Si totusi e un SIB cu influente ...
Postat 15 October 2011 - 11:08 AM
"Prima mana"... asa ii zic eu, e un fel de a pregati panza pentru pictura ... in primul rand pentru a vede mai bine petele de lipici(cum am spus mai sus), care trebuiesc eliminate doar prin slefuire, apoi sunt locuri mai intunecate,locuri mai deschise ... mai trebuie pe alocuri slefuit pana la lemn ( sa zicem in locurile pietonale )...eu doar am spus ca o fac invechita, dar e o tehnica foarte grea ( pare usoara ), asa ca de rezultatul final mi-e frica (posibil un dizastru) ... are si avantaje - ascunde locurile unde manele au fost strambe
P.S.
E bait pe baza de apa ... totul e pe baza de apa ... iar lacul,indiferent de care, la finalul finalului pana atunci poate un lac diluat la maxim pentru protectie impotriva praf
Aceasta postare a fost editata de staric: 15 October 2011 - 11:12 AM
Postat 15 October 2011 - 03:26 PM
staric, la 15 October 2011 - 11:08 AM, a spus:
Poate ar merge mai bine ceara alba de albine diluata cu petrol.
In ce priveste tehnici de invechire as putea sa arat si eu pentru interesati o metoda insa imi e frica de discutii referitoare la dreptul de autor, descriptia e culeasa de pe un alt forum.
Aceasta postare a fost editata de traian: 15 October 2011 - 03:31 PM
Postat 15 October 2011 - 06:23 PM
P.S.
E prima si ultima lucrare la care voi experimenta acesta tehnica !!!
P.S.S.
staric, la 15 October 2011 - 11:08 AM, a spus:
...are si dezavantaje - locurile unde a iesit bine arata ca din
Aceasta postare a fost editata de staric: 15 October 2011 - 06:36 PM
Postat 15 October 2011 - 06:59 PM
Postat 15 October 2011 - 07:31 PM
Aceasta postare a fost editata de SorinR: 15 October 2011 - 07:31 PM
Postat 16 October 2011 - 08:51 PM
SorinR, la 15 October 2011 - 07:31 PM, a spus:
Am si eu pareri destul de ciudate ( pentru unii ) in ceea ce priveste drepturile de autor si consider ca respectivul drept se intinde pana la primul biped care s-a impiedicat de o piatra dar de atunci si pana acum s-a ,,inventat'' si vorbirea iar binevorbitorii au adoptat o multime de legi pe care maiputinbinevorbitorii le contesta cand, unde si cum pot. Pana si Eva ar putea pretinde dreptul de autor la muscat marul. Am disputat de cateva ori subiectul si concluzia e ca mai bine renunt si imi vad de ale mele.
Sper sa nu contravin, dau linkul la pagina respectiva iar daca parcurgeti tot topicul o sa vedeti o macheta, dupa parerea mea, reusita. http://www.modelismo...=4426&start=140
Sunt sigur ca staric nu o sa aiba nimic impotriva pentru diferenta de model in favoarea tehnicii.
Postat 16 October 2011 - 09:08 PM
Acelasi autor ,dar mult mai detaliat:
http://www.hobbymani...c.php?f=55&t=96
P.S.
off ...cum ma obliati sa pun poze
... asta e a doua etapa ... urmeza urmatoarele
Aceasta postare a fost editata de staric: 16 October 2011 - 09:30 PM
Postat 16 October 2011 - 09:50 PM
Nici nu am zis ca ar fi simpla, doar am vrut sa arat ce se poate face si nici nu am sustinut vreodata ca modelismul e ceva simplu sau usor. De la a vrea sa faci un model dintr-un kit ( mai performant sau mai de duzina ) pana la a ,,scoate'' o macheta a aceleiasi nave e o cale foarte lunga si am mai spus despre asta de cand a inceput ,,nebunia'' cu sfantul.. Cred insa ca un modelist trebuie sa mearga pe ideea ca nimic din ceea ce e facut nu e sa nu se poata face. ( de multe ori chiar si din cele nefacute )
Postat 16 October 2011 - 10:02 PM
Am zis ca, cunosc metoda ca sa nu iasa ca vorbesc in necunoastere si mie teama sa nu cumpere toti acuma alcool etilic ca apoi sa dea foc la SIB ca l-au stricat ... asa ca mai zic odata : Atentie !!! ... fumatul dauneaza grav sanatatii
Postat 16 October 2011 - 10:34 PM
Asa ca, vorba lui Lenin..........