Incepator convins.(inca) Zona Crepusculara
Postat 04 August 2011 - 01:55 PM
Destula vorbarie deocamdata,sa ilustram ceea ce NU trebuie facut....
Primele 2 machete Mastercraft-uri , cu tot ce implica ele (dar bune pentru experimente)
mai intai miniatelierul...
Postat 04 August 2011 - 03:25 PM
Dupa cum am mai spus pe cele 2 Mastercrafturi am facut experiente mai ceva ca herr Doktor Mengele.Adica lipit fara debavurat (deh...munca in plus) :lipit fara ajustare ( si cu lipici mult ... sa tina pana la ziua de apoi ): pilit,slefuit,razuit fara mila ( detaliile gen linii panou ,capace,tot felul de mici adancituri si ridicaturi inutile stricand linia curata a avionului ).Dupa ce a rezultat o suprafata curata , fina ca un poponet de bebe , m-am trezit ca totusi ceva ceva liniute trebuie gravate ( operatiune mai complexa decat chirurgia pe creier - demna de urmasii lui Sade) , rezultatul fiind , bineanteles, izbitor de asemenator cu scrierea cuneiforma.Cupolele s-au matuit de la CA (desi Hind mi-a repetat obsesiv ca CA nu e voie ..). Dupa aproape un an de munca (?) la cele 2 obiecte si apropiindu-se data expozitiei , Ovidiu s-a hotarat sa ma rezolve cu vopsitul (2 zile) si decaluitul . Asa ca....mare lucru nu pot spune de cele 2 kit-uri deca ca daca nu sunt ele prea bune , nici mesterul nu e mai prejos.Deci. in concluzie , tot ce nu trebuia sa se faca ,s-a facut.cu varf si indesat .Noroc de Hind salvandu-ma cu vopsirea .
Deci,'' ietelai pe nitelai"....
Al doilea '' obiect ''
Amandoua sunt cam aiurea la toate capitolele , da' ce-i mai greu dacat inceputul ? ...( sa nu spuneti sfarsitul ..)
Postat 04 August 2011 - 08:05 PM
Rezultatul iacata-l (la fel de penibil...)
Seamana vag cu un 109 nedefinit facut de eschimosi .De' ,asta-i viata de incepator...
Postat 04 August 2011 - 08:15 PM
Tot Mastercraft , el ar vrea sa fie un P-51 B - da' eu m-am cam opus .....
Trageti in pianist , ca merita. Mai ales ca urmeaza niste Yak-uri de la Amodel ( crancene rau de tot ...)
Postat 04 August 2011 - 09:26 PM
Mustang-ul nu arata chiar atat de groaznic pe cat incerci tu sa il cataloghezi; vad ca ai si inlocuit mitralierele cu ace (strambe din pacate) ,ai facut si ceva preshading,etc. Eu zic ca e de bine.
Cu siguranta a meritat sa incepi sa-ti faci mana pe kit-uri mai mult decat ordinare.
Astept sa vad Yak-urile; nu spera insa ca A-Model sa-ti faca viata (de machetist) mai usoara, fata de MasterCraft
Spor sa ai
Postat 04 August 2011 - 10:33 PM
Uite si kit-ul de la Amodel.Nu-i asa finut ca Mastercraftul tau (il am si eu ) dar e muuult mai grosolan si la fel de aiurea. Binenteles, un modelist adevarat scoate dintr-o duda o opera de arta. Eu , ca incepator ma chinui sa nu fac dintr-un kit superb o troaca zburatoare . D'aia ma chinui sa exersez....
Dupa cum spuneam , e teroare curata
Postat 04 August 2011 - 11:16 PM
Cu multumiri speciale pentru bunul meu prieten HIND care m-a incurajat pemanent precum si lui Cristi Calu , AdiP,Z-mare ,pe care i-am bombardat cu n'spe mii de intrebari tehnice despre tot si toate...
Postat 05 August 2011 - 07:29 AM
Pentru cateva secunde am avut o senzatie de deja-vu..... ! Mi-am vazut propriul olandez zburator, revizualizand procesul de "fabricatie" al masinii mele.
- Un mare bravo din partea mea ! Vopsirea ti-a iesit frumos, efecte asisderea. Nu sunt de acord cu reprezentarea curata a coafei elicei, insa e o opinie subiectiva.
Oricum, trebuie sa dai o bere pentru "plagierea" modelului de vopsire al masinii mele.
Spor in continuare si sa ne mai arati ce-ti iese din maini.
Postat 05 August 2011 - 09:01 AM
Postat 05 August 2011 - 09:02 AM
Partea proasta a fost ca la final, pentru vopsire, efecte si altele nu a mai fost timp deoarece se dorea terminat pentru concursul de la Miskolc. In plus, partea culisanta mult prea groasa ( taiata de alfel din cupola monobloc) a binevoit sa crape la montare, bineinteles cu o seara inainte de plecare.
Sincer, dupa ce am vazut realizarea acestui model, pas cu pas, nu pot decat sa in fata colegului, pentru progresele facute si mai ales pentru rabdarea pe care o are.
SUCCES IN CONTINUARE !
Aceasta postare a fost editata de HIND: 05 August 2011 - 09:02 AM
Postat 05 August 2011 - 09:44 AM
(nu beau bere ca fac burta ,dar un vin de la Aiud,ar merge).
Eh,Busila,ce sa zic? daca la primul(din cate ai postat) aparat de lupta,le-ai imbulinat destul de mult,pe rand,pe rand,parca "mai vi de-acasa".Ultimul - Yakovlev-ul,carevasazica - da destul de bine.
Astea s-au mai zis si de catre "ante" .Io vreau sa spun ,de fapt altceva. Ai ales producatori de "divizia" B sa nu zic C,atunci cand ai achizitionat kiturile.Asta poate fi un punct in favoarea ta (daca ma refer la rezultat) sau ba( daca cand ma refer la ce-ai cumparat).
Eu cred ca alegind producatori(de kituri) mai cu staif (si pretul aferent,ce-i drept ) ,o sa obtii rezultate (mai) notabile.
Stiu ,o sa-mi spui povestea cu "imi fac mana pe kituri ieftine..." Totusi.
Si ai facut bine atunci cand ai renuntat sa mai lipesti cupole cu CA.
Aceasta postare a fost editata de Longinus: 05 August 2011 - 10:07 AM
Postat 05 August 2011 - 12:43 PM
Cum nu le am deloc cu avioanele[acum am inceput "timid" vreo 3,dar nu stiu cand le voi termina ],mi-ar fi de ajutor sa explici etapele constructiei si vopsirii.
Apropo ,ai luat ceva la Miskolc cu IAK-ul ala?
Postat 05 August 2011 - 01:20 PM
Longinus-bem si un vin bun(ca aici la noi ai de unde alege)-doar sa ne'ntalim (poate la Salonul nostru din decembrie).Am kit-uri bune si foarte bune.Am si PE-uri.Chiar si rasini.Da inca ma doare sufletu' sa-mi bat joc de ele.Simt eu ca nu-i timpu' inca.Si daca eu nu-s gata pentru ele nu le fac INCA(da' le vine lor randu'...).Deaia mai fac inca ceva Roden(LAGG-3),Amodel(Yak-1-3-9),ICM( Yak-9-cu PE) si dupa aceea o sa trec la ceva mai ca lumea( cu conditia perfectionarii tehnicilor).Credema,si mie m-i sa cam aplecat de atatea dude,da' asta-i viata....
Dani-vopsirea chiar a fost simpla.In graba mare l-am facut nepretentios,cum mi-a venit la mana.Pe scurt(na, mare minune mare.....a ajuns prostu' satului sa dea sfaturi !!!!!).
Russian green(Gunze-cica-i lac?) amestecat cu oarece Humbrol galben de marcaje plus alb de la Revell.Toate mixate ca la bar, plus diluant 209.Binenteles ca albul nu s-a dizolvat de tot,mix-ul rezultat se intarea rapid da l-am facut in 2 culori pe extrados si fuselaj.Uscare rapida, Futurizat la greu , uscat o juma' de zi.Pus o leaca de apa cu sare f,f, fina (cum facu' AdiP) , si apoi varuit.Dupa o tigara fumata-hai doua, luat pasta fina de la Tamiya pe un betigas de urechi si stergi usurel dupa pohta inimii.Sarea se cam duse , da' asta-i ....Poti sa stergi asa cum vrei , si dupa o luna (folosesti atunci prima pasta-mai abraziva).Lacuit si....
PS. Dani- Au fost cateva la1/72 ( am uitat sa zic-asta-i scara mea) foarte reusite.M-am dus ca sa vedem ce si cum e prin alte parti.......
Plus ca tot domn' Presedinte sa tina steagul sus......Am zis sa nu-l las la greu....Da' fu fain de tot.
Postat 05 August 2011 - 01:23 PM
Succes...uri!
Postat 18 August 2011 - 01:52 PM