebita, intr-adevar - exprima exact ceea ce trebuie - vechime, rugina, liniste ...
Postat 27 September 2011 - 10:35 AM
wurger, la 25 September 2011 - 10:00 PM, a spus:
Intradevar, un compliment mai mult decat sincer si care a contat cu mult mai mult decat daca ar fi venit din partea ta.
Desi macheta este veche, n-a fost scoasa din casa decat de trei ori: o data 2 zile in 2004 la expozitia de la Alexie, a doua oara 4 ore anul asta in aprilie la o mica expozitie la mine la servici si a treia oara 2 ore la Diverta la o mica demonstratie facuta in numele Cliptrade-Revell.ro/store
caporalmusat, la 26 September 2011 - 11:03 AM, a spus:
Au expus modelisti care activeaza pe 4 forumuri si unii care n-au nici cea mai mica treaba cu forumurile.
Postat 27 September 2011 - 10:22 PM
Primul exponat iesit in cale, Bismark-ul cu echipajul sau microscopic, era cat pe ce sa ma faca sa exclam ca si ardeleanul in fata girafei.
La fel de mult m-a impresionat si diorama cu epava remorcherului.
Nu pot sa nu amintesc si de diorama realizata de tata si fiu, adica aia cu lunetistul.
Superbe sunt si figurinele lui Wurger. Faina de tot si colectia lui de hidroavioane. M-a facut sa dau cu capul de vitrina, tot holbandu-ma la detalii.
Frumoase sunt cam toate cele expuse. Asa ca nu ezitati sa va imbiati toti amicii sa viziteze expozitia.
Drept urmare, ii salut cu plecaciune pe organizatori si expozanti.
Aceasta postare a fost editata de flo: 27 September 2011 - 10:24 PM
- ← Campionatul National de ULM 2011, 26-30 octombrie 2011
- Evenimente & expozitii
- Expozitie IPMS Ajax, Ontario 2011 →