Galion Sfantul Ioan Botezatorul sf ioan botezatorl varianta mea
Postat 20 August 2011 - 07:55 AM
johnreno36 a spus:
O incercare de taiat furnir, ma gandesc sa fac un dispozitiv ceva sa mearga mai bine .
E simplu de facut din cateva placute dreptunghiulare de placaj de grosimea filelor , egale ca dimensiune, prinse in bloc una peste alta cu doua suruburi. intre care fixezi lame de kater cu taisul inclinat si iesite peste latura cat grosimea furnirului + ceva. Daca nu ai idee pot sa iti fac un desen. Chestia merge bine pentru 5 - 6 file odata
Postat 20 August 2011 - 04:57 PM
Nu e chiar un Grigorescu da' cam asa arata. Am pus 2 suruburi in plus pentru siguranta la strangere. Cu rosu sunt lamele in montaj iar cu albastru e suportul pe care se taie. La o trecere in lungul fasiei de furnir ai atatea file cate lame montezi la instalatie. Trebuie tinut cont totusi de grosimea si duritatea furnirului pentru a nu trebui sa faci mai multe treceri desi daca lucrezi atent nu e nici o problema. Un avantaj fata de taierea cu o lama e ca taieturile fiind ,,in bloc'' nu se aschiaza canturile filelor.
Postat 20 August 2011 - 06:39 PM
Furnirul o sa fuga de sub cutit...si cutitul daca nu ai o mana antrenata o sa se plimbe pe unde vrea el ...
asa ca dupa cate ti-ai dat seama riglele sunt mobile... pui latimea filei pe care vrei sa o tai ( pe poza e aranjata pentru o singura fila) ...cu una prinzi furnirul... cu a doua limitezi latimea ... si ai si posibilitatea de a taia nu numai file drepte, dar si sub un anumit unghi
asa ca dupa cate ti-ai dat seama riglele sunt mobile... pui latimea filei pe care vrei sa o tai ( pe poza e aranjata pentru o singura fila) ...cu una prinzi furnirul... cu a doua limitezi latimea ... si ai si posibilitatea de a taia nu numai file drepte, dar si sub un anumit unghi
Aceasta postare a fost editata de staric: 20 August 2011 - 06:56 PM
Postat 22 August 2011 - 08:04 PM
johnreno36, la 22 August 2011 - 12:20 AM, a spus:
Domnilor vreau sa vopsesc niste furnir, are cine un aerograf sa ma ajute si pe mine in Bucuresti ?nu degeaba, multam
Depinde cu ce vopsesti. Daca e pe baza de apa merge foarte bine si cu un trafalet de ala mic, muiat bine. Cu aerograful nu intra bine vopseaua in textura lemnului.