vopsea spray chrome
Postat 11 August 2011 - 05:08 PM
Din putinele secunde cat are filmarea, pe masinarie se disting cel putin trei daca nu patru nuante diferite, obtinute prin diverse efecte sau combinatii de culori. In nici un caz nu o sa poti obtine dintr-o singura nuanta de crom ceea ce ne arati tu acolo.
La orice mag. de piese auto mai rasarit trebuie sa gasesti vopsea crom, la spray. Posibil sa existe mai multe nuante (gen silver chrome, crom satinat, argintiu clasic, etc).
Pretul ar trebui sa fie undeva in jurul a 12-15 lei flaconul de 400 ml.
Se pot decanta (dupa o agitare energica) si apoi aplica cu ajutorul aerografului (fara diluare suplimentara). Prin amestecul crom-negru, crom-albastru metalizat/electric sau crom- fumuriu ( un fel de lac acrilic pentru jante/stopuri) poti obtine diverse nuante si contraste.
Iar in functie de interes, dedicatie si dorinta, cu siguranta poti obtine efectele pe care le-am vazut in clipul aratat de tine.
Spor sa ai
Postat 11 August 2011 - 05:59 PM
Din cite vad, Terminatorul este vopsit prin procedeul clasic, adica baza negru, crom peste. (Alclad II sau Spaz Stix)
Vopsirea cromului este foarte delicata si depinde foarte mult de suprafata pregatita. In cazul in care vei vopsii plastic cu o vopsea din spary (exemplu Duplicolor) te sfatuiesc sa aplici macar doua straturi de grund inaintea aplicarii vopselei crom. Lasa grundul macar 2 - 3 zile sa se usuce dupa care aplici cromul! Aplica numai in straturi foarte subtiri.
Personal sunt cam sceptic daca vei fii multumit in timp de calitatea vopselei din spray...
Totusi , incearca si aratane si noua ce ti-a iesit! Succes!
Postat 11 August 2011 - 09:35 PM
uitati alt exemplu
http://www.google.ro...iw=1280&bih=608
am si io 2 figurine de genu si vreau sa le fac sa arate la fel ca astea :d si nu stiu cu ce sa dau , am folosit un chrome lucios spray de la Alpina dar nu se reflecta asa bine..
Postat 11 August 2011 - 10:26 PM
Acolo mai scrie ca vopseaua este aplicata cu aerograful! Deci vopseaua este decantata din spray intr-un recipient sau direct in cupa aerografului. Vopselele crom la spray nu ies cu adevarat asa bine ca atunci cind aplici acceasi vopsea prin aerograf!
Si cred ca tipul nu a spus tot, in acest video-demo de la Alsa vopseaua crom este aplicata peste o vopsea neagra, asa se lucreaza si cu Alclad II Chrome.
La ce ai scris acum : in fotografia aia lingura din stinga este vopsita cu negru si cromul este pulbere aplicat prin polishare cu o cirpa.
Kosutte Gin San. Se gaseste in Ungaria la www.automakett.hu dar nu stiu dece nu apare pe site. Am avut cutia in mina acum o luna cind am fost acolo...
Aceasta postare a fost editata de tibi22: 11 August 2011 - 10:33 PM
Postat 11 August 2011 - 11:38 PM
Aceasta postare a fost editata de bobo20: 11 August 2011 - 11:39 PM
Postat 12 August 2011 - 07:38 AM
Postat 13 August 2011 - 06:40 AM
- debavurarea si slefuirea pieselor (in cazul in care este nevoie);
- aplicarea unui primer (grund) care dupa uscare este examinat atent, iar in cazul in care ai scame sau praf acestea trebuie slefuite cu un smirghel cit mai fin (eu folosesc numai 2000 la ud!)
- pentru crom se aplica de regula doua - trei straturi de negru lucios, in cazul in care negrul are textura (coaja de portocala) acesta trebuie din nou slefuit cu smirghel de 2000 la ud sie lustruit cu paste de lustruire;
- suprafata pentru cromare trebuie sa fie atit de lucioasa incat sa te poti vedea in ea! (Fara gluma!)
- se aplica cromul in multe straturi succesive, deoarece dozele de spray descarca o cantitate mare de vopsea iar stropii sunt cu mult mai mari ca cele din aerograf efectul de crom nici nu apare.
Sfatul meu este totusi sa incerci vopselele Duplicolor. Stiu ca exista o vopsea crom care se aplica peste vopsea negra. Cauta pe la magazinele care vind piese sie vopsele auto!
Daca nu gasesti, Duplicolor are un crom pentru jenti de masina sie gasesti in mai toate magazinele care vind materiale sie unelte (bricostore, praktiker, ambient etc)
Succes!
Postat 15 August 2011 - 11:48 PM
aceasta e vospeaua de la duplicolor de care zici tibi?
http://www.temad.ro/...t&produs_id=130
sau asta http://www.temad.ro/...t&produs_id=142
Aceasta postare a fost editata de bobo20: 16 August 2011 - 12:16 AM
Postat 18 August 2011 - 07:59 AM
Postat 21 August 2011 - 01:21 PM
Aceasta postare a fost editata de bobo20: 21 August 2011 - 01:36 PM
- ← Gunze Super Metalic SM01
- Materiale
- De la ce magazin pot cumpara Winter Paint -set de Vicnic Dark Side Art ? →