Postat 18 July 2011 - 09:04 AM
Nu am modelul asta dar stiu despre ce e vorba, nu merge ce vrei tu. In primul rand la diametrul pentru care optezi afectezi melcul de pe flansa si nu o sa mai stranga bacurilecum trebuie. Apoi pentru asa ceva e nevoie de un strung de precizie pentru modificat altfel o sa capete bataie. Daca totusi vrei sa mai largesti gaura te sfatuiesc la fel ca johnreno sa faci o flansa pe care sa o fixezi pe arbore si de ea sa te prinzi cu universalul' Dar si aceasta trebuie sa fie foarte bine centrata. Nu trebuie renuntat la ,,gatul'' de prindere de pe universal, in flansa se face o adancitura in care sa intre gatul respectiv, la acelasi diametru cu diametrul exterior al gatului si la aceeasi adancime cu grosimea lui. In modul asta se va fixa centrat si fara jocuri.. Asa o sa poti da si gaurile de prindere centrat. Tot in sistemul asta mai poti largi gaura universalului , daca asta te intereseaza in mod special, in limitele care iti permit capetele angrenajului din interior.
M-ar interesa si pe mine unde ai gasit ca ,,pe intern'' intr-adevar preturile sunt nesimtite.