Forum Machete,Modelism,Hobby: Din nou despre Future - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

• 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Din nou despre Future

#1 Useril este offline   han 

• Nou venit
  • Grup: Members
  • Postari: 2
  • Inregistrat: 26-January 06

Postat 27 January 2006 - 09:56 PM

am si eu o problema la o cupola de avion. am dat cu lac mat pe model si am scapat si pe cupola. se poate remediat cu FUTURE? dar in primil rand ce este FUTURE si sub ce forma se gaseste. sunt mai nou pe forum si nu am apucat sa citesc toate topicurile sa vad daca s-a mai scris. va multumesc!

#2 Useril este offline   crios 

• Membru senior
  • Postari: 4898
  • Inregistrat: 29-November 04

Postat 30 January 2006 - 05:06 PM

djagatai, la Jan 27 2006, 09:56 PM, a spus:

in primil rand ce este FUTURE si sub ce forma se gaseste. sunt mai nou pe forum si nu am apucat sa citesc toate topicurile sa vad daca s-a mai scris.

Cred ca dupa ce-l vei citi pe asta vei fi lamurit.
http://cartula.net/modules/ipboard/index.p...c=137&hl=future
Bafta!

#3 Useril este offline   han 

• Nou venit
  • Postari: 2
  • Inregistrat: 26-January 06

Postat 30 January 2006 - 06:30 PM

am inteles. este un fel de Altupol care se foloseste in fabricile de avioane(si nu numai) la lustruit cupole. Altupolu' asta nu stiu daca se gaseste de cumparat dar este foarte misto. probleme este ca e cam vascos si nu stiu cum se poate dilua.

#4 Useril este offline   crios 

• Membru senior

Postat 31 January 2006 - 09:17 AM

djagatai, la Jan 30 2006, 06:30 PM, a spus:

este un fel de Altupol care se foloseste in fabricile de avioane(si nu numai) la lustruit cupole.

Din cate mi-a zis mie prietenul Google, Altupol este un produs pentru polishat.
Future este din categoria lacuri acrilice si a fost conceput pentru a reconditiona linoleu.
In toata lumea, modelistii il folosesc, printre altele, la cupole si alte piese transparente pentru ca da acestora un plus de claritate/transparenta.
Este cea mai neconventionala utilizare a unui produs.
Bafta!

#5 Useril este offline   paul 

• Membru senior
  • Postari: 634
  • Inregistrat: 06-April 05

Postat 31 January 2006 - 10:00 AM

Daca tot s-a deschis subiectul acesta, as vrea sa intreb daca stie cineva daca s-a adus vreun produs similar cu Future si la noi. Eu am vazut ceva solutii de lustruit parchetul de la firma respectiva prin hipermarketuri iar ambalajele erau chiar asemanatoare cu ce am vazut pe net.

#6 Useril este offline   Bill 

• Membru senior
  • Postari: 1879
  • Inregistrat: 06-December 04

Postat 31 January 2006 - 10:16 AM

Salut,
In linkul dat gasesti multe amanunte. Nici acum nu se gaseste la noi nici un produs similar. Dar daca totusi gasesti ceva si dupa verificari ai rezultate bune, te rog, informeaza-ne si pe noi. Multumesc :-P
Spor,
Bill :-)

#7 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 12666
  • Inregistrat: 07-December 04

Postat 31 January 2006 - 10:45 AM

Cel putin din cite stiu eu, la noi nu este disponibil un produs cu asemenea calitati. A nu se confunda acest lac acrilic cu tot felul de produse pentu lustruit (silicoane, paste, lacuri auto, spray-uri ptr. mobila, etc). Parca a mai facut cineva niste experiente si dupa oarece timp suprafata s-a ingalbenit. Cea mai sigura sursa este un prieten de prin State.

#8 Useril este offline   Blue-Max 

• Membru senior
  • Postari: 2473

Postat 31 January 2006 - 12:07 PM

Z-mare, la Jan 31 2006, 10:45 AM, a spus:

Cea mai sigura sursa este un prieten de prin State.

Sau .... Canada ! 8-)

#9 Useril este offline   cartula 

• Administrator forum
  • Grup: Administrare
  • Postari: 4017
  • Inregistrat: 15-April 04

Postat 31 January 2006 - 12:20 PM

Aia cu ingalbenitul a mea era... Incercasem o chestie care e lac acrilic, dar e galbuie deja din sticla. In functie de noroc se ingalbeneste sau nu, inca nu imi e clar :-)

Ca sa completez... Sau UK. Mi se pare mult mai bun Klear-ul britanic decat Future-ul american, dar e drept... Nu miroase a banane, ci a amoniac :-P

#10 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior

Postat 31 January 2006 - 01:18 PM

Pai miroase a banane, ca americanii sint baieti rezon si nu le convine cum pute acidul pishiric si ca sa nu aiba problem cu oarece asociatii de protectie... :-P
Apropo de amoniac: Future se spala cu amoniac foarte bine de pe pensula, aerograf sau macheta, daca nu-ti convine ce ai facut. Banuiesc ca ar putea fi si diluat :-?

#11 Useril este offline   Blue-Max 

• Membru senior

Postat 31 January 2006 - 01:21 PM

cartula, la Jan 31 2006, 12:20 PM, a spus:

Mi se pare mult mai bun Klear-ul britanic decat Future-ul american, dar e drept... Nu miroase a banane, ci a amoniac :-P

In ce sens ti se pare MULT mai bun ....
Ce face/are fata de cel nord-american ?

#12 Useril este offline   Blue-Max 

• Membru senior

Postat 31 January 2006 - 01:27 PM

Z-mare, la Jan 31 2006, 01:18 PM, a spus:

Apropo de amoniac: Future se spala cu amoniac foarte bine de pe pensula, aerograf sau macheta, daca nu-ti convine ce ai facut. Banuiesc ca ar putea fi si diluat :-?

Future produs in State sau Canada e 100% solubil in apa.
Scrie in fisa tehnica de la Johnson & Co.
De ce sa te complici cu amoniac ?!

#13 Useril este offline   Volans 

• Membru deplin
  • Postari: 66
  • Inregistrat: 31-January 06

Postat 31 January 2006 - 01:31 PM

Salut ,si eu sunt nou pe acest forum(desi am descoperit acest site de vreo doua luni si il vizitez regulat).Mai ales sunt un n00b in materie de modelism :-P
Referitor la "future" eu am incercat 'Palux" lac acrilic pt. parchet, pe care l-am descoperit intamplator intr-un supermarket. Este o chestie cam vascoasa (se poate dilua cu apa), si are o culoare cam ciudata(numai transparent nu e).
Am tratat cateva cupole de avioane (le-am scufundat in lac) si plasticul a devenit mult mai clar , nu s-a ingalbenit(deocamdata :-) ....) de asemenea l-am folosit pt finisaj pre-decal si decalurile s-au "lipit" mult mai bine,se poate face si washing cu uleiuri peste el. Singura chestie care m-a enervat este "sensibilitatea" la apa, a reactionat la apa chiar si la doua saptamani dupa ce l-am aplicat.
Btw: extraordinar forum si site...felicitari tuturor! daca exista un forum romanesc despre modelism din care sa poti invata ceva,acesta este.

#14 Useril este offline   cartula 

• Administrator forum
  • Grup: Administrare
  • Postari: 4017
  • Inregistrat: 15-April 04

Postat 31 January 2006 - 01:43 PM

Blue-Max, la Jan 31 2006, 01:21 PM, a spus:

cartula, la Jan 31 2006, 12:20 PM, a spus:

Mi se pare mult mai bun Klear-ul britanic decat Future-ul american, dar e drept... Nu miroase a banane, ci a amoniac  :-P

In ce sens ti se pare MULT mai bun ....
Ce face/are fata de cel nord-american ?

Se usuca mult mai 'dur', reusesc sa-l controlez mai bine... E o chestie pur subiectiva, n-as putea sa explic.

#15 Useril este offline   Blue-Max 

• Membru senior

Postat 31 January 2006 - 01:49 PM

La adresa de mai jos puteti downloada ca fisier pdf, fisa tehinica pt. Future

http://www.scjohnson...other_floor.asp

Atentie, fiind solubil 100% in apa si continand un procent mare de apa, trebuie ferit de inghet. Asa ca in lunile acestea reci de iarna, atentie unde il tineti.

#16 Useril este offline   crios 

• Membru senior

Postat 31 January 2006 - 03:00 PM

Volans, la Jan 31 2006, 01:31 PM, a spus:

eu am incercat 'Palux" lac acrilic pt. parchet, pe care l-am descoperit intamplator intr-un supermarket. Este o chestie cam vascoasa (se poate dilua cu apa), si are o culoare cam ciudata(numai transparent nu e).

Bine ai venit, Volans!
Nu stiu cum mai arata Palux-ul acum, dar cu ceva ani in urma Palux era un lac la care musai se folosea un "intaritor" specific. Asta il ajuta sa se intareasca, ii marea duritatea si era singurul care nu putea fi atacat de alcoolul metilic asa ca se folosea la protejat vopseaua de pe modelele cu motor termic al carui combustibil este malcool metilic + ulei de ricin. Usor galbui, devenea transparent dupa uscare.

Am in teste un lac acrilic despre care am senzatia ca are la baza ceva gen Future. Pana acum mi se pare interesant ce stie sa faca. Cand voi termina testele am sa vin cu toate amanuntele necesare.

Bafta!

#17 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior

Postat 31 January 2006 - 05:24 PM

Interesant Crios, interesant!! Ar fi interesant de gasit un inlocuitor!
Future, spre deosebire de alte lacuri, are o calitate: tensiunea superficiala foarte mica il face sa intre prin toate crapaturile, zirieturile, defectele pe care le "astupa"

#18 Useril este offline   wurger 

• Membru senior
  • Postari: 4049
  • Inregistrat: 21-February 05

Postat 02 February 2006 - 01:51 AM

Apa sau amoniac...
Diluantul nu-i tot una cu dizolvantul.
Cei care au scris despre amoniac in "Tara Puscasilor Marini" se refereau la spalarea uneltelor dupa folosire sau indepartarea lacului de unde nu ne convine.
De diluat se dilueaza bine merci cu apa.
Probelma mea e ca desi am citit in reviste "de specialitate" (de hobby) ca dupa intarire Future-ul devine dur si inflexibil ca Basescu, eu am reusit sa il cojesc cu o banala scobitoare de lemn. Ba mai mult, un prieten cu nume de "serie" (109) il cam folosea pe post de mascol.
Cartula, al tau e mai dur ?
Nu cumva puscasii marini au un sortiment moale destinat romanilor?....Ca sa ne tracaseze....?!

#19 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior

Postat 02 February 2006 - 08:45 AM

Eu l-am diluat cu apa (pentu alte scopuri decit de intins pe macheta sau linoleum) si .....s-a albit, adica dupa uscare a prins o zdravana tenta mata :-?

#20 Useril este offline   Blue-Max 

• Membru senior

Postat 02 February 2006 - 10:53 AM

Z-mare, la Feb 2 2006, 08:45 AM, a spus:

Eu l-am diluat cu apa (pentu alte scopuri decit de intins pe macheta sau linoleum) si .....s-a albit, adica dupa uscare a prins o zdravana tenta mata :-?

A fi "mat" inseamna a nu avea luciu !
Z-mare, vrei sa spui ca a prins o nuanta alburie si mata.
Foarte ciudat ce spui tu !
Mie mi "s-a albit", cand l-am diluat cu alcool izopropilic .... :-?
Ca sa nu vorbim de lucruri diferite: ai folosit Future nord-american, nu ?!

Arata acest topic

• 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

10 useri citesc topicul
0 membri, 10 vizitatori, 0 utilizatori anonimi