Forum Machete,Modelism,Hobby: Dark Elf Lineage II - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Dark Elf Lineage II - resin kit 1/6 -

#1 Useril este offline   Brianna 

• Nou venit
  • Grup: New Users
  • Postari: 7
  • Inregistrat: 31-July 11

Postat 31 July 2011 - 03:19 PM

Hello everyone !
Acesta era primul meu post pe forumul Cartula si primul pe un forum in general dupa foooarte mult timp, so please, don't be too harsh on me. Hope I won't make too many mistakes.

Mi-am cumparat acum ceva timp o figurina 1/6 - resin kit Dark Elf Lineage II si dupa o foarte lunga perioada de asteptare a si ajuns. Sunt pretty new in toata treaba asta, in ideea in care nu am mai asamblat/ pictat niciun fel de figurina pana acum si as vrea sa iasa cat se poate de bine. Nu vreau sa o stric si din cauza faptului ca nu stiu cum ar trebui sa procedez, vreau sa va cer ajutorul....
As avea nevoie de cateva sfaturi in ceea ce priveste modul de asamblare/ pictare, ce tipuri de vopsea sa folosesc/ pensule , sa o asamblez si apoi sa o pictez...sau invers? So, daca puteti si aveti timp, astept si accept orice fel de sfat.

Va multumesc !
Bri

P.S. O sa incerc sa atasez 2 poze - 1 : cum ar trebui sa arate la final ( sau cum mi-as dori) si 1: kitul de baza, neasamblat si nepictat ca sa va puteti face o idee...:)

Imagine postata

Imagine postata

#2 Useril este offline   tgr 

• Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 1493
  • Inregistrat: 14-April 07

Postat 31 July 2011 - 05:19 PM

Hello si bine ai venit!

Asambleaz-o complet mai putin mantia, sabia(?) si umerii metalici. Fiind 1/6 le poti vopsi mai usor separat si le adaugi dupa.
Partile le debavurezi complet(cu un bisturiu si smirghel sau pila). Apoi le lipesti cu superglue. Daca mai ramane o fisura mai adaugi f. putin superglue(mereu adauga-l cate putin cu o scobitoare).

La vopsit o sa fie ceva mai dificil si din pacate sunt sanse mari sa nu iasa ca acolo. Aerograf ai?

#3 Useril este offline   Brianna 

• Nou venit

Postat 31 July 2011 - 09:11 PM

Vezi postareatgr, la 31 July 2011 - 05:19 PM, a spus:

Hello si bine ai venit!

Asambleaz-o complet mai putin mantia, sabia(?) si umerii metalici. Fiind 1/6 le poti vopsi mai usor separat si le adaugi dupa.
Partile le debavurezi complet(cu un bisturiu si smirghel sau pila). Apoi le lipesti cu superglue. Daca mai ramane o fisura mai adaugi f. putin superglue(mereu adauga-l cate putin cu o scobitoare).

La vopsit o sa fie ceva mai dificil si din pacate sunt sanse mari sa nu iasa ca acolo. Aerograf ai?

First of all ...Multumesc pentru raspunsul atat de prompt !
Second of all ...WOW ! :) nu mi-am imaginat ca este atat de complex hobbyul acesta. Nu , nu am aerograf, nu m-am gandit ca mi-ar trebui(aparent am scapat multe din vedere).. o sa incerc sa achizitionez unul....
Vanzatorul mi-a spus ca ar fii ok vopsele acrilice... do you agree? Sau ar trebui sa folosesc altceva?

Multumesc!

#4 Useril este offline   tgr 

• Membru senior
  • Postari: 1493
  • Inregistrat: 14-April 07

Postat 01 August 2011 - 03:38 PM

Daca ai aerograf o sa mearga bine cu acrilice sau email. Daca optezi pentru pensula iti recomand uleiuri(fiind o figurina ... maricica).
Totusi pentru o textura asa fina ca in poza iti trebuie un aerograf. Iti va usura munca enorm.

Pe langa aerograf iti trebuie si un compresor :-P .

#5 Useril este offline   Brianna 

• Nou venit

Postat 01 August 2011 - 03:57 PM

Vezi postareatgr, la 01 August 2011 - 03:38 PM, a spus:

Daca ai aerograf o sa mearga bine cu acrilice sau email. Daca optezi pentru pensula iti recomand uleiuri(fiind o figurina ... maricica).
Totusi pentru o textura asa fina ca in poza iti trebuie un aerograf. Iti va usura munca enorm.

Pe langa aerograf iti trebuie si un compresor :-P .

Am gasit unul ( un aerograf) si nu stiuc e sa cred despre el , nevand pana acum tangente cu modelismul...
In legatura cu compresorul, cum imi dau seama daca e ok? presupun ca e pe ..marimi?

Imagine postata

Uploaded with ImageShack.us

#6 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior
  • Postari: 12663
  • Inregistrat: 07-December 04

Postat 01 August 2011 - 04:42 PM

Bun venit pe forum!!!
Acela nu este un aerograf in adevaratul sens al cuvintului ci un suflai mai evoluat. Sau, ma rog, este cunoscut ca aerogarf simpla actiune.
Daca vrei sa vopsesti figurinele in vopseaua de baza, pentru grund ori suprafete mari, este OK, dar pentru detalii fine ai nevoie de un aerograf bun, dubla actiune.

Citeaza

presupun ca e pe ..marimi?
:lol: :lol: Nu, e pe calitati si...preturi!

#7 Useril este offline   Brianna 

• Nou venit

Postat 01 August 2011 - 04:52 PM

:)) am inteles. Pai cred ca pana la urma o sa renunt la ideea de aerograf pentru ca reprezinta o cheltuiala momentan si ma voi gandi sa achizitionez unul bun in cazul in care o sa imi placa atat de mult si o sa reusesc sa duc la bun final actualul proiect.
So, I'm gonna stick with oils...

#8 Useril este offline   dani 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 1653
  • Inregistrat: 09-May 05

Postat 01 August 2011 - 08:11 PM

La scara asta "enorma" ,daca ai mana buna,eu zic ca nu ai nevoie de aerograf...Cu un set de pensule de manichiura,pt acrilice[mie mi-a facut cadou nevasta-mea unul] si cu acrilice bune[eu iti recomand acrilice Model Master ],eu zic c-o scoti la capat.
"So, I'm gonna stick with oils..."-only for washes.
Spor sa ai,sunt curios sa vad ce-ti iasa[fiica-mea ,la fel]!

#9 Useril este offline   dany 

• Membru senior
  • Postari: 4822
  • Inregistrat: 24-November 06

Postat 01 August 2011 - 08:59 PM

Salut , Brianna si bun venit !
Si eu spun ca nu ai nevoie de aerograf la figurina , insa nu folosi uleiurile decat pentru efecte , fiindca au un grad de acoperire mic . Ia-ti 3 -4 vopsele dedicate modelismului pt inceput pe care sa le folosesti pentru culorile de baza . Fie email ( Revell se gasesc din abundenta in comert) , fie acrilice .
Din cate vad ti-ar trebui o culoare de piele , un negru , un auriu si eu zic un alb ( pe care sa-l amesteci cu putin negru pt . par) .
Pensule , fie cum zice Dani , fie ceva Pelican-uri din comert de 0, 1si sau 2 pentru culori de apa ( adica moi si care fac varf) . Vezi sa nu lase par .
Pentru emailuri ti-ar mai trebui si diluant si o seringa cu ac , pentru a scoate diluantul din recipient si " depunerea " sa in borcanelele in care faci amestecul cu vopselele . Pentru email (modele de plastic in principiu fiindca nu ataca tare plasticul dar eu zic ca bun si pt.rasina ) cel mai bun este D509 ( eu folosesc ceva Grundsolv acum ). Pt dilutia acrilicelor , folosesti apa .
Dupa ce o vopsesti , lasa bine sa se usuce inainte de a veni cu un al doilea strat , in caz ca ai diluat prea mult sau doresti o acoperire mai mare . De la 2 zile la o saptamana .
Eu ,zic ca pentru inceput ajunge , arata-ne ce ai facut si daca arata bine , poti sa vi cu uleiurile pt . efecte ( umbre , lumini ,etc) .

Aceasta postare a fost editata de dany: 01 August 2011 - 09:03 PM

#10 Useril este offline   Brianna 

• Nou venit

Postat 01 August 2011 - 11:40 PM

Vezi postareadani, la 01 August 2011 - 08:11 PM, a spus:

La scara asta "enorma" ,daca ai mana buna,eu zic ca nu ai nevoie de aerograf...Cu un set de pensule de manichiura,pt acrilice[mie mi-a facut cadou nevasta-mea unul] si cu acrilice bune[eu iti recomand acrilice Model Master ],eu zic c-o scoti la capat.
"So, I'm gonna stick with oils..."-only for washes.
Spor sa ai,sunt curios sa vad ce-ti iasa[fiica-mea ,la fel]!

Multumesc pentru sfaturi, acum emotiile sunt si mai mari stiind ca am "urmaritori" :)) ...
O sa ma apuc de figurina saptamana viitoare dupa ce imi achizitionez toate cele necesare...

Dany,asa imi sugerase si vanzatorul figurinei, sa merg pe acrilice...sper doar sa am mana buna. Imi faceam ceva probleme pentru pensule, in ideea in care ma gandeam ca poate lasa urme...
O sa imi cumpar cateva si o sa le incerc in prealabil pe ceva sa nu dau gres...

Multumesc, din nou, pentru sfaturi :)

#11 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior

Postat 02 August 2011 - 07:50 AM

Sfat: cumpara niste pensule bune de la inceput, sigur o sa mai ai nevoie de ele! Desi costa ceva mai mult decit alea scolaresti sau manichiura, isi merita banii cu prisosinta!! Vad ca esti din Bucuresti, incearca sa treci pe la Hanul cu tei, o sa gasesti prin magazinele alea pensule de calitate.

#12 Useril este offline   LAV-Z 

• Membru senior
  • Postari: 891
  • Inregistrat: 22-December 08

Postat 02 August 2011 - 11:12 PM

Brianna, felicitari pentru curaj. Nu sunt foarte convins ca sti la ce te-ai "inhamat" dar, in ochii mei este un act de curaj.
Colegii te-au sfatuit foarte bine pana acum. Eu doar vreau sa punctez un aspect, care mie mi se pare esential, cand esti la inceput de drum. Este vorba de documentare. Trebuie sa-ti formezi un obicei in prvinta modului de abordare. Sa fiu concret. Te rog sa analizezi cu mare atentie fotografia cu figurina de referinta. Fiecare element al figurinei este asamblat si pictat intrun anumit fel care duce la rezultatul pe care-l vezi tu in fotografie. Este bine sa poti sa descifrezi din ce vezi, cum a fost executat si ce tehnici iti permit sa obtii ceea ce vezi. Pentru a dezvolta aceasta capabilitate trebuie sa citesti si sa te familiarizezi, la inceput teoretic, cu tehnicile de lucru. De exemplu iti alegi un mediu de vopsire: de exemplu vopsele acrilice; trebuie sa te familiarizezi cu caracteristicile acestui tip de vopsea si ce se poate optine prin vopsirea cu pensula sau/si aerograful. Apoi schimbi mediul si faci acelasi lucru. In felul acesta te documentezi in privinta cum arata o suprafata vopsita cu pensula sau cu aerograful, sau unde s-au folosit ambele. Acest lucru iti permite sa vizualizezi ce urmeaza sa faci tu ca sa obtii pe figurina ta, ce vezi in fotografia de referinta.
Dupa cum vezi, nu este chiar asa de simplu sa alegi pensula sau aerograful. Ca sa obtii pe statueta ta ce vezi in poza de referinta, poate este nevoie de ambele. Poate textura hainelor nu se poate obtine din pensula la nivelul prezentat. Poate ca textura partilor metalice se poate obtine din pensula. Aceasta decizie este bine s-o iei tu, in urma unui proces analitic care sa te duca la acea decizie.
Eu nu vreau sa te descurajez, ci dinpotriva, vreau sa te incurajez sa-ti formezi ochiul artistic si ochiul tehnic in acelasi timp. Si asta se poate rezolva prin modul de abordare si documentare.
Ar fi multe de scris dar ma opresc aici.
Daca te-am facut curioasa si ai intrebari te rog sa nu eziti.
Felicitari inca o data pentru curajul dovedit si mult succes.

#13 Useril este offline   Brianna 

• Nou venit

Postat 03 August 2011 - 10:14 AM

Multumesc pentru incurajari. Nu stiu daca e potrivit cuvantul "curajoasa" ...poate mai degraba naiva crezand c-o sa reusesc....

O intrebare am...ar trebui sa folosesc ceva pe post de baza pentru acrilice? Sau pur si simplu le aplic?

Multumesc,
Brianna

#14 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior

Postat 03 August 2011 - 12:27 PM

Depinde. Pe metal este aproape obligatoriu un strat de grund, pe plastice mai putin. Ce trebuie sa faci e sa speli bine figurina inainte de vopsote.

#15 Useril este offline   Longinus 

• Membru senior
  • Postari: 7548
  • Inregistrat: 06-March 08

Postat 03 August 2011 - 12:45 PM

Din cate retin,ai spus ca figurina este din rasina.In acest caz,spala fiecare piesa,cu apa calduta si sapun.Nu insista prea tare,nu este cazul ,dar daca vrei sa prinda bine vopseaua ,spalarea este recomandata.

Comparind imaginea de prezentare pe care ai postat-o si gandindu-ma cam la ce te astepti sa iasa,imi permit sa-ti atrag atentia ca efectul de "lumini si umbre" de pe model,va fi mai dificil de obtinut ,chiar decat vopsirea in sine.
Subscriu la sfatul lui Tgr : foloseste vopseluri pe baza de ulei.

Oricum,succes.

Aceasta postare a fost editata de Longinus: 03 August 2011 - 12:47 PM

#16 Useril este offline   KIT 

• Membru senior
  • Postari: 534
  • Inregistrat: 22-October 08

Postat 03 August 2011 - 08:28 PM

ca un fost jucator de Lineage II, abia astept sa vad ce-ti iese, chit ca jucam cu elfii ceilalti. :-D
mai apoi, sunt de acord cu Z-mare: fiind din bucuresti, du-te pana pe Lipscani la Hanul cu Tei si gasesti acolo niste pensule bune si alte materiale pe langa ele.
dar inainte de a cumpara orice material, sunt de acord ca trebuie sa te documentezi putin. daca nu te grabesti foarte tare, saptamana viitoare cand ajung acasa, iti pot da pe mail niste carti despre cum se vopsesc si asambleaza figurinele.
in alta ordine de idei, vopsirea cu acrilice sau uleiuri, depinde strict de preferinta ta. s-ar putea sa nu poti folosi uleiuri prea mult din cauza mirosului. sau s-ar putea sa nu-ti convina faptul ca trebuie sa astepti mai mult sa se usuce uleiurile decat acrilicele.

#17 Useril este offline   Brianna 

• Nou venit

Postat 10 August 2011 - 02:38 PM

Primele probleme au inceput sa apara....

Mana stanga a elfitei ( cred eu) este nescobita. Probabil au uitat ei? Sau trebuie sa fac eu asta..? daca da..cum fac asta pentru ca mi se pare fragila si casanta...

Imagine postata

In mana asta ar trebui sa pot sa introduc cele 2 sabii
Imagine postata

si
Imagine postata
si tare ma indoiesc ca asa ar trebui sa fie (nescobita I mean)...

Cealalta problema e ca are un luft in momentul in care unesc membrul inferior stang cu bazinul....

Imagine postata

Uploaded with ImageShack.us

Ce sa fac?
In legatura cu vopseaua...azi m-am postat la magazinul de desfacere al fabricii Policolor unde evident nu am gasit decat in cantitati foarte mari dar tipa de acolo s-a uitat la figurina si mi-a spus ca ar trebui sa o iau la smilgher pe toate partile ca sa o fac poroasa pentru ca alfel vopseaua va "aluneca" de pe ea.... is that right? mi s-a parut cam ciudat pentru ca are o groaza de detalii pe ea...asta nu inseamna ca o sa i le distrug?

In alta ordine de idei , ar trebui sa imi ajunga zilele astea un set de pensule din State pe care mi le-am luat mai mult pentru detalii ( ochi/ buze/ modele de pe armura...) ... par ok? ei le vand ca fiind pensule pentru manichiura ...

Imagine postata

Ramane sa-mi mai iau vopseaua..si sa prind curaj sa ma apuc...

#18 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior

Postat 10 August 2011 - 03:16 PM

1. Vezi e-mail si conformezate!
2. Mina e ne scobite, probabil, din considerete tehnologice. Trebuie scobita in asa fel incit sa intre minerul sabiei.
3. lufrul de la sod se rezolva cu chit.
4. Daca este vopsea tip email sau acrilic nu-s probleme, nu trebuie decit spalata foarte bine figurina. Eventual un strat fin de grund.
5. Cit despre pensule, ce sa zic, par OK, desi sunt cu fir din plastic. Din propria experienta, nu prea sunt bune.

Arata acest topic

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi