Forum Machete,Modelism,Hobby: Bugatti EB 110 1:18 - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Bugatti EB 110 1:18 Reconditionare

#1 Useril este offline   GGG 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 531
  • Inregistrat: 20-September 09

Postat 15 July 2011 - 10:56 PM

Observ un mai mic interes la acest domeniu, dar cum stiu ca auto e un domeniu de care toti suntem atrasi, va prezint o reconditionare a unei machete care mie imi place foarte mult ca model.

Am avut ocazia sa o iau la pachet, cu mai multe "epave" sa zic asa, care vor avea soarta celei prezentate.

Macheta a venit fara roti, fara o usa, fara schimbator, fara tevi de esapament. Macheta donatoare de usa apartine lui michi ( :drinks:).

A fost rosie, cu zgarieturi ,etc. A fost revopsita, refacute diverse parti, in special la motor, pus un schimbator gasit prin "cutia cu maimute". Stopurile au fost "pictate" nu abtipild cum veneau, i-am pus si discuri si va avea jantele albe, si mai sunt cateva detalii care vor fii prezentate in pozele finale.

Mai jos este prezentata transformarea de la epava la statutul de supercar, asa cum ii sade bine :)

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Va salut !

#2 Useril este offline   tibi22 

• Membru senior
  • Postari: 2771
  • Inregistrat: 27-July 08

Postat 16 July 2011 - 10:30 AM

Salut! Ce Kit este? Sau e un Bburago? Oricum faina macheta, sa ai spor!

#3 Useril este offline   GGG 

• Membru senior

Postat 16 July 2011 - 01:31 PM

Mersi, nu e kit, e un Bburago.

Apropo de asta, ultimul kit achizitionat a fost tot un Bburago, un Lambo Gallardo Superlegger (link), dar care m-a uimit prin faptul ca si-au revenit, fata de kiturile anterioare. Masina are detalii, are piese multe, si se imbina totul oke. De exemplu pentru Viper ACR, a trebuit sa pilesc anumite portiuni de vopsea, ca sa pot imbina piesele, capota nu se aseza cum trebuie, a fost nevoie sa contorsionez caroseria putin. Comparativ cu Viper RT10, Acr-ul e facut mai din topor.

#4 Useril este offline   GGG 

• Membru senior

Postat 18 July 2011 - 10:32 PM

Pozele finale.

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

#5 Useril este offline   crios 

• Membru senior
  • Postari: 4898
  • Inregistrat: 29-November 04

Postat 19 July 2011 - 03:23 PM

Faina treaba ai facut! Mai ca ma faci sa ma reapuc de amaratul meu de BMW de la Revell doar ca timpul liber nu prea tine cu mine.

Bafta!

#6 Useril este offline   GGG 

• Membru senior

Postat 19 July 2011 - 04:29 PM

Multam Crios ! O sa se faca si BMW-ul, nu ma indoiesc :)

Eu am un obicei...cam prost...demontez multe kituri (auto), incep multe kituri (plastic), dar lucrez la ele tot cand am timp. Partea buna e ca avand multe in lucru nu ma plictisesc, il dau deoparte si iau altu la mana.

#7 Useril este offline   tibi22 

• Membru senior
  • Postari: 2771
  • Inregistrat: 27-July 08

Postat 19 July 2011 - 10:19 PM

Ti-a iesit frumos! Imi place cum ai detaliat macheta. La lumina fotografiilor in schimb ar fi bine sa mai lucrezi :-) ca nu se vede exact culoarea masinii! Ce vopsele si lac ai folosit?

#8 Useril este offline   gabriel chelaru 

• Membru senior
  • Postari: 506
  • Inregistrat: 21-February 07
  • Interests:Aviatie, Motociclism, Istorie, Bizantinologie, Muzica

Postat 19 July 2011 - 11:32 PM

Fain, bravo, desi nu ma prea pricep la masini, dar vad un decal acolo care, daca nu ma insel, e specific unui f-117 (FSD 3) Groom Lake New Mexico. :drinks:

#9 Useril este offline   GGG 

• Membru senior

Postat 21 July 2011 - 08:29 PM

Mersi de aprecieri :)

@tibi - culoarea este din spray, un gri usor metalizat Sinto (se foloseste pe etrieri si tobe de esapament) A fost singurul gri care l-am avut la spray. Am dat prima mana de test sa vad cum ii sta, si se prinde foarte bine vopseaua, se vede ca e mai calitativa decat cele obisnuite, dar are "stropii" mai marisori, nu se preteaza la modele mici. Lacul este bi-component Policolor.

Cat despre fotografii, au fost facute la lumina zilei, dar la umbra, in realitatea, e mult mai lucioasa si ok.
Si da, mai am de lucru la capitolul "foto" :)

@gabriel - se vede domne' cine are ochiu format pe zburatoare, intr-adevar e de la acel kit "de weekend" :)

Din punguta cu decaluri ramase de la diverse modele, s-a ales o pereche de decaluri asta ca sa nu fie masina simpla. Mai aveam unele cu Bilstein etc. ,ramase de la CR-X, dar mi s-au parut mici (1/24) si parca nici nu se preteaza pe modelul asta.

Aceasta postare a fost editata de GGG: 21 July 2011 - 08:30 PM

#10 Useril este offline   FED 

• Membru deplin
  • Postari: 26
  • Inregistrat: 16-January 12
  • Interests:machete statice

Postat 31 January 2012 - 08:32 PM

Frumoasa lucrare ai facut !
Am vazut ca zicea cineva mai sus de un Bmw de la Revell, momentan si eureconditionez unul Imagine postata machete foarte bine facute.
Foarte tare treaba cu folia de aluminiu.
Am si eu totusi o intrebare, de la ce model sunt jantele ? parca nu-s originale...Imagine postata

#11 Useril este offline   GGG 

• Membru senior

Postat 01 February 2012 - 09:03 PM

Multumesc, ma bucur ca-ti place :)

Macheta a fost "chilipir" ca si celelalte 7-8 bucati care asteapta intr-o cutie :dribble:

Fiecare are cate un defect mai mult sau mai putin dificil, Bugatti-ul n-avea roti, n-avea o usa si avea geamul din spate matuit tare si parbrizul e "fisurat". Multumita lui michi care m-a scutit de chinul refacerii usii de la zero si jantelor de Lexus (copiate), masinuta sta acum mandra si o admir in fiecare zi. I-as fii pus jante originale dar nu am gasit nimic prin tara, daca in vreun viitor ma lovesc de un set, clar o sa le pun.

#12 Useril este offline   FED 

• Membru deplin
  • Postari: 26
  • Inregistrat: 16-January 12
  • Interests:machete statice

Postat 04 February 2012 - 01:17 PM

Vezi postareaGGG, la 01 February 2012 - 09:03 PM, a spus:

Multumesc, ma bucur ca-ti place :)

Macheta a fost "chilipir" ca si celelalte 7-8 bucati care asteapta intr-o cutie :dribble:

Fiecare are cate un defect mai mult sau mai putin dificil, Bugatti-ul n-avea roti, n-avea o usa si avea geamul din spate matuit tare si parbrizul e "fisurat". Multumita lui michi care m-a scutit de chinul refacerii usii de la zero si jantelor de Lexus (copiate), masinuta sta acum mandra si o admir in fiecare zi. I-as fii pus jante originale dar nu am gasit nimic prin tara, daca in vreun viitor ma lovesc de un set, clar o sa le pun.

Inca se mai gasesc modele de acest fel la preturi de nimic, cu probleme desigur.Poti gasi unul la 30-40 de la care sa imprumuti jantele Imagine postata

#13 Useril este offline   GGG 

• Membru senior

Postat 04 February 2012 - 06:10 PM

La momentul respectiv n-am gasit si m-am ajutat de ce aveam, rau nu ii vin, si nu mai vroiam sa o las fara roti pe raft, si asa am altele neterminate, inca una nu mai vroiam, sta mai frumos expusa :)

Aceasta postare a fost editata de GGG: 04 February 2012 - 06:11 PM

Arata acest topic

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

3 useri citesc topicul
0 membri, 3 vizitatori, 0 utilizatori anonimi