Forum Machete,Modelism,Hobby: Academy 1/350 Admiral Graf Spee - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Academy 1/350 Admiral Graf Spee

#1 Useril este offline   AlexPl 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 768
  • Inregistrat: 30-November 04

Postat 01 August 2011 - 03:55 PM

Dupa cum spune si titlul, acest topic descrie constructia machetei Crucisatorului german Admiral Graf Spee.
Acest vas a fost construit in perioada interbelica, atunci cand Germania era obligata sa respecte conditiile tratatulu de pace de la Versailles, care printr-e altele specifica ca noile vase de razboi construite sa fie limitate la un deplasament de 10000 tone. Aplicand metode noi de constructie, cum ar fi noi aliaje de otel mai usoare, folosirea sudurii in locul nituirii si un nou sistem de propulsie bazat pe motoare diesel, santierele germane au reusit sa construiasca o nava cu o putere de foc mult mai mare decat a vaselor echivalente a flotelor concurente, in special a flotei engleze. In momentul constructiei a fost cea mai moderna nava de razboi din lume, printr-e altele avand la bord unul dintr-e primele radare folosite pe o nava de razboi. Pentru mai multe detalii despre istoria vasului, consultati Google.

Macheta este scoasa de catre Academy, iar eu am luat varianta care contine si seturile de detaliere. Acestea includ o coala de PE-uri, tevi de tun din metal, punde din lemn si lanturi care sa inlocuiasca lanturile de ancora figurate din plastic inkitul original.
Imagine atasata: Graff Spee 05.jpg
Imagine atasata: Graff Spee 06.jpg
Constructia a inceput cu lipirea celor doua jumatati ale cocii, dupa care am adaugat puntile, tuburile etambou si carma. Dupa finisare am vopsit opera vie cu vopsea acrilica rosie, la spray. In faza urmatoare am montat turelele armamentului principal, a celui secundar si AA la care am inlocuit tevile din plastic cu cele de metal. Deasemenea am montat si grupurile tuburilor lanstorpila aflate pe puntea pupa
Imagine atasata: Graff Spee 01.jpg
Imagine atasata: Graff Spee 02.jpg
Imagine atasata: Graff Spee 03.jpg

#2 Useril este offline   AlexPl 

• Membru senior

Postat 01 August 2011 - 04:11 PM

Dupa aceea am trecut la construirea suprastructurii. Inainte de aceasta, am dat un strat de vopsea acrilica RAL 7001, tot de la spray pe toate ramele cu piese si pe rama de PE-uri. Suprastructura acestei nave este impartita in 3 "cladiri". Fiecare a fost construita urmand urmatoarea tehnologie:
1. S-au ansamblat inainte corpul principal al suprastructurii si cat mai multe din piesele componente ale fiecarei cladiri.
2. S-a mai dat un strat de vopsea la spray pentru a acoperi urmele de taieturi si de pilire acolo unde a fost cazul pe toate componentele.
3. Acolo unde a fost cazul s-a montat puntea de lemn sau puntea de PE.
4. S-au montat balustradele din PE conform instructiunilor inainte de a se monta piesele mai mici pe fiecare suprastructura, tocmai pentru a putea lucra cat mai usor.
5. S-au montat toate celelalte piese componente ale suprastructurii.
In continuare postez poze ale pieselor suprastructurii.
Imagine atasata: Graff Spee 07.jpgImagine atasata: Graff Spee 08.jpg
Imagine atasata: Graff Spee 09.jpgImagine atasata: Graff Spee 10.jpgImagine atasata: Graff Spee 11.jpg
Imagine atasata: Graff Spee 12.jpgImagine atasata: Graff Spee 13.jpgImagine atasata: Graff Spee 14.jpg
Imagine atasata: Graff Spee 15.jpgImagine atasata: Graff Spee 16.jpgImagine atasata: Graff Spee 17.jpg

#3 Useril este offline   AlexPl 

• Membru senior

Postat 01 August 2011 - 04:20 PM

In faza urmatoare a constructiei, am vopsit opera moarta a vasului cu RAL 7001 la spray, dupa care am instalat puntea de lemn si am continuat cu mai multe detalii de pe punti (lanturi si cabestane, trape de acces, etc.
Pasul urmator a fost montarea balustradelor de-a lungul intregului vas. Motivul a fost acelasi, respectiv usurinta de a manevra coca vasului fara suprastructura montata pentru a monta piesele fine din PE. urmeaza pozele:
Imagine atasata: Graff Spee 18.jpgImagine atasata: Graff Spee 19.jpg
Imagine atasata: Graff Spee 20.jpgImagine atasata: Graff Spee 21.jpg
Imagine atasata: Graff Spee 22.jpgImagine atasata: Graff Spee 23.jpg

#4 Useril este offline   AlexPl 

• Membru senior

Postat 01 August 2011 - 04:36 PM

Si astfel am ajuns la faza finala a constructiei. Aceasta a constat in montarea pieselor suprastructurii si a turelelor armamentului principal si a celui secundar. Deasemenea au mai fost cateva detalii de montat cum ar fi vulturul de bronz montat la pupa cateva macarale pentru manevrarea barcilor si ultimele scari care fac legatura intr-e puntea principala si puntile suprastructurilor. Deasemenea s-a montat vasul pe stativul de prezentare. In continuare sunt pozele cu macheta terminata.
Poze de ansamblu:
Imagine atasata: Graff Spee 24.jpgImagine atasata: Graff Spee 25.jpgImagine atasata: Graff Spee 26.jpg
Imagine atasata: Graff Spee 27.jpgImagine atasata: Graff Spee 28.jpgImagine atasata: Graff Spee 29.jpg
Imagine atasata: Graff Spee 30.jpgImagine atasata: Graff Spee 31.jpg

Si poze de detaliu:
Imagine atasata: Graff Spee 32.jpgImagine atasata: Graff Spee 33.jpgImagine atasata: Graff Spee 34.jpg
Imagine atasata: Graff Spee 35.jpgImagine atasata: Graff Spee 36.jpgImagine atasata: Graff Spee 37.jpg

Asta-i tot. Sper sa va placa.

#5 Useril este offline   caporalmusat 

• Membru senior
  • Postari: 1048
  • Inregistrat: 03-January 09
  • Interests:Tehnica militara sovieto/rusa in general dar mai ales aflata si in dotarea RO ARMY !

Postat 01 August 2011 - 06:20 PM

SALUTARE ! MIE UNUL IMI PLACE DE LA INCEPUT LA SFARSIT PUTINA INFORMARE DESPRE NAVA SI CONSTRUCTIA IN ETAPE DINTRE ADAOSURI CEL MAI DE EFECT ESTE PUNTEA DE LEMN . SANATATE SI "VANT DIN PUPA" : :good:

#6 Useril este offline   Napster 

• Membru senior
  • Postari: 157
  • Inregistrat: 20-December 10
  • Interests:Modelism, auto, IT

Postat 01 August 2011 - 08:22 PM

Bravo! Arata super in special detaliile PE si puntea.

#7 Useril este offline   Degrelle 

• Membru senior
  • Postari: 616
  • Inregistrat: 09-April 07

Postat 05 August 2011 - 05:42 PM

Excelent, felicitari! Frumoasa nava. Ma gandesc ca ar fi mers un weathering, in special pe coca, dar si pe turele si suprastructuri. In realitate, rosul de pe "opera vie" nu era era asa aprins, poate ar fi trebuit sa-l "stingi" cu wash-uri si ceva pasteluri. Si pe bordaj ar fi mers, sa nu fie asa uniforma culoarea. Oricum, buna treaba! Puntea arata demential! Eu as vrea sa-l iau pe cel de la Trumpeter si PE separat. Uite si un link: l-am scris acum 2 ani, daca imi aduc bine aminte: http://www.historia....graf-spee-video

Aceasta postare a fost editata de Degrelle: 05 August 2011 - 05:43 PM

#8 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 12661
  • Inregistrat: 07-December 04

Postat 06 August 2011 - 11:08 AM

Ce sa zic, superba macheta! :hi:

Arata acest topic

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic