14 iulie 2011, Paris
Postat 15 July 2011 - 12:24 AM
Am incercat astazi, la Paris, sa prind cateva fotografii cu exponatele care au fost incluse in traditionala defilare care are loc la 14 iulie, ziua nationala a Frantei. O sa incep cu niste "bunatati" pentru elicopteristi, vor recunoaste o Puma, o Alouette, o Gazelle, restul nu le stiu eu. Selectez cateva dintre fotografii, mai reusite, urmand sa revin in wekend cu celelalte (asta daca nu-mi cedeaza hard diskul laptopului).
Sper sa fie de folos!
Postat 15 July 2011 - 01:16 PM
Postat 15 July 2011 - 01:30 PM
Ultimele detalii la Puma.
Postat 15 July 2011 - 02:50 PM
Chiar acolo este, in fara complexului Hotel National des Invalides care include si Muzeul Armelor, si Domul unde este inmormantat Napoleon, la care se mai adauga cateva corpuri de cladiri ,inclusiv pentru veterani.
Dupa terminarea defilarii, trupele franceze au fost redirectionate catre mai multe locatii din Paris si din afara, la Invalides erau cele mai multe "arme" concentrate. Maine voi mai pune fotografii.
Cat priveste Muzeul Armelor, este absolut superb, am sa revin cu fotografii. Am dat si peste un Muzeu al Marinei la care sper sa ajung pana la finele lui iulie.
quote name='gabriel chelaru' timestamp='1310732217' post='131713']
faine poze! Apropo, expozitia nu e la Domul Invalizilor? Acolo e si Muzeul Armelor facut foarte misto de frantuji!
[/quote]
Postat 16 July 2011 - 02:01 AM
Postat 16 July 2011 - 11:39 AM
Postat 16 July 2011 - 02:51 PM
Cred ca este vorba de elicopterul muitirol european NH 90
http://en.wikipedia....Industries_NH90
Vive la France!
Postat 16 July 2011 - 03:35 PM
Citeaza
Cat priveste Muzeul Armelor, este absolut superb, am sa revin cu fotografii.
Am avut ocazia s-ajung si eu p-acolo! Frumos rau de tot!
Citeaza
la asta n-am apucat sa ajung, dar a fost fratele meu si a zis ca e super. sunt foarte multe navomodele! Eu am vazut doar poze.
Postat 17 July 2011 - 08:50 AM
muggs, la 16 July 2011 - 11:39 AM, a spus:
Salut Muggs!
Multumesc frumos pentur fotografiile postate, cred ca erai ceva mai jos de mine, dar am avut amandoi aceleasi unghiuri limitate. Intrucat multe dintre pozele pe care vroiam sa le adaug seamana izbitor cu cele postate de tine, voi renunta la ele, cu exceptia celor de la Invalides, mai detaliate. Poate dai un semn pe PM si ne vedem daca mai esti in Paris.
Postat 17 July 2011 - 09:04 AM
gabriel chelaru, la 16 July 2011 - 03:35 PM, a spus:
la asta n-am apucat sa ajung, dar a fost fratele meu si a zis ca e super. sunt foarte multe navomodele! Eu am vazut doar poze.
Ei, sper sa va pot oferi si eu niste fotografii din ambele locatii; pozele din interiorul Muzeului Armelor ies insa cam ciudat datorita reflectarii luminii din vitrine, geamuri. Nu ma pricep exact sa explic fenomenul, doar cateva fotografii mi-ai iesit cand am fost pe 14 iulie. Voi reveni acolo si sper sa fiu ceva mai norocos. La Muzeul Marinei cred ca ajung la finele saptamanii viitoare. Voi posta fotografii atunci pentru cei interesati. Daca stii de vreun exponat anume si va intereseaza, pot incerca sa fac mai multe detalii cu el.