Un Golden Hind
Postat 26 August 2011 - 07:51 PM

O iei din desenul de mai sus respectand proportiile.
Cum o trasezi:
- dupa cum se vede linia de plutire e cam paralela cu linia chilei;
- fixezi nava orizontala pe o suprafata plana;
- marchezi un punct cu creionul pe unde va trece linia de plutire in zona sectiunii maestra;
- fixezi pe latura lunga a unui vinclu cu talpa un creion cu varful la inaltimea punctului marcat anterior;
- trasezi linia plimband vinclul de jur in prejurul navei.
- pui banda de mascare pe linia respectiva, izolezi opera moarta si vopsesti
Ca parere personala, mi se pare destul de ciudata abordarea lucrarii. Nu seamana cu niciun Golden Hind vazut de mine.
Postat 26 August 2011 - 08:10 PM
Leo2003, la 26 August 2011 - 07:51 PM, a spus:
Ca parere personala, mi se pare destul de ciudata abordarea lucrarii. Nu seamana cu niciun Golden Hind vazut de mine.
hehe, sa stii ca in realitate este mai bestiala, luand in considerare ca este o improvizare dupa ochi si cu costuri minime. Mie imi place mult cum prinde forma.
spor in continuare si nu uita sa mai arunci (aruncati

bafta
Postat 29 August 2011 - 01:23 PM
mihai8888, la 08 August 2011 - 07:49 PM, a spus:
si eu folosesc ladite de fructe , si sincer , baghetele de tei facute din ele mi se par mult mai bune si mai usor de prelucrat (in special pt filare bordajului) decat cele de pin cumparate din comert , iar la ce pret are placajul de tei prefer sa folosec funduri de ladite (bineinteles nu toate laditele au materiale de caliate )
cu stima....
P.S. frumoasa lucrararea!
prins cu concediu si cateva nunti nu am apucat sa mai intru dar sunt foarte bucuros ca suntem tot mai multi care folosim materiale de la aprozar(ladite). O sa postez si eu cateva poze cu SANTA MARIA unde am folosit ladite sunt unele care au fundul din doua bucati aproximativ 30 pe 30 mm merg foarte bine la punti si au avantajul fata de placaj ca le poti arcui mai usor .In incheiere sfatul unui modelist mai vechi folositi orice de oriunde numai sa fie gratis
Postat 31 August 2011 - 09:05 PM
Si starea in care este golden-ul acum
Postat 01 September 2011 - 09:05 PM
mihai8888, la 01 September 2011 - 05:55 PM, a spus:
mersi pt aprecieri ....
o intrebare... bordajul asa ramane, adica alb?
si daca ar fi dupa parerea mea , ar mai trebui slefuit un pic , cu un dispozitiv care sa mentina smirghelul plan
spor!!!
cu stima....
Nu va ramane asa , inca nu sunt hotarat ce nuanta va fi mai ma sfatuiesc cu un prieten de aici de pe forum in privinta culorii, si nu cred ca il voi mai slefui, nu vreau sa para chiar perfect
Aceasta postare a fost editata de axxel_d: 01 September 2011 - 09:06 PM
Postat 22 September 2011 - 05:21 PM
Postat 23 September 2011 - 03:13 PM
Sunt unul dintre cei care ne tinem de acest hobby in sufragerie, si atunci cind m-ai slefuim cite ceva apare nevasta si

Felinarul este superb asa ca sfatul meu este : lasa prietenia si cere-o de nevasta

Week end placut

Postat 23 September 2011 - 04:21 PM