traian, la 24 August 2011 - 02:04 PM, a spus:
Scuze, nu mi-am dat seama că n-am descris bine situația. Între timp am mai aplicat câteva file, așa că putem discuta pe imagini, pentru cazul concret de aici. Încă n-am finisat, este filarea brută. De data asta nu mi-au mai plesnit capetele când am pus cuiele Am mai învățat ceva.
Revenind la chestiunea în discuție, sunt absolut de acord cu tot ce ați zis, că filele trebuie să se așeze natural pe coaste, nu să se tragă de ele. În prima imagine așa se așează filele natural la mine. Filele care în fotografie au marginile verticale sunt semnificative, curburile celorlalte sunt din cauza perspectivei foto. Dacă mișc aparatul, și celelalte arată la fel.
În a doua imagine apare problema. Ca să pui un clin, reduci de la trei scânduri, la două. La lățimea filelor DeA de 5 mm, reduci o zonă de 15 mm la una de 10. Însă, în zona unde apar cotele roșii, reducerea nu este decât de la 15 mm la 12, deci „nu iese” un clin. Posibilitățile sunt să ascuți una din file până la 2 mm și să tragi de cele două de alături (parcă nu e bine așa), sau să reduci toate trei de la 5 mm la 4, obținând aspectul de butoi (nici așa nu e bine). Cum trebuie făcut de fapt? Răspunsul nu este tardiv, va fi aplicat la filarea exterioară.
Pe de altă parte, de aici încolo, pe secțiunea maestră (coasta 14) îmi mai încap 12 file, iar pe prima coastă de la prova 8. Deci, vor veni patru clini, care trebuie să ne gândim unde vor veni, că eu cred că trebuie să corespundă și cu filarea bordului deschis.
LE: Uitasem să atașez pozele.
Aceasta postare a fost editata de pe_dos: 24 August 2011 - 07:55 PM