Forum Machete,Modelism,Hobby: USS Arizona 1/200 - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

USS Arizona 1/200 constructia navei pas cu pas in imagini

#1 Useril este offline   valere 

• Membru deplin
  • Grup: Members
  • Postari: 43
  • Inregistrat: 31-May 11

Postat 14 July 2011 - 11:04 AM

Buna tuturor,

Dupa ce am "capatat" si eu microbul modelislmului multumita revistelor Deagostini si Hachete am inceput sa imi doresc mult sa pot sa realizez si astfel de nave.
Cum ideea de a astepta 3 ani pt a finaliza Bismarck-ul nu prea ma incanta foarte mult m-am decis sa imi achizitionez un chit pentru a ma relaxa cosntruind la barcite cand doresc si nu cand apare revista.
Tinand cont ca nu am mai avut niciodata tangente cu modelismul deci nivelul meu de indemanare pot spune ca este "sub nivelul marii" :-D dilema de a alege intre un kit de lemn si unul de plastic nu a fost foarte grea de rezolvat
Asa ca dupa ce m-am hotarat pe un kit de plastic uitandu-ma la oferta destul de slabuta de prin Bucuresti am ales kitul USS Arizona 1/200 de la Trumpeter.
In pozele de mai jos reprezinta rezultatul final ...luat de pe site-ul lor bineinteles :-D doar ca si model
Ce va iesi cum va iesi ramane de vazut insa sper cu ajutorul experientei si ajutorul vostru sa reusesc sa ma apropii macar cat de cat de acest rezultat

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: Arizona_1.jpg

#2 Useril este offline   valere 

• Membru deplin

Postat 14 July 2011 - 02:01 PM

Acum ca am trecut de "prezentarea generala" cateva pareri si un prim pas.
Uitandu-ma in cutie sunt multumit sincer de nivelul detaliilor si la cum piesele.
Deocamdata nu am inceptut sa lucrez la el insa voi reveni asta seara cum incep lucrarile la Arizona
Si o poza pentru ca face cat o mie de cuvinte

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: Arizona_5.JPG

#3 Useril este offline   Chessar 

• Membru deplin
  • Postari: 24
  • Inregistrat: 21-June 11

Postat 14 July 2011 - 02:27 PM

Salutare,

Spor la treaba si multe poze pentru forum :))

#4 Useril este offline   radu74 

• Membru deplin
  • Postari: 83
  • Inregistrat: 27-March 11
  • Interests:modelism

Postat 14 July 2011 - 08:57 PM

Te salut,
Am acest chit de vreo luna si juma.., lucrez la el, am inaintat ceva-ceva, daca ai nevoie de ceva sfaturi, te pot ajuta, in masura care iti este de folos. Lucrez la el, dar, eu merg pe varianta sa-l fac RC, dar nu stiu daca am sa reusesc.
Oricum, iti doresc bafta,
Cu deosebit respect,
Radu

#5 Useril este offline   valere 

• Membru deplin

Postat 15 July 2011 - 11:28 AM

Hello,

Super.....multumesc mult pentru ajutor, cu siguranta voi avea ...nici nu mai zic ca acesta este primul kit de care m-am apucat.
Cum sunt inca la inceput tot ce am facut a fost sa montez elicele si mi s-a parut ca a mers foarte usor.
Tinand cont ca deja ai avansat cu lucrarea mi-ar fi de mare folos daca mi-ai spune eventualele probleme majore care le-ai intalnit pentru a le putea eventual evita :rolleyes:
Apropo....pentru vopsirea pieselor ce metoda folosesti si ce vopsele
....poate reusesti sa postezi ceva poze cu stadiul tau de lucru
Toate cele bune

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: Arizona_6_elice.JPG
  • Imagine atasata: Arizona_6_elice_1.JPG

#6 Useril este offline   valere 

• Membru deplin

Postat 25 July 2011 - 03:38 PM

Hello din nou,

Dupa o scurta perioada de liniste am inceput sa lucrez la nava.
Pana acum am finalizat o parte din piesele ce vor forma structura superiora a navei.
Ca si impresie merge foarte usor ....as putea spune ca in 2 maxim 3 week-end-uri e gata si asta nu sa lucrezi la foc continuu dar asa sa zicem ca nu ai nimic altceva de facut.
E drept nu m-am ocupat de loc de partea vopsitului pentru care inca mai caut o solutie pentru ca ma gandesc ca la pensula se vor pierde multe detalii
Oricum ca si parere persoanal un astfel de kit nu te tine mai mult de 1 luna daca ai cat de cat timp de el
Oricum voi atasa si niste poze...:rolleyes:.Puteti vedea in poze :
ancorele => 3 la numar
wildcat => 3 la numar
Locker => 11 la numar
Loading Machine => una la numar

Acum vine si "artileria" adica cele 10 "5-inch Gun" si nu mai putin de 8 "5-inch AA Gun"
Pentru realizarea lor am avut nevoie de un pic de rabdare si de o penseta buna....fara penseta nu cred sa fi avut nici o sansa
Voi lasa oricum pozele sa vorbeasca de la sine si sincer as aprecia orice parere / feedback din partea voastra ....doar asa ma voi putea perfectiona

mai atesez si niste "fragmente" din ceea ce va deveni in viitor parte a supra structurii, faruri si alte "minunatii".
Mai pe seara voi posta si cele 2 catapulte precum si macaralele

Daca ai utat sa adaugi ceva, foloseste funtia Edit. Activraza-ti, te rog, functia PM!

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: Arizona_6_locker.JPG
  • Imagine atasata: Arizona_7_wildcat.JPG
  • Imagine atasata: Arizona_8_ancore.JPG
  • Imagine atasata: Arizona_9_Loading Machine.JPG
  • Imagine atasata: Arizona_11_5-inch Gun.JPG
  • Imagine atasata: Arizona_10_5-inch AA Gun.JPG
  • Imagine atasata: Arizona_12.JPG
  • Imagine atasata: Arizona_13_faruri.JPG
  • Imagine atasata: Arizona_14.JPG
  • Imagine atasata: Arizona_15.JPG

#7 Useril este offline   gobi71 

• Membru senior
  • Postari: 1267
  • Inregistrat: 05-June 09
  • Interests:navomodelismul

Postat 25 July 2011 - 08:29 PM

ai dreptate. un astfel de kit nu ar trebui sa-ti ia mai mult de o luna, daca lucrezi zi de zi la el.din nefericire, piesele pe care cu rabdare le-ai asamblat, trebuiesc si ele debavurate, chituite pe ici pe colo, corectate daca este cazul asa... ca sa semene cu ce avea nava in realitate, date cu primer, si abia apoi vopsite. daca aveai de gand sa faci toate operatiile astea, imi cer scuze.daca nu, apuca-te si fa-le pentru ca alftel toata truda ta va fi zadarnica... succesuri

#8 Useril este offline   valere 

• Membru deplin

Postat 25 July 2011 - 11:46 PM

Multumesc mult pentru sfaturi. Cum sunt incepator sincer nu stiu ce reprezinta operatiounea de "debravare" si ce este acel primer....:unsure:. ......

Asa cum am promis postez si poze pt cele doua catapulte si una din macarelele din dotare precum si un total de pana acum......eu unul sunt multumit de ce a iesit ...singura "problema" asa cum am mai spus este ca merg prea repede si in curand nu voi mai avea ocupatie :crazy:

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: Arizona_16_catapulta1.JPG
  • Imagine atasata: Arizona_17_catapulta2.JPG
  • Imagine atasata: Arizona_18_macara_1.JPG
  • Imagine atasata: Arizona_19_total.JPG

#9 Useril este offline   radu74 

• Membru deplin
  • Postari: 83
  • Inregistrat: 27-March 11
  • Interests:modelism

Postat 26 July 2011 - 05:20 PM

Salut.
Gabi71 are dreptate. Te grabesti cu componentele si nu finisezi componentele in diferitele stadiuri de lucru. Kitul e destul de complicat, din punctul meu de vedere.
Aceasta este adresa mea de email: radudobre74@yahoo.com
Trimite un mesaj, si eu iti voi trimite cateva poze cu nivelul la care sunt eu. Si ... alte chestii care te pot ajuta, cred eu , in munca ta.
Cu deosebit respect,
Radu

#10 Useril este offline   valere 

• Membru deplin

Postat 16 August 2011 - 07:19 PM

Buna tuturor,

Dupa o bine meritata vacanta :clapping: din pacate din nou la munca ...insa si partea buna e ca din nou la al meu hobby.
Insa o sa incerc sa nu va plictisesc prea mult cu "vorbaria" si o sa trec direct la a posta poze ce am mai finalizat zilele acestea :rolleyes:
In ceea ce priveste vopsitul multumita unor prieteni le voi vopsi cu aerograful .
Pe sambata cred ca vor fi gata si voi posta din nou alte poze

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: Arizona_structuri_3.JPG
  • Imagine atasata: Arizona_structuri_1.JPG
  • Imagine atasata: Arizona_structuri_2.JPG
  • Imagine atasata: Arizona_structuri_6.JPG
  • Imagine atasata: Arizona_structuri_4.JPG
  • Imagine atasata: Arizona_structuri_8.JPG
  • Imagine atasata: Arizona_structuri_5.JPG
  • Imagine atasata: Arizona_structuri_7.JPG

#11 Useril este offline   stageexp 

• Membru senior
  • Postari: 1116
  • Inregistrat: 18-January 08
  • Interests:Fotografie, modelism, frumosul cotidian

Postat 17 August 2011 - 09:33 AM

Salutare,
debavurarea reprezinta inlaturarea tuturor defectelor de turnare, adica a bucatilor de plastic care sunt suplimentare formei dorite, si care se datoreaza imperfectiunilor sau uzurii matritei in care se injecteaza piesele. Debavurarea se face cu cutere si pile, ulterior daca este cazul cu smirghel fin. Este obligatorie pentru ca altfel macheta nu va arata in nici un fel, adica daca ai o teava sau orice alt reper de care atarna o fasie de plastic, rezultatul este nul.

Primerul este un grund care se aplica pe suprafata machetei inainte de vopsire. Acesta poate sa lipseasca in unele cazuri, daca se consiedera ca ar estompa din detalii, sau pur si simplu din considerente de cost. In lipsa lui, este necesara oricum spalarea si degresarea machetei inainte de vopsire.

Ca un sfat suplimentar, toate piesele mici este bine sa le vopsesti inainte de asamblare, pentru ca altfel vei avea surpriza ca nu ai de ce sa le tii in timpul vopsirii, sau odata montate, nu poti vopsi corespunzator toate detaliile.

Spor la distractie.

#12 Useril este offline   Degrelle 

• Membru senior
  • Postari: 616
  • Inregistrat: 09-April 07

Postat 17 August 2011 - 11:51 AM

Frumos proiect. Imi pare putin cam dificil pentru un incepator, dar cu rabdare si atentie sunt convins ca o scoti la capat. Sa stii ca partea cea mai grea (in cazul in care vrei sa te apropii cat mai mult de realitate) este vopsirea. Orice imperfectiune, oricat de mica, "sare in ochi" dupa vopsire. Primerul trebuie folosit cu atentie, asa cum spunea si stageexp, de exemplu nu te sfatuiesc sa-l folosesti pe punte, unde detaliile pot fi usor acoperite. Pe de alta parte, primerul iti arata pe unde mai sunt imperfectiuni de ansamblare, pe unde mai trebuie chituit s.a.m.d. Toate astea le vei intelege mai bine capatand experienta, de aceea poate trebuia sa incepi cu ceva mai mic, mai ieftin si mai usor de montat. Eu, de exemplu, am "masacrat" vreo doua Revell-uri la 570 initial. Oricum cuvantul de ordine este : rabdare. Sa ai spor!

#13 Useril este offline   vio 

• Membru deplin
  • Postari: 46
  • Inregistrat: 03-August 11
  • Interests:tot ceea ce te ajuta sa nu ramai un om limitat

Postat 17 August 2011 - 12:36 PM

Valere,tu i-mi aduci aminte de perioada cand eram la gradinita,acu vreo 35 ani,de cate ori primeam un cadou ,de bucurie,dormeam in seara respectiva cu el alaturi.Si eu sunt nou in lumea asta magica si cunosc sentimentele puternice de inflacarare si enzuziasm,specifice unui nou inceput,dar totusi,nu crezi ca e prea mult sa mergi pe mai multe fronturi deodata?SIB,Bismarck,Titanic,si acum Arizona,cred ca pot fii prea mult chiar si pentru cei mai initiati.Eu te-as sfatui sa le iei pe rand,sa te documentezi temeinic si apoi cu rabdare sa te apuci de lucru.Altfel la cele mai mici probleme s-ar putea sa incepi sa renunti,sau sa nu mai faci lucrari de calitate,cum cred ca iti doresti.Nu mi-o lua in nume de rau...oricum eu iti doresc succes si spor la modelit !...scuze daca am fost putin off-topic...

#14 Useril este offline   valere 

• Membru deplin

Postat 18 August 2011 - 10:28 AM

Vezi postareaDegrelle, la 17 August 2011 - 11:51 AM, a spus:

Frumos proiect. Imi pare putin cam dificil pentru un incepator, dar cu rabdare si atentie sunt convins ca o scoti la capat. Sa stii ca partea cea mai grea (in cazul in care vrei sa te apropii cat mai mult de realitate) este vopsirea. Orice imperfectiune, oricat de mica, "sare in ochi" dupa vopsire. Primerul trebuie folosit cu atentie, asa cum spunea si stageexp, de exemplu nu te sfatuiesc sa-l folosesti pe punte, unde detaliile pot fi usor acoperite. Pe de alta parte, primerul iti arata pe unde mai sunt imperfectiuni de ansamblare, pe unde mai trebuie chituit s.a.m.d. Toate astea le vei intelege mai bine capatand experienta, de aceea poate trebuia sa incepi cu ceva mai mic, mai ieftin si mai usor de montat. Eu, de exemplu, am "masacrat" vreo doua Revell-uri la 570 initial. Oricum cuvantul de ordine este : rabdare. Sa ai spor!

Multumes mult pentru sfaturi, chiar ma ajuta mult :rolleyes: .

SIncer si din perspectiva unui incepator vopsitul mi se pare o treaba complicata fapt pentru care le-am dus la vopsit la niste baieti cu ceva experienta si cu aerograf.
Acum imi dau seama ca am facut unele greseli mai ales la partea de debavurare (am folosit o pila fina si un smilgher (sper ca am scris corect) cu o granulatie de 240 .....dar nu a iesit perfect cum as vrea).
MARE DREPTATE ai cand spui ca ar fi trebuit sa ma apuc de ceva mai usor....dar sincer ajungad pentru prima data intr-un magazin de machete in afara de arizoan toate erau 1:350 care mi s-au parut relativ micute si asa am iesit din magazin cu Arizona.
Acum sper ca dupa ajutorul baietilor (de la magazin ) cu vopsitul sa iasa cat de cat treaba buna.
Voi posta poze imediat cum voi primi piesele si chiar multumesc pentru orice sfat si sugestie

#15 Useril este offline   anakinu 

• Membru senior
  • Postari: 1077
  • Inregistrat: 14-March 08
  • Interests:Rock ,modelism,bere

Postat 11 September 2011 - 01:05 PM

De unde ai achizitionat kitul si la ce pret ?
Eu abia am gasit un Revell la o scara ciudata...1:426...care a venit tocmai din SUA , si care a avut vreo trei tunuri rupte si un hidroavion lipsa Imagine postata.

#16 Useril este offline   lacatus10 

• Membru deplin
  • Postari: 93
  • Inregistrat: 07-May 09

Postat 11 September 2011 - 04:08 PM

1:350 nu e relativ micut.
la debavurare foloseste pile, dau rezultate mai bune. cumpara un chit ,gasesti usor pe internet , pentru a finisa ce nu se potriveste.
cu cat scara e mai mare cu atat sunt mai multe detalii in macheta. e pacat sa experimentezi pe un kit la scara asta . sfatul meu e sa citesti tot ce gasesti pe forum si poate sa lucrezi pe 1,2 modele la scara mult mai redusa .
spor la lucru

#17 Useril este offline   caporalmusat 

• Membru senior
  • Postari: 1048
  • Inregistrat: 03-January 09
  • Interests:Tehnica militara sovieto/rusa in general dar mai ales aflata si in dotarea RO ARMY !

Postat 11 September 2011 - 04:37 PM

SALUTARE ! SCUZE CAMARADE VALERE CA RASPUND IN LOCUL TAU PT CAMARADUL ANAKINU DIN CE SPUNE CAMARADUL VALERE CA SI A LUAT MACHETA DE LA MAGAZIN SI CA BAIETII DE ACOLO IL AJUTA CU VOPSITUL INCLIN SA CRED CA E VORBA DE CEI DE LA MODELISM UNDE ARE PRETUL DE 880 RON. IAR PT MINE DACA SE POATE SAMI SPUI CAT COSTA VOPSITUL . SANATATE SI VANT DIN PUPA ! B-)

#18 Useril este offline   valere 

• Membru deplin

Postat 12 September 2011 - 12:15 AM

Salutare,
Asa e kitul este luat cu 880 ron de la modelism.
Vopsitul m-a costat 150 ron absolut toate piesele.....in afara de punte care nu stiu care e motivul dar a iesit in 2 noante totul este ok, voi posta cat de curand si poze cu ce am mai lucrat intre timp sa poti sa vezi eventual si cum a iesit vopsitoria

#19 Useril este offline   valere 

• Membru deplin

Postat 23 September 2011 - 10:14 AM

Revin cu pozele promise.....piesele vopsite si ce am mai lucrat

...tot poze

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: a8.JPG
  • Imagine atasata: a7.JPG
  • Imagine atasata: a6.JPG
  • Imagine atasata: a4.JPG
  • Imagine atasata: a5.JPG
  • Imagine atasata: a2.JPG
  • Imagine atasata: a3.JPG
  • Imagine atasata: a9.JPG
  • Imagine atasata: a1.JPG
  • Imagine atasata: a10.JPG
  • Imagine atasata: a16.JPG
  • Imagine atasata: a11.JPG
  • Imagine atasata: a12.JPG
  • Imagine atasata: a13.JPG
  • Imagine atasata: a14.JPG
  • Imagine atasata: a15.JPG

#20 Useril este offline   KAF2002 

• Membru senior
  • Postari: 348
  • Inregistrat: 22-September 10

Postat 23 September 2011 - 11:44 AM

Vezi postareavalere, la 12 September 2011 - 12:15 AM, a spus:

.....in afara de punte care nu stiu care e motivul dar a iesit in 2 noante

Probabil ca atunci cand ai diluat vopseaua, nu ai folosit aceleasi cantitati de vopsea si diluant

Arata acest topic

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

9 useri citesc topicul
0 membri, 9 vizitatori, 0 utilizatori anonimi